Nu va, iškepiau pirmaji savo meduti (bandomasis kepinys). Gavosi Labai didelis (apie 3 kg), neapskaičiavau Receptas is mamos uzrasu knygutes (senovinis). Man patiko, šeimai irgi, kolegos darbe ragaus siandien
Vaisinu
Atsiprasau, nepuostas, bet cia bandinys
Nuotraukoje atrodo stori blynai, bet is tikro tai gerai permirko ir visai ne sausa. (dariau sekmadieni, ragavau pirmadieni vakare, neiškenčiau )
QUOTE(juzzzte @ 2011 04 19, 09:40)
noriu kepti velykoms meduti, bet puosti ne trupiniais, o marshmelausu dengimo mase... ar galima dengti aptepta grietinele torta, juk jei standziai issiplakus grietinele galima islyginti graziai? ar vis tiek reikia sviestiniu kremu lyginti?
jei sutepsiu ketvirtadieni, o valgomas bus tik sekmadieni - ar nesuges isplakta grietinele?
jei sutepsiu ketvirtadieni, o valgomas bus tik sekmadieni - ar nesuges isplakta grietinele?
vistiek reikia aptepti sviestiniu kremu kitaip tau mase kai bus apdengta slapiuos grietinle nesuges dar paziurek galiojima ko jus taip bijot to sviestinio kremo juk jis taip plonai apsitepa,o ir valgant jo nesijaucia
Nesu aš profesionali kepėja, bet esu kepusi Cipciuko medutį ir puošusi Marshmelow mase, o viršų visada tepdavau tik grietinėle, niekada nedėjau sviestinio kremo ( ne todėl, kad bijau, todėl, kad papildomo kremo darymas, o kam jį daryt, jei jau turi grietinėlę) ir nei sykio tortas nešlapiavo.. Bijau suklaidint, bet mano asmeninė patirtis tokia.
QUOTE(Solen @ 2011 04 19, 12:13)
vistiek reikia aptepti sviestiniu kremu kitaip tau mase kai bus apdengta slapiuos grietinle nesuges dar paziurek galiojima ko jus taip bijot to sviestinio kremo juk jis taip plonai apsitepa,o ir valgant jo nesijaucia
QUOTE(banguze @ 2011 04 19, 12:21)
Nesu aš profesionali kepėja, bet esu kepusi Cipciuko medutį ir puošusi Marshmelow mase, o viršų visada tepdavau tik grietinėle, niekada nedėjau sviestinio kremo ( ne todėl, kad bijau, todėl, kad papildomo kremo darymas, o kam jį daryt, jei jau turi grietinėlę) ir nei sykio tortas nešlapiavo.. Bijau suklaidint, bet mano asmeninė patirtis tokia.
na va, nuomoniu skirtumas
as irgi nenoriu dar vieno papildomo kremo ruosti, bet kaip pirmam kartui noriu kad viskas pavyktu... tai manau teks sviesto papildomai nusipirkti ir kondensuoto pieno...
o dar klausimas del marsmelausu mases. ja apdengus dar papuopsimus noresiu klijuoti isspaustus su formele plokscius... ar uztektu tik vandeniu paslapinti ir lipinti? ar reikia specialiai klijuoti kazkuo?
QUOTE(Bijuna @ 2011 04 19, 09:56)
Nu va, iškepiau pirmaji savo meduti (bandomasis kepinys). Gavosi Labai didelis (apie 3 kg), neapskaičiavau Receptas is mamos uzrasu knygutes (senovinis). Man patiko, šeimai irgi, kolegos darbe ragaus siandien
Vaisinu
Atsiprasau, nepuostas, bet cia bandinys
Nuotraukoje atrodo stori blynai, bet is tikro tai gerai permirko ir visai ne sausa. (dariau sekmadieni, ragavau pirmadieni vakare, neiškenčiau )
Vaisinu
Atsiprasau, nepuostas, bet cia bandinys
Nuotraukoje atrodo stori blynai, bet is tikro tai gerai permirko ir visai ne sausa. (dariau sekmadieni, ragavau pirmadieni vakare, neiškenčiau )
Tai o kur receptas?
