laba vakara,
mergytės, kažkuri buvote įdėjus nuorodą kaip teisingai išplakti grietinėlę pertepimui, bet dabar niekiap nerandu kaip užkeikta.
Jei kas atsimenate kur buvo, pašnibždėkit
ačiū
QUOTE(kri$tina @ 2010 12 20, 19:09)
aš kepiau medutį savo gimimo dienai Pagal kirbės receptuką įmetu rezultatą
puiku
QUOTE(Packa @ 2010 12 20, 21:07)
Sveikos
as visa laika kepu torta pagal Cipciuko recepta, gaunasi . O kas kepate pagal Kibres recepta, kaip supjaustyt gerai ta biskvita , ar pieiliu ar siulu pjaunat? kiek lakstu gaunasi?
as visa laika kepu torta pagal Cipciuko recepta, gaunasi . O kas kepate pagal Kibres recepta, kaip supjaustyt gerai ta biskvita , ar pieiliu ar siulu pjaunat? kiek lakstu gaunasi?
peiliu....apie 5 lakštai......
QUOTE(avietia @ 2010 12 21, 11:03)
skaiciau skaiciau ir gundausi issikepti meduti kaldeoms norejau paklausti kiek laiko jis gali stoveti? jeigu 23d pertepciau iki 25 skanus issilaikytu?
Papildyta:
ir dar klausimukas del turpiniu papuosimui is kur ju gaunate ar pasigaminate pacios?
Papildyta:
ir dar klausimukas del turpiniu papuosimui is kur ju gaunate ar pasigaminate pacios?
butinai reik tept prieš dvi dienas...tada susigers ir bus šlapias skanus tortas......
trupinuku buna nupjovus viršutiny biskvito sluoksniuka......nes dažnai iškyla toks su kuprele biskvitas
QUOTE(mikimauze @ 2010 12 21, 18:48)
ruosiuosi daryti kirbes meduti norejau paklausti,ar galima deti konservuotu vaisiu?ar lakstu nereikia sulieti?aciu
galima deti vaisiu,želes gabaliuku....sulieti tikrai nereikia
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 21, 21:06)
laba vakara,
mergytės, kažkuri buvote įdėjus nuorodą kaip teisingai išplakti grietinėlę pertepimui, bet dabar niekiap nerandu kaip užkeikta.
Jei kas atsimenate kur buvo, pašnibždėkit
ačiū
mergytės, kažkuri buvote įdėjus nuorodą kaip teisingai išplakti grietinėlę pertepimui, bet dabar niekiap nerandu kaip užkeikta.
Jei kas atsimenate kur buvo, pašnibždėkit
ačiū
viršutinej papuošimu temoj ,kur be komentaru......
va čia
aciu kirbe
QUOTE(keno @ 2010 12 21, 11:15)
as naudoju dvaro grietine is maiselio,kur 30 proc.riebesnes neesu maciusi ji issiplaka be jokiu standikliu
yra Dvaro grietine 40 % tai ta labai puikiai plakasi
QUOTE(Liusii @ 2010 12 22, 01:45)
yra Dvaro grietine 40 % tai ta labai puikiai plakasi
rimtai? niekad tokios nemaciau-reikes pasidometi
QUOTE(keno @ 2010 12 22, 10:36)
rimtai? niekad tokios nemaciau-reikes pasidometi
Jau nuo senu laiku ji yra. Be to rimi jai akcija. Kaip tik pirkausi siandien, nes tepsiu rytoj meducius kelis.
Lakstus issikepiau pagal cipciuka, o krema darysiu is grietines
nu man grietine neisiplake teko ideti zelatinos nezinau kas gausis rytoj bus matyt gugel mogel gavosi jauciu
QUOTE(kirbe @ 2010 12 21, 22:21)
Ačiū, bet čia papuošimams kaip supratau, pertepimui daroma kitaip? Nes aš niekada nžn kiek cukraus pudros ir rūgštelės dėti, tas pagal skonį labai sudėtinga
Papildyta:
QUOTE(mikimauze @ 2010 12 22, 17:29)
nu man grietine neisiplake teko ideti zelatinos nezinau kas gausis rytoj bus matyt gugel mogel gavosi jauciu
Aš kai pirmą kartą dariau, tai man irgi nelabai gerai pavyko.
