Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS

Nu va, iškepiau pirmaji savo meduti (bandomasis kepinys). Gavosi Labai didelis (apie 3 kg), neapskaičiavau doh.gif Receptas is mamos uzrasu knygutes (senovinis). Man patiko, šeimai irgi, kolegos darbe ragaus siandien mirksiukas.gif
Vaisinu biggrin.gif user posted image
Atsiprasau, nepuostas, bet cia bandinys smile.gif
Nuotraukoje atrodo stori blynai, bet is tikro tai gerai permirko ir visai ne sausa. (dariau sekmadieni, ragavau pirmadieni vakare, neiškenčiau blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2011 04 19, 09:40)
noriu kepti velykoms meduti, bet puosti ne trupiniais, o marshmelausu dengimo mase... ar galima dengti aptepta grietinele torta, juk jei standziai issiplakus grietinele galima islyginti graziai? ar vis  tiek reikia sviestiniu kremu lyginti?
jei sutepsiu ketvirtadieni, o valgomas bus tik sekmadieni - ar nesuges isplakta grietinele?


vistiek reikia aptepti sviestiniu kremu mirksiukas.gif kitaip tau mase kai bus apdengta slapiuos mirksiukas.gif grietinle nesuges schmoll.gif dar paziurek galiojima mirksiukas.gif ko jus taip bijot to sviestinio kremo g.gif juk jis taip plonai apsitepa,o ir valgant jo nesijaucia schmoll.gif
Atsakyti
Nesu aš profesionali kepėja, bet esu kepusi Cipciuko medutį ir puošusi Marshmelow mase, o viršų visada tepdavau tik grietinėle, niekada nedėjau sviestinio kremo ( ne todėl, kad bijau, todėl, kad papildomo kremo darymas, o kam jį daryt, jei jau turi grietinėlę) ir nei sykio tortas nešlapiavo.. schmoll.gif Bijau suklaidint, bet mano asmeninė patirtis tokia.
Atsakyti
QUOTE(Solen @ 2011 04 19, 12:13)
vistiek reikia aptepti sviestiniu kremu mirksiukas.gif kitaip tau mase kai bus apdengta slapiuos mirksiukas.gif grietinle nesuges schmoll.gif dar paziurek galiojima mirksiukas.gif ko jus taip bijot to sviestinio kremo g.gif juk jis taip plonai apsitepa,o ir valgant jo nesijaucia schmoll.gif



QUOTE(banguze @ 2011 04 19, 12:21)
Nesu aš profesionali kepėja, bet esu kepusi Cipciuko medutį ir puošusi Marshmelow mase, o viršų visada tepdavau tik grietinėle, niekada nedėjau sviestinio kremo ( ne todėl, kad bijau, todėl, kad papildomo kremo darymas, o kam jį daryt, jei jau turi grietinėlę) ir nei sykio tortas nešlapiavo..  schmoll.gif Bijau suklaidint, bet mano asmeninė patirtis tokia.


na va, nuomoniu skirtumas g.gif
as irgi nenoriu dar vieno papildomo kremo ruosti, bet kaip pirmam kartui noriu kad viskas pavyktu... tai manau teks sviesto papildomai nusipirkti ir kondensuoto pieno...

o dar klausimas del marsmelausu mases. ja apdengus dar papuopsimus noresiu klijuoti isspaustus su formele plokscius... ar uztektu tik vandeniu paslapinti ir lipinti? ar reikia specialiai klijuoti kazkuo?
Atsakyti
Bijuna, labai graziai skaniai atrodo torto pjuvis,lygiai sutepei thumbup.gif
Noreciau gabalelio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 04 19, 09:56)
Nu va, iškepiau pirmaji savo meduti (bandomasis kepinys). Gavosi Labai didelis (apie 3 kg), neapskaičiavau  doh.gif Receptas is mamos uzrasu knygutes (senovinis). Man patiko, šeimai irgi, kolegos darbe ragaus siandien  mirksiukas.gif
Vaisinu  biggrin.gif user posted image
Atsiprasau, nepuostas, bet cia bandinys  smile.gif
Nuotraukoje atrodo stori blynai, bet is tikro tai gerai permirko ir visai ne sausa. (dariau sekmadieni, ragavau pirmadieni vakare, neiškenčiau  blush2.gif )

Tai o kur receptas? mirksiukas.gif

QUOTE(juzzzte @ 2011 04 19, 10:56)
o dar klausimas del marsmelausu mases. ja apdengus dar papuopsimus noresiu klijuoti isspaustus su formele plokscius... ar uztektu tik vandeniu paslapinti ir lipinti? ar reikia specialiai klijuoti kazkuo?
Yra atskiros temos apie tortų puošimą mirksiukas.gif Paskaitykit viršutinę temą (tik ten negalima rašyti ir klausti), o šioje temoje visi klausimai-atsakymai, dalinimasis puošimų patirtimi 4u.gif Bet atsakant į klausimą - užtenka ir vandens, jei tiesiog išspaustas kažkoks plokštus blyniukas ir jį iš karto norit klijuoti.
Atsakyti
[quote=Elentari,2011 04 19, 16:37]
Tai o kur receptas? mirksiukas.gif

