ačiū Kirbei už medaus tortą.vietoj dirbtinio dėjau tikrą medų,manau,kad skonis nenukentėjo .tik va su "tiuningu'susipykau.sviestinis -morengas nesigavo.atsiprašiau natūralios grietinėlės.o rožytės ir lapeliai,kaip pirmam kartui,manau gavosi .pabandysiu vakare įkelt foto,nes ir čia dar nesu profė
sakykit, ar galima medaus torto virsu puost zelatina su vaisiais ?
Galima, tik reikia daryti bortelius, kad nenubėgtų želė ir lieti atvėsusia
QUOTE(likta @ 2011 01 18, 15:35)
Galima, tik reikia daryti bortelius, kad nenubėgtų želė ir lieti atvėsusia
o kaip tuos bortelius daryt ? mano tortas dabar formoj guli. Virsutinio laksto grietinele nebeaptepiau, palikau taip kaip yra, nes nesugalvojau galutinai kaip papuost.
QUOTE(rabelkyte @ 2011 01 18, 16:30)
o kaip tuos bortelius daryt ? mano tortas dabar formoj guli. Virsutinio laksto grietinele nebeaptepiau, palikau taip kaip yra, nes nesugalvojau galutinai kaip papuost.
Jei formoje, tai torto krastai turetu buti prisispaude prie formos krastu (?). Tai formoje ir uzpilkit zelatina (jei vietos dar liko).
QUOTE(Nova @ 2011 01 18, 18:15)
Jei formoje, tai torto krastai turetu buti prisispaude prie formos krastu (?). Tai formoje ir uzpilkit zelatina (jei vietos dar liko).
aha, pilnai prisispaude viskas ten, ir dar patikrinau kad grietinele gerai susalus, nejuda niekas, tvirtai laikos
tai rytoj tada imsiuos darbo su puosimu. Dekoju uz patarimus
Sveikutės, rytoj bandysiu kepti Cipciuko medaus torto lakštelius, norėjau paklausti kad nesijaustų sodos skonio kaip geriau padaryti?medutį darysiu iš pisės normos tai sodos1,5 šauštelio nugesinti su 1 šaukštu acto taip?ir dar klausimas tą dubenį kuriame darysiu tešlą lakštams stayti and puodo su vis toliau verdančiu vandeniu, ar išjungti ugnį ir palikti tik ant garuojančio vandens?
na va jau lakštai iškepti tik nežinau ar pavyko, nes jie labai trapūs čia gerai? nes pas Cipciuką recepte man jie tokie na nelabai trapūs, o labiau kieti kaip meduoliai dariau su kondensuotu pienu o ne medumi. gal dėl to taip gavos?
QUOTE(rabelkyte @ 2010 12 18, 22:40)
sveikos.. gal galit paaiskint ka padariau snd ne taip kepiau blynus pagal cipciuko recepta.. ir man niekaip nesigavo gerai ju iskociot... stalas miltuotas buvo, kocelas irgi,, bet arba per daug arba per mazai, tesla tai kibo, tai plyso tiesiai ant kepimo popieriaus irgi nesigavo kociot..vargau, keikiaus ir nervojaus, jau zadejau sviest viska i siuksline, ber siaip ne taip iskepiau "iskrypelius"
o tu pabandyk impovizuoti aš dedu ant kepimo popieriaus tešlą... ne miltais,o alyva patepu kočėlą . nežinau ,ką asės pasakys ,bet man gerai gaunas
QUOTE(evaneva @ 2010 12 30, 16:36)
Jau kelis kartus kepiau Cipciuko meduti ir gavosi labai skanus, tad si karta nusprendziau pabandyti Kirbes meduti. Deja, nesigavo Kepant biskvita vidurys neiskilo, liko toks susmeges. Manau, kad per maza temperatura buvo, nors kepiau 170, kaip ir parasyta. Po 40min.vidurys vis dar buvo kose, tad padidinau iki 190, tad isore per daug apkepe. Vakare bandysiu pjaustyti, gal dar ne viskas prarasta.
Kokioje temperaturoje jus kepate Kirbes meduti, kiek laiko?
Kokioje temperaturoje jus kepate Kirbes meduti, kiek laiko?
man irgi taip pat buvo su šituo rec.bet aš atsagiai nupjovus lakštą atskirai dar 20min kepiau.manau,tai dėlto,kad per storas sluoksnis po to viskas ėjos
va mano Kirbiškas medutis Virsu liejau su želatina .. skonis
dar viso neragavau tik krastus nuo skardos