Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(paprasta @ 2010 12 28, 14:05)
va pakankinau Forgetę- man ūkiškai papasakojo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif tai prašviesėjo akyse- padariau mažą pabandymą, tai lyg kažkas darosi lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Galetu Forgete cia ukiskai papasakot. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2010 12 28, 14:56)
Darau pirmaji ND ir jau uzstrigau blush2.gif fotografuoju 3 daiktus, su fokusu lyg ir pusiau su beda sekasi sutarti,tik va,kaip teisingai reik fotkint? Pradzioj fotkinau ant A rezimo,tai nuotraukos gaunas tamsios,nera spalvu ryskumo, tada fotkinau ant Auto,su blicu,tada spalvos geros,bet taip suprantu ND reik be jo? ka darau blogai? Skaitau pirmasias temas,bet kol kas neradau atsakymo,tai nutariau paklaust,kad butu greiciau ax.gif

fotkinant ant A (cia kaip suprantu aperture priority? nes jei ne tai dabar nusisnekesiu biggrin.gif) rezimo negali gautis tamsios nuotraukos, nebent fotkini sviesiame (pvz. baltame) fone arba dideli balta daikta. Ekspozicija renka fotikas. Jei nori balta daikta parodyti kaip balta, gali naudoti spot meteringa (cia tokia ekspozicijos matavimo rezimas) ir nutaikius i ta balta daikta rinktis +2EV ekspozicijos kompensavima.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 28, 12:05)

pritariu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 28, 13:59)
pasirink mazesni f. iesi daugiau sviesos, foto bus sviesesnes. ir siaip fotkink kur sviesos kambaryje daugiau

Sian tokia apniukus diena,sninga,tai ner labai jau sviesu kambary unsure.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 12 28, 14:01)
Kokie nustatymai buvo?
Su blicu negalima, jo.

Jei ziuriu ten kur reik,tai F 5,6 iso Hi 1,o islaikymas nezinau blush2.gif
Va,kas gavos g.gif
1.
user posted image
2.
user posted image
3.
user posted image
Atsakyti
Su fokusu siaip viskas gerai:)

O kas do ISO hi1? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 28, 15:05)
va pakankinau Forgetę- man ūkiškai papasakojo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif tai prašviesėjo akyse- padariau mažą pabandymą, tai lyg kažkas darosi lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tai dabar jau pasakok ir tu mums lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 28, 15:21)
Su fokusu siaip viskas gerai:)

O kas do ISO hi1? unsure.gif

be skaiciaus lotuliukas.gif
ir pas mane nikone yra hi1, cia didziausias iso koki jie duoda..
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 28, 14:05)

tai kad nezinau ne ka pasakot, dekit kur prie sviesos saltinio koki daikta kad sviestu is sono 45 laipsniu kampu. Ar prie lemputes kokios ar prie lango. nusifotkinkit, o tada su kokiu baltu lapu ar folija is kitos puses bandykit atspindet ta sviesa ir pamatysit kaip keisis seseliai.
va is googles pvz su lelyte. Virsutinej foto matot viena puse apsviesta, o kita su seseliais, o apatinej foto nuo reflektoriaus ir kita lelytes puse apsisvietus.

user posted image

Alabama tai ar pirkai ka nors?

Burka viskas ok su tuo namu darbu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 01:39)
Žydraake, eglutės nepakomentuosiu, nepyk. Nors rašai, kad iš tavo mokinimusi. Tai jei brūkštelsi ką norėjai išmokti, galima pakomentuoti ar gavosi ar ne.

Man patinka šiųmetinė mūsų eglutė, ypač kai prieblanda ir dega girliandos lemputės, tai va ėjau fotografuoti, norėjau, kad būtų ir ryšku, ir matytųsi ta prieblanda ir degančios lemputės...dėjau ant stovo fotoaparatą ir pamėginau ax.gif Nesakau, kad aš čia KAŽKĄ TOKIO atradau, išmėginau, nufotografavau, bet va pačiai šioks toks atradimas buvo, kad netyčia sujudinus stovą va kaip gavosi blush2.gif
Reiktų tvarkingesnės erdvės aplink eglutę, tada gal ir kažką gražaus būtų pavykę padaryti...

QUOTE(vienintelė @ 2010 12 28, 10:16)
Na man paprastas kadras, toks kad paimi fotika pasaudi mygtuka ir vsio, pas mane irgi tokių yra bet man jie nereikšmingi, tas sujudinimas gal ir būtu gražu bet kitokioj foto, dabar man ji tieisog foto kuri nekelia jausmų, minčių ir prie kurios antra kart negryščiau.

Parašiau ir pagalvojau kaip kritiškai sužėriau, manau nepyksit nes toks ir tikslas sakyt ka apie jas galvojam. Geros dienos

vienintele, viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 12 28, 15:23)
be skaiciaus  lotuliukas.gif
ir pas mane nikone yra hi1, cia didziausias iso koki jie duoda..

man rods yra kazkoks nustatymas, kur galima ta didziausia skaiciukais pasirinkti, dar nespejau savo vadovo viso perskaityti, bet kazkas irgi yra su tais Hi
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti