Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 27, 13:29)
Ir dar klausimas: patalpoj tamsoka. Kas geriau, kai jau visa kita padarai: kelt ISO labai labai ar vėliau šviesint su PS?

yra baziniai iso, "tikrieji" iso ir skaitmeniniai iso.
Bazinis iso yra vienas. Pvz., nikonui D90, d5000 jis yra 200. Canon 500d jis yra 100. Bazinis iso yra nestiprinamas, todel jis pagamina geriausia rezultata.
Toliau yra analoginis stiprintuvas, kurio pagalba is bazinio padaromi kiti "tikrieji" iso, jie paprastai buna per full stop - 100, 200, 400, 800, 1600, 3200. Fotiko specifikacijoj raso "tikruosius" iso apibrezia iso range pvz., 100-3200 (extendable nesiskaito, maziausias skaiciukas sitame intervale ir yra bazinis iso). Analoginis stiprintuvas stiprina signalą tiesiai is sensoriaus.
Toliau gautas galutinis (sustiprintas arba nestiprintas jei tai bazinis iso) analoginis signalas paverciamas i skaitmenine informacija. Ir tik po to pradedamos visos operacijos su tarpiniais ir isplestiniais iso (160, 320, H, L ar kokie ten jie velniai buna). Situ isplestuju ir tarpiniu iso naudojimas yra tas pats, ar netgi siek tiek blogiau, nei fotkinant su tikruoju iso ir paskui apdirbant kompu. Pvz., iso250 yra realiai fotkinama su iso200 ir skaitmeninej formoj dauginama is 1,25; iso320 yra realiai fotkinama su iso400 ir skaitemninej formoj dalinama is 1,25 - absoliuciai ta pati tu darai ir kompe sviesinant nuo iso200 arba tamsinant nuo iso400.
Velgi, jei su tarpiniu arba isplestiniu iso padaryta nuotrauka po to sviesini arba tamsini, gaunasi, kad darai tai antra karta (prigeneruojant papildomu triuksmu), kaip kad koreguojant WB is fotiko padaryto jpg formato.

isvada: geriausia naudoti "tikruosius" iso, o visa kita palikti apdirbimui kompu.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 27, 15:06)
yra baziniai iso, "tikrieji" iso ir skaitmeniniai iso.
Bazinis iso yra vienas. Pvz., nikonui D90, d5000 jis yra 200. Canon 500d jis yra 100. Bazinis iso yra nestiprinamas, todel jis pagamina geriausia rezultata.

....

isvada: geriausia naudoti "tikruosius" iso, o visa kita palikti apdirbimui kompu.

Gera informacija - ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 27, 13:05)
Man tavo foto su tiltu ir medžiu nerealiai patinka  wub.gif

aciu ax.gif
Atsakyti

dėkui naudinga info
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2010 12 27, 13:37)
dėkui naudinga info

išties, roboberai, labai pravers tokia info smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 27 gruodžio 2010 - 15:57

yra baziniai iso

Jėzau, kiek techninės paukščių kalbos... Aišku, mano šviesiai galvai tai per sudėtinga, bet, skaitytojai manau, tau padėkos smile.gif 4u.gif O aš turbūt bandysiu praktikos keliu aiškintis ką čia parašei... doh.gif
Atsakyti
Sveiki,
noreciau jungtis i jusu gretas ax.gif turim Nikon D60 jau senokai,o, del nemokejimo fotkint,nuotraukas turim praktiskai tokias pat,kaip ir su muilinuke turejom... o taip noris kokybiskesniu,juolab ,kad modeliuku turim graziu wub.gif
taigi kol kas skaitineju ankstesnes temas,ziurineju idetas nuotraukytes 4u.gif ir po svenciu bandysiu ND daryt,jei kas gausis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2010 12 27, 16:52)
Sveiki,

Nualpau.
Jūs manęs klausėte, kaip aš su vaikais tvarkausi? Pažiūrėkit į šios tetos vaikų sąrašą.. blink.gif
Po tiek aš geriausiu atveju būčiau durnyne. blink.gif blink.gif Respektas, moterie.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 27, 16:59)
Nualpau.
Jūs manęs klausėte, kaip aš su vaikais tvarkausi? Pažiūrėkit į šios tetos vaikų sąrašą.. blink.gif
Po tiek aš geriausiu atveju būčiau durnyne. blink.gif  blink.gif Respektas, moterie.

Acius uz respekta ax.gif ale gi ner ilgas tas vaiku sarasas tongue.gif ir i teta as nelabai panasi tongue.gif kol kas fotografavimo menas man sunkesnis uz vaiku auginima atrodo doh.gif bet kad ne ka maziau mielas,tai nujauciu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2010 12 27, 17:12)
Acius uz respekta ax.gif ale gi ner ilgas tas vaiku sarasas tongue.gif ir i teta as nelabai panasi tongue.gif kol kas fotografavimo menas man sunkesnis uz vaiku auginima atrodo doh.gif bet kad ne ka maziau mielas,tai nujauciu rolleyes.gif

Sveika prisijungusi. Nelabai ką žinau apie vaikų auginimą - turiu vieną ir ta pati suaugusi - bet fotografavimas tikrai mielas užsiėmimas. Taigi, kibk į namų darbus ir rodyk savo modeliukus 4u.gif
Atsakyti
Bandziau PASIMOKINT su nuotrauku apdirbinejimu. I ta puse? g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 27, 13:41)
Tikiuosi O.O. nesupyks, nebeišėjo cituot tai tik nukopijuoju, ką ji siūlė.

"tai ka tariames del portretiniu sviesu? konkreciai galit kuri suformuluot uzduoti smile.gif

1. Naudojama sviesa
2. Fonas
3. Apsvietimo budai (gal pradzioj 2-ju uzteks? Jei patiks daugiau prisigalvosim ir kokie tie budai pvz.)
4. Atlikimui kiek duodam laiko? "

Belieka tik nuspręsti tuos kelis punktus ir pirmyn į darbą  smile.gif

labai įdomi man ši užduotis. nzn iš kur modeliuką ištraukti, bet pabandyti labai noriu...
Siūlau:
1. Lempos ( daugelis dieną dirba ar užsiėmes, tai dienos šviesos nespės panaudot)
2. Siena, durys, paklodė.. kaip kam išeis...
3. Asmeniškai aš norėčiau pabandyti su apšvietimu iš nugaros (apšviečiant foną, sieną ar kažka ) ir šoniniu + priekiniu
4. Daug smile.gif
Atsakyti