Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas po persileidimo

Pavadinkime tai sutapimu, tikekime kuom norime ir manau niekas nezino savo kuno geriau nei mes pacios, jeigu man apziuros buvo skausmingos, tepliodavo po apziuru as patikejau, kad tai del tos echoskopijos, nestumas nebuvo idealus nuo pat pradziu, bet reikejo vengti tokiu techniniu isikisimu, kurie bet kokiu atveju nepadejo verysad.gif nei ka nors naujo po apziuru pasakydavo, nei nestuma mano issaugojo, todel pasilieku prie nuomones, kad tai GALEJO buti viena is priezasciu g.gif
Atsakyti
Pati rašei, kad nėštumas nebuvo įdealus, vat todėl ir įvyko persileidimas, o ne dėl echoskopijos. Net jei ir nebūtum jos dariusi, finalas, deja, būtų buvęs toks pats.
Atsakyti
Aš taip pat pirmą kartą persileidau. Tada buvo 12sav. Dėl ko taip įvyko niekas nepasakė. Nebuvo nei skausmo, nei kažkokių požymių. Tiesiog gryžus po darbo, ruošėme velykų stalą, ir pajutau, kad kažkas ne taip... kraujas tekėjo upeliais. Nors kaip vėliau pasakė, tai buvo vaisiaus vandenys su krauju. Persileidimo priežasties nenustatė, bet motyvavo tuo, kad mano Rh-, o vyro Rh+. Dabar laukiuosi vėl. Klausiau gydytojos nurodymų, pastoti ne anksčiau kaip po pusmečio. Dabar eina 19 savaitėlė. Mačiau savo mažių echoskopu- labai aktyvus, išsivystęs berniukas. Tad tikiuosi, kad taip ir toliau bus. Tik sakė, kad 27sav.turėsiu susileisti imunoglobuliną. Ir visą nėštumą turiu save labai saugoti. Pirmus tris mėnesius pragulėjau lovoje, nes buvo pasirodęs tepliojimas. Tad kurios patyrė persileidimą, pačios turi labai atidžiai save stebėti, bet aišku neperlenkti lazdos.
Atsakyti
[B]Sveikos nestukes smile.gif
Noriu ir as pasidalinti savo istorija.. Su vyru uzsimanem pirmo leliuko, kaip ir trukti kazko seimynelej pradejo. Bet pries pastodama paklausiau sesers patarimo ir issityriau skydliauke. Pasirodo per aktyvi ir gali pakenkti. Metus laiko gydziausi. Praita vasara skydliauke normalizavosi. Pradejom bandyti thumbup.gif . Pirma menesi neuzkibom (dariausi kokius 3 testus), labai nuliudau, galvojau kas blogai, visokiu nesamoniu i galva prisikisau. Bet antra menesiu uzkibom. Dziaugsmo mums abiems su vyru buvo pilnos kelnes. Visiems pasiskelbem kam tik galejom nestuke.gif! 7 savaiciu nuejau pas gydytoja i apziura, pasakiau kad labai gerai jauciuosi, nepykina, neskauda, tik krutine jautri. Tai ji man patare ateiti pas ja i privacia klinika, kur ji dirba papildomai, pasidaryti ecfoskopija. Nuvaziavom kartu su vyru. Vyro neileido, nes sake darys echoskopija per maksti (dar pagalvojau, jug vyras ne svetimas, jis ka, mano "geros vietos" nemates 4u.gif ) Padare echoskopija, matesi sirdute (tiksliau as nelabai ka ten supratau...) ir po