Įkraunama...
Įkraunama...

Atsisako savo maisto :(

Mano vaikui greit 10 menesiu ir nera beveik buve, kad suvalgytu savo amziui reikalingos maisto normos. Maitinu pati, 3-4 kartus ir kiek nori nakti, bandau isalkdinti diena, taciau visas kosiu valgymas baigiasi mano rekimu ir mano susierzinimu. Anksciau dar siaip ne taip isiulidavau, o dabar vos tik pamato sauksta, pradeda purtytis, mosikuoti rankomis, sukiotis, tad mesiskos koses valgymas tapo didele kancia tiek jam, tiek man. Pieniska kose vakare dar siaip ne taip suvalgo. Nemegsta ir tyreliu. Bijau, kad taip ir neprades valgyti. Neduociau, bet baiminuosi, kad negaus jam reikalingu medziagu, gelezies. Taciau mielai valgo musu maista, ziojasi net neziuredamas ka duoti ir tai tik is pirstu.
Ka patartumete daryti? Musu gydytoja i tai nekreipia jokio demesio, jos atsakymas "per daznai pati maitinate". taciau sumazinus maitinimu skaiciu, problema nedingo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laima: 03 birželio 2004 - 14:24
Iš tiesų vaikas per daug gauna mamos pieno. Mamos pienas yra maistas, o ne atsigėrimas. 10mėn. kūdikis turi valgyti 2-3 kartus mamos pieną ( įskaitant ir naktinį valgymą). Todėl,jei vaikas dažnai valgo naktį, dieną patarčiau nemaitinti savo pienu. Ir svarbiausia nesistenkite maitinti per prievartą- suplanuokite per dieną 3-4 maitinimus košėmis (viena iš jų turi būti mėsiška). Jei nevalgo, duokite atsigerti vandens ar nesaldžios arbatos. Reikia turėti kantrybės ir nebijoti, kad vaikas numirs iš bado. Svarbiausia dienos eigoje nekaišioti įvairių užkandžių (sausainių, džiuvėsių ir kt. )bei vaikui neparodyti , kad Jūs pergyvenate, ar juo labiau savo pykčio proveržių. O prie suaugusiųjų meniu po truputį galite pratintis, tik tą maistą reikia ruošti kokybiškaiu nei sau. heart.gif
Atsakyti