Įkraunama...
Įkraunama...

Mama plįštančia širdimi žada atsisakyti naujagimio

QUOTE(estrelij@ @ 2010 12 16, 20:44)
as esu tokioj nevilti kad nezinau nei ka galvot nei ka daryt.tiesiog viskas taip gaunasi ko pati nenoriu.

Estrelija, neatsisakyk mergaičių pagalbos, juk nežinai, gal greit tu kitom galėsi padėti.
Tik pirmiausia turi norėti padėti sau, savo vaikučiam ir tai širdelei, plakančiai tavyje.
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2010 12 16, 19:13)
suprantat kaip jums cia graziau parasyti,manes gali jau sausio gale nebuti lietuvoje.
tikrai manau kad si tema sukurta be reikalo,yra mamu kurioms tikrai reik pagalbos,labiau nei man.

Gal ne i tema, bet noreciau papasakoti savo isgyvenimus, kai laukiausi 2-jo vaikelio. Su vyru skirybu procesas prasidejo mazdaug nuo 4-jo nestumo menesio. Kai buvau 5-me nestumo menesyje, mano depresija pasieke toki apogeju (dabar suprantu, kad tokias nuotaikas labai skatino organizmo reakcija i nestuma ir absoliutus vienisumas), kad as tvirtai apsisprendziau, kad nenoriu to vaikelio. Visa apsizliumbusi, isterikuojanti nuejau i ligonines akuserinio skyriaus priimamaji ir pradejau reikalauti, kad darytu man aborta. Zinoma, daktares paziurejo i mane 5-me menesyje kaip i nenormalia ir pradejo aiskinti, kaip, ju nuomone, as tureciau teisingai elgtis. O as ant ju rekiau, kad neknistu man proto. Tame triuksme priejo prie manes labai maloni daktare, labai maloniai pasikviete mane i atskira kabineta.Su begaliniai svelniu susirupinimu manimi ir saldziai bei tyliai, kad niekas neisgirstu, pradejo man aiskinti, kaip ji viska sutvarkys - as turiu pagimdyti ta vaikeli, ji zino seimas, kurios noretu ji auginti ir dar as pinigu uz tai gauciau....
Kai tame begaliniame saldume man iki smegenu daejo ka man siulo, mane kaip saltu kibiru nupyle, visos depresijos praejo tiesiog akimirksniu, as begau is to kabineto neatsisukdama. O Dieve, mintys sukosi, juk tai mano vaikas, juk tai as ir ka as zinau kas per zmones tie "gerieciai" - gal jiems reikalinga vaikisku organu donoryste, gal pedofilijai ar siaip kokie idiotai. O jeigu gaisro atvejis, gi jokia gera tetute negalvodama nepuls i ugni del mano vaiko, tik as - motina. Net pabandzius isivaizduoti savo vaika neaisku pas ka, bloga daresi. Zodziu, nuo tos dienos, nepaisant absoliuciai juodos mano situacijos, as apsisprendziau, kas bus, tas bus, niekam neatiduosiu savo kraujo. Ir gime dukrele. Dabar jai 10 metu - ji mano angelas. Ja zavisi mokykloje, zavisi kaimynai, nes yra be galo protinga, gabi ir grazuole. Mokykloje kitu klasiu mokytojai pirstais rodo i mane - paziurekit cia tos mergaites mama smile.gif Taip, man buvo labai sunku vienai su 2 vaikais, bet as supratau, kad jei Dievas dave burna, duos ir maisto. Dar niekas Lietuvoje nemire nuo bado. Ir dar supratau, kad Dievas duoda zmogui isbandymu ne daugiau, nei jis yra pajegus pakelti. O jau kai nebegali pakelti, atsiranda ir galimybes. Tikrai - sakau tai is savo patirties.
Brangioji Estrelija, labai noreciau, kad gautum tokia doze salto kibiro vandens, kaip as gavau ir tiesiog pasakytum pati sau, kad kaip bebutu sunku, tu esi kovotoja ir kovosi del savo vaiku net tada, kai nesimato jokios iseities. Brangioji Estrelija, jie, visi trys, tik i Tavo ranka tegali isikibti, kad isvestum juos i sviesa - Tu esi vienintele ju viltis. Neisduok ju, neisduok saves. Po juodos nakties visada ates diena.

Estrelija, ar as teisingai supratau, kad po gimdymo iskaicius vyro alimentus trims vaikams ir Sodros ismokas, Tavo menesio pajamos butu apie 1100 Lt.?

