QUOTE(braskelina @ 2011 04 20, 09:09)
Labai norėčiau ir aš išsikept medutį pagal Kirbės receptą,bet va man kaip pirmą kart gyvenime kepsiančiai tortą,iškilo daug klausimų Kokius miltus naudojate?Ar 550D?Kaip nugesinti sodą Aš visad ją gesindavau kefyru,bet čia jau netiks.Gvazdikėlius dėt maltus(nesu atkreipus dėmesio ar yra jų pirkt maltų) Medų dirbtinį dėt ar ne?Pagal receptą,kokios talpos grietinės indeliai?Kurią naudojate Plakant kremą, grietinė turi būt atšaldyta(šalta) ar jokio skirtumo Kiek ją plakt?Ar kol taps standi kaip plakant grietinėlę Kokie vaisiai tiktų į kremą Kokio storio grietinės sluoksniu sutept,kad kremas susigertų į biskvitą ir dar jo liktų Ir kaip gražiai ir plonai supjaustyt biskvitą?AČIŪ visoms,kurios padės atsakyti
miltus naudoju aukščiausios rušies....550 tikrai tinka
soda nugesinti užpylus truputy acto arba truputy vandens ir ydeti citrinos rugšteles truputy....
gvazdikelius deti maltus...jei neturite maltu pati susismulkintkite
medus tinka visoks
grietine turi buti šalta kaip ir bet kuriam kitam tortui plakant.....jeigu pirma karta darysit imkit viena didely indely grietines ir viena didely indely grietineles,tada geriau išsiplaks,nes vien gritine plakant ji buna truputy skystesnes konsistencijos ir dauguma pirma karta darančiu bijo ,kad išbegs viskas...taip nebuba aišku,nes tepam torta formoje ir susigeria viskas y lakštelius.....
vaisiai tinka konservuoti ananasai,dar galima deti žele gabaliuku.....su kitokiais vaisiais aš asmeniškai nedarius....
kkokio storio tepti grietines kremo?na tai visa išplakta krema pasiskirstykite y kiek sluoksniuku tepsite ir viskas.....
o biskvita supjaustyti tai jau čia kaip išeis...aš išsikepu iš vakaro ,o ant rytojaus pjaustau su peiliu skirtu duonai...man puikiai susipjausto
jeigu bijote pjaustymo,ar kad kažkas su biskvitu gali negerai buti galima užmaišyta tešla nepilti y forma,o ant kepimo popieriaus nusipiešti formos dydžio apskritimus ir tešla su šaukštu išlyginti ir išsikepti tokius lakštelius medaus......o paskui viskas kaip recepte nurodyta...sutepinejt formoj,paliekat ,kad susigertu ir tada puošiat......SEKMES