QUOTE(juzzzte @ 2011 04 19, 10:56)
o dar klausimas del marsmelausu mases. ja apdengus dar papuopsimus noresiu klijuoti isspaustus su formele plokscius... ar uztektu tik vandeniu paslapinti ir lipinti? ar reikia specialiai klijuoti kazkuo?
Yra atskiros temos apie tortų puošimą Paskaitykit viršutinę temą (tik ten negalima rašyti ir klausti), o šioje temoje visi klausimai-atsakymai, dalinimasis puošimų patirtimi Bet atsakant į klausimą - užtenka ir vandens, jei tiesiog išspaustas kažkoks plokštus blyniukas ir jį iš karto norit klijuoti.
[quote=Elentari,2011 04 19, 16:37]
Tai o kur receptas?
Rytoj parasysiu
Tai o kur receptas?
Rytoj parasysiu
aciu isijauciau galvoju kaip cia ta medaus torta puosti, tai ir uzklausiau sitoj temoj
Sveikos, kepėjos. Rytoj eisiu į parduotuvę pirkti produktų šiam tortui, tik yra keli neaiškūs dalykai, tai paklausiu.
Norėčiau torto pertepimą daryti per pusę su grietine ir grietinėle, ar man jis nesusigadins ir skonis bus geras? Ar geriau tepti vien grietinėle? Darysiu pagal Cipciuko receptą.
Kokį dėti medų dirbtinį ar natūralų? Ir kodėl būtent margarinas EVE?
Norėčiau torto pertepimą daryti per pusę su grietine ir grietinėle, ar man jis nesusigadins ir skonis bus geras? Ar geriau tepti vien grietinėle? Darysiu pagal Cipciuko receptą.
Kokį dėti medų dirbtinį ar natūralų? Ir kodėl būtent margarinas EVE?
QUOTE(Alateja. @ 2011 04 19, 16:58)
Ir kodėl būtent margarinas EVE?
Tinka bet koks margarinas kepiniams, manau. Aš visur naudoju VILNIUS, niekuo neprastesnis, nei EVE.
"Mamos medutis"
1 stikline cukraus
200 g medaus (aš dėjau 100 g tikro 100 g dirbtinio)
150 g margarino
3 kiaušiniai
2 arb. šaukšteliai nugesintos sodos
2 arb. šaukšteliai prieskoniu (dėjau pirktinių, skirtų karštam vynui ir meduoliams)
miltu tiek, kad kočiotųsi blynai (apie 5 stiklines)
Man gavosi 9 blynai ( 24 cm )
Pertepimui:
Beveik 3 pakeliai (po 450 g) Grietinės 30 %
Cukraus ir rūgštelės pagal skoni.
Medų ir cukrų užvirinti, sudėti margariną ir prieskonius. Viska gerai išmaišyti, atvėsinti. Į atvėsusią masę sudėti kiaušinius, nugesintą sodą ir dėti miltus. Miltų dėti tiek, kad būtų galima kočioti blynus (neliptu prie rankų). Blynelius aš susiformuoju ant išsikirpto kepimo popieriaus (apvalaus, šiuo atveju 24 cm. Dedu ant apskrito lapo tešlos gabaliuką, plonai iškočioju. Jei per platu gaunasi, apipjaustau, jei pritrūksta, tai tą atpjauta gabaliuką pridedu). Taip pasiruošiu 4 ruošinius ir po 2 kepu. Kepa labai greitai (3-5 minutes) reikia žiūrėti. Vienas iškepa - traukiu, dedu kitą. Kai yra ruošiniai į priekį tai lengviau, bet visu pasidaryti nėra reikalo, nes daug kepimo popieriau susinaudos, todėl sekančius dariau ant jau naudotu
Iškepti lakšteliai (galima juos išsikepti prieš kelias dienas) pertepami plakta grietine su cukrumi ir rūgštele. Grietine plakiau apie 8 minutes, ji labai gerai išsiplakė.
Mano komentaras:
Iš šitų produktų gavosi labai didelis tortas (apie 3 kg).