Triju vaiku mama automatiskai igyja teise i lengvatini mokejima uz darzeli, t.y. po 50% sumos uz 2 vyresniuosius vaikus. As taip pat esu 3 vaiku mama, todel uz darzeli menesio imoka man yra 115 Lt. Reiskia, jei pas Tave 2 vaikai, tai butu 230 Lt/men.Uz sia suma vaikai pavalgo 3 kartus per diena. Tau reikia patiekti jiems tik vakariene ir savaitgalio maista.
1100 Lt.-230 Lt=870 Lt.
Uz komunalines, kaip supratau, Tu moki trecdali - t.y. apie 150 Lt./men. ziemos menesiais???.
870 Lt.-150 Lt.=720 Lt.
Skalbimo miltukai - 45Lt./men
720 Lt-45 Lt=675 Lt.
Vaistukams tarkim - 50Lt./men.
675Lt.-50 Lt.=625 Lt.
Kol sunki padetis, esant namuose pampersus reiktu pakeisti vystyklais (tam paskaiciuoti skalbimo miltukai), o pampersus naudoti tik einant i lauka - tarkim 2 pampersai/dienai.
0,80Lt.*2*30 dienu=48 Lt./men.-pampersams
625-48=577 Lt.
Palikime 77 Lt./men. nenumatytoms islaidoms
577 Lt.-77 lt.=500 lt.

Ivertinus tai, kad apie 2 metus, kol nepradesi dirbti ir uzdirbti normalesnius pinigus, neleisi pinigu nei savo, nei vaiku aprangai (as tikiuosi cia mamytes tikrai pagelbes tuo klausimu ir tikrai ne draiskalais, o graziais drabuziukais), reiskia maistui Tau lieka 500 Lt./men.

Menesyje yra 8 savaitgalio dienos - kai turi 3 kartus paruosti maista vaikams ir 22 darbo dienos, kai vaikams maistas turi buti paruostas 1 karta dienoj.
12,00 Lt.*22 darbo dienu =264 Lt.
29,50 Lt*8 savaitgalio dienu=236 Lt.
Viso - 500 Lt./men.

Gautusi toks biudzeto paskirstymo planas (gal as ka pamirsau, ar ne taip paskaiciavau?)
Tikrai labai sunku, bet nera neimanoma. Reiketu ivertinti dar ir tai, kad su savo padetimi Tu nors ir siandien gali kreiptis i Caritas Maisto banka ir gautum kas menesi po maisto davini - tie produktai prisidetu kaip dovana salia jau paskirstytu pinigeliu.
Zinau, kad siandien turi didele problema - meta Tavo vaikus is darzelio del susidariusios 400 Lt. skolos, kurios negali padengti. Tu tik leisk mums zinoti, kad pradedi bent svarstyti galimybe uzauginti savo vaika paciai, mes atidarysime saskaita, kur tikrai tikiu, mamytes po biskiuka, po biskiuka ir sumes Tau ta sumele. Taip, kad ir si problema nera neisprendziama.
Del to, kaip sutaupyti, kad nereiketu kudikelio pieno misinukui leisti pinigu - daryk viska, kad issaugotum savo motinos piena. As savo treciaji 2 metuku vaika dar dabar maitinu savo pienu. O taip pavyko todel, kad dukrele nuolat miega su manimi. T. y. dar nebuvo nakties, kad mes miegotume atskirai ir pienelio jai duodu iskart vos tik ji uzsinori. Va cia ir paslaptis kaip issaugoti pieneli smile.gif

