Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS

QUOTE(braskelina @ 2011 04 20, 09:09)
Labai norėčiau ir aš išsikept medutį pagal Kirbės receptą,bet va man kaip pirmą kart gyvenime kepsiančiai tortą,iškilo daug klausimų doh.gif Kokius miltus naudojate?Ar 550D?Kaip nugesinti sodą blush2.gif Aš visad ją gesindavau kefyru,bet čia jau netiks.Gvazdikėlius dėt maltus(nesu atkreipus dėmesio ar yra jų pirkt maltų) blush2.gif Medų dirbtinį dėt ar ne?Pagal receptą,kokios talpos grietinės indeliai?Kurią naudojate blush2.gif Plakant kremą, grietinė turi būt atšaldyta(šalta) ar jokio skirtumo g.gif Kiek ją plakt?Ar kol taps standi kaip plakant grietinėlę blush2.gif Kokie vaisiai tiktų į kremą g.gif Kokio storio grietinės sluoksniu sutept,kad kremas susigertų į biskvitą ir dar jo liktų blush2.gif Ir kaip gražiai ir plonai supjaustyt biskvitą?AČIŪ visoms,kurios padės atsakyti 4u.gif



miltus naudoju aukščiausios rušies....550 tikrai tinka
soda nugesinti užpylus truputy acto arba truputy vandens ir ydeti citrinos rugšteles truputy....
gvazdikelius deti maltus...jei neturite maltu pati susismulkintkite
medus tinka visoks
grietine turi buti šalta kaip ir bet kuriam kitam tortui plakant.....jeigu pirma karta darysit imkit viena didely indely grietines ir viena didely indely grietineles,tada geriau išsiplaks,nes vien gritine plakant ji buna truputy skystesnes konsistencijos ir dauguma pirma karta darančiu bijo ,kad išbegs viskas...taip nebuba aišku,nes tepam torta formoje ir susigeria viskas y lakštelius.....
vaisiai tinka konservuoti ananasai,dar galima deti žele gabaliuku.....su kitokiais vaisiais aš asmeniškai nedarius....
kkokio storio tepti grietines kremo?na tai visa išplakta krema pasiskirstykite y kiek sluoksniuku tepsite ir viskas.....
o biskvita supjaustyti tai jau čia kaip išeis...aš išsikepu iš vakaro ,o ant rytojaus pjaustau su peiliu skirtu duonai...man puikiai susipjausto

jeigu bijote pjaustymo,ar kad kažkas su biskvitu gali negerai buti galima užmaišyta tešla nepilti y forma,o ant kepimo popieriaus nusipiešti formos dydžio apskritimus ir tešla su šaukštu išlyginti ir išsikepti tokius lakštelius medaus......o paskui viskas kaip recepte nurodyta...sutepinejt formoj,paliekat ,kad susigertu ir tada puošiat......SEKMES
Atsakyti
Kirbe,AČIŪ už išsamų paaiškinimą 4u.gif Šį vakarą bandysiu kept biskvitą,o ryt susipjaustyt ir susitept biggrin.gif
Atsakyti
Ar galit kuri man atsakyti į klausimą?? sad.gif
Nusipirkau du indelius grietinės 30proc. ir du grietinėlės 36proc. Ar galiu aš jas kartu maišyti ir padaryti tokį kremą? Bijau, kad nieko nesigaus, o taip norisi padaryti skanų pirmąjį savo tortą.. wink.gif
Atsakyti
gali tikrai maišyti ir gerai viskas išsiplaks...tik jeigu iš viso kiekio plaksi tai bus dauuuuuuuug kremo......
Atsakyti
Ačiū, Kirbe už atsakymą. clap.gif
Tai aš galvoju sudėti abu indelius grietinėlės ir vieną grietinės, nors gal irgi labai daug gausis. Rytoj bandysiu šiek tiek grietinėlės pabandymui išsiplakti, tai nebus du pilni indeliai. biggrin.gif
Atsakyti
O zele kaip susmulkinat? Ar pjaustot, ar tarkuojat ar dar kaip? g.gif Planuoju deti i grietines ir grietineles krema meducio pertepimui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Reduke27 @ 2011 04 20, 19:51)
O zele kaip susmulkinat? Ar pjaustot, ar tarkuojat ar dar kaip?  g.gif  Planuoju deti i grietines ir grietineles krema meducio pertepimui  ax.gif


gali pjaustyti,gali tarkuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
man labiau patinka pjaustyta tai buna didesni gabaliukai,bet galima ir tarkuoti......
Atsakyti
Kepėjėlės,kiek laiko reiktų palaikyt suteptą Kirbes medutį,kad tiktų vartojimui mirksiukas.gif Parą užtektų,o gal ir dar mažiau ax.gif O tą patį viršutinį sluoksni,kaip suprantu reiktų tepti plonai,ar ne g.gif
Atsakyti
Aciu merginos uz atsakymus 4u.gif Bandysiu ir taip ir taip, ziuresiu kaip labiau patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar norėjau paklaust,o grietinę ir grietinėlę plakt vienam inde ar geriau atskirai g.gif
Atsakyti
QUOTE(braskelina @ 2011 04 21, 11:38)
Kepėjėlės,kiek laiko reiktų palaikyt suteptą Kirbes medutį,kad tiktų vartojimui mirksiukas.gif Parą užtektų,o gal ir dar mažiau ax.gif O tą patį viršutinį sluoksni,kaip suprantu reiktų tepti plonai,ar ne g.gif


para mažiausiai,o geriau dvi.......
QUOTE(braskelina @ 2011 04 21, 11:48)
Dar norėjau paklaust,o grietinę ir grietinėlę plakt vienam inde ar geriau atskirai g.gif


aš plaku viename inde supylus grietine,grietinele,cukru citr rugštele arba sultis.......
Atsakyti