Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

taip, daug ko nemoku ir to neneigiu. atsizvelgsiu i pastabas ir bandysiu reciau nukrypt nuo standartu. mirksiukas.gif tik kazkaip pradeda atrodyt, kad jei kazko nezinai, nemoki, darai ne taip, tai erzina cia visus blink.gif toks jausmas, kad pradziamokslis skirtas profesioanliu pabendravimui, o jei daug ko nemoki, tai sedek tyliai kampe ir nesirodyk verysad.gif
Atsakyti
Gal kas galit pagelbėt 000189.gif
Norėjau namiškiams kalėdines atvirutes atsispausdint(aišku reikėjo anksčiau susigriebt doh.gif ), nusiunčiau "Greitai spaudai" ir gavau atsakymą

atsiustos atvirutes visai netinkamos spaudai: Iš .jpg formato mes nespausdiname, išsaugokite .pdf formetu. Atvirutes maketas turi buti paruostas bet jau su 3 mm iš visu pusiu užlaidomis ir teisingu ismatavimu. Jei viduje bus tekstas .pdf antras lapas turi būti su tekstu.Taip pat jūsų atsiustos atvirutes yra RGB spalvu koduoteje, mes spausdiname tik is CMYK. "

kad PDF formatu išsaugot, suprantu, reik progamėlės( gal kokia nemokama yra g.gif )
Koregavimui turiu tik PICASA. Kaip tą koduotę spalvų keist g.gif
Ačiū už atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Yvette, na gyvenimas toks spalvotas ir yra: ir depresyvus, ir spalvotas, ir džiugus it t.t. rolleyes.gif
Lauksim naujų temų 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,atleiskit kad isibroviau,gal kam bus naudinga smile.gif

Parduodu savo Nikkor 35mm f1.8. Bukle puiki. Rasykit i az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 12 21, 10:19)
taip, daug ko nemoku ir to neneigiu. atsizvelgsiu i pastabas ir bandysiu reciau nukrypt nuo standartu.  mirksiukas.gif  tik kazkaip pradeda atrodyt, kad jei kazko nezinai, nemoki, darai ne taip, tai erzina cia visus  blink.gif toks jausmas, kad pradziamokslis skirtas profesioanliu pabendravimui, o jei daug ko nemoki, tai sedek tyliai kampe ir nesirodyk  verysad.gif

dieve, niekas cia nesierzina. visoms cia dzin viskas biggrin.gif ale koks man skirtumas kaip tu fotkini.. man labiau as pati rupiu biggrin.gif siaip reiktu dziauktis, kad kas nepatingi ir pakomentuoja. nes visgi komentuoja del taves, o ne del saves
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 12 21, 11:19)
taip, daug ko nemoku ir to neneigiu. atsizvelgsiu i pastabas ir bandysiu reciau nukrypt nuo standartu.  mirksiukas.gif  tik kazkaip pradeda atrodyt, kad jei kazko nezinai, nemoki, darai ne taip, tai erzina cia visus  blink.gif toks jausmas, kad pradziamokslis skirtas profesioanliu pabendravimui, o jei daug ko nemoki, tai sedek tyliai kampe ir nesirodyk  verysad.gif

juk ir atėjai čia išmokti, ar ne? Todėl pamažu išmok priimti ir komentarus ir ne taip skaudžiai reaguoti.
Iš savo patirties parašysiu. Kai pradėjau fotografuoti, žaidžiau su makro žiedais. Ir sukūriau tokį nuostabų M E N Ą, dantų šepetuką su pasta fotografavau smile.gif Jetau, galvas galėjau nusukinėti tiems, kas drįso pasakyti, kad nieko vertos tos mano foto. Kaip nieko vertos? Juk taip nuostabiai nufotografavau !!!! Šiaušiausi kaip laukinė katė, už tokius komentarus. Ir ne tik po ta foto, buvo dar kelios. Paskui kažkaip nutilau, paskaičiau kažkiek teorijos, pradėjau dėti foto į įvairius portalus. Prieš penkis šešis metus dar galima buvo oho kokių komentarų sulaukti. Dabar sulauki tik gražu, negražu, patinka nepatinka. Anksčiau parašydavo romanus po foto. Ir skaitydama tuos romanus džiaugiausi, kad kažkas skyrė man tiek savo laiko. Dėjau viską į galvą. Paskui kiek daugiau pramokusi fotografuoti vėl šiaušiausi, bet antrąkart susivokiau greičiau smile.gif
Dabar perskaitau visus komentarus, paskui atsirenku į kuriuos kreipti dėmesį, į kuriuos numoti ranka. Taip. Reikia ir šito išmokti. Nes ir mes kartais nusikomentuojam, ne tik nusifotografuojam į lankas smile.gif
Taip pat kaip jau nusirašiau į lankas, bet manau esmę dar galima suprasti.