Nagi parasyk ka manai cool.gif

Ir dar, Estrelija, nera jokio reikalo pataikauti Tavo darbdaviui ir per prievarta sedeti ant biuletenio, gaunant sumazintus pinigus. Tu privalai rupintis savo vaikais ir TU TURI TEISE I SAVO DARBO VIETA IR IKI NESTUMO BUVUSI ATLYGINIMO DYDI. Tai va, paskambink darbdaviui ir pranesk, kad siandien varai i poliklinika uzsidaryti biuletenio ir nuo pirmadienio ateini i darba, o jo (t.y. darbdavio) problemos (gali, negali)- tai ne Tavo problemos, Tau ir savu pakanka. Zodziu naudokis savo teisemis ir varyk i darba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viskas gerai: 17 gruodžio 2010 - 11:15
sitas vaikas,yra ne nuo vyro,o nuo draugo,kuris mus paliko kaip mums buvo virs 3men,as ta zmogu be galo be proto mylejau,ir net iki dabar myliu.bet mes ja mesam nulis visai,nepripazysta jis to vaiko,sake galiu daryt ka tik su juo noriu,kad ir palikti.po nauju metu jo nebus jau lietuvoje,tai as net vaiko tevo negalesiu irasyti.
as tikrai svarsciau pasilikti dar sau ta vaika,bet po vakar ir siandien supratau kad negaliu,kad mes amzinai sedesim skolose ir nepritekliuje,jei buna dienu kad as savo vaikams nezinau ka net valgyt duosiu,tai jus isivaizduokit kaip gims trecias,kas tada bus.
as tikrai visaip viska apgalvojau,tikrai.
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2010 12 17, 15:17)
sitas vaikas,yra ne nuo vyro,o nuo draugo,kuris mus paliko kaip mums buvo virs 3men,as ta zmogu be galo be proto mylejau,ir net iki dabar myliu.bet mes ja mesam nulis visai,nepripazysta jis to vaiko,sake galiu daryt ka tik su juo noriu,kad ir palikti.po nauju metu jo nebus jau lietuvoje,tai as net vaiko tevo negalesiu irasyti.
as tikrai svarsciau pasilikti dar sau ta vaika,bet po vakar ir siandien supratau kad negaliu,kad mes amzinai sedesim skolose ir nepritekliuje,jei buna dienu kad as savo vaikams nezinau ka net valgyt duosiu,tai jus isivaizduokit kaip gims trecias,kas tada bus.
as tikrai visaip viska apgalvojau,tikrai.

Ar sakete savo advokatei, kad treciojo tetis ruosiasi isvykti is Lietuvos iki vaiko gimimo? Ka ji patare del vaiko tevystes nustatymo - t.y. DNR testo tokiu atveju daryti? Siaip, jei tas tevas isvyksta i ES valstybe, tai parasius pareiskima i policija nera dideles problemos priverstinai isreikalauti DNR testo, kad nustatyti tevyste ir priteisti alimentus. Tiesiog gerai butu, kad su advokate issiaiskintumet kokios konkreciai teisines priemones egzistuoja isreikalauti is tevo priverstinio tevystes nustatymo testo iki vaiko gimimo, kuriu imtis galetumet jau dabar. Bukite ryztinga.

Bet kokiu atveju, vaikus gimus, jei to tetuko nebus ir neturesite informacijos kurioje pasaulio vietoje jis randasi, tokiu atveju yra paduodamas prasymas policijai nustatyti to asmens gyvenamaja vieta ir priversti atlikti DNR testus. Tokiu atveju policija paskelbia paieska per interpola, o Jus igyjate galimybe kreiptis del alimentu ismokejimo siam vaikui is valstybes fondo (valstybe veliau issireikalauja is tetuko). As manau dar didesnius alimentus prisiteisite nei 200 lt. tam treciajam vaikeliui.

Estrelija, Jums dabar su dviems vaikais apskritai yra labai sunku ir dar kuri laika bus taip sunku. Sis sunkumas neiskilo del to, kad laukiates treciojo vaikelio, t.y. tas treciasis mazutelis nera Jusu siandieniu sunkumu priezastis. Jus kapstotes kazkaip is sios duobes dabar su dviem vaikais. Sunkiai, bet kazkaip laikotes, tai negi taip saziningai pridejus ranka prie sirdies galetumet pasakyti, kad neimanoma dar vienos burneles tarp 2-u Jusu mazuteliu iterpti?
Taip, Tavo vaikai kokius 2 metus gaus valgyti tik taip ir tik tiek, kad isgyventu (bulves, kruopu koses, imanomas skanestas - piene pamirkyta ir apkepinta riekele batono apibarstyta cukriuku, mesos farsas - tik savaitgaliais), bet nieko jiems nera svarbiau uz Tavo - Mamos meile ir svelnuma. O pamatysi, kaip Tu savimi didziuosiesi, kai is tokios duobes pakilsi savo stiprybes deka. Turi mastyti del geriau finansuojamos darbo vietos po poros meteliu (nezinau koks Tavo issilavinimas, gal vaiko auginimo laikotarpi galetum isnaudoti ir mokslams?)

