Sveiki, velykoms noriu kepti meduti, tad sestadieni nusprendziau parepetuoti, kepiau Cipciuko meduti is trecdaliio normos, isejo supe tortukelis, labai patiko, nesunkus kepti, zinau ka dar pataisysiu kitame kepime, bus papuosimu, valgem po paros, vyrui patiko, siandien man ryte su kava buvo dar skanesnis, tik kita karta viena sluoksni darysiu su rugstesne uogiene, mama taip darydavo, ir man labai patikdavo, nezinau kaip pasakyti, na toks rugstesnis budavo
o kaip daryti su ta uogiene?
tepti gireitines- grietineles krema ir ant virsaus uogiene ar tepti tik uogiene tarp biskvitu?
tepti gireitines- grietineles krema ir ant virsaus uogiene ar tepti tik uogiene tarp biskvitu?
QUOTE(kirbe @ 2011 03 27, 12:08)
tikrai kiekvienos musu orkaite skirtinga ir reik žiuret kaip kepa......aš visus biskvitus tame tarpe ir meduty kepu su ventiliatorium.....
O kokioje temperatūroje kepi? Paprastai, kai kepu vieną skardą ventiliatoriaus savo orkaitėje nenaudoju, nes jis pakelia kepimo temperatūrą 20 laipsnių ir pagreitina apkepimą, todėl su juo kepant reikia mažinti temperatūrą 20 laipsnių, lyginant su ta temperatūra, kai keptum be ventiliatoriaus. Todėl aš ventiliatorių naudoju tik kepdama 2 skardas. Arba kai vidus iškepęs (pvz kepsnio), o reikia , kad apkeptų paviršius, t. y. tik pabaigoje kepimo.
O kepant kokį plokštainį su soda, tai tikrai man su ventiliatoriumi kepti visai netinka, nes ventiliatorius apdžiovina tešlos paviršių ir dėl to negali išeiti garai, kurie susidaro, kai karštyje soda pradeda skaidytis ir dėl to neiškyla kepinys.
QUOTE(Ziu Ziu @ 2011 03 28, 14:44)
o kaip daryti su ta uogiene?
tepti gireitines- grietineles krema ir ant virsaus uogiene ar tepti tik uogiene tarp biskvitu?
tepti gireitines- grietineles krema ir ant virsaus uogiene ar tepti tik uogiene tarp biskvitu?
Taip, pirmiausia plonas kremo sluoksnelis, o ant jo uogienė. Nes jei tik uogienė, tai gerai nesusiklijuos sluoksniai.
aš viska kepu su ventiliatorium išskyrus vėdarus,nes tie sutruksta......
butent meduty kepu apie 170,o veliau dar numažinu temperatura iki 160...praktiškai po viena pas mane niekad nekepa........
butent meduty kepu apie 170,o veliau dar numažinu temperatura iki 160...praktiškai po viena pas mane niekad nekepa........
klausimas: grietinele ir grietine plakti atskirai?
QUOTE(Ziu Ziu @ 2011 03 28, 20:05)
klausimas: grietinele ir grietine plakti atskirai?
Plaku kartu.....sumaišau,sudedu cukru ir t.t...ir tada išplaku.....
QUOTE(kirbe @ 2011 03 28, 21:43)
Plaku kartu.....sumaišau,sudedu cukru ir t.t...ir tada išplaku.....
zinau suplakiau, ale toks jausmas kad viskas per mazo tirstumo gavosi
sutepiau jau, ***** jeigu pabegs man tas kremas na ryt paziuresiu, jauciu pagadinau viska
o gal ten viskas susigers i lakstus ir sutvirtes?
QUOTE(Ziu Ziu @ 2011 03 28, 23:44)
zinau suplakiau, ale toks jausmas kad viskas per mazo tirstumo gavosi
sutepiau jau, ***** jeigu pabegs man tas kremas na ryt paziuresiu, jauciu pagadinau viska
o gal ten viskas susigers i lakstus ir sutvirtes?
sutepiau jau, ***** jeigu pabegs man tas kremas na ryt paziuresiu, jauciu pagadinau viska
o gal ten viskas susigers i lakstus ir sutvirtes?
žinoma susigers ir bus viskas ok......
QUOTE(kirbe @ 2011 03 29, 10:24)
žinoma susigers ir bus viskas ok......
aptepinejau siandien sviestu, tai sunkiai grietineles mase per skysta, bet tvirteja pamazu, gerai, kad dar 2 dienas stoves tas tortas
kirbe aciu uz patarimus, tortas buvo labai labai
QUOTE(Agnytte @ 2011 03 29, 10:03)
Pasidariau vakar pertepima su grietinele ir grietine, mase isejo lb gera,tirstoka,tikiuosi tortas bsu skanus Esu ragavusi kirbes rafaelo,maskarpone,tikiuosi ir sis mano pacios gamintas bus lb lb skanus
O kur tu tortu receptai (rafaelo ir mascarpone)