Viena iš klaidų (bent taip manau) kad dėjau želatinos į grietinėlę - ji taip greitai sustingo, kad lakštai nepermirko
as dariau kirbes meduti,tai grietine nesigavo,del zelatinos manu lakstai tikrai neisigers del to truputi neduak suliejau del to cia jau gausis ne medutis o ......
Sveikos, medaus torto gerbėjos,
iškart atsiprašau, kad neperskaičiau visų temų apie medaus tortą - labai jau daug skaitymo būtų, o aš turiu vieną klausimą: kažkada seniai-seniai (gal prieš 10-15 metų) kepiau medaus tortą, paskui pasimetė receptas.... Gal padėsit man - gal kuri tą receptą turi, mėginu prisiminti apytiksliai, bet būčiau dėkinga, jei patikslintumėt sudedamąsias dalis, nes su šiomis apytikslėmis mėginau kepti, tai tik produktus sugadinau.....
torto tešlai reikia 6 šaukštų medaus ir tiek pat cukraus, 6 kiaušinių, miltų tiek, kad išeitų gana skystos konsistencijos tešla, dar, regis, sodos šaukštelio. Tešla neminkoma, o tik išliejama ant kepimo popieriaus, taip iškepami blynai, jie pertepami grietine, sumaišyta su citrinos sultimis arba spanguolėmis. Torto skanumas tame, kad tešla labai saldi, o pertepimas - rūgštus, taip gaunamas toks malonus kontrastas. Tešla, kadangi, ne kočiojama, o išliejama poskystė - iškepa puri ir skani,
Padėkit, gal kas turi bent panašų receptą - būsiu labai dėkinga!!
iškart atsiprašau, kad neperskaičiau visų temų apie medaus tortą - labai jau daug skaitymo būtų, o aš turiu vieną klausimą: kažkada seniai-seniai (gal prieš 10-15 metų) kepiau medaus tortą, paskui pasimetė receptas.... Gal padėsit man - gal kuri tą receptą turi, mėginu prisiminti apytiksliai, bet būčiau dėkinga, jei patikslintumėt sudedamąsias dalis, nes su šiomis apytikslėmis mėginau kepti, tai tik produktus sugadinau.....
torto tešlai reikia 6 šaukštų medaus ir tiek pat cukraus, 6 kiaušinių, miltų tiek, kad išeitų gana skystos konsistencijos tešla, dar, regis, sodos šaukštelio. Tešla neminkoma, o tik išliejama ant kepimo popieriaus, taip iškepami blynai, jie pertepami grietine, sumaišyta su citrinos sultimis arba spanguolėmis. Torto skanumas tame, kad tešla labai saldi, o pertepimas - rūgštus, taip gaunamas toks malonus kontrastas. Tešla, kadangi, ne kočiojama, o išliejama poskystė - iškepa puri ir skani,
Padėkit, gal kas turi bent panašų receptą - būsiu labai dėkinga!!
sveikos meducio gerbejos,
norejau pasiklausti ar iseis cipsiuko medutis su 35 proc. grietinele???
Ar reikia deti grietineles standiklio ?
norejau pasiklausti ar iseis cipsiuko medutis su 35 proc. grietinele???
Ar reikia deti grietineles standiklio ?
QUOTE(ersketroze @ 2010 12 22, 17:50)
Ačiū, bet čia papuošimams kaip supratau, pertepimui daroma kitaip? Nes aš niekada nžn kiek cukraus pudros ir rūgštelės dėti, tas pagal skonį labai sudėtinga
Papildyta:
Aš kai pirmą kartą dariau, tai man irgi nelabai gerai pavyko.
Viena iš klaidų (bent taip manau) kad dėjau želatinos į grietinėlę - ji taip greitai sustingo, kad lakštai nepermirko
Papildyta:
Aš kai pirmą kartą dariau, tai man irgi nelabai gerai pavyko.
Viena iš klaidų (bent taip manau) kad dėjau želatinos į grietinėlę - ji taip greitai sustingo, kad lakštai nepermirko
vienam dideliam grietines ind imu 100gr cukraus ir puse arb šaukštelio citrinos rugšteles.....jei pilsit citrinos sultis,tai pagal skony...juk plakimo eigoje galima paragauti ko truksta ir dadeti......