QUOTE(lavaza @ 2011 01 11, 18:56)
1. Dėl rezidento protezavimo.... man kažkaip neramu, kodėl gi ta nuolaida suteikiama , dėl praktikos stokos... ?
2. Taip nusivyliau, nes visą laik gydžiau dantys privačiai/mokamai, o kai dabar ėjau pas kelis gyd konsultuotis, tai beveik visi kanalai blogai užplombuoti ir prieš protezavimą reik pergydyt O tikėjausi, kad gerai daro
3.Sorry, kaip suprast "su optiką" ? Kažkokia speciali aparatūra, kurios kiti neturi?
2. Taip nusivyliau, nes visą laik gydžiau dantys privačiai/mokamai, o kai dabar ėjau pas kelis gyd konsultuotis, tai beveik visi kanalai blogai užplombuoti ir prieš protezavimą reik pergydyt O tikėjausi, kad gerai daro
3.Sorry, kaip suprast "su optiką" ? Kažkokia speciali aparatūra, kurios kiti neturi?
1. rezidentas galbūt dirbs lėčiau-ilgiau. o šiaip tai faktas, kad jis turi mažiau patirties, nei tas kuris jau praėjęs rezidentūrą... kaip kitaip prisiviliosi pacientus pas rezidentus, jei nuolaidos nedarysi...
mano tėvai pas studentus Kaune protezuojasi dantis (tiesa, implantavimo nedarė) - tai kokybe tikrai nesiskundžia, tik kad tikrai ilgiau viskas užtrunka.
2. su tais kanalais tai turbūt visada taip - nueini pas kitą gyd. ir gauni pareiškimą, kad reik viską pergydyti kiek tai teisybė, lieka gydytojo sažinei... o dar pasirodo, kad preiti nebeįmanoma. tada va siūloma su "optika". ir tai jokių garantijų neduoda, kad pavyks praeiti, o sumokėti už darbą reiks. maniškis chirurgas pasakė taip: gal jei neprasieina paprastom priemonėm, tai nebūtina kiekvieną kartą ten ir draskyti tų kanalų - galima protezuoti ant "blogai" užtaisytų kanalų.
3. kiek žinau, tai tokią aparatūrą turi ir privatininkai, kur specializuojasi kanalų tvarkyme (endodontai berods vadinasi).
na čia tiek iš mano patirties.