Rytoj parasysiu smile.gif
Atsakyti
aciu wink.gif isijauciau blush2.gif galvoju kaip cia ta medaus torta puosti, tai ir uzklausiau sitoj temoj
Atsakyti
Sveikos, kepėjos. Rytoj eisiu į parduotuvę pirkti produktų šiam tortui, tik yra keli neaiškūs dalykai, tai paklausiu.
Norėčiau torto pertepimą daryti per pusę su grietine ir grietinėle, ar man jis nesusigadins ir skonis bus geras? Ar geriau tepti vien grietinėle? Darysiu pagal Cipciuko receptą.
Kokį dėti medų dirbtinį ar natūralų? Ir kodėl būtent margarinas EVE?
Atsakyti
QUOTE(Alateja. @ 2011 04 19, 16:58)
Ir kodėl būtent margarinas EVE?

Tinka bet koks margarinas kepiniams, manau. Aš visur naudoju VILNIUS, niekuo neprastesnis, nei EVE.
Atsakyti
"Mamos medutis" smile.gif
1 stikline cukraus
200 g medaus (aš dėjau 100 g tikro 100 g dirbtinio)
150 g margarino
3 kiaušiniai
2 arb. šaukšteliai „nugesintos“ sodos
2 arb. šaukšteliai prieskoniu (dėjau pirktinių, skirtų karštam vynui ir meduoliams)
miltu tiek, kad „kočiotųsi“ blynai (apie 5 stiklines)
Man gavosi 9 blynai ( 24 cm )
Pertepimui:
Beveik 3 pakeliai (po 450 g) Grietinės 30 %
Cukraus ir rūgštelės pagal skoni.

Medų ir cukrų užvirinti, sudėti margariną ir prieskonius. Viska gerai išmaišyti, atvėsinti. Į atvėsusią masę sudėti kiaušinius, nugesintą sodą ir dėti miltus. Miltų dėti tiek, kad būtų galima „kočioti“ blynus (neliptu prie rankų). Blynelius aš susiformuoju ant išsikirpto kepimo popieriaus (apvalaus, šiuo atveju 24 cm. Dedu ant apskrito lapo tešlos gabaliuką, plonai iškočioju. Jei per platu gaunasi, apipjaustau, jei pritrūksta, tai tą atpjauta gabaliuką pridedu). Taip pasiruošiu 4 „ruošinius“ ir po 2 kepu. Kepa labai greitai (3-5 minutes) reikia žiūrėti. Vienas iškepa - traukiu, dedu kitą. Kai yra ruošiniai „į priekį“ tai lengviau, bet visu pasidaryti nėra reikalo, nes daug kepimo popieriau susinaudos, todėl sekančius dariau ant jau naudotu mirksiukas.gif

Iškepti lakšteliai (galima juos išsikepti prieš kelias dienas) pertepami plakta grietine su cukrumi ir rūgštele. Grietine plakiau apie 8 minutes, ji labai gerai išsiplakė.

Mano komentaras:
Iš šitų produktų gavosi labai didelis tortas (apie 3 kg).
Sako, kad medaus tortas skaniausias po 3 parų, bet aš neiškenčiau ir paragavau jau po 1 paros ax.gif Man patiko, šeimai taip pat, vienai kolegei buvo truputi per sausas, bet aš manau, kad palaikius 2-3 paras butu pats tas.
Šitas medaus tortas yra iš mano mamos užrašų knygutes, mano vaikyste. Tada nebuvo grietinėlės ir kvapų jokių niekas nedėjo, todėl jis toks labai paprastas ir .... nebrangus.
user posted image
P.S. Receptą rašiau pirmą kartą, jei ką parašiau ne aiškiai, rašykite 4u.gif
Atsakyti
Labai norėčiau ir aš išsikept medutį pagal Kirbės receptą,bet va man kaip pirmą kart gyvenime kepsiančiai tortą,iškilo daug klausimų doh.gif Kokius miltus naudojate?Ar 550D?Kaip nugesinti sodą blush2.gif Aš visad ją gesindavau kefyru,bet čia jau netiks.Gvazdikėlius dėt maltus(nesu atkreipus dėmesio ar yra jų pirkt maltų) blush2.gif Medų dirbtinį dėt ar ne?Pagal receptą,kokios talpos grietinės indeliai?Kurią naudojate blush2.gif Plakant kremą, grietinė turi būt atšaldyta(šalta) ar jokio skirtumo g.gif Kiek ją plakt?Ar kol taps standi kaip plakant grietinėlę blush2.gif Kokie vaisiai tiktų į kremą g.gif Kokio storio grietinės sluoksniu sutept,kad kremas susigertų į biskvitą ir dar jo liktų blush2.gif Ir kaip gražiai ir plonai supjaustyt biskvitą?AČIŪ visoms,kurios padės atsakyti 4u.gif
Atsakyti