Sako, kad medaus tortas skaniausias po 3 parų, bet aš neiškenčiau ir paragavau jau po 1 paros Man patiko, šeimai taip pat, vienai kolegei buvo truputi per sausas, bet aš manau, kad palaikius 2-3 paras butu pats tas.
Šitas medaus tortas yra iš mano mamos užrašų knygutes, mano vaikyste. Tada nebuvo grietinėlės ir kvapų jokių niekas nedėjo, todėl jis toks labai paprastas ir .... nebrangus.
P.S. Receptą rašiau pirmą kartą, jei ką parašiau ne aiškiai, rašykite
1 stikline cukraus
200 g medaus (aš dėjau 100 g tikro 100 g dirbtinio)
150 g margarino
3 kiaušiniai
2 arb. šaukšteliai nugesintos sodos
2 arb. šaukšteliai prieskoniu (dėjau pirktinių, skirtų karštam vynui ir meduoliams)
miltu tiek, kad kočiotųsi blynai (apie 5 stiklines)
Man gavosi 9 blynai ( 24 cm )
Pertepimui:
Beveik 3 pakeliai (po 450 g) Grietinės 30 %
Cukraus ir rūgštelės pagal skoni.
Medų ir cukrų užvirinti, sudėti margariną ir prieskonius. Viska gerai išmaišyti, atvėsinti. Į atvėsusią masę sudėti kiaušinius, nugesintą sodą ir dėti miltus. Miltų dėti tiek, kad būtų galima kočioti blynus (neliptu prie rankų). Blynelius aš susiformuoju ant išsikirpto kepimo popieriaus (apvalaus, šiuo atveju 24 cm. Dedu ant apskrito lapo tešlos gabaliuką, plonai iškočioju. Jei per platu gaunasi, apipjaustau, jei pritrūksta, tai tą atpjauta gabaliuką pridedu). Taip pasiruošiu 4 ruošinius ir po 2 kepu. Kepa labai greitai (3-5 minutes) reikia žiūrėti. Vienas iškepa - traukiu, dedu kitą. Kai yra ruošiniai į priekį tai lengviau, bet visu pasidaryti nėra reikalo, nes daug kepimo popieriau susinaudos, todėl sekančius dariau ant jau naudotu
Iškepti lakšteliai (galima juos išsikepti prieš kelias dienas) pertepami plakta grietine su cukrumi ir rūgštele. Grietine plakiau apie 8 minutes, ji labai gerai išsiplakė.
Mano komentaras:
Iš šitų produktų gavosi labai didelis tortas (apie 3 kg).
Sako, kad medaus tortas skaniausias po 3 parų, bet aš neiškenčiau ir paragavau jau po 1 paros Man patiko, šeimai taip pat, vienai kolegei buvo truputi per sausas, bet aš manau, kad palaikius 2-3 paras butu pats tas.
Šitas medaus tortas yra iš mano mamos užrašų knygutes, mano vaikyste. Tada nebuvo grietinėlės ir kvapų jokių niekas nedėjo, todėl jis toks labai paprastas ir .... nebrangus.
P.S. Receptą rašiau pirmą kartą, jei ką parašiau ne aiškiai, rašykite
Labai norėčiau ir aš išsikept medutį pagal Kirbės receptą,bet va man kaip pirmą kart gyvenime kepsiančiai tortą,iškilo daug klausimų Kokius miltus naudojate?Ar 550D?Kaip nugesinti sodą Aš visad ją gesindavau kefyru,bet čia jau netiks.Gvazdikėlius dėt maltus(nesu atkreipus dėmesio ar yra jų pirkt maltų) Medų dirbtinį dėt ar ne?Pagal receptą,kokios talpos grietinės indeliai?Kurią naudojate Plakant kremą, grietinė turi būt atšaldyta(šalta) ar jokio skirtumo Kiek ją plakt?Ar kol taps standi kaip plakant grietinėlę Kokie vaisiai tiktų į kremą Kokio storio grietinės sluoksniu sutept,kad kremas susigertų į biskvitą ir dar jo liktų Ir kaip gražiai ir plonai supjaustyt biskvitą?AČIŪ visoms,kurios padės atsakyti