Na ka, dar karteli aciu padejusioms Vakar suvalgem meduti pagal Cypsiuko recepta. Dariau pirma karta gyvenime torta ir gavosi fantastiskas. Visi sveciai labai isgyre. Kitam savaitgaliui vel darysiu. Labai greitai ir lengvai pasigamina.
Gavosi 7 blynai. Spaudziau citrinos sultis, nes citrinos rugsties neradau pirkti, bet viskas issiplake idealiai. Recepte parasyta, kad reikia 4 indeliu po 450 ml grietineles. Tai is viso 1800ml, bet as dariau is 1000 ml grietineles ir 500 ml grietines 18 proc riebumo (Danijoje tokia grietine issiplaka kuo puikiausiai). Kremu sutepiau blynelius, torto sonus (kad paslepti nelygumus), virsu ir dar jo liko. Kita karta reikes maziau darytis.
Pirma karta darancioms - pries kisant i orkaite blynus, subadykite juos sakute, kad neissikilotu.
QUOTE(Tifa @ 2011 06 11, 14:24)
Na ka, dar karteli aciu padejusioms Vakar suvalgem meduti pagal Cypsiuko recepta. Dariau pirma karta gyvenime torta ir gavosi fantastiskas. Visi sveciai labai isgyre. Kitam savaitgaliui vel darysiu. Labai greitai ir lengvai pasigamina.
Va kaip saunu kad viskas pavyko, kita karta ir as bandysiu tada deti citrinos sulciu. Paprastas klausymelis- kada tas sultys supylet, jauciu i jau isplakta grietinele, ane, ir kiek ju ipylet
sveikos meducio megejos
kepu si torta jau senai, vienas megstamiausiu ir skaniausiu tortu kepu pagal cipciuko recepta, jei taip galima pasakyt, nes pagrindas toks pat, tik kartais pagal aplinkybes kiekiai pasikeicia. bet dar niekada nebuvo taip kad medutis nepavyktu paskutinis mano medutis perteptas grietinele, zele ir persiku gabaliukais. grietinele pakdama ipyliau ne citrinos sulciu bet vynuogiu sulciu ( mano persikai buvo vynuogiu sultyse, jos pakankamai rugscios ir skonis geras), zele dejau braskine, ir persikai mazais gabaliukais supjaustyti. nu skonis nerealus, labai labai skanu nepamenu kuri patare daryti su persikais ir zeme, bet patarimas tikrai geras aciu
pasirodysiu paskutini savo meduti
kepu si torta jau senai, vienas megstamiausiu ir skaniausiu tortu kepu pagal cipciuko recepta, jei taip galima pasakyt, nes pagrindas toks pat, tik kartais pagal aplinkybes kiekiai pasikeicia. bet dar niekada nebuvo taip kad medutis nepavyktu paskutinis mano medutis perteptas grietinele, zele ir persiku gabaliukais. grietinele pakdama ipyliau ne citrinos sulciu bet vynuogiu sulciu ( mano persikai buvo vynuogiu sultyse, jos pakankamai rugscios ir skonis geras), zele dejau braskine, ir persikai mazais gabaliukais supjaustyti. nu skonis nerealus, labai labai skanu nepamenu kuri patare daryti su persikais ir zeme, bet patarimas tikrai geras aciu
pasirodysiu paskutini savo meduti
kokia puiki papuošimo idėja..
QUOTE(Piktukė @ 2011 06 11, 19:59)
kokia puiki papuošimo idėja..
ir labai lengva, nemokancioms visokiu lipdymu, masiu maisymo
labai papuostas dani84 , kas cia per sausainiai ?kur tokius pirkti ar kaip kepti?
QUOTE(azalija170 @ 2011 06 12, 13:55)
labai papuostas dani84 , kas cia per sausainiai ?kur tokius pirkti ar kaip kepti?
