Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 27, 21:02)
oo, geras biggrin.gif laimes pilnos kelnes man biggrin.gif

o kaip cia tu radai? kaip kitos randa, kur ju foto buvo panaudotos?

Ai, aš tiesiog prenumeruoju šį blogą ir pamačius lietuvišką nuotraukos pavadinimą, negalėjau nepažiūrėti. Labai labai puiki foto cool.gif
Kadangi anksčiau, iki kol nepasikeičiau niko, šioj temoj dalyvavau ir skaitinėjau, tai ir prisiminiau Tave.

Geros dienos, mieli fotografai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 28 gruodžio 2010 - 07:43
labas rytas, jungiuosi čia su kavos puodeliu tikėdamasi kad pagelbės atsibusti po labai prastos nakties doh.gif
QUOTE(kristukass @ 2010 12 27, 19:54)
Bandziau PASIMOKINT su nuotrauku apdirbinejimu. I ta puse?  g.gif

man perspausta, na per daug sharpo kontrasto. Antra mieliausiai apdorota, bet vel gal truputeli per gelsva. Pirma būtu puiki atvirutė su kokiu nors sveikinimu. Sunku pakomentuot kai pati rašai mokinaisi, ydomu koks tavo galutinis tikslas buvo, man jis nelabai patiko, neužpyk bet norėtusi mažiau jas liesti.

QUOTE(frederica @ 2010 12 27, 23:12)

labai patiko foto, ypač tas drebiantis sniegas, man ji tokia nuostalgiška nuotaika sukėlė, bet tai ir buvo super. Nuotraukos tam ir yra kad sukeltu jausmus, o tavoji man tai ir padarė blush2.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2010 12 27, 23:29)
laba iš po švenčių biggrin.gif
Viliuosi visoms ir visiems Kalėdos buvo džiugos, jaukios ir dovaningos 000054.gif
Naujųjų linkių gerų gerų ir laimingų laimingų 4u.gif

O čia iš mano mokymosi ax.gif Sujudinau stovą netyčia doh.gif bet man taip visai smagiai žiūrisi biggrin.gif

Na man paprastas kadras, toks kad paimi fotika pasaudi mygtuka ir vsio, pas mane irgi tokių yra bet man jie nereikšmingi, tas sujudinimas gal ir būtu gražu bet kitokioj foto, dabar man ji tieisog foto kuri nekelia jausmų, minčių ir prie kurios antra kart negryščiau.

Parašiau ir pagalvojau kaip kritiškai sužėriau, manau nepyksit nes toks ir tikslas sakyt ka apie jas galvojam. Geros dienos
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 01:39)
Kas kėlė vaikutį su nykštuko kepurytę, taip pat rašė mokėsi apdirbti su ps, rodos. Brūkštelkit ko buvo siekta, antraip išties sunku pakomentuoti.

Na labai blogai yra tai, jog as pati tiksliai nezinau ir negaliu pasakyti ko siekiau. Turbut, kad sviesiu, graziu, tavrkingu nuotrauku. O smulkiau/ konkreciau...? unsure.gif

Labai dziaugiuosi, kad yra kas pakritikuoja.
Aciu Jums, mielosios, Zirzilija, Yvette, Vienintelė. user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 28 gruodžio 2010 - 10:08
QUOTE(robobebras @ 2010 12 28, 02:36)
as tai laukiu isganymo is tavo lupu smile.gif

nea, jau vazą iš mano lūpų pasigavot ir ne kas gavosi smile.gif Nors jei ta tema, su apšvietimu. Tai

***apsispręsti reikėtų į ką norim dėmesį kreipti. Ar sieksim gilinti ir techninius ir kūrybinius įgudžius. Ar šįkart kreipsim labiau dėmesį į techninę pusę. Kažkaip galvoju, kad abu suderinti bus sunkoka.

***Dėl fono, jei temą skelbčiau aš, palikčiau pasirinktinai. Paklodžių namuose tikrai kiekvienas turim, bet manau kas nori kabina foną, kas nori fotografuoja tiesiog įtraukdamas ir interjerą.

***Reikia pasirinkti porą apšvietimų. Aš tai siūlyčiau šoninį apšvietimą. O gal net priekinį+šoninį. O taip pat nugarinį, žinomą kaip kontrinį apšvietimą. Nors toks fotografavimo būdas sunkiausias, bent jau mano nuomone.

***siūlyčiau apie tris savaites, bet kas anksčiau paruoš, kelia anksčiau. Taip pat siūlyčiau šįkart atkreipti daugiau dėmesio į komentarus ir pasistengti daugiau pakomentuoti. Ir jei tarkim patys pamatom klaidas, dar kartelį tą patį perdarom ir vėl atnešam parodyti. Iki šiol to nedarėm, net nežinau kodėl. Bet juk mokykloje tai paprašydavo pataisyti klaidas ir vėl pristatyti darbą. O čia juk taip pat mokinamės.
O visai patiktų ir žvakės šviesoje daryti portretai. Gal pasirinktinai, kas nori smile.gif

*** taip pat palikčiau pasirinktinai jb ar spalvota. Nes vertimas į jb tai atskiras menas, kuriam perkąsti reikia atskiro nd.

taigi, tarkit kas nors lemiamą žodį ir keliaujam dirbti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2010 12 28, 11:03)
Na labai blogai yra tai, jog as pati tiksliai nezinau ir negaliu pasakyti ko siekiau. Turbut, kad sviesiu, graziu, tavrkingu nuotrauku. O smulkiau/ konkreciau...?  unsure.gif

o naudojai koki aktioną? Pirma trečia perdaug kontrasto, o antra užmurzinta. Foto buvo mielos, bet apdirbimas, mano nuomone, kiek pagadino.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 10:21)