O zinai, as Tavo vietoj, informuociau to "tetuko" tevus, kad jiems gims anuke ir informuociau kokioje situacijoje Tu esi. Jei sunku zodziu, tai nusiusk jiems laiska Kaledoms. Jei sunus neturi sazines, nebutinai tai reiskia, kad ir tevai tokie, o jei tokie patys, na tai nors negalesi saves kaltinti, kad ne visas galimybes isbandei. As manau Tu galetum tiketis tam treciajam finansines paramos is tetuko tevu.
Papildyta:
Dar toks klausimas man iskilo del dabartinio Tau skirtos advokates atostogavimo:
gal pabandyk nueiti i ta advokate skyrusiaja institucija ir zmoniskai pakalbeti su sprendimus priimanciu asmeniu, kad, ivertinus Tavo situacija, negali tiek ilgai laukti. Tai veikti reikia tiesiog dabar. Gal gali skirti kita, ar pavaduojancia advokate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viskas gerai: 17 gruodžio 2010 - 14:53
jus rasit 100 atsakymu i mano abejones,didziausia problema,kad nezinau as jo adreso.esu buvus pas ji viena karta ir taip tik vakare,tai kelio nelabai ir atsimenu,visalaik jis pas mane budavo namie,kad jo mama gerenti tai nemanau kad is jos nauda kokia butu,tevo jis pats neturi.
tiesiog manau sita tema yra beprasmiska,ir noreciau kad ja uzrakintu.
Papildyta:
as dar dokumentu visu nesusirinkau,nes pazymas reikejo uzsisakyti ir laukti kada jos bus,o as tiek pinigu neturejau kad greiciau padarytu.nes viena pazymas gausiu 27d.advokate tai man keista,ji visai neskuba del nieko,nors as jei sakiau kad neturiu uz ka pragyventi,tai sake as nespesiu taip greitia visko sutvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2010 12 17, 16:03)
jus rasit 100 atsakymu i mano abejones,didziausia problema,kad nezinau as jo adreso.esu buvus pas ji viena karta ir taip tik vakare,tai kelio nelabai ir atsimenu,visalaik jis pas mane budavo namie,kad jo mama gerenti tai nemanau kad is jos nauda kokia butu,tevo jis pats neturi.
tiesiog manau sita tema yra beprasmiska,ir noreciau kad ja uzrakintu.
Papildyta:
as dar dokumentu visu nesusirinkau,nes pazymas reikejo uzsisakyti ir laukti kada jos bus,o as tiek pinigu neturejau kad greiciau padarytu.nes viena pazymas gausiu 27d.advokate tai man keista,ji visai neskuba del nieko,nors as jei sakiau kad neturiu uz ka pragyventi,tai sake as nespesiu taip greitia visko sutvarkyti.

Estrelija, del to erziliuko -
gerai pagalvok - gal zinai kur jis dirba, arba gal zinai kur jis paprastai lankosi ir butu didele tikimybe paprasius geros drauges, vairuojancios automobili, toje vietoje pasedeti, kad ji ten pamatys.... Realiai reiktu, kad kas pasektu kur jis gyvena. Ivertink, kad tai gali buti ir ne jo, o nuomojas butas - Todel skubiai turetum nueiti i policija ir parasyti pareiskima, kad nustatytu to asmens rekvizitus, gyvenamaja vieta, nes tai yra Tavo busimojo vaiko tevas, kuris bando isvengti atsakomybes uz kudiki ir begti is Lietuvos, kad nebutu susektas ir priverstas moketi vaikui alimentus. Pareiskime nurodyk adresa, kuriuo jis randasi siuo metu. Siaip pasistenk su policajais draugiskai zmoniskai pakalbeti, kad jie nuvyktu tuo adresu tuoj pat. To pakaks, kad erziliukas mokes alimentus kaip didelis.
Arba pagalvok - gal zinai jo telefono numeri, tuomet auksciau mineta pareiskima policijai parasyk dar siandien, nurodydama telefono numeri, kad pagal ji per telekomunikaciju kompanija butu nustatytas savininkas ir, Tau policijoje ji atpazinus, identifikuoti jo rekvizitai. Buk ryztinga. Zinok, tik motina del vaiko gali taip isiusti, kad visi vyrai is baimes trauksis Tau is kelio.
Papildyta:
QUOTE(estrelij@ @ 2010 12 17, 16:03)
Papildyta:
advokate tai man keista,ji visai neskuba del nieko,nors as jei sakiau kad neturiu uz ka pragyventi,tai sake as nespesiu taip greitia visko sutvarkyti.

