Medaus tortas
3 kiaušiniai, 3 stiklinės miltų, 1 stiklinė cukraus, 3 valg. šaukštai medaus,
1 valg. šaukštas geriamosios sodos, 500 g grietinės
Nedideliame puode sumaišykite kiaušinius su cukrumi, sudėkite medų ir sodą. Gautą
masę pamažu šildykite vandens vonelėje (į didesnį puodą su vandeniu panardinę mažesnį) be paliovos maišydami. Įberkite vieną stiklinę miltų, toliau šildykite ir maišykite (maž-
daug 10 minučių). Nukelkite nuo ugnies, suberkite dvi stiklines miltų ir gerai suminkykite, kol pasidarys lipni, skani masė. Padalykite į 68 vienodus gabalus ir įdėkite į šaldytuvo
kamerą.
Po pusvalandžio tešlos gabalus išimkite iš šaldymo kameros, gausiai apibarstykite stalą miltais ir kiekvieną iškočiokite kuo ploniau. (Kočėliuką apmiltuokite.) Kepkite karštoje
orkaitėje labai trumpai, nes plonai iškočiota tešla gali greitai sudegti. Iškeptą lakštą už-
dėkite ant stalo arba pjaustymo lentelės, apvožkite jį lėkšte arba puodo dangčiu ir aštriu
peiliu apipjaustykite pakraščius, kad susidarytų apskrita forma. Vėliau nuopjovas galėsite
sutrupinti ir panaudoti papuošimui. Tą patį darykite ir su kitais tešlos gabalais.
Išsukite grietinę su cukrumi ir gauta mase pertepkite medaus torto sluoksnius. Nieko tokio, jei lakštas išėjo gruoblėtas arba su kiaurymėmis; jie užsiklos vienas ant kito
ir kiaurymės užsilopys. Ant paties viršaus uždėkite gražiausią lakštą. Kai medaus tortas bus gatavas, uždėkite ant jo pjaustymo lentelę, o ant jos slėgtuvą. Tortą padėkite vėsioje vietoje 1224 valandoms. Kitą dieną viršutinį sluoksnį aptepkite grietine ir
apibarstykite nuopjovų trupiniais. Jei norite, į grietinę galite įmaišyti apskrudintų ir sutrupintu riesutu...
Atsiprasau ,kad be nuotraukos,bet pazadu tikrai ja ikelti,gaminau rugsejo pirmajai gavosi super
Kartais žmonės po savęs palieka nežmonišką tuštumą, kuri vėliau tampa raktu į tylą...