***apsispręsti reikėtų į ką norim dėmesį kreipti.

***Dėl fono, jei temą skelbčiau aš, palikčiau pasirinktinai.

***Reikia pasirinkti porą apšvietimų.

***siūlyčiau apie tris savaites, bet kas anksčiau paruoš, kelia anksčiau. Taip pat siūlyčiau šįkart atkreipti daugiau dėmesio į komentarus ir pasistengti daugiau pakomentuoti. Ir jei tarkim patys pamatom klaidas, dar kartelį tą patį perdarom ir vėl atnešam parodyti. Iki šiol to nedarėm, net nežinau kodėl. Bet juk mokykloje tai paprašydavo pataisyti klaidas ir vėl pristatyti darbą. O čia juk taip pat mokinamės.
O visai patiktų ir žvakės šviesoje daryti portretai. Gal pasirinktinai, kas nori smile.gif

*** taip pat palikčiau pasirinktinai jb ar spalvota. Nes vertimas į jb tai atskiras menas, kuriam perkąsti reikia atskiro nd.

taigi, tarkit kas nors lemiamą žodį ir keliaujam dirbti  smile.gif
Papildyta:

o naudojai koki aktioną? Pirma trečia perdaug kontrasto, o antra užmurzinta. Foto buvo mielos, bet apdirbimas, mano nuomone, kiek pagadino.

1)Pagal galimybes.

2)Pritariu.Beje, radau puiku fona, dvipusi-juoda/sidabrini:)

3)Nugarini?Tada zmogus gautusi kaip siluetas?Ar gerai supratau?

4)Pritariu.

5) cool.gif ok
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 12 28, 00:12)

o čia pajūrys Šv. Kalėdų rytą

kokia grazi nuotrauka,koks nuostabus rytas rolleyes.gif

QUOTE(Yvette @ 2010 12 28, 01:39)

Tiesa, kas paskelbs galutinę temą ?  smile.gif

jau manau cia tamstos darbas rolleyes.gif as su viskuo sutiksiu, nezinau kaip gausis,bet bandysiu ir as dalyvaut rolleyes.gif

QUOTE(kristukass @ 2010 12 28, 11:03)
Aciu Jums, mielosios, Zirzilija, Yvette, Vienintelė.   user posted image

gal butu buve lengviau komentuoti, jeigu butum ikelus pries koregavima ir po rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 28, 10:03)

Nenoriu užgauti, bet man nepatiko apdirbimas... ax.gif

Frederica, nuostabus rytas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 28, 10:25)
1)Pagal galimybes.

2)Pritariu.Beje, radau puiku fona, dvipusi-juoda/sidabrini:)

3)Nugarini?Tada zmogus gautusi kaip siluetas?Ar gerai supratau?

4)Pritariu.

5)  cool.gif ok

sutinku su visais punktais, o nugarinis tai aš suprantu kad apšvietimas statomas už nugaros paryškinat kontūrus žmongaus nuo fono
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2010 12 28, 10:37)
sutinku su visais punktais, o nugarinis tai aš suprantu kad apšvietimas statomas už nugaros paryškinat kontūrus žmongaus nuo fono

Bet jei tik nugarinis, veidas bus tamsus, gausis tik konturas?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 28, 10:38)

Jei tai bus nestiprus apšvietimas, tai nesigaus tik kontūras - tiesiog žmogus atsiskirs nuo fono. geriau matysis kontūrai. Bet ar ne per aukštai užsikeliame kartelę? Vis tik čia pradžiamokslis. Manau pradžiai užtektų tik šoninio, dar galima šoninį apšvietimą ir reflektorių panaudoti, kad sušvelninti šešėlius.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 28, 11:38)

Rarity jau parašė, bet reikia dar nuspręsti, ar tik nugarinis ar nugarinis+ ...?

***Taip pat ar naudosim reflektorius. Rodos O.O. buvo veidrodį paminėjusi.

Rarity, nemanau, kad kartelį užkelta aukštai. Manau tikrai kiekviena ar kiekvienas yra fotografavęs prieš saulę. Todėl principą tikrai visi žino. O jei kažkas nesigaus, juk galima ateiti ir pasiklausti. Tam ri dalinamės nuomonėm, patirtim.

***Taip pat nuspręsti reikia kokias lempas naudojam. Aš manau kas kokias turim. Jei kas turi studijines tai valio, jei ne pasitelkiam į pagalbą tai, ką turim.

***Jei kažkas neturi modeliukų ir dar neįgudęs tiek, kad darytų autoportretą, gal kaip galimybę reiktų kokš daiktą pasirinkti fotografavimui. Juk šiuo atveju svarbu apšvietimas. Arba, kooperuojasi kas nors porom, porom. ir kartu atlieka užduotį. Turėsit modeliukų smile.gif ir nuomonėm apsikeisti fotografuodami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 28 gruodžio 2010 - 11:00
Gal bandykit taip? pvz lempa ir reflektorius (gali but putoplasto gabalas ar baltas storas popierius) trys konkretus apsvietimo budai, nesudetinga, tiesiog atkartoti reiks pagal filmuka su turimom priemonem neperkepinant veido, susvieciant dailiai.
Veidrodis neissklaido sviesos, atkartoja identiska, tad ji per astri bus siam pvz. Reik, kad tik susvelnintu seselius, o ne susviestu taip pat kaip lempa, tad geriau naudot balta sviesa issklaidanti kazkoki reikala, kaip putoplastas (daznoje studijoje ji naudoja kaip reflektoriu, dar folijos ant kito galo priklijuoja jei reik saltesnio atspalvio smile.gif ) arba koks vatmano galas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O.o: 28 gruodžio 2010 - 11:07