As tavo vietoj stengciaus taip nepersitempti - visgi pirmosios savaites yra labai svarbios. Nesakau, kad turi gyventi apsivertusi, nesusitvarkiusi, bet nesitvarkyk taip uoliai kaip anksciau - juk tu dabar atsakinga uz mazyli. Orientuokis i tai, kad nepervargtum - geriau viska leciau daryti, bet nepersitempti.
Prisimenu save pries keturis metus - taip jau gavosi, kad netycia pastojau. Kai suzinojau, kad esu nescia, man irgi buvo 6 sav. Nors tuo metu jau gyvenau su draugu (dabartiniu savo vyru), bet situacija buvo labai nestabili - abu buvom jauni, neseniai pradeje dirbti, su pinigais buvo sunku, tad manes lauke ilgas apmastymu savaitgalis "ka daryti": gimdyti ar ne. Iki siol nezinau, kas nuleme tai, jog pirmadieni ryte atsibudau kraujo baloj: ar mano abejones del vaikelio, ar tai, kad savaitgali, stengdamasi uzsimirsti, pabegti nuo abejoniu kaip beprote tvarkiau namus, uzsiemiau generaline tvarka, o gal tiesiog vaikeliui nebuvo lemta gimti... Kas zino? Pasakysiu tik tiek - kad ir kiek pries tai abejojau, ar gimdyti, ar ne, po persileidimo ilgai negalejau atsigauti ir kaltinau save del perdeto darbstumo. Tik po to, kai persileidau, supratau, kad as norejau to vaikucio. Todel kai pastojau sisyk, ne minutes nesuabejojau, kas man svarbiau. Geriau jau dulkes po sofa negu rizikuoti leliumi. Aisku, man lengviau negu tau - as gyvenu su vyru ir jis man padeda apsitvarkyti, taigi negyvenam apsileide
Beje, galiu pasakyti ir kitoki pavyzdi - mano vyro sesuo, netiketai pastojusi treciakart, vaiko gimdyti tikrai nenorejo. Kadangi tuo metu pinigu abortui neturejo ir kaip tycia niekas nenorejo paskolinti, bande persileisti pati - perstumde namie visus baldus, kilnojo viska, kas sunku. Siandien ji augina saunia 5 metu mergyte ir labai dziaugiasi, kad nepersileido. Taigi, isvada - jei vaikuciui lemta gimti, jis butinai gims, bet manau, kad paciai pasisaugoti vis tiek reikia.
Kazkaip labai sentimentaliai cia viska surasiau