Labas visoms mezgančioms. Gal ir man kas padės iššifruoti, tiesa ne schemą, o anglišką aprašymą. Užkliuvo viena eilė. Prieš tą eilę buvo taip : 43 apykaklės akys pagal raštą, apykaklės markeris, 2 priekio akys, reglano markeris, 19 rankovės akių, reglano markeris, 58 nugaros akys, reglano markeris, 19 rankovės akių, reglano markeris, 2 priekio akys, apykaklės markeris, 43 apykaklės akys. Toliau eina šita eilė :
Next row 1 raglan increases (RS): work 43 left collar sts, sCm,
(k to 1 st before raglan marker, LLI, k1, sRGm, k1, RLI) four times, k to collar marker, sCm, work 43 right collar sts.
Suprantu tiek, kad šitoj geroj eilėj jau reikia didinti reglaną : išmezgu 43 apykaklės akis, perkeliu apykaklės markerį (sCm- slip collar marker, sRGm - slip reglan marker), toliau reiktų kaip suprantu megzt gerosiom iki vienos akies prieš reglano markerį, t.y. šiuo atveju vieną iš dviejų priekio akį.
LLI ir RLI - Left and Right Lifted Increases youtubej pasižiūrėjau, iš vienos akies dvi kaip išmegzti, bet man visai nebeaišku kaip čia pasiskirsto. Aš turiu dvi akis nuo apykaklės markerio iki reglano markerio, kaip man iš jų išmegzt 1 gerąją, po to iš vienos dvi (LLI), vėl 1 geroji ir po to reglano markeris. Pagal aprašymą reiktų trijų akių
Visai susipainiojau
Pirmą kartą megzu tokiu būdu nuo viršaus, gal padėtumėt susigaudyti
Tolesnė seka tokia :
Next row 2 (WS): work 43 right collar sts, sCm, p to next collar marker, sCm, work 43 left collar sts.
Repeat last two rows following app. rows of the Lace Pattern A and making RL/LL increases before and after raglan markers 17 (18, 20, 23, 25, [26, 29, 31], 33, 35, 37, 40) more times.