QUOTE(Deluxe_DM @ 2012 10 05, 22:26)
Zinoma kad nepades, bet juk kas kaip moka tas taip save nuramina. Apie Lietuva kalbejau, nes daug skaiciau kad su gresianciu paguldo i ligonines ir nustato ar imanoma isgelbeti ar ne, o stai cia, Airijoj, deja jie net nesiruosia ziuret kas pas tave per nestumas ir kokios komplikacijos. Iki 12 savaites net echo nelabai imanoma issiprasyti. Todel manau kad bunant Lt tikimybe bentjau suzinoti ar imanoma gebeti, yra daug didesne. Suprantu kad dazno persileidimo priezastys net nera isaiskinamos, bet juk galbut man tereikejo to dubhaston...galbut dabar nebutu teke cia rasyti. Siuo metu as net neisivaizduoju kokia mano persileidimo priezastis nes jie net netyre manes. Klausiau ar tureciau daugiau ilsetis, bet jie man pasiule gyvent savo normalu gyvenima, t.y. dirbti fizini darba po nemazai valandu ir neziuret gresiancio, tiesiog laukt...Visis zino kad Lietuvoje medicinos lygis yra daug aukstesnis nei Airijoj ar Anglijoj. Vis svarstau, galbut galejau issaugot....
Aš sakyčiau, kad Lietuvoje tiesiog labiau žinome, kur bėgti nelaimės atveju. Kažkur straipsnį mačiau, kad Anglijoje moteris visą nėštumą gulėjo, prižiūrima daktarų, nes dėl silpnos gimdos kitu būdu negalėjo išnešioti kūdikio - matai, netgi britai susirūpino nėštumu iki tokio lygio, t. y. - pagalba nėštukėms ten tikrai teikiama.
Mane ir Lietuvoje su gresiančiu (tiksliau, jau prasidėjusiu) persileidimu greitosios pagalbos ligoninėje aprėkė iš viso, ko ne į polikliniką atėjau. Net neatsakė, ar galima bandyti išsaugoti: burbtelėjo, kad nėštumas "dar yra", ir galvok, ką nori, dar ir susimokėt už apžiūrą turėjau, ir apžiūrėjo tik todėl, kad pati ją aprėkiau ir išreikalavau, kad dirbtų darbą. Greitosios pagalbos ligoninėje. Lietuvoje. Ir ne gūdžiam kaime, o sostinėje.
Kad paguldytų - ir Lietuvoje reikia žinoti, pas ką kreiptis. Kad tirtų - irgi reikia žinoti. O šiaip visos pačios didelės, iš supermamų daugiau sužinom, nei iš savo daktarų, po kruopą sunešam informaciją, kas iš kur.
Manau, airės ir anglės, kaip ir lietuvaitės Lietuvoje, tiesiog žino, kur joms kreiptis, kad gautų pagalbos. Duoda duhastono ir Airijos ginekologai. Kiek teko forumą skaityti, tai labai peikia visos tą Airiją, bet Lietuvoje ginekologių telefonais dalinasi - reiškia, toli gražu ne visur ir ne visada sulaukia deramos pagalbos čia.
P.S. Jeigu nori sužinoti, ar būtų padėjęs duphastonas - septintą dieną po ovuliacijos pasitikrink progesterono lygį. Jeigu bus normalus - gali būti savotiškai rami, kad ne progesterono lygyje bėda buvo.
jei bus per žemas - pradėk jį vartoti jau planuodama nėštumą, nes kraujui pasirodžius būna per vėlu dažniausia. Manau, nieko tu negalėjai padaryti, niekaip neišgelbėtum vaisiaus. Bet išsitirti ir pažiūrėti, ką gali padaryti, kad tai nepasikartotų - gali. Tiek Lietuvoj, tiek Airijoj, tiek bet kuriam kitam civilizuotam žemės taške.