Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 22:15)

Tiesa, Paprastos foto taip pat faini spalvoti šviesuliukai. Mano objektyvai taip neplukdo, tai pavydžiu truputuką.

ačiū ax.gif man labai patinka kaip piešia 85 mm objektyvas wub.gif gal kada pavyks jį įsigyti smile.gif

Green tea, man patinka šviesuliukai, tik kaip ir Yvette sakė, man ir trūksta spalvų- bet vėl dar čia sakau ir nuotaika mano gali įtakoti- man taip norisi dabar spalvų ax.gif ir ypatingai raudonos... tokią mintį turiu- jei pavyks: kai baigsis žiema, atrinksiu pačias pačias gražiausias savo nuotraukas ir pabandysiu padaryti ciklą "Šią žiemą piešiu raudonai"... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 12 21, 20:35)
Štai anadien fotografavau kalėdinę eglutę:

Nu va kaip skiriasi skoniai žmonių.Man ji nei per geltona ,nei per sucentruota....ir spalvų nesinori visai.... stovi kažkur laukuose vieniša eglutė,gūdi naktis ,bet ji Kalėdinė ,ji žiba smile.gif Mistiškumo turi tokio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 12 21, 22:42)
Nu va kaip skiriasi skoniai žmonių.Man ji nei per geltona ,nei per sucentruota....ir spalvų nesinori visai....  stovi kažkur laukuose vieniša eglutė,gūdi naktis ,bet ji Kalėdinė ,ji žiba  smile.gif Mistiškumo turi tokio  rolleyes.gif

kiekvienas savo akim žiūrim... aš, pavyzdžiui, skaitau daug knygų.. ir būna taip: paiimu knygą, nu nesiskaito visai, nelimpa... padedu, po kurio laiko paimu- susiskaito per vakarą... manau, priklauso nuo mano pačios būsenos.. dabar noriu spalvų ax.gif
Atsakyti
Labutis.

paprasta, tavo nuotraukytės laaaaabai mielos, šiltos. Pas mus namie dabar irgi viskas raudona, blizga, mirga, o man taaaaip gera, tai jauku širdy. Tik nesustok dalintis tuo su mumis. Man kaip vis dar stovinčiai prie starto linijos baisiai gražu paganyti akis į jūsų foto.

Tiesa gal labai nesupykdysiu, kad nemokša būdama komentuoju, bet visgi mašinų spustyje ir jb foto su moterimi atsukusią nuogą petį meno nematau blush2.gif

O aš fotografuoju nemažai ir minčių vis atsiranda, tik gaila būna po to kai iš visos fotosesijos viską ir ištrinu, nes tai fokusas pabėgęs, tai dar kas. Bet svarbu nestoviu vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2010 12 21, 22:52)
Labutis.

paprasta, tavo nuotraukytės laaaaabai mielos, šiltos.

O aš fotografuoju nemažai ir minčių vis atsiranda, tik gaila būna po to kai iš visos fotosesijos viską ir ištrinu, nes tai fokusas pabėgęs, tai dar kas. Bet svarbu nestoviu vietoje.

Ačiū 4u.gif
Iš savo menkutės patirties galiu pasakyti- neskubėk visko ištrinti- palik kuriam laikui, sugrįžk prie jų vėliau- kitomis akimis žiūrėsi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 21, 23:01)
Ačiū 4u.gif
Iš savo menkutės patirties galiu pasakyti- neskubėk visko ištrinti- palik kuriam laikui, sugrįžk prie jų vėliau- kitomis akimis žiūrėsi ax.gif

Kelias palieku, ypač tas kurios šeimos albumui skirtos.

Labanakt.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 11:45)
1) pirmiausia formatas. Na tokio tikrai nepateisinu, nebent tai atvejais, jei foto bus dedamos į dienoraščio viršų, vietoje pavadinimo. Tada taip, visais kitais atvejais ne.
2) Torto foto. Jei tai gimtadienis, juk svarbiau pamatyti kiek tų degančių žvakučių. Na tikrai tos uogytės ne pačios svarbiausios.
3) Papasakok kaip apdirbai kiekvieną foto, nes apdirbimas tikrai nepatinka.

