Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS

laba vakara,

mergytės, kažkuri buvote įdėjus nuorodą kaip teisingai išplakti grietinėlę pertepimui, bet dabar niekiap nerandu doh.gif kaip užkeikta.
Jei kas atsimenate kur buvo, pašnibždėkit ax.gif
ačiū
Atsakyti
QUOTE(kri$tina @ 2010 12 20, 19:09)
aš kepiau medutį savo gimimo dienai  ax.gif Pagal kirbės receptuką smile.gif įmetu rezultatą


puiku
QUOTE(Packa @ 2010 12 20, 21:07)
Sveikos 4u.gif
as visa laika kepu torta pagal Cipciuko recepta, gaunasi  thumbup.gif . O kas kepate pagal Kibres recepta, kaip supjaustyt gerai ta biskvita g.gif , ar pieiliu ar siulu pjaunat? kiek lakstu gaunasi?


peiliu....apie 5 lakštai......
QUOTE(avietia @ 2010 12 21, 11:03)
skaiciau skaiciau ir gundausi issikepti meduti kaldeoms  ax.gif  norejau paklausti kiek laiko jis gali stoveti? jeigu 23d pertepciau iki 25 skanus issilaikytu? blush2.gif
Papildyta:
4u.gif ir dar klausimukas del turpiniu papuosimui blush2.gif  is kur ju gaunate ar pasigaminate pacios?


butinai reik tept prieš dvi dienas...tada susigers ir bus šlapias skanus tortas......
trupinuku buna nupjovus viršutiny biskvito sluoksniuka......nes dažnai iškyla toks su kuprele biskvitas
QUOTE(mikimauze @ 2010 12 21, 18:48)
ruosiuosi daryti kirbes meduti norejau paklausti,ar galima deti konservuotu vaisiu?ar lakstu nereikia sulieti?aciu ax.gif


galima deti vaisiu,želes gabaliuku....sulieti tikrai nereikia
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 21, 21:06)
laba vakara,

mergytės, kažkuri buvote įdėjus nuorodą kaip teisingai išplakti grietinėlę pertepimui, bet dabar niekiap nerandu  doh.gif kaip užkeikta.
Jei kas atsimenate kur buvo, pašnibždėkit  ax.gif
ačiū



viršutinej papuošimu temoj ,kur be komentaru...... 4u.gif
va čia
Atsakyti
aciu kirbe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2010 12 21, 11:15)
as naudoju dvaro grietine is maiselio,kur 30 proc.riebesnes neesu maciusi g.gif ji issiplaka be jokiu standikliu mirksiukas.gif

yra Dvaro grietine 40 % tai ta labai puikiai plakasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 12 22, 01:45)
yra Dvaro grietine 40 % tai ta labai puikiai plakasi  thumbup.gif

rimtai? g.gif niekad tokios nemaciau-reikes pasidometi bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2010 12 22, 10:36)
rimtai? g.gif niekad tokios nemaciau-reikes pasidometi bigsmile.gif  mirksiukas.gif


Jau nuo senu laiku ji yra. Be to rimi jai akcija. Kaip tik pirkausi siandien, nes tepsiu rytoj meducius kelis.
Lakstus issikepiau pagal cipciuka, o krema darysiu is grietines rolleyes.gif
Atsakyti
nu man grietine neisiplake teko ideti zelatinos doh.gif nezinau kas gausis rytoj bus matyt g.gif gugel mogel gavosi jauciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2010 12 21, 22:21)
viršutinej papuošimu temoj ,kur be komentaru...... 4u.gif
va čia


Ačiū, bet čia papuošimams kaip supratau, pertepimui daroma kitaip? Nes aš niekada nžn kiek cukraus pudros ir rūgštelės dėti, tas pagal skonį labai sudėtinga doh.gif

Papildyta:
QUOTE(mikimauze @ 2010 12 22, 17:29)
nu man grietine neisiplake teko ideti zelatinos  doh.gif nezinau kas gausis rytoj bus matyt  g.gif  gugel mogel gavosi jauciu  biggrin.gif


Aš kai pirmą kartą dariau, tai man irgi nelabai gerai pavyko.
Viena iš klaidų (bent taip manau) kad dėjau želatinos į grietinėlę - ji taip greitai sustingo, kad lakštai nepermirko g.gif
Atsakyti
as dariau kirbes meduti,tai grietine nesigavo,del zelatinos manu lakstai tikrai neisigers del to truputi neduak suliejau ax.gif del to cia jau gausis ne medutis o ...... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, medaus torto gerbėjos,
iškart atsiprašau, kad neperskaičiau visų temų apie medaus tortą - labai jau daug skaitymo būtų, o aš turiu vieną klausimą: kažkada seniai-seniai (gal prieš 10-15 metų) kepiau medaus tortą, paskui pasimetė receptas.... Gal padėsit man - gal kuri tą receptą turi, mėginu prisiminti apytiksliai, bet būčiau dėkinga, jei patikslintumėt sudedamąsias dalis, nes su šiomis apytikslėmis mėginau kepti, tai tik produktus sugadinau.....

torto tešlai reikia 6 šaukštų medaus ir tiek pat cukraus, 6 kiaušinių, miltų tiek, kad išeitų gana skystos konsistencijos tešla, dar, regis, sodos šaukštelio. Tešla neminkoma, o tik išliejama ant kepimo popieriaus, taip iškepami blynai, jie pertepami grietine, sumaišyta su citrinos sultimis arba spanguolėmis. Torto skanumas tame, kad tešla labai saldi, o pertepimas - rūgštus, taip gaunamas toks malonus kontrastas. Tešla, kadangi, ne kočiojama, o išliejama poskystė - iškepa puri ir skani,

Padėkit, gal kas turi bent panašų receptą - būsiu labai dėkinga!!
Atsakyti
sveikos meducio gerbejos,
norejau pasiklausti ar iseis cipsiuko medutis su 35 proc. grietinele???
Ar reikia deti grietineles standiklio ?
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 22, 17:50)
Ačiū, bet čia papuošimams kaip supratau, pertepimui daroma kitaip? Nes aš niekada nžn kiek cukraus pudros ir rūgštelės dėti, tas pagal skonį labai sudėtinga  doh.gif

Papildyta:
Aš kai pirmą kartą dariau, tai man irgi nelabai gerai pavyko.
Viena iš klaidų (bent taip manau) kad dėjau želatinos į grietinėlę - ji taip greitai sustingo, kad lakštai nepermirko  g.gif


vienam dideliam grietines ind imu 100gr cukraus ir puse arb šaukštelio citrinos rugšteles.....jei pilsit citrinos sultis,tai pagal skony...juk plakimo eigoje galima paragauti ko truksta ir dadeti......
Atsakyti