o as kepiau pagal beata meduti,tortas burnoj istirpo:)
QUOTE(perlitap @ 2010 12 27, 22:43)
maciau FB tavo torta o kur recepta gaut? knygos neturiu
QUOTE(rabelkyte @ 2010 12 27, 23:56)
maciau FB tavo torta o kur recepta gaut? knygos neturiu
parasyk emeila atsiusiu
QUOTE(perlitap @ 2010 12 27, 22:12)
parasyk emeila atsiusiu
O kas cia per paslaptys? jei idejai nuotrauka, tai prasom ir recepta.. nuotrauku mes cia simtus matom
QUOTE(bakatita @ 2010 12 27, 22:05)
merginos, jeigu kirbes meduti pertepti su plaktos grietineles ir rududu misiniu. ar gerai gautusi?
labai reikia nuomones, galvoju, ar idejus rududu nereikia drekinti lakstu?
QUOTE(bakatita @ 2010 12 28, 11:31)
labai reikia nuomones, galvoju, ar idejus rududu nereikia drekinti lakstu?
As sio torto tokiu kremu isvis nepertepciau... man atrodo skoniai susipjaus...nes kirbes meducio biskvitas jei su prieksoniais tai specifinio skonio.. o jei pertepinesit, tai drekint nereikia manau.
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 28, 12:34)
As sio torto tokiu kremu isvis nepertepciau... man atrodo skoniai susipjaus...nes kirbes meducio biskvitas jei su prieksoniais tai specifinio skonio.. o jei pertepinesit, tai drekint nereikia manau.
aciu padejot apsisprest, darysiu pagal recepta. bet graikiski riesutai ir dziovintos slyvos gal nepakenks? cipsiuko meduti visad su jais darau
Daug kartu valgiau Cipciuko kepta meduti, skonis fantastiskas , si karteli noriu pati issikept meduti, bet kazkodel Cipciuko tortuko prisibijau. Galvoju, kad reik ismegint Kirbes. Tik klausimas, jei siandien issikepsiu biskvita, ryt po pietu sutepsiu, valgysim penktadieni, Ar nieko tokio, kad tiek pastoves?
QUOTE(vivir @ 2010 12 28, 16:46)
Daug kartu valgiau Cipciuko kepta meduti, skonis fantastiskas , si karteli noriu pati issikept meduti, bet kazkodel Cipciuko tortuko prisibijau. Galvoju, kad reik ismegint Kirbes. Tik klausimas, jei siandien issikepsiu biskvita, ryt po pietu sutepsiu, valgysim penktadieni, Ar nieko tokio, kad tiek pastoves?
Tai jis ir turi pastovėti minimum parą, kad persigertų kremas, suminkštėtų biskvitai. Man skaniausias kokią 3 parą
QUOTE(bakatita @ 2010 12 28, 11:31)
labai reikia nuomones, galvoju, ar idejus rududu nereikia drekinti lakstu?
manau kad bus per saldu
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 28, 08:11)
O kas cia per paslaptys? jei idejai nuotrauka, tai prasom ir recepta.. nuotrauku mes cia simtus matom
, as irgi noriu sio recepto
Medaus tortas pagal Beata
iseis apie 20 lapu tai iskepsi 2 tortus,lapus gali laikyti iki puses metu
220g sviesto
250g medaus
100g rudojo cukraus
100g balto cukraus
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
800g miltu
2 sauksteliai kepimo milteliu
2 sauksteliai cinamono
sulaistymui
saldinta juoda arbata(as pilu i ta inda kur geles purksti ir apipurskiu tada nebuna per slapias)
Kremui
1 citrina
1l riebios grietines(pacios riebiausos 40%)
1 indelis kondensuoto pieno
I puoda ipilame vandens ant jo statime dubeni i ji dedame gabaliukais supjaustyta sviesta ir medu,kaitiname kol istirpsta.Pamaisome mase ir pilame cukru. Nukelia puoda.
Kiausiniu ismaisome su pora saukstu grietines.Miltus sumaisome su kepimo milteliais ir cinamonu.
Tada supilame kiausinio ir grietines plakini. Viska gerai ismaisome.
Dedame miltus.Kadangi skysta mase dar siltair minskta, atrodo kad nepavyks iskocioti teslos. Bet miltu daugiau neberk dek viska i maistine plevele suvyk=niok ir per nakti geriausiai laikyk saldytuve,arba jei nenori per nakti tada bent 3 val.as dedu i kamera.
Tada kociojame blynus kuo plonesni tuo skaniau
Kepame 180 laipsniu apie 15 min
Kremas
grietine ir kon densuota piena isplakame iki tirstumo, ispaudziame puse citrinos ir tepame
skanaus.
iseis apie 20 lapu tai iskepsi 2 tortus,lapus gali laikyti iki puses metu
220g sviesto
250g medaus
100g rudojo cukraus
100g balto cukraus
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
800g miltu
2 sauksteliai kepimo milteliu
2 sauksteliai cinamono
sulaistymui
saldinta juoda arbata(as pilu i ta inda kur geles purksti ir apipurskiu tada nebuna per slapias)
Kremui
1 citrina
1l riebios grietines(pacios riebiausos 40%)
1 indelis kondensuoto pieno
I puoda ipilame vandens ant jo statime dubeni i ji dedame gabaliukais supjaustyta sviesta ir medu,kaitiname kol istirpsta.Pamaisome mase ir pilame cukru. Nukelia puoda.
Kiausiniu ismaisome su pora saukstu grietines.Miltus sumaisome su kepimo milteliais ir cinamonu.
Tada supilame kiausinio ir grietines plakini. Viska gerai ismaisome.
Dedame miltus.Kadangi skysta mase dar siltair minskta, atrodo kad nepavyks iskocioti teslos. Bet miltu daugiau neberk dek viska i maistine plevele suvyk=niok ir per nakti geriausiai laikyk saldytuve,arba jei nenori per nakti tada bent 3 val.as dedu i kamera.
Tada kociojame blynus kuo plonesni tuo skaniau
Kepame 180 laipsniu apie 15 min
Kremas
grietine ir kon densuota piena isplakame iki tirstumo, ispaudziame puse citrinos ir tepame
skanaus.
Mano Kaledu tortukai,meduciai,pagal Kirbes recepta,aciu jai
http://public.fotki....e/dsc01641.html
http://public.fotki....1624.html#media
http://public.fotki....e/dsc01641.html
http://public.fotki....1624.html#media