QUOTE(Ragany @ 2011 08 15, 12:01)
kaip sunert? gavos kazkoks samtis
ten, kur geltona varnele, as suneriau per dvi akis , o kur zalia varnele i viena aki du zemus stulpelius, nu ir gavos samtis
Pirmame paveikslėlyje dviejų žemų stulpelių nėrimas iš vienos akies, trečiame - dviejų žemų stulpelių sunėrimas į vieną.
Jei grynai pagal schemą nesigauna, "primesk" iš akies, kur daugiau paplatinti/pasiaurinti reikia (bent man tai ta originali "S" raidė nuotraukoje tikrai kiek pokreivė atrodo...)
Papildyta:
QUOTE(savitre @ 2011 08 15, 12:25)
o kaip juos pirmoj eilutej padaryti kai nera i ka juos inerti?
Gal aš jau visai aiškinti nebemoku.
Suformuoji pradinę kilpelę ir išneri dar vieną. Tada šią ištempi iki tokio aukščio, koks bus visas purusis stulpelis ir įsivaizduoji, kad esi to stulpelio viršuje. Veri vąšelį į pradinę pynelės kilpą ir toje vietoje formuoji purųjį stulpelį pagal mano įkeltą schemą. "Apvijų" galima daryti daugiau, galima mažiau - priklauso nuo siūlų purumo ir kiek storo "burbuliuko" norisi.
Toliau neri aštuonias pynelės kilpas, o devintąją vėl ištempi (ji bus antrojo "burbuliuko" dalis) ir t.t.
Nuotraukoje kaip tik ir parodyta ant vąšelio ištemptoji akis.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)