Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2010 12 27, 11:52)
smile.gif  Laba,

aš prie nuobodžios temos grįšiu. Mes dar temos neišsirinkom  smile.gif

jofana, tikrai, dar segtuka reiks nufotkyt man.

As tai uz sviesa, tik nzn ka su ta sviesa daryt.

O siaip man reiktu visai nuo maisto atprast, valgau valgau ir be reikalo, kaip kudas taip kudas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 27 gruodžio 2010 - 10:57
QUOTE(robobebras @ 2010 12 27, 11:54)
jofana, tikrai, dar segtuka reiks nufotkyt man.

As tai uz sviesa, tik nzn ka su ta sviesa daryt.

O siaip man reiktu visai nuo maisto atprast, valgau valgau ir be reikalo, kaip kudas taip kudas smile.gif

tai tau tiktų linijų tema biggrin.gif galėtum pasirodyti koks kūdas.

Kas prisimena koks buvo pradinis temos su šviesom tikslas, kaip buvo užduotis formuluota?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 27 gruodžio 2010 - 11:00
QUOTE(Yvette @ 2010 12 27, 11:00)
tai tau tiktų linijų tema  biggrin.gif  galėtum pasirodyti koks kūdas.

Kas prisimena koks buvo pradinis temos su šviesom tikslas, kaip buvo užduotis formuluota?

Gintare sake, kad daryt juoda/balta portreta dviejose skirtinguose sviesuose.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 27, 12:00)
tai tau tiktų linijų tema  biggrin.gif  galėtum pasirodyti koks kūdas.

laugh.gif

tiksliai neprisimenu, bet kazkas panasaus buvo i tai, kaip fotografuoti portreta su apsvietimo kampo keitimu ( soninis, ne soninis) rolleyes.gif lyg tais, tiksliai negaliu pasakyti
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 27, 12:02)
Gintare sake, kad daryt juoda/balta portreta dviejose skirtinguose sviesuose.

o gal paliekam jb ar spalvotai pasirinktinai?
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 27, 10:51)

Galima atsidaryti iš naujo - raw'as niekur nedingsta.

Išimu foto is aparato, tada ji atsidaro raw formatu, sutvarkau ten, tada darau Open, ją įmetą į PS. O kaip tada vėl i rawus grįžt?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 27, 12:03)
Išimu foto is aparato, tada ji atsidaro raw formatu, sutvarkau ten, tada darau Open, ją įmetą į PS. O kaip tada vėl i rawus grįžt?

vel tos pacios foto raw is kompo atsidaryt
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 27, 12:10)
vel tos pacios foto raw is kompo atsidaryt

Hm. Tai ar gerai Tave supratau: išimu foto, atsidaro rawai, sutvarkau juos, sumetu į PS, sutvarkau ten, tada uždarau foto, išsaugau NEF ir vėl iš naujo atidarau? Ir tada atsidarys jau su mano pakeitimais vėl rawai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 27 gruodžio 2010 - 12:16
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 27, 12:15)
Hm. Tai ar gerai Tave supratau: išimu foto, atsidaro rawai, sutvarkau juos, sumetu į PS, sutvarkau ten, tada uždarau foto, išsaugau NEF ir vėl iš naujo atidarau? Ir tada atsidarys jau su mano pakeitimais vėl rawai?

as is photoshopo saugoju i jpg visada, net nezinau ar raw formatu leidzia saugot. nezinau ar supranti mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 27, 12:15)

QUOTE(Forgete @ 2010 12 27, 12:18)
as is photoshopo saugoju i jpg visada, net nezinau ar raw formatu leidzia saugot. nezinau ar supranti mane smile.gif

Aš taip pat iš PS saugoju į jpg, ypatingais atvejais, kai planuoju dar ką nors su fotke daryti, saugoju su sluoksniais psd formatu. Bet jei reikia raw'o, tai tiesiog atsidarau iš naujo raw failą. Jis būna jau su pakeitimais, kurie padaryti su camera raw.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 27, 12:22)
Aš taip pat iš PS saugoju į jpg, ypatingais atvejais, kai planuoju dar ką nors su fotke daryti, saugoju su sluoksniais psd formatu. Bet jei reikia raw'o, tai tiesiog atsidarau iš naujo raw failą. Jis būna jau su pakeitimais, kurie padaryti su camera raw.

drinks_cheers.gif jeigu reik pradines raw fotkes, tada reikia ant camera raw reikia spausti - reset camera raw defaults
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 27, 12:18)

Jo aš saugau irgi jpg, po to kai jau noriu uždaryt ją, manęs klausia ar noriu užsaugot pakeitimus ir NEF formate? Tada ką spaudžiat?

Ir dar klausimas: patalpoj tamsoka. Kas geriau, kai jau visa kita padarai: kelt ISO labai labai ar vėliau šviesint su PS?
Atsakyti