Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

O kam reik prie tu standratu prisirist biggrin.gif Nevarzykit menines sielos biggrin.gif Gi normalesnej labaratorijoj apipjaustys tas nuotraukas biggrin.gif as tai susiveikiu pati ta "giliotina" ir pasikapoju kaip man reikia nuotraukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 20, 21:03)
O kam reik prie tu standratu prisirist  biggrin.gif  Nevarzykit menines sielos  biggrin.gif  Gi normalesnej labaratorijoj apipjaustys tas nuotraukas  biggrin.gif  as tai susiveikiu pati ta "giliotina" ir pasikapoju kaip man reikia nuotraukas  biggrin.gif

Apipjaustys, žinoma, tik ką veiks klientas pasiėmęs krūvą skirtingo formato foto? kur dės? Nei į albumą, nei į rėmelį....
Meninei sielai reikia leisti reikštis, bet taisykles mokėti, kad jas galėtum laužyti, irgi reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 20, 21:13)
Apipjaustys, žinoma, tik ką veiks klientas pasiėmęs krūvą skirtingo formato foto? kur dės? Nei į albumą, nei į rėmelį....
Meninei sielai reikia leisti reikštis, bet taisykles mokėti, kad jas galėtum laužyti, irgi reikia  smile.gif

Na nesutinku smile.gif Mano pacios kogero visu fotosesiju kur esu dariusis nuotraukas, formatu buvo visokiu ir visos graziai suklijuotos i albuma. Jei nededi i ta koki standartini maza 10*15 kur pasikisa po plevele problemos nebus jokios, kaip beje ir su remeliais smile.gif Na nesakau kad reikia visas nuotraukas daryti vis skirtingu formatu, bet jei labiau ziuris koks kvadratas ar kitas formatas tai visai cia ne jokia beda.

Dariau viena albuma, tai dariau taip. Sudedu nuotraukas i koliaza 20*25 (albumas siek tiek didesnio formato) taip kaip noreciau kad viename albumo lape jos butu suklijuotas ir darau dideliu 20*25 formatu labaratorijoj, namie supjaustau ir taip suklijuoju. Na atrode tikrai graziai ir idomiai.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 20, 19:57)
Su kokia programa darai ta efekta pasendintu remeliu?

Naudoju tą pačią kurią ir tu biggrin.gif Tikro fotošopo bijau kolkas....
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 12 20, 21:44)
Naudoju tą pačią kurią ir tu  biggrin.gif Tikro fotošopo bijau kolkas....

Photoscape?O tada kaip tas efektas vadinasi, kur jis gyvena? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2010 12 20, 21:03)
O kam reik

Tavo labai pozityvūs postai.
Atsakyti
Labas vakarėlis,

brūkštelsiu ri aš trumpai. Vistik fotografijos pradžiamokslyje randamės. Tai manau standartus reikėtų išmokti, o tada pereinant į aukštesnį lygį ir meninėms sieloms reikštis.
Gan griežtai žiūriu į karpymus, ypač, kai akivaizdžiai matosi yra dar ko pasimokinti, iš techninės pusės. Ir kvadratus reikia pajausti, o ne šiaip sau, gelbėjant foto kapoti iš kairės ar dešinės. O kitokių formatų apart standarto ir kvadrato visai nemyliu smile.gif
Na bet čia tik mano nuomonė. Kiekvienas renkasi savo kelią, kuriuo nori eiti. Aš ėjau ir einu tokiu smile.gif

Tiesa, grįžo mano fotoaparatas bastūnas į namus smile.gif Manau per šventes ir segtuko foto sumeistrausiu.
O kokią temą dar pasirenkam šventėm, ką? Bus juk ir ilgesniam laikui išvažiuojančių, tai galim pasimąstyti kokią užduotį iki sausio kokios penktos, tarkim smile.gif Bet tada sunkesnę biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 20 gruodžio 2010 - 22:21
QUOTE(Yvette @ 2010 12 20, 23:16)

O kokią temą dar pasirenkam šventėm, ką? Bus juk ir ilgesniam laikui išvažiuojančių, tai galim pasimąstyti kokią užduotį iki sausio kokios penktos, tarkim  smile.gif  Bet tada sunkesnę  biggrin.gif

siūlyčiau " Kalėdos man - tai ..." (arba Naujieji metai man- tai...)
Fantazija gali lietis laisvai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 20, 20:26)
pastebėjau, kad kai fotkinu šeimą, dažnai darau klaidą kažkokią ir vienas ar keli šeimos nariai pasilieja. Ta prasme fokusuoju vaikučiui į akis, o va tėtis ar mama paplaukia... f kokia 2,2-2,5 būna, bet vistiek mažumėlę plaukia... Kas netaip?

Laukine25, pasipraktikuok su saviškiais ax.gif Aišku, vienas suaugęs ir du mažiai, tai ne tas pats, kas du suaugę ir vienas mažiukas biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas.

Perskaičiau Yvette postą ir susimasčiau.
Kadangi esu visiška žalianka ir dabar paskutiniu metu bandau žaisti su nuotraukos dydžio koregavimu, įdomu paliko kokie turėtų būti tie tikrieji standartai? Suprantu kad 3:2 ar 2:3 . Nuotraukos jeigu įmanoma stengiuosi nekapoti, bet kartais žinoma tenka. O nusigavus iki "Image Size" po Pixel Dimensions pasirenku Width 3000, o Height 2000 . Ir tikriausiai darau kažką netinkamai? Patarkite kaip iš tikrųjų turėtų būti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 21 gruodžio 2010 - 08:51
QUOTE(Refresh @ 2010 12 21, 08:50)
Labas rytas.

Perskaičiau Yvette postą ir susimasčiau.
Kadangi esu visiška žalianka ir dabar paskutiniu metu bandau žaisti su nuotraukos dydžio koregavimu, įdomu paliko kokie turėtų būti tie tikrieji standartai? Suprantu kad 3:2 ar 2:3 . Nuotraukos jeigu įmanoma stengiuosi nekapoti, bet kartais žinoma tenka. O nusigavus iki "Image Size"  po Pixel Dimensions pasirenku Width 3000, o Height 2000 . Ir tikriausiai darau kažką netinkamai? Patarkite kaip iš tikrųjų turėtų būti

o kam tai darai? image size, jei nori keisti foto dydi, o ne santyki. jei nori karpyt, tai karpyk su Crop, o ten rinkis 2:3.
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2010 12 21, 08:38)

Laukine25, pasipraktikuok su saviškiais ax.gif Aišku, vienas suaugęs ir du mažiai, tai ne tas pats, kas du suaugę ir vienas mažiukas  biggrin.gif

Jo... taip ir darysiu doh.gif
Atsakyti
o jei, jei šventinę temą rinksimės, tai labai depresyvios foto sulauksit iš manęs biggrin.gif

Gal pravers šitos dvi nuorodos, rodos paprastai paaiškinta.
kaip mažinti foto
kaip mažinti foto 2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 21 gruodžio 2010 - 10:17