Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Yvette, ačiū už komentarą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 21, 13:12)
paziurejau dar karta tavo foto, kaip ir viskas dabar aisku  cool.gif

jeigu aišku tai liuks, tik garsiai nesakykit aiškumų smile.gif Labai tingėčiau vėl niką keisti, nes kaskart vis ND prašot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 gruodžio 2010 - 12:24
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 11:50)
na dėl šoninės pasirinkti galima aišku, bet tarkim plaukai pasimetė fone. Bent jau tai patvarkyčiau.

Va, rimtai, pasimete.Aciu, nes nemaciau, kol neparodei.

QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 11:53)

O jei rimtai, esu fainas Klonas  smile.gif
Flickr turiu irgi du vardus, abiem prifotografuoti nesugebu.

Intriguoja biggrin.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 21, 11:59)

Nu kokia tu man faina, eikš, apkabinsiu  friends.gif Tavo jumoro jausmas nerealus.

Tu cia didziausiai forumo zanudai sakai, che-che.Vertinu tavo ironija biggrin.gif

QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 12:04)

Na, as nepamenu ne vienos savo nuotraukos, kuria R.bebras butu pakomentaves rolleyes.gif
Stengiuosi fotografuoti taip, kad nereiketu karpyt, iskart kadruoti.Gaunasi ar nesigauna-nezinau.Actionus nenaudoju, PS man baubas:)Ir tikrai bandau mazais zingsniukais ismokt pagrindus, kad iaugtu i mane, i gal tik tada ziuresiu, kas per actionai.Bet ar iseina kas nors, ar nugrybavau unsure.gif

O jei reik savo nuotrauka kritikuot-man vyro foto pirmiausia kliuna kokybe.Muilinas vaizdas, ryskumo trukumas.Fotika staciau ant stalo, bet vistiek muilina.ISO 100, islaikymas 1/30-1/15, nes kitaip jau gaunasi tamsu.O kelt ISO-triuksmai dar baisesni.Dar ir deme ant matricos:)
O vat sviesa man grazi, IMHO tie marskinukai labai neblogai juodam fone apsviesti.O gal klystu?O kompozicija, kadravimas gerai ar ne-nezinau.Melodi rase, kad alkunes trukdo, bet gal vyro portrete jos gerai?Jis gi turi buti toks "kampuotas"?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 21, 13:26)
O jei reik savo nuotrauka kritikuot-man vyro foto pirmiausia kliuna kokybe.Muilinas vaizdas, ryskumo trukumas.Fotika staciau ant stalo, bet vistiek muilina.ISO 100, islaikymas 1/30-1/15, nes kitaip jau gaunasi tamsu.O kelt ISO-triuksmai dar baisesni.Dar ir deme ant matricos:)
O vat sviesa man grazi, IMHO tie marskinukai labai neblogai juodam fone apsviesti.O gal klystu?O kompozicija, kadravimas gerai ar ne-nezinau.Melodi rase, kad alkunes trukdo, bet gal vyro portrete jos gerai?Jis gi turi buti toks "kampuotas"?

Man marškinukai tai jėgiškai šitoje foto atrodo, rimtai. Geras pasirinkimas. Alkūnės man asm. netrukdo. Kas nepatiko tai kėdės atlošas. Atrodo kaip iš pažastų išdygusios plonutukės "kojos" ir lenta tarp jų. Jaučiu tiktų tokia kėdė su tarpais, nežinau net kaip paaiškinti. Apskritai vyrų portretai su kėde man patinka.

vat čia nežiūrėk į foto, atlikimą, tiesiog į kėdę smile.gif Vat apie tokią kalbu, nes per ją dar matosi kūnas. O tavo pasirinkta kėdė užblokavo viską ir juodame fone man nesižiūri.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 12:33)

Pypt, vienintele kede namuose biggrin.gif biggrin.gif Vintazine:D
Reik kita pirkt.

Aciu rolleyes.gif
Atsakyti
Alabama, nebūtina ant kėdės atsisėsti galima ir taip smile.gif einu į flickr tavo pažiūrėti
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 12:42)
Alabama, nebūtina ant kėdės atsisėsti galima ir taip  smile.gif  einu į flickr tavo pažiūrėti

