KIRBE KIRBE ,aš išsikepiau tavo medutį ,kiti nesupras,bet tu žinai,kiek aš vargau su juo,bet nepasidaviau ir trečias kartas nemelavo
Manau mano klaida buvo per aukšta temperatūra,dabar kepiau 160 laipsniu temperatūroje,40 min ir po to,dar 10 min 180 ,va ir viskas pavyko puikiai,tik kita kartą pjaustysiu,dar ploniau.
Tortas jau atpjautas,tu juk žinai,kad jis man pasakiško skonio,toks ir išėjo,tikras Kirbės medutis
QUOTE(Vaidosee @ 2011 01 23, 15:57)
KIRBE KIRBE ,aš išsikepiau tavo medutį ,kiti nesupras,bet tu žinai,kiek aš vargau su juo,bet nepasidaviau ir trečias kartas nemelavo
sveikinu.....
Kepiau penktadienį kirbės medutį - ne sau, todėl padariau nusikaltimą: įmušiau dar vieną kiaušinį ir miltų nepagailėjau biskvito kupra dingo akimirksniu.... į vieną tarpą dėjau vyšnių iš kompoto, kitame - vieną sluoksnį želė
o aš ateinu padėkoti cipciukui už nuostabų medučio receptą. viskas pavyko puikiai, tortas išėjo didelis iš pusės normos, 6 sluoksnių, labai pergyvenau galvojau lakštai tokie kieti kad permirks bet gavos SUPER patenkinta ligi ausų. Svečiai visą tortą suvalgė akimirksniu, pats pats pats skaniausias tortas.P.S. dariau su kondensuotu pienu, o pertepimą iš želė gabaliukų ir riešutų, na negaliu kaip dar norėčiau gabalėlio bet nėra net nuotraukos nepadariau bet kaip svečiai pamatė ir paragavo klausė iš kur tokį tortą žiauriai skanų tortą gavau, kai pasakiau kad kepiau labai gyrė ir užsiprašė kitą savaitę ateinančiam gimtadieniui na buvo keista visiems nes tai mano trečiais keptas tortas, bet pradėjau kepti ir užsikabinau taip patinka galėčiau bandyti vis kitus tortų recptus ir vaišinti artimuosius ir draugus
Ačiū ačiū už receptą, žinosiu db patį skaniausią tortą
Ačiū ačiū už receptą, žinosiu db patį skaniausią tortą
sveikos
gaminu jau n-taji karta Kirbes torciuka medaus ir visad neisplakdavau grietines,bet si karta..issiplake!!!!negaliu patiketi!!!!! gavosi kremas,kaip grietinele! mm,kaip laukiu,kada susistoves..
gaminu jau n-taji karta Kirbes torciuka medaus ir visad neisplakdavau grietines,bet si karta..issiplake!!!!negaliu patiketi!!!!! gavosi kremas,kaip grietinele! mm,kaip laukiu,kada susistoves..
QUOTE(...Lelyte... @ 2011 01 24, 14:35)
sveikos
gaminu jau n-taji karta Kirbes torciuka medaus ir visad neisplakdavau grietines,bet si karta..issiplake!!!!negaliu patiketi!!!!! gavosi kremas,kaip grietinele! mm,kaip laukiu,kada susistoves..
gaminu jau n-taji karta Kirbes torciuka medaus ir visad neisplakdavau grietines,bet si karta..issiplake!!!!negaliu patiketi!!!!! gavosi kremas,kaip grietinele! mm,kaip laukiu,kada susistoves..
kokia grietine plaket?ir neskubekit valgyt...minimum para turi pastovet,o dar geriau 2...tada bus labai skanu
kepa Kirbes meducio biskvitas ir nezinau kas cia man gausis,nes:
kadangi pagaliau isigijau elektronines svarstykles,tai viska dejau gramas i grama pagal receptuka ir galutinis rezultatas teslos gavosi kiek kietesnis nei matosi is foto.kepa jau puse duoto laiko,bet ziuriu virsus ima lyg trukineti kazin nesigaus cia man bulka
kadangi pagaliau isigijau elektronines svarstykles,tai viska dejau gramas i grama pagal receptuka ir galutinis rezultatas teslos gavosi kiek kietesnis nei matosi is foto.kepa jau puse duoto laiko,bet ziuriu virsus ima lyg trukineti kazin nesigaus cia man bulka
taigi,kame šaknys?kodel mano(Kirbes) meducio biskvitas iskepe su kupra ir dar sutruko ipusejus kepimui?dejau viska pagal recepta.kepiau 160temp.40min+170temp.10min.
QUOTE(mulatux @ 2011 01 25, 12:17)
taigi,kame šaknys?kodel mano(Kirbes) meducio biskvitas iskepe su kupra ir dar sutruko ipusejus kepimui?dejau viska pagal recepta.kepiau 160temp.40min+170temp.10min.
NA TEWMPERATURA KAIP IR NE PER AUKŠTA,GAL ŠIEK TIEK MILTU MAŽIAU REKEJO DETI......NA BET VISTIEK NAUDOTI GALIT....NUPJAUSIT KUPRA IR BUS TRUPINUKAM.....
Laba diena, o kokią grietinę naudojat Kirbės medučiui?Man niekaip neišsiplaka, gaunasi skysta
QUOTE(kirbe @ 2011 01 25, 15:06)
NA TEWMPERATURA KAIP IR NE PER AUKŠTA,GAL ŠIEK TIEK MILTU MAŽIAU REKEJO DETI......NA BET VISTIEK NAUDOTI GALIT....NUPJAUSIT KUPRA IR BUS TRUPINUKAM.....
tai jau tikrai as jo neismeciau-dar ko siaip,siam kartui man netgi gerai,kad gavosi su kupra,nes tokios formos torto reikia,bet kitam kartui bandysiu miltu maziau deti
QUOTE(Oksiukas @ 2011 01 25, 15:10)
Laba diena, o kokią grietinę naudojat Kirbės medučiui?Man niekaip neišsiplaka, gaunasi skysta
as naudojau 30% Mū grietine-issiplake,tik ilgokai reikia plakti.gal kantrybes neturejot? ir plakti atšaldyta
QUOTE(kirbe @ 2011 01 24, 16:36)
kokia grietine plaket?ir neskubekit valgyt...minimum para turi pastovet,o dar geriau 2...tada bus labai skanu
plakiau 30% riebumo (jau ismeciau indelius,bet regis buvo "senoliu" grietine) plakiau su tokiu senu plaktuvu,su kojelem,ir jau po keliu min plakimo pradejo tirsteti ir gavosi tirstas kremas..su siek tiek citrinos sulciu..siandien ryte neistverus ragavau torta..pasaka..rytoj bus dar skanesnis!
P.S. tik man neiseina lygiai perpjauti biskvitu.. nu nemoku tikrai.. gal sakau kada reikes meginti kepti po viena biskvita..ilgai uztruks,bet vistiek..
Papildyta:
QUOTE(mulatux @ 2011 01 25, 12:17)
taigi,kame šaknys?kodel mano(Kirbes) meducio biskvitas iskepe su kupra ir dar sutruko ipusejus kepimui?dejau viska pagal recepta.kepiau 160temp.40min+170temp.10min.
man iskepa su kuprele,bet as ja nupjaunu graziai..bet nera niekad sutrukes,o recepta jau mintinai ismokau,tai kazkaip nenormuoju visko taip atidziai..na miltu dedu is "akies" ir pavyksta..o kepu as 170 laipsniu,35 min.(patikrinu su pagaliuku)