savaiteles.... persileidimas verysad.gif . Pradejo tepti, paskui kraujuoti, ligoninej persileidau nakti, paskui ryte padare abrazija. Buvo beproto skaudu praradus taip laukta butybe... ir dar skaudziau visiems pranesineti, kad nebera... Vienintelis kas apsidziauge (taip pajutau) del mano nelaimes, tai mano direktorius... Daktarai ligonineje pasake kad tai 50 procentu galejo ivykti del makstines echoskopijos ir kad tokiame mazame nestume jei viskas gerai jokiu budu nedaryti jokiu spinduliavimu, nes tai spinduliai. Is tyrus likucius, nustate uzdegima (taigi is tiesu jis galejo buti ir nuo tos makstines echoskopijos). Liepe laukti ne maziau 6 menesiu.
Bet.. po 3 menesiuku .... nesulaukiau menesiniu wub.gif . Is pradziu dziaugsmelio nebuvo, nes prigasdino, kad jei neislauksim puses metu, viskas baigsis tuo paciu... Bet, tfu tfu tfu, mums jau 15 savaiteliu, auga pilvukas ir esam be galo laimingi. Pirmi trys menesiai buvo pilni baimiu, vis lysdavo i galva, kad va tuoj tuoj pasirodys kraujas ir viskas baigsis, kaip isprotejusi kiekviena karta po wc su baime tikrindavau, ar nera kraujingu isskyru... Echoskopijos dar nedare, ir gerai, juk ir taip zinau, kad auga, po praito nutikimo tikrai nedegu noru spinduliuotis.
Taigi sekmes visoms nestukems thumbup.gif mylekite save ir savo pilvukus.
[/B]
Atsakyti
Nu taip, vyro "daiktas" dar nešvaresnis būna, o vat echoskopas su steriliu prezervatyvu, jau galėjo sukelti uždegimą ir persileidimą.
Atsakyti
Vaginalinė echoskopija pakenkti tikrai neturėtų, bet jei yra polinkis persileidimams, geriau jos turbūt vengti, kaip ir bet kokios invazijos i maksti (mylejimosi, pvz. mirksiukas.gif ).
Apie spindulius - jau nebeidomu net klausyti, cia kazkoks senovinis nusisnekejimas. Ultragarsas yra garso bangos, kurios, atsimususios i koki objekta, sukuria kompe jo vaizda (cia primityviai tariant). Bet gali but, kad tas zmogui negirdimas garsas turi koki nors dirginanti poveiki ir piktnaudziauti tuo irgi nereikia. Apie jo zala zmogui mokslininkai nieko tikro nezino, faktas, kad ji nedidele, jei isvis yra. Beje, rentgenas kenkia kur kas labiau... va ten is tiesu yra spinduliavimas...
Man dare vaginaline echo viena karta, nepilnai 7 sav. Nieko blogo nepajutau.
O del apziuru kokybes - gal ir gali pakenkti kazkiek, jei po ju skauda. Mano ginekologe visada apziurinedavo tikrai labai atsargiai, nesu ne karto pajutusi net menko skausmelio, o vis tik tiems dalykams esu labai reikli, reiskia, dirbo profesionaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo clio: 19 kovo 2006 - 18:56
QUOTE(Miglužė @ 2006 03 19, 19:32)
Nu taip, vyro "daiktas" dar nešvaresnis būna, o vat echoskopas su steriliu prezervatyvu, jau galėjo sukelti uždegimą ir persileidimą.