biggrin.gif Aciu.
Atsakyti
Prašom dar. Visai fainas psl. ir daug foto su kėde
Atsakyti
Skaitau aš čia Yvettes solo ir galvoju, kas geriau: taisyklių laužymas ir savęs paieška, ar kaip tik taisyklių paisymas ir ėjimas per jas... Kartais, taisyklės padaro mus snobais.
Bet vėlgi, pasikartosiu, nežinau kuri pusė teisinga: laikytis taisyklių, kad ir to paties karpymo ar ne...
Aš pati asmeniškai nesilaikyčiau, jei man foto apkarpyta ne pagal standartą atrodytų mielesnė. Laikyčiausi tik tuo aveju, jei norėčiau ją spausdinti, tada taisyklės būtų tiesiogiai susijusios su atspaustos foto parametrais.
Kiek pati iš savo kuklios praktikos pastebėjau kolkas, tai kartais nestandartu apkarpyta foto tikrai labai išgelbsti nevykusį kadrą. Bet gal kai užaugsiu, galvosiu kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 21, 14:05)
Kiek pati iš savo kuklios praktikos pastebėjau kolkas, tai kartais nestandartu apkarpyta foto tikrai labai išgelbsti nevykusį kadrą. Bet gal kai užaugsiu, galvosiu kitaip.

vat tame ir skiriasi mūsų supratimas, nes aš noriu išmokti fotografuoti, o ne gelbėti kadrus.
Bet tikrai neperšu savo nuomonės, išmokit atsirinkti, kas jum priimtina, kas ne ir rinkitės savo kelią.
Tu darai klaidų ir tai ne paslaptis, kaip ir ne paslaptis, kad fotografuoji geriau už tuos, kuriem komentaras apie standartinius formatus buvo skirtas. Aš tikrai siūlyčiau neklaidinti visai nuo nulio pradedančių, nes gelbėjant foto tikrai neišmoksim geriau fotografuoti.
Žodžiu, šiandien manau savo jau parašiau smile.gif Ruošiuosi į darbą, o jums gerų kadrų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 gruodžio 2010 - 13:11
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 13:11)
vat tame ir skiriasi mūsų supratimas, nes aš noriu išmokti fotografuoti, o ne gelbėti kadrus.
Bet tikrai neperšu savo nuomonės, išmokit atsirinkti, kas jum priimtina, kas ne ir rinkitės savo kelią.
Tu darai klaidų ir tai ne paslaptis, kaip ir ne paslaptis, kad fotografuoji geriau už tuos, kuriem  komentaras apie standartinius formatus buvo skirtas. Aš tikrai siūlyčiau neklaidinti visai nuo nulio pradedančių, nes gelbėjant foto tikrai neišmoksim geriau fotografuoti.
Žodžiu, šiandien manau savo jau parašiau  smile.gif  Ruošiuosi į darbą, o jums gerų kadrų.

na man kartais reikia to nestandartinio kadro gelbejimui kai trukdo kokie nors nereikalingi objektai kuriu negaliu nei pasalint nei pati pasitraukt. Va juk ir cia buvo ideta nuotrauku is darzelio svenciu, kuriose ne visada gali atsisest kitur, negali patraukt pasaliniu zmoniu ir pan, tai kartais lieka juos nukapoti nestandartiniu formatu ir tiek biggrin.gif
Tai neturetu but budas mokintis, kad ai fotkinu bet kaip, paskui apkarpau kaip noriu bile kad ziuretus gerai, bet kai tai padeda nuotrauka padaryt geresne kodel gi ne biggrin.gif Bet paskui manau ateina supratimas kaip ziurisi graziau, kaip nufotografuot kad gerai ziuretusi ir 2*3 ir pan, dabar net pries fotografuojant buna matai kad va cia darysiu kvadrata biggrin.gif Tai kodel gi neeksperimenuot o prisirist prie 2*3 biggrin.gif bet cia tik mano kukli nuomone smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 21 gruodžio 2010 - 13:29
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 13:11)
vat tame ir skiriasi mūsų supratimas, nes aš noriu išmokti fotografuoti, o ne gelbėti

smile.gif Tai ko mes visi čia norim, tai aišku kaip dieną.. Klausimas tik ką darom, kai tai nesigauna: gelbėt kadrą karpant jį ar tiesiog mest siukšlinėn, nes karpymas- tai taisyklių nepaisymas.. Aš bent diskusiją supratau taip.. g.gif

Aj, šiandien nepyksiu jei į mane nekreipsit dėmesio, žiauriai šūdina diena ir nuotaika. Laukiau du mėnesius eilėje vizito pas gydytoją, šiandien ta eureka išaušo, vežiau savo du sergančius vaikus per pusę miesto, kol galų gale pabučiavom spyną, nes neturim siuntimo.. O jo neturim nes mus jau siunčia kitas gydytojas, kurio įrašas kortelėj kaip ir turėtų būti savaime suntimas.. Pasirodo ne. Jokie pažadai kad po poros valandų atvešiu tą sušiktą siuntimą, negelbėjo.. Teko vėl važiuot namo ir rašytis į eilę iš naujo.. Dabar rašo vasario mėnesiui.Ti matyt dėl to, kad esu persiutus dėl tokios super debiliškos tvarkos čia ir prie jūsų kabinėjuos. Atsiprašau. 4u.gif

Atsakyti