Tai va - nueik i ta advokate skyrusiaja institucija ir sprendima priimanciojo asmens paprasyk gal galetu Tau ja pakeisti. Prasymo priezastys - neatsizvelgimas i Tavo padeties sunkuma, zmogiskojo supratimo stoka, isvykimas atostogu neskyrus pavaduojanciojo advokato kai klausimas liecia badaujanciu mazamecius vaikus.
Buk ryztinga. Veik
Atsakyti
Aš suprantu kaip jūs jaučiates, bet pagalvokit ir apie savo vaikus. Kaip manot jausis jūsų dukrytė, kai užaugs ir sužinos, kad ją paliko mama, kad buvo nereikalinga? Gerai jei ją įsivaikins gera šeima, o jeigu ne? Juk pati sergat tokia sunkia liga, negi norit kad ir jūsų dukrą ištiktų toks pat likimas? Jūs net neįsivaizduojat kaip jaučias žmogus kai jo nemyli ir išduoda toks svarbus žmogus kaip mama, kaip tai pažeidžia psichiką ir priveda prie beprotiškų poelgių.
Išmokit pakovot už save už savo vaikus, išsireikalaukit to kas jums priklauso ir paklausykit Viskas gerai patarimų mirksiukas.gif
Atsakyti
jis gyvena,kitam mieste birstone,buvus drauge zino kur jis gyvena bet ji man nesako,nes tas draugas paliko ja del manes.
del savo dvieju vaiku as galeciau viska,bet sita vaika kuri nesioju...nezinau...as bijau kas bus kaip jis gims...as prie to vaiko tiesiog neprisirisu...as pati labai blogai jauciuosi,vos kojas velku,ir vos pati tvardausi..negali tokia motka auginti vaiko..negali tikrai...tuo ir viskas pasakyti...prasau baigiam viska..
Atsakyti
QUOTE(nebyli asara133 @ 2010 12 17, 16:31)

Išmokit pakovot už save už savo vaikus, išsireikalaukit to kas jums priklauso ir paklausykit Viskas gerai patarimų mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Aha ir ciuoziam i darba nuo pirmadienio thumbup.gif
Atsakyti
Kai tas vaikiukas gims- pamilsit jį kaip ir kitus du savo vaikus. Aš suprantu kaip jum dabar sunku, nes kartais aš jaučiuos taip pat , deja ta savijauta nuo mūsų nepriklauso, čia ligos pasekmė. ir tą patį sakau apie save, kad aš nesu tokia mama, kurios verta mano dukra, kad greit prarandu kantrybę, apšaukiu ją. Bet žinau, kad ir kokia bebūčiau, bet esu jos mama, esu atsakinga už ją ir turiu daryti viską, kad tik jos gyvenimas būtų kuo geresnis. Kas kitas taip stengtųsi dėl savo vaikų jei ne pati mama mirksiukas.gif O ta mažytė mergytė be jūsų daugiau nieko neturės, neatimkit iš jos ir mamos
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2010 12 17, 16:38)
jis gyvena,kitam mieste birstone,buvus drauge zino kur jis gyvena bet ji man nesako,nes tas draugas paliko ja del manes.

Ar Birstone tik ta vienintele drauge turi, daugiau jokio artimo draugo?
O jei tai draugei pasakytum apie savo padeti ir jo elgesi, ar esi tikra, kad jos sirdis nesuminkstetu?
Ar nera jokio zmogaus, kuriam Tu tiek svarbi, jog del Taves nuvyktu i Birstona pasidairyti to nenaudelio?

del savo dvieju vaiku as galeciau viska,bet sita vaika kuri nesioju...nezinau...as bijau kas bus kaip jis gims...as prie to vaiko tiesiog neprisirisu...

Mama gimsta kartu su savo vaiku. Tu kaip mama gimei jau du kartus - todel sakai, kad del tu dvieju mazuteliu galetum net numirti. Del treciojo Tavo kaip mamos gimimas dar neivyko, o ivyks si balandi. Ta pacia sekunde, kai tik mazutelis pamatys dienos sviesa - Tu tapsi jam tokia pacia Motina, kaip ir esamiems dviems. Nieko cia nepakeisi - taip sutvarkyta gamtos. Ir beje treciajam busi dar didesne Motina, nes ji bus tavo maziausiasis...pagrandukas wub.gif

as pati labai blogai jauciuosi,vos kojas velku,ir vos pati tvardausi..negali tokia motka auginti vaiko..negali tikrai...tuo ir viskas pasakyti..

Taigi tai yra normalu mediciniskai - Tu gi nescia. Mane be viso to plius dar ir pykino, kvepuoti buvo sunku, ir galva sukosi kaip girtai.....
tai yra normalu

Atsakyti
Ar geriate jūs kokius vaistus? Patikėkite, nėštumo metu irgi juos skiria. Aišku, čia vėl pinigai, bet prašviesėjus nuotaikai, visai kitaip mąstosi ir viskas ne taip beviltiškai atrodo unsure.gif
Atsakyti