Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS

QUOTE(strazduks @ 2011 06 03, 14:31)
Apipjaunu tik iškepusi, kada lakštas dar lankstus. Apipjaunu uždėdama puodo dangtį ( jo apačia aštri) ir gerai paspaudžiu. Kai atvėsta, lakštai trupa, pavyksta apipjauti tik duoniniu peiliu ( dantytu) ir tai tik tiesę liniją. Aš darau taip, man taip greičiau. bet kol lakštas šiltas , puikiai pjaunasi  paprastu peiliu.
ax.gif

viena karta ir as taip kepiau, dar siltus apipjausciau bet kiek daug tu liekanu gavos eina sau, bet mes juos suvalgem siaip paskui, kaip meduoliukus, nes buvo gaila ismest blush2.gif tai dabar kepu is karto apvalius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2011 06 03, 15:40)
viena karta ir as taip kepiau, dar siltus apipjausciau bet kiek daug tu liekanu gavos eina sau, bet mes juos suvalgem siaip paskui, kaip meduoliukus, nes buvo gaila ismest  blush2.gif  tai dabar kepu is karto apvalius  ax.gif

as ir kepu apvalius, bet buna kad jie pasitraukia ir nebebuna tokie lygus, todel sakau gal reik apipjaut, nes ir mase graziau uzsideda g.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif sumaniau ir as issikepti medaus torta pagal Cipciuka, tik man tie lakstai labai ploni gavosi verysad.gif sakykit kokio storio lakstus jus kociojat? dabar galvoju kai sutepsiu ar nebus kose is to torto g.gif ir kiek laiko kepat lakstus?ir as iskepus lakstus jie jums sukieteja ir sutepus vel suminksteja ar jie ir iskepus turi buti minksti ir lanktus? pirma syk kepu si tortuka, daug klausimu kyla blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikne: 04 birželio 2011 - 16:31
QUOTE(wikne @ 2011 06 04, 17:27)
sveikos  smile.gif  sumaniau ir as issikepti medaus torta pagal Cipciuka, tik man tie lakstai labai ploni gavosi  verysad.gif  sakykit kokio storio lakstus jus kociojat? dabar galvoju kai sutepsiu ar nebus kose is to torto  g.gif ir kiek laiko kepat lakstus?ir as iskepus lakstus jie jums sukieteja ir sutepus vel suminksteja ar jie ir iskepus turi buti minksti ir lanktus? pirma syk kepu si tortuka, daug klausimu kyla  blush2.gif

man su tais lakstais kuo ploniau-tuo skaniau mirksiukas.gif is torto tikrai nebus kose lotuliukas.gif viskas teisinga-iskepus sukieteja-sutepus suminksteja smile.gif taigi,tepk ir skanauk po paros-o dar geriau po dvieju-td skaniausias
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 06 04, 18:53)
man su tais lakstais kuo ploniau-tuo skaniau mirksiukas.gif is torto tikrai nebus kose lotuliukas.gif viskas teisinga-iskepus sukieteja-sutepus suminksteja smile.gif taigi,tepk ir skanauk po paros-o dar geriau po dvieju-td skaniausias

o tai tada viskas gerai man gaunasi biggrin.gif nuraminot mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos kepejos, ruosiuosi pirma karta gyvenime kepti torta - vyro gimtadieniui. Iskilo keletas klausimu. Gal pagelbesite? Issirinkau cypsiuko recepta.
1) "4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo". Ar nebus labai reibu? Gal vertetu pamaisyti su grietine? Pvz.: 3 indeliai grietineles ir 1 indelis grietines? Arba puse ant puses. Bet grietine pas mus riebiausia 18 proc. Ar tada issiplaks? O gal neeksperimentuoti?
2) Komentare skaiciau, kad cukraus 3-4 saukstai ant didelio indelio grietineles. Tai vadinasi 3*4=12 saukstu? Teisingai supratau?
3) Dar recepte rasoma citrinos sulciu, o veliau citrinos rugstis. Ar galima naudoti svieziai spaustos citrinos sultis?

Aciu ir nepykit, jei klausimai atrodys kvaili blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tifa @ 2011 06 07, 21:38)
Sveikos kepejos, ruosiuosi pirma karta gyvenime kepti torta - vyro gimtadieniui. Iskilo keletas klausimu. Gal pagelbesite? Issirinkau cypsiuko recepta.
1) "4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo". Ar nebus labai reibu? Gal vertetu pamaisyti su grietine? Pvz.: 3 indeliai grietineles ir 1 indelis grietines? Arba puse ant puses. Bet grietine pas mus riebiausia 18 proc. Ar tada issiplaks? O gal neeksperimentuoti?
2) Komentare skaiciau, kad cukraus 3-4 saukstai ant didelio indelio grietineles. Tai vadinasi 3*4=12 saukstu? Teisingai supratau?
3) Dar recepte rasoma citrinos sulciu, o veliau citrinos rugstis. Ar galima naudoti svieziai spaustos citrinos sultis?

Aciu ir nepykit, jei klausimai atrodys kvaili  blush2.gif

Sveika
1- nerizikuociau su tokio riebumo grietine, nes neissiplaks, geriau dadek kokiu vaisiu, zele gabaliuku, labai tinka, o ir to riebumo visai nesijaucia, tik is pirmo zvilksnio gal atrodo riebu
2-teisingai supratai
3-kiek tu sulciu pilsi, man tai rugstele rugstesne, sito negaliu atsakyt, nes as ir manau kad daugiau ipylus ar nepraskys g.gif , gal lai atsako cia daugiau patyrusios
Atsakyti
Aciu uz atsakyma. Pabandysiu surasti nusipirkti citrinos rugsties. O kiek tada jos reikia, nes net neisivaizduoju.
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 06 08, 11:35)
Sveika
1- nerizikuociau su tokio riebumo grietine, nes neissiplaks, geriau dadek kokiu vaisiu, zele gabaliuku, labai tinka, o ir to riebumo visai nesijaucia, tik is pirmo zvilksnio gal atrodo riebu
2-teisingai supratai
3-kiek tu sulciu pilsi, man tai rugstele rugstesne, sito negaliu atsakyt, nes as ir manau kad daugiau ipylus ar nepraskys g.gif , gal lai atsako cia daugiau patyrusios

vakar kaip tik sutepiau medaus torta, tai i krema pagal cipciuko recepta supyliau dvieju nemazu citrinu sultis, man rugsteles kaip tik pasirode ir niekas nepraskydo, sian jau graziai sustinges tortukas smile.gif
Atsakyti
kažkada Olesta rašė tobulos grietinėlės pertepimo receptą. net neragaudama žinau, kad bus super.

400 g grietinėlės
100 g cukraus,
1 arb.š. citrinos rūgsties.
Atsakyti
sveikos merginos as kepiau medaus torta ,bet man nesigavo su zalatina,kaip ja reik tirpinti.as bandziau su grietinele ir su siltu vandeniu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Goldy000 @ 2011 06 08, 21:52)
sveikos merginos as kepiau medaus torta ,bet man nesigavo su zalatina,kaip ja reik tirpinti.as bandziau su grietinele ir su siltu vandeniu sad.gif


ydomiai čia parašei...?pagal koky recepta darei?šiaip medučio receptai paghrinde be jokios želatinos.....o jeigu jau dedi,tai pirmiausia želatina reikia išbrinkinti šaltam vandeny,o po to ištirpinti
Atsakyti