Grįžtant prie tavo foto. Visos jos kaip murzinos, pilkumo turi. Pašviesinčiau kiek.
Labai gražus modelis. Pirmoje tas medis pakrypęs erzina. Apskritai, tokias foto, pakrypusias reik išmokti fotografuoti, nėra lengva viską sužiūrėti.
Antra spalviškai man nedera. Ta oranžinė kėdė turėtų įdomiai sužaisti, bet tiesa sakant šiuo atveju mane tik erzina. Raudona jaučiu tiktų, o gal net žalia.
Trečia nepatinka. Kėdės atlošas keistai žiūrisi ir šiaip toks mažiau pavykęs snapas.
Paskutinėje man patinka merginos veido išraiška, pati poza patinka. Tik visgi kažkas dar trikdo ir nesuprantu ar tas išlinkęs medis, ar tas fone. Na kažkas nesuveikia iki galo. Taip pat būčiau mažiau viršaus palikusi, bet delną sutalpinusi į kadrą.

Papildyta:
QUOTE(kristukass @ 2010 12 20, 00:55)
Labuka. Mazai as cia vaidenuosi.  blush2.gif  Bet snd. prisiverciau paimti fotika i rankas, nors laiko visai striuka buvo. Labai labai apsidziaugciau jeigu pasakytumete klaidas ir patarimus kaip geriau padaryti/pataisyti.  000189.gif

pirmiausia formatas. Na tokio tikrai nepateisinu, nebent tai atvejais, jei foto bus dedamos į dienoraščio viršų, vietoje pavadinimo. Tada taip, visais kitais atvejais ne.
Torto foto. Jei tai gimtadienis, juk svarbiau pamatyti kiek tų degančių žvakučių. Na tikrai tos uogytės ne pačios svarbiausios.
Papasakok kaip apdirbai kiekvieną foto, nes apdirbimas tikrai nepatinka.
Atsakyti
as ir labai dziaugiuosi, kai kazkas pakomentuoja mano nuotraukas ir laukiu tos kritikos, nes butent del jos ir atejau. Jei nenoreciau kritikos ar man nemaloniu zodziu, tai nuotrauku cia isvis nedeciau, o tik rodyciau kokiam facebooke, kur visi tokie pat megejai kaip ir as, ir visiems viskas lb grazu. As skaitau literatura, bandau fotografuot, nu bet va nesigauna taip kaip noriu, nesusidraugauju as su ta technine puse ir t.t. todel ir laukiu pastabu, gaudau kiekviena komentara. Tame poste, kuri rasiau pries tai, labiau norejau akcentuot ne tai, kad kritikuoja, o tai, kad bent man susidare toks ispudis, kad cia tokiom naujokem kaip as ne vieta. na bet nesigilinsiu, gal isties per jautriai sureagavau.
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 12 21, 11:57)
As skaitau literatura, bandau fotografuot, nu bet va nesigauna taip kaip noriu, nesusidraugauju as su ta technine puse ir t.t. todel ir laukiu pastabu, gaudau kiekviena komentara.

klausk tada konkrečiai, kas nesigauna. Vieną foto įkelk, parašyk ko tikėjaisi ir kas nesigavo. Bus paprasčiau komentuoti
Atsakyti
Ok, kita karta bandysiu taip daryt.
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 12 21, 11:57)
Tame poste, kuri rasiau pries tai, labiau norejau akcentuot ne tai, kad kritikuoja, o tai, kad bent man susidare toks ispudis, kad cia tokiom naujokem kaip as ne vieta. na bet nesigilinsiu, gal isties per jautriai sureagavau.

ne tau vienai taip atrodo, cia is tikruju yra komentuojamos tik senbuviu labai geros nuotraukos, kurioms, grynai mano manymu, tikrai tiek daug komentaru nereikia, kaip naujokams,kuriems bent menkiausias pastebejimas jau yra kalnu nuvertimas:) bet cia visgi forumas, kiekvienas pasirenka ka komentuoti ir kaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 21, 10:45)
juk ir atėjai čia išmokti, ar ne?

As vat irgi atejau ismokti, ir vis dar laukiu komentaru vyro foto.
matyt, visai suda malu.Nes flikre pvz 25views, 0 komentaru.Suprask kaip nori-bet turbut sh.Tik kaip ismokt, kai nezinai, ka blogai darai?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 21, 11:26)
As vat irgi atejau ismokti, ir vis dar laukiu komentaru vyro foto.
matyt, visai suda malu.Nes flikre pvz 25views, 0 komentaru.Suprask kaip nori-bet turbut sh.Tik kaip ismokt, kai nezinai, ka blogai darai?

o as manau, kad tiesiog nera komentuojanciu kurie ismanytu kaip turi buti, o kas komentuoja daugiau komentuoja is jausmo. Man pavyzdziui tokias foto kaip tavo vyro komentuot sunku, nes as tokiu nefotkinu ir nelabai ka nusimanau portretuose. Tai taip ir komentuojam kas kaip ismanom.
Atsakyti

nu baikit jūs merginos taip rašyti. Vat visai nesutinku schmoll.gif
O komentarų sulauksit, jei kantrios būsit. Tarkim aš dar nepriėjau iki Alabamos vyro foto. Tai kai prieisiu ir pakomentuosiu.
Atsakyti