aciu
nors as ne lt gyvenu, bet zinau kad ir pas jus yra tu sausainiu, vadinasi jie lietuvoj 'damu pirsteliai' kazkur esu skaiciusi kad merginos perka iki ir norfoj, tai manau turetu but visose pardese. nezinau ar bera parde 'cento' ( liktais taip vadinosi ) tai toj pardej tikrai pati esu pirkusi kaip sausainiukus prie arbatos, nes jie labai skanus o panaudojus kaip torto papuosima ir labai grazus
QUOTE(dani84 @ 2011 06 12, 13:05)
aciu
nors as ne lt gyvenu, bet zinau kad ir pas jus yra tu sausainiu, vadinasi jie lietuvoj 'damu pirsteliai' kazkur esu skaiciusi kad merginos perka iki ir norfoj, tai manau turetu but visose pardese. nezinau ar bera parde 'cento' ( liktais taip vadinosi ) tai toj pardej tikrai pati esu pirkusi kaip sausainiukus prie arbatos, nes jie labai skanus o panaudojus kaip torto papuosima ir labai grazus
nors as ne lt gyvenu, bet zinau kad ir pas jus yra tu sausainiu, vadinasi jie lietuvoj 'damu pirsteliai' kazkur esu skaiciusi kad merginos perka iki ir norfoj, tai manau turetu but visose pardese. nezinau ar bera parde 'cento' ( liktais taip vadinosi ) tai toj pardej tikrai pati esu pirkusi kaip sausainiukus prie arbatos, nes jie labai skanus o panaudojus kaip torto papuosima ir labai grazus
aciu ideja tikrai labai grazi ,ir butinai bus panaudota.
Supyliau grietinele, grietine, cukru, citrinos sultis i dubeni. Viska vienu metu. Isplakiau, paragavau kad mazoka, ipyliau dar ir vel paplakiau. O supyliau kazkur puse nedidelios citrinos sulciu. Man rugstumo uzteko.
QUOTE(zibute77 @ 2011 06 16, 14:20)
laba diena mergytes, nuostabus jusu torciukai, visoms po sirdele
As tai siandien patyriau visiska fiasko, neissilpake grietine man, visada perku tokia pat ir si karta kazkas net nesupratau nutiko jog neissiplake.
Gal galite kas pasakyti per koki trumpiausia laika susigeria medutis, nes grizus po darbo turesiu sutepti ir reiks ji apdengti mase, tai kiek trumpiausiai jam leisti pastoveti, kad poto neislistu koki tolimesni nesklandumai.Labai labai prasau pagelbekit, kuri zinot atsakyma. Is anksto dekoju
As tai siandien patyriau visiska fiasko, neissilpake grietine man, visada perku tokia pat ir si karta kazkas net nesupratau nutiko jog neissiplake.
Gal galite kas pasakyti per koki trumpiausia laika susigeria medutis, nes grizus po darbo turesiu sutepti ir reiks ji apdengti mase, tai kiek trumpiausiai jam leisti pastoveti, kad poto neislistu koki tolimesni nesklandumai.Labai labai prasau pagelbekit, kuri zinot atsakyma. Is anksto dekoju
Pasakysiu iš savo patirties, tą jau esu kažkada rašiusi. Jeigu reikalingas skubiai medutis, aš kepu lakštus ir karštus pertepinėju grietinės kremu su cukrumi ir citrinos sultimis, niekada neplaku medaus tortui grietinės. Kalbu apie trapios tešlos medaus lakštelius. Aišku tokiam reikalinga žiedo forma, nes kremas gaunasi skystas. Aš tortą darau iš 8-10 lakštų. Persigerti užtenka nakties šaldytuve. Aišku gali stovėti ir ilgiau, skoniui tas nekenkia.
Torto pjūvis
QUOTE(likta @ 2011 06 16, 19:08)
Pasakysiu iš savo patirties, tą jau esu kažkada rašiusi. Jeigu reikalingas skubiai medutis, aš kepu lakštus ir karštus pertepinėju grietinės kremu su cukrumi ir citrinos sultimis, niekada neplaku medaus tortui grietinės. Kalbu apie trapios tešlos medaus lakštelius. Aišku tokiam reikalinga žiedo forma, nes kremas gaunasi skystas. Aš tortą darau iš 8-10 lakštų. Persigerti užtenka nakties šaldytuve. Aišku gali stovėti ir ilgiau, skoniui tas nekenkia.
Torto pjūvis
Torto pjūvis
aciu tau uz atsakyma.
QUOTE(dani84 @ 2011 06 11, 20:39)
turiu klausima kada dedat tuos sausainius? as viena karta dariau su jais, tai tepiau torta formoj ir is karto juos ten dejau , istraukus kita diena sausainiai buvo vietom persigere kremo ir nebe grazus pas jus jie atrodo labai gerai