Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS

Na ka, dar karteli aciu padejusioms 4u.gif Vakar suvalgem meduti pagal Cypsiuko recepta. Dariau pirma karta gyvenime torta ir gavosi fantastiskas. Visi sveciai labai isgyre. Kitam savaitgaliui vel darysiu. Labai greitai ir lengvai pasigamina.

Gavosi 7 blynai. Spaudziau citrinos sultis, nes citrinos rugsties neradau pirkti, bet viskas issiplake idealiai. Recepte parasyta, kad reikia 4 indeliu po 450 ml grietineles. Tai is viso 1800ml, bet as dariau is 1000 ml grietineles ir 500 ml grietines 18 proc riebumo (Danijoje tokia grietine issiplaka kuo puikiausiai). Kremu sutepiau blynelius, torto sonus (kad paslepti nelygumus), virsu ir dar jo liko. Kita karta reikes maziau darytis.

Pirma karta darancioms - pries kisant i orkaite blynus, subadykite juos sakute, kad neissikilotu.
Atsakyti
QUOTE(Tifa @ 2011 06 11, 14:24)
Na ka, dar karteli aciu padejusioms  4u.gif  Vakar suvalgem meduti pagal Cypsiuko recepta. Dariau pirma karta gyvenime torta ir gavosi fantastiskas. Visi sveciai labai isgyre. Kitam savaitgaliui vel darysiu. Labai greitai ir lengvai pasigamina.



Va kaip saunu kad viskas pavyko, kita karta ir as bandysiu tada deti citrinos sulciu. Paprastas klausymelis- kada tas sultys supylet, jauciu i jau isplakta grietinele, ane, ir kiek ju ipylet 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airius: 11 birželio 2011 - 16:47
sveikos meducio megejos 4u.gif

kepu si torta jau senai, vienas megstamiausiu ir skaniausiu tortu wub.gif kepu pagal cipciuko recepta, jei taip galima pasakyt, nes pagrindas toks pat, tik kartais pagal aplinkybes kiekiai pasikeicia. bet dar niekada nebuvo taip kad medutis nepavyktu wub.gif paskutinis mano medutis perteptas grietinele, zele ir persiku gabaliukais. grietinele pakdama ipyliau ne citrinos sulciu bet vynuogiu sulciu ( mano persikai buvo vynuogiu sultyse, jos pakankamai rugscios ir skonis geras), zele dejau braskine, ir persikai mazais gabaliukais supjaustyti. nu skonis nerealus, labai labai skanu wub.gif nepamenu kuri patare daryti su persikais ir zeme, bet patarimas tikrai geras wub.gif aciu 4u.gif
pasirodysiu paskutini savo meduti blush2.gif

user posted image
Atsakyti
kokia puiki papuošimo idėja.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2011 06 11, 19:59)
kokia puiki papuošimo idėja.. bigsmile.gif


ir labai lengva, nemokancioms visokiu lipdymu, masiu maisymo thumbup.gif
Atsakyti
labai thumbup.gif papuostas dani84 , kas cia per sausainiai ?kur tokius pirkti ar kaip kepti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(azalija170 @ 2011 06 12, 13:55)
labai  thumbup.gif  papuostas dani84 , kas cia per sausainiai ?kur tokius pirkti ar kaip kepti? g.gif


aciu blush2.gif
nors as ne lt gyvenu, bet zinau kad ir pas jus yra tu sausainiu, vadinasi jie lietuvoj 'damu pirsteliai' kazkur esu skaiciusi kad merginos perka iki ir norfoj, tai manau turetu but visose pardese. nezinau ar bera parde 'cento' ( liktais taip vadinosi blush2.gif ) tai toj pardej tikrai pati esu pirkusi kaip sausainiukus prie arbatos, nes jie labai skanus wub.gif o panaudojus kaip torto papuosima ir labai grazus wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2011 06 12, 13:05)
aciu  blush2.gif
nors as ne lt gyvenu, bet zinau kad ir pas jus yra tu sausainiu, vadinasi jie lietuvoj 'damu pirsteliai'  kazkur esu skaiciusi kad merginos perka iki ir norfoj, tai manau turetu but visose pardese. nezinau ar bera parde 'cento' ( liktais taip vadinosi  blush2.gif ) tai toj pardej tikrai pati esu pirkusi kaip sausainiukus prie arbatos, nes jie labai skanus  wub.gif  o panaudojus kaip torto papuosima ir labai grazus  wub.gif  biggrin.gif

aciu mirksiukas.gif ideja tikrai labai grazi ,ir butinai bus panaudota.
Atsakyti
Supyliau grietinele, grietine, cukru, citrinos sultis i dubeni. Viska vienu metu. Isplakiau, paragavau kad mazoka, ipyliau dar ir vel paplakiau. O supyliau kazkur puse nedidelios citrinos sulciu. Man rugstumo uzteko.
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2011 06 16, 14:20)
laba diena mergytes, nuostabus jusu torciukai, visoms po sirdele wub.gif

help.gif  As tai siandien patyriau visiska fiasko, neissilpake grietine man, visada perku tokia pat ir si karta kazkas net nesupratau nutiko jog neissiplake.
Gal galite kas pasakyti per koki trumpiausia laika susigeria medutis, nes grizus po darbo turesiu sutepti ir reiks ji apdengti mase, tai kiek trumpiausiai jam leisti pastoveti, kad poto neislistu koki tolimesni nesklandumai.Labai  labai prasau pagelbekit, kuri zinot atsakyma. Is anksto dekoju 4u.gif

Pasakysiu iš savo patirties, tą jau esu kažkada rašiusi. Jeigu reikalingas skubiai medutis, aš kepu lakštus ir karštus pertepinėju grietinės kremu su cukrumi ir citrinos sultimis, niekada neplaku medaus tortui grietinės. Kalbu apie trapios tešlos medaus lakštelius. Aišku tokiam reikalinga žiedo forma, nes kremas gaunasi skystas. Aš tortą darau iš 8-10 lakštų. Persigerti užtenka nakties šaldytuve. Aišku gali stovėti ir ilgiau, skoniui tas nekenkia.
Torto pjūvis

user posted image
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2011 06 16, 19:08)
Pasakysiu iš savo patirties, tą jau esu kažkada rašiusi. Jeigu reikalingas skubiai medutis, aš kepu lakštus ir karštus pertepinėju grietinės kremu su cukrumi ir citrinos sultimis, niekada neplaku medaus tortui grietinės. Kalbu apie trapios tešlos medaus lakštelius. Aišku tokiam reikalinga žiedo forma, nes kremas  gaunasi skystas. Aš tortą darau iš 8-10 lakštų. Persigerti užtenka nakties šaldytuve. Aišku gali stovėti ir ilgiau, skoniui tas nekenkia.
Torto pjūvis

user posted image


aciu tau uz atsakyma. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dani84 @ 2011 06 11, 20:39)

pasirodysiu paskutini savo meduti  blush2.gif


turiu klausima ax.gif kada dedat tuos sausainius? as viena karta dariau su jais, tai tepiau torta formoj ir is karto juos ten dejau , istraukus kita diena sausainiai buvo vietom persigere kremo ir nebe grazus doh.gif pas jus jie atrodo labai gerai g.gif
Atsakyti