lotuliukas.gif oij, negaliu, parajuokinai iki asaru!!!

Su tais persileidimais tai sudetinga - kad zinotum zmogus, kurioj vietoj nukrisi, tai paduska pasidetum, kaip mano mociute sake, tai cia tas pats - zinotum, kas tau 100% gali pakenkti - seksas, vaginaline echoskopija, dar koks elementarus dalykas - taigi simta metu to nedarytum... Matyt, kam lemta ateiti i si pasauli, tas ir ateina, o kam ne, tai nieko cia ir nepadarysi. Pati labai laukiu pasibaigiant pirmojo - to, sakykim, pavojingiausio ir lemiamo trimestro... Nors kiek lengviau atsikvepciau, nors puikiai zinau, kad po persileidimo visa sekanti nestuma reikia buti labai atidziai ir labai saugotis...
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2006 03 19, 08:27)
Pati rašei, kad nėštumas nebuvo įdealus, vat todėl ir įvyko persileidimas, o ne dėl echoskopijos. Net jei ir nebūtum jos dariusi, finalas, deja, būtų buvęs toks pats.



Visiskai sutinku.. Nors man per dvi savaites buvo padarytos 4 echoskopijos, bet manau kad kiti faktoriai nuleme persileidima.. ir to aparato tikrai nesibaiminu
Atsakyti
Sveikutės.
Aš tik šiandien pasidariusi testą sužinojau, kad laukiuosi. Čia pirmas mano nėštumas. Pagal mano skaičiavimus bus apie 3 sav. Penktadienį keliausi pas gydytoją. Perskaičiau čia viską ką surašėt ir pasidarė neramu. Tik neradau kada pirmą kartą daro echo ir kada galima sužinoti, kad vaisius vystosi gerai. Kaip manote ar man jau bus galima daryti echo ir pažiūrėti, ar neperanksti?
Atsakyti
Jau 5 savaičių (skaičiuojant nuo menstruacijų pirmos dienos) galima pamatyti echoskopu, o nuo 6-7 savaitės ir širdutę plakančią rasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglužė: 21 kovo 2006 - 18:08
QUOTE(Pamunka @ 2006 03 19, 16:55)
[B]Sveikos nestukes  smile.gif
Noriu ir as pasidalinti savo istorija.. Su vyru uzsimanem pirmo leliuko, kaip ir trukti kazko seimynelej pradejo. Bet pries pastodama paklausiau sesers patarimo ir issityriau skydliauke. Pasirodo per aktyvi ir gali pakenkti. Metus laiko gydziausi. Praita vasara skydliauke normalizavosi. Pradejom bandyti  thumbup.gif . Pirma menesi neuzkibom (dariausi kokius 3 testus), labai nuliudau, galvojau kas blogai, visokiu nesamoniu i galva prisikisau. Bet antra menesiu uzkibom. Dziaugsmo mums abiems su vyru buvo pilnos kelnes. Visiems pasiskelbem kam tik galejom nestuke.gif! 7 savaiciu nuejau pas gydytoja i apziura, pasakiau kad labai gerai jauciuosi, nepykina, neskauda, tik krutine jautri. Tai ji man patare ateiti pas ja i privacia klinika, kur ji dirba papildomai, pasidaryti ecfoskopija. Nuvaziavom kartu su vyru. Vyro neileido, nes sake darys echoskopija per maksti (dar pagalvojau, jug vyras ne svetimas, jis ka, mano "geros vietos" nemates  4u.gif ) Padare echoskopija, matesi sirdute (tiksliau as nelabai ka ten supratau...) ir po savaiteles.... persileidimas verysad.gif . Pradejo tepti, paskui kraujuoti, ligoninej persileidau nakti, paskui ryte padare abrazija. Buvo beproto skaudu praradus taip laukta butybe... ir dar skaudziau visiems pranesineti, kad nebera... Vienintelis kas apsidziauge (taip pajutau) del mano nelaimes, tai mano direktorius... Daktarai ligonineje pasake kad tai 50 procentu galejo ivykti del makstines echoskopijos ir kad tokiame mazame nestume jei viskas gerai jokiu budu nedaryti jokiu spinduliavimu, nes tai spinduliai. Is tyrus likucius, nustate uzdegima (taigi is tiesu jis galejo buti ir nuo tos makstines echoskopijos). Liepe laukti ne maziau 6 menesiu.
Bet.. po 3 menesiuku .... nesulaukiau menesiniu  wub.gif . Is pradziu dziaugsmelio nebuvo, nes prigasdino, kad jei neislauksim puses metu, viskas baigsis tuo paciu... Bet, tfu tfu tfu, mums jau 15 savaiteliu, auga pilvukas ir esam be galo laimingi. Pirmi trys menesiai buvo pilni baimiu, vis lysdavo i galva, kad va tuoj tuoj pasirodys kraujas ir viskas baigsis, kaip isprotejusi kiekviena karta po wc su baime tikrindavau, ar nera kraujingu isskyru... Echoskopijos dar nedare, ir gerai, juk ir taip zinau, kad auga, po praito nutikimo tikrai nedegu noru spinduliuotis.
Taigi sekmes visoms nestukems  thumbup.gif  mylekite save ir savo pilvukus.
[/B]


na tikekites kad si karta bus viskas gerai thumbup.gif

o del ko ivyko tas persileidimas tai tikrai ner aisku ir negalima sakyt kad tikrai nuo echo
Atsakyti
Pasiguosiu ir aš. Balandžio 30 d. įvyko persileidimas. 17 savaičiu buvo, vaisius vystėsi normaliai, bet pakilo temperatūra, kraujas rodė infekciją. Laukiu atsakymo dėl ko taip įvyko. Nors sakė medikai, kad niekas tiksliai nepasakys, ėmė mėginius iš gimdos, placentos, vaisiaus... Savijauta nekokia, o dar žinutės iš draugių nsu palinkėjimais laikytis pačiai ir saugoti lialių verysad.gif Būčiau spalio pradžioj dukrytę antrą turėjus, taip laukėm verysad.gif Bet raminu save, kad gal likimas ją apsaugojo nuo didelių nelaimių verysad.gif Teks per vasarą stiprinti organizmą, kad rudenį viskas gerai gautusi. Juk ne jaunystė jau man verysad.gif
Atsakyti