opapa,man cia tamsus miskas
QUOTE(O.o @ 2010 12 28, 11:02)
Gal bandykit taip? pvz lempa ir reflektorius (gali but putoplasto gabalas ar baltas storas popierius) trys konkretus apsvietimo budai, nesudetinga, tiesiog atkartoti reiks pagal filmuka su turimom priemonem neperkepinant veido, susvieciant dailiai.
Veidrodis neissklaido sviesos, atkartoja identiska, tad ji per astri bus siam pvz. Reik, kad tik susvelnintu seselius, o ne susviestu taip pat kaip lempa, tad geriau naudot balta sviesa issklaidanti kazkoki reikala, kaip putoplastas (daznoje studijoje ji naudoja kaip reflektoriu, dar folijos ant kito galo priklijuoja jei reik saltesnio atspalvio ) arba koks vatmano galas
Veidrodis neissklaido sviesos, atkartoja identiska, tad ji per astri bus siam pvz. Reik, kad tik susvelnintu seselius, o ne susviestu taip pat kaip lempa, tad geriau naudot balta sviesa issklaidanti kazkoki reikala, kaip putoplastas (daznoje studijoje ji naudoja kaip reflektoriu, dar folijos ant kito galo priklijuoja jei reik saltesnio atspalvio ) arba koks vatmano galas
man tinka
filmukas geras. bet manau reikia savanorio, kuris supaprastintų ir paprastai pradžiamoksliškai surašytų kaip tai daryti. be jokių ten papildomų info. Arba net nupieštų išdėliojimus ir čia įkeltų paveiksliuką. Pažengę iškart supras apie ką kalba, pradžiamoksliams jaučiu reikia truputį "apkramtyti" info, kad nebūtų išsigandusių ir sakančių šįkart aš pasuoju.
QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 11:24)
filmukas geras. bet manau reikia savanorio, kuris supaprastintų ir paprastai pradžiamoksliškai surašytų kaip tai daryti. be jokių ten papildomų info. Arba net nupieštų išdėliojimus ir čia įkeltų paveiksliuką. Pažengę iškart supras apie ką kalba, pradžiamoksliams jaučiu reikia truputį "apkramtyti" info, kad nebūtų išsigandusių ir sakančių šįkart aš pasuoju.
Mano požiūriu čia daug paprasčiau, negu tavo pasiūlytas variantas. Ir filmukas labai aiškus. Tiesiog reikėtų daug kartų pažiūrėti, bandyti, žiūrėti....
Galime pasirinkti tik vieną dalį - pvz. pirmąją - šoninis apšvietimas ir šoninis + reflektorius. Paskui bandyti kitas.
Forgete, galima su lempa bandyti 6viesti. Jei paimsi ne žmogų, o smulkesn5 daiktą, tai viskas OK. O žmogų, kaip ir sakai - prie lango.
as prisijungiu, man idomu ir aktualu. Galima nebutinai save, galima koki daikta fotkint kad ir vaza, buteli ar betka.
Papildyta:
filmukas tikrai paprastas, jau cia aiskiau nenupaisysi, tik klausimas kiek is musu tures reikiama technika? kiti net blyksciu neturi. na nebent kokia sviesa per langa gaudyt, o kita puse su reflektorium apsisviest.
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2010 12 28, 11:29)
Mano požiūriu čia daug paprasčiau, negu tavo pasiūlytas variantas. Ir filmukas labai aiškus. Tiesiog reikėtų daug kartų pažiūrėti, bandyti, žiūrėti....
filmukas tikrai paprastas, jau cia aiskiau nenupaisysi, tik klausimas kiek is musu tures reikiama technika? kiti net blyksciu neturi. na nebent kokia sviesa per langa gaudyt, o kita puse su reflektorium apsisviest.
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 28, 11:06)
opapa,man cia tamsus miskas
Ramiai - pažiūrėk filmuką kokį 10-20 kartų ir prašviesės
QUOTE(rarity @ 2010 12 28, 12:35)
Ramiai - pažiūrėk filmuką kokį 10-20 kartų ir prašviesės
ziurineju kaip cia ta reflektoriu pasigaminti,sakau, gal galima butu sketi iskloti folija?
QUOTE(Forgete @ 2010 12 28, 13:30)
nereik blykstes, lempa arciau statyk tokiu kampu ir bus tas pats, pasikelsi iso ir viskas, as su juosta niekad su blykste nefotkinu, tik su paprasta lempa kuri blyksteje buna. Tik va kokia lempa naudot, jei paprasta, tai bus geltona viskas, geriau kazkokia kitokia, kuri salta sviesa meta. Bet aisku galima ir verst j/b paskui.
Papildyta:
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 28, 13:58)
ziurineju kaip cia ta reflektoriu pasigaminti,sakau, gal galima butu sketi iskloti folija?
putoplastas, viena puse paprasta, kita su folija gali, bet siaip nebutina ji
QUOTE(O.o @ 2010 12 28, 12:05)
nereik blykstes, lempa arciau statyk tokiu kampu ir bus tas pats, pasikelsi iso ir viskas, as su juosta niekad su blykste nefotkinu, tik su paprasta lempa kuri blyksteje buna. Tik va kokia lempa naudot, jei paprasta, tai bus geltona viskas, geriau kazkokia kitokia, kuri salta sviesa meta. Bet aisku galima ir verst j/b paskui.
Papildyta:
Papildyta:
aha reikia lempu kuo artimesniu dienos sviesai, cia gal robobebras protingesni zodi pasakys.
Zinau kad kas vietoj reflektoriu perka turistinius kilimelius, tie tokie susukami kur vienoj pusej folija, jie ir pakabint uz ko turi ir kaina ju maza (~10Lt jyske).
QUOTE(paprasta @ 2010 12 28, 11:33)
Nenoriu užgauti, bet man nepatiko apdirbimas...
Nieko tokio.
QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 11:21)
o naudojai koki aktioną? Pirma trečia perdaug kontrasto, o antra užmurzinta. Foto buvo mielos, bet apdirbimas, mano nuomone, kiek pagadino.
antroje naudojau.
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 28, 11:29)
gal butu buve lengviau komentuoti, jeigu butum ikelus pries koregavima ir po
isimtos is fotiko. Nieko nedaryta.
QUOTE(O.o @ 2010 12 28, 13:05)
Papildyta:
Papildyta:
galima paklaust, kaip tu juostoje iso uzsikeli? Skenuojant? Ryskinant? Kiek uzsikelia ir kaip su dynamic range tokiu atveju?
sunku bus su paprastom lempom, bet proceso eigoj isaiskes visos bedos, bent jau pamatysim ko truksta ir kas kaip veikia su sviesa ir kiek jos reikia.
Siaip skirtumas ziaurus kur su softboxu (skeciu) kur su paprasta lempa, nu gal ant veido ne tokia extremali situacija, nes esminius seselius gali padengti reflektorius, bet net pati krintanti sviesa nebus grazuole, ryskins visokias rauksles ir pan. Siaip portetuose reiktu naudoti koki f8, o su paprasta lempa tai reikshtu koki puse sekundes islaikyma... Gal ka ir pripezejau, gana skųstis, einam daryt Tinka pagal multika?
del lempu spalvos tai manau neverta sukt galvos, svarbu nesimaisytu su dienos sviesa ar kitokios spalvos lempom, paskui WB pasitaisys. Arba JB tikrai pasitaisys