Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 11:30)
nu baikit jūs merginos taip rašyti. Vat visai nesutinku  schmoll.gif
O komentarų sulauksit, jei kantrios būsit.  Tarkim aš dar nepriėjau iki Alabamos vyro foto. Tai kai prieisiu ir pakomentuosiu.

Yvette, o kur tavo foto galima pamatyti?
Atsakyti
Gree Tea, faini tie tavo traukinukai. Kažkodėl apie Kalėdas pagalvoju žiūrėdama. Tai taip visai į temą smile.gif

Paprasta, man fainas tavo vertimas į jb. Toks švarus, sakyčiau. Toje foto kur ant lovos rodos sėdi, man norisi žvilgsnio į fotoaparatą, nes dabar veiksmas įdomus už kadro liko.
Toje pirmoje foto, horizontalioje, labai keista kompozicija. Aš matyt būčiau vertikalią fotografavus. Detalių foto man kažkaip nelabai. Mažų vaikučių kojytės, rankutės mielai žiūrisi, fotografuojant suaugusių, norisi kažko daugiau, ne tik rankų.

Alexso, man tavo foto spalvotos norisi.

Refresh, man tavo koliažiukas nelabai. Galbūt net todėl, kad viena ant kitos horizontalios foto sudėtos. Ir nesiriša jos tarpusavyje. Bet apie koliažus jau buvo daug parašyta,. tai nebesikartosiu. Nes išties juk ir patys pabandėm, nėra lengva juos daryti.

Maggie, pirma foto rašai, kad norėjai jb varianto, nes gelbėjai. Man tai jau perdaug išbalinta viskas. Antra foto pilka labai, bet šypseniukas mielas. Kompozicija kiek perdaug į kairę paslinkta. Vos vos daugiau erdvės ten trūksta.
Trečia tai bardakėlis. Matosi įdomus vaiko užsiėmimas, bet ir suaugusio atspindys lange.. Nea. Tonavimas irgi nea.

Alabama, kairės veido pusės šviesesnės norisi. Baltinukų spalva liuksinė fotografavimui. Kėdė, deja, nefotogeniškai atrodo. O šiaip, galiu pridurti, kad sukontroliavus šitas mažas smulkmenas, man tokie portretai patinka. Tokie paprasti.

Vienintelė, tavo zuikio foto faina būtų, bet tos kojos įsibrovusios į foto.

Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2010 12 21, 12:33)
Yvette, o kur tavo foto galima pamatyti?

flickr aš Juodraštis. Mažai foto rodau, bet labai mielai žiūriu į kitų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 gruodžio 2010 - 11:44
QUOTE(Forgete @ 2010 12 21, 11:30)
o as manau, kad tiesiog nera komentuojanciu kurie ismanytu kaip turi buti, o kas komentuoja daugiau komentuoja is jausmo. Man pavyzdziui tokias foto kaip tavo vyro komentuot sunku, nes as tokiu nefotkinu ir nelabai ka nusimanau portretuose. Tai taip ir komentuojam kas kaip ismanom.

Bet uzsuka ir ismanancios unsure.gif

QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 11:30)

Aciu:)O del sviesos-vyru portrete skaiciau uztenka vien sonines, kad butu dramatiski seseliai, ar vis tik reik reflektoriaus?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 21, 12:49)
Aciu:)O del sviesos-vyru portrete skaiciau uztenka vien sonines, kad butu dramatiski seseliai, ar vis tik reik reflektoriaus?

na dėl šoninės pasirinkti galima aišku, bet tarkim plaukai pasimetė fone. Bent jau tai patvarkyčiau.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 11:43)

flickr aš Juodraštis. Mažai foto rodau, bet labai mielai žiūriu į kitų  smile.gif

tikrai labai mazai rodai, o kodel nerodai daugiau?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 21, 12:50)
tikrai labai mazai rodai, o kodel nerodai daugiau?