1) Karpiau karpiau, kol beliko toks formatas. cool.gif Stengsiuosi toli nenuklysti nuo standartu. rolleyes.gif
2) Na norejau "skaniai" torta parodyti. Priversti susirinkti seilems. biggrin.gif Zvakuciu akcentuot kaip ir nenorejau. unsure.gif
3) Labai tiksliai neprisiminsiu, bet pasistengsiu.
Pirmoji- sviesinta level, curves, kontrastinta; antroji- sviesinta, siek tiek kontrastinta, uzdetas action jb; trecioji- sviesinta, truputi kontrastinta, uzdetas baby powder action; ketvirtoji- sviesinta, kontrastinta, jb su ps, paskutine- sviesinta, kontrastinta, stumdytas hue/ saturation. smile.gif
Su nekantrumu lauksiu pastabu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 21 gruodžio 2010 - 23:12
Noriu padekoti airv uz mainu nuotrauka- ji nereali! Kaip ir laiskelis.
Aciu labai, ji tikrai ras vieta mano namuose 4u.gif
Atsakyti
Green tea, o man patiko. mirksiukas.gif kaip jau minejo, nuotrauka turi kazkokio mistiskumo ir kuria tokia melancholiska nuotaika
Atsakyti
Apie eglutę: ją kieme pastatė kaimynai, ir stovi ji ant kilimų daužyklos viršaus, vakare lemputes įjungia. Tai tiek ir spalvų - baltos lempelės ir sniego patalai. Įdomi ji tokia, naktį vidury kiemo pakibusi, tai ir įamžinau. Išlaikymas 30 sekundžių, tai neprišviesinsi.

Atnešu dar vieną traukinį, mano galva anie geriau pavykę:

user posted image

juos radau traukinių modelių mylėtojų klube Lince. Klubas atidaromas kartą per metus publikai. Traukiniai bei miestai yra už stiklo, patalpoje tamsoka, traukiniai važiuoja greitai, tik spėk suktis doh.gif Iš 150 nuotraukų tik šios penkios pavyko blush2.gif ISO iki 1600 užkeltas, dar kiek lr pašviesinau.
Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2010 12 21, 19:11)

Ir aš atnešu, buvo nuspręsta, kad tai tik šeimos albumui, bet, kad jau taip, tai - džiaugiuosiuser posted image

Na nieko sau, TIK šeimos albumui blink.gif Aš tokią nuotrauką ir platesnei auditorijai skirčiau blush2.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 12 21, 15:35)
O mes šiandien kepėm kalėdinius meduolius- vaikai kepė  ax.gif  Vėlgi gal to meno nebus, bet galite žvilgtelėti bloge arba flickr ax.gif

user posted image

Menas menu, bet aš tai vadinčiau dokumentika. Na, apie gyvenimą namuose prieš kalėdas. Dėl tų blikų - žinoma, skonio reikalas. Man labiausiai krenta į akis tai, kad jų spalva yra sunkesnė už švelnius sausainius, todėl visa eglutė juos iš viršaus sunkiai slegia.

QUOTE(kristukass @ 2010 12 19, 23:55)
Labuka. Mazai as cia vaidenuosi.  blush2.gif  Bet snd. prisiverciau paimti fotika i rankas, nors laiko visai striuka buvo. Labai labai apsidziaugciau jeigu pasakytumete klaidas ir patarimus kaip geriau padaryti/pataisyti.  000189.gif

Man visur trūksta vaiko pilnų akyčių, kepurę reikėjo aukščiau pakelti. Juk portreto esmė - akys, o jų čia nelabai matosi. Šiaip nuotraukos šviesios, tvarkingos - tik akyčių trūksta.
Dėl torto - norėtųsi, kad jis iš toliau būtų fotografuotas, visas kadre, ir tie atspindžiai ant braškių trukdo...

Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2010 12 21, 23:15)
Noriu padekoti airv uz mainu nuotrauka- ji nereali! Kaip ir laiskelis.
Aciu labai, ji tikrai ras vieta mano namuose  4u.gif

Smagu, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 22, 00:11)
1) Karpiau karpiau, kol beliko toks formatas.  cool.gif  Stengsiuosi toli nenuklysti nuo standartu.  rolleyes.gif

na tos beveik panoraminio kirpimo tai mano galva toli nuklysta.
Dėl maisto fotografavimo, rodos irgi buvo čia kalbėta. Labai sunku pateikti masitą taip, kad seilės varvėtų. Ten jau atskiri triukai. Tai reiktų matyt būtent apie tai ir pasiskaitinėti, jei domina toks fotografavimas. Rodos youtube yra ir filmukų vaizdinių.
Ačiū, kad parašei, ką darei savo nuotraukoms. Spalvotos mano akiai perdaug užkontrastintos. Apie aktionų naudojimą jau pasisakiau daugelyje postų, aš prieš juos, bent jau poradinėje mokymosi stadijoje. Nėra jie toks gėris, kaip mes įsivaizduojam. Bet jau kiekvieno reikalas, naudoti juos ar ne. Tik bent jau originalus išsisaugokit, nes pramokę fotografuoti ir atsisukę atgal, žvilgtelėję į tokius apdirbimus verksit, kad neturit originalų.

Paprastos sumanytas projektukas "šią žiemą piešiu raudonai" - liuks. Lauksim galutinio pristatymo

labas rytas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 22 gruodžio 2010 - 07:41