todėl kad bijau būti kopijuojama biggrin.gif
O jei rimtai, esu fainas Klonas smile.gif
Flickr turiu irgi du vardus, abiem prifotografuoti nesugebu.
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 21, 12:24)
ne tau vienai taip atrodo, cia is tikruju yra komentuojamos tik senbuviu labai geros nuotraukos, kurioms, grynai mano manymu, tikrai tiek daug komentaru nereikia, kaip naujokams,kuriems bent menkiausias pastebejimas jau yra kalnu nuvertimas:) bet cia visgi forumas, kiekvienas pasirenka ka komentuoti ir kaip smile.gif

ir man taip atrodo unsure.gif bet vis tiek keliam nuotraukas, laukiam tos kritikos ir dziaugemes bent vienu, o jei pasiseka ir keliais komentarais rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2010 12 21, 10:25)
Sveikos,atleiskit kad isibroviau,gal kam bus naudinga  smile.gif

Parduodu savo Nikkor 35mm f1.8. Bukle puiki. Rasykit i az  4u.gif

oi.. norėčiau. blush2.gif Bet aš stipri, atsilaikysiu. biggrin.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 12 21, 11:26)
As vat irgi atejau ismokti, ir vis dar laukiu komentaru vyro foto.

Nu kokia tu man faina, eikš, apkabinsiu friends.gif Tavo jumoro jausmas nerealus.

Nesąmonė, kad komentuojamos senbuvės ir kas fotkina gerai. Aš- naujokė, žalia, fotkinu negerai, darau milijonus klaidų. Bet, tikrai nesijaučiu nei nematoma nei nekomentuojama. Tad galiu paneigt tą postą, kad naujokai yra ignoruojami.
Atsakyti
Man tai kažkaip atvirkščiai norisi daryti, kai skundžiamasi kaip čia nekomentuojama ir t.t... vat ir nebesinori komentuoti. Nes tikrai tai netiesa. Vat pavyzdys Maggie. Jau kaip prisėda tai iš širdies. Robobebras kartais irgi pasistengia. Brumbrumai. Dar kelios. Nu rimtai surašo nuomonę. Tai vertinkim bent jau tai, ką gaunam. Ir siūlyčiau tikrai parašyti savo nuomonę po įkeltu darbu. Tada aiškiau ką pats fotografas galvoja, kokias klaidas mato, ką norėjo kitaip padaryti, bet nesigavo. Ir komentuoji tuomet būtent ta linkme, galima ir išsiplėsti ,daugiau teorinių žinių gal brūkštelti. O jei neparašom ką bandėm išgauti ir ką pačios manom apie foto, tai taip ir gaunasi, kad nebežinai nuo kurios pusės komentuoti.
Tarkim karpytų bet kaip foto nenorėčiau daugiau komentuoti, jei nebus pagrįsta įtikinamai kodėl būtent taip reikėjo kirpti. Išmokim komponuoti fotografuodami. Karpymai fotografijų geresnėm tirkai nepadarys. Tasip pat nepulkim naudoti aktionų, nes jie tikrai nepadarys mūsų geresniais fotografais. Aktionus į darbą galima vėliau pasitelkti, kai yra jau bent minimalios žinios. Antraip fotografuokim bet kaip, nes visagalis photoshopas padarys mūsų foto "nuostabias".
Nebūtina kreipti dėmesio į mano komentarus, nes kiekvienas rašom iš savo patirties. Bet aš už nuoseklumą, o ne šokinėjimą ar kliūčių apėjimą.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 11:53)
todėl kad bijau būti kopijuojama  biggrin.gif
O jei rimtai, esu fainas Klonas  smile.gif
Flickr turiu irgi du vardus, abiem prifotografuoti nesugebu.

paziurejau dar karta tavo foto, kaip ir viskas dabar aisku cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 21, 13:12)
paziurejau dar karta tavo foto, kaip ir viskas dabar aisku  cool.gif

as irgi noriu paziuret rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 12 21, 12:18)
as irgi noriu paziuret rolleyes.gif

tai flirke juodrascio http://www.flickr.co...s/55500204@N03/
Atsakyti