Labai tiksliai pastebeta. Jau ne pirmakart taip. Prasiau parnest du indelius grietineles, tai parnese grietines
QUOTE(JET @ 2011 01 17, 20:03)
Labai tiksliai pastebeta. Jau ne pirmakart taip. Prasiau parnest du indelius grietineles, tai parnese grietines
Cia as ir apie saviski taikiau
As jau nebeprasau, nes vis tiek ka nors primaklina. Tai grietineles standiklio vietoj zelatinos, tai dar kokiu nesamoniu.
Na, merginos, siunciu jusu teismui savo "pirmagimi". Pati esu patenkinta rezultatu- torciukas skanus Kaip ir iprasta gaspadinem, pridejau ir savo fantazijos Bijojau kad nebutu labai saldu, tai i pora perteminu sluoksniu ilasinau granatu sirupo (taciau nei spalvos, nei skonio tai nepakeite).
Aciu visoms patarejoms
receptas cia
http://www.kaineting...aus-tortas.html
Aciu visoms patarejoms
receptas cia
http://www.kaineting...aus-tortas.html
QUOTE(JET @ 2011 01 17, 20:49)
MAno nevykelis medutis pagal Kirbe. Kad as daugiau prasyciau vyro parvest produktu tortui. Paprasiau grietines, tai parveze 20proc. Plakant man suskydo ji, tai beveik visas susigere i biskvitus. Bet siaip labai skanus...
koks grozis ...
uz toki grozi nebepykcau net ant vyro
o as is to paplocio kazi ar bent 4 rietimus ispjausiu
QUOTE(rabelkyte @ 2011 01 17, 17:45)
o tai ka dabar daryt ? Kita kept ar bandyt su tuo paciu suktis ?
Žinoma sukites su tuo pačiu...pabandykit pjaustyt ir matysit y kiek sluoksneliu susipjausto......skoniui tai jokios ytakos netures....
Papildyta:
QUOTE(rabelkyte @ 2011 01 17, 21:56)
koks grozis ...
uz toki grozi nebepykcau net ant vyro
o as is to paplocio kazi ar bent 4 rietimus ispjausiu
uz toki grozi nebepykcau net ant vyro
o as is to paplocio kazi ar bent 4 rietimus ispjausiu
iš keturiu supjaustytu biskvituku išeis normalaus aukščio tortas....galit dar viena y vidu sudestyti iš nupjauto viršutinio sluoksniuko...jeigu išeina
QUOTE(kirbe @ 2011 01 17, 22:59)
Žinoma sukites su tuo pačiu...pabandykit pjaustyt ir matysit y kiek sluoksneliu susipjausto......skoniui tai jokios ytakos netures....
Papildyta:
iš keturiu supjaustytu biskvituku išeis normalaus aukščio tortas....galit dar viena y vidu sudestyti iš nupjauto viršutinio sluoksniuko...jeigu išeina
Papildyta:
iš keturiu supjaustytu biskvituku išeis normalaus aukščio tortas....galit dar viena y vidu sudestyti iš nupjauto viršutinio sluoksniuko...jeigu išeina
issipjove man tik 3 sluoksniai, o atraizas suragavau
o sakykit, tas biskvitas turi but toks tamsus kaip juoda duona ir man dar jaucias deginto cukraus skonis, nors kai kaitinau medu, cukru ir margarina nelaikiau ilgai ant ugnies, tik uzvire ir isjungiau
Man gavosi penki biskvitai.Sutepiau keturis,o viena trupinukam sunaudojau...
QUOTE(JET @ 2011 01 17, 23:14)
Man gavosi penki biskvitai.Sutepiau keturis,o viena trupinukam sunaudojau...
kai kepe ir as jau maciau vizija koki torta turesiu, ale iskepe ir subliusko
QUOTE(Plaukia laivas @ 2011 01 17, 23:08)
Na, merginos, siunciu jusu teismui savo "pirmagimi". Pati esu patenkinta rezultatu- torciukas skanus Kaip ir iprasta gaspadinem, pridejau ir savo fantazijos Bijojau kad nebutu labai saldu, tai i pora perteminu sluoksniu ilasinau granatu sirupo (taciau nei spalvos, nei skonio tai nepakeite).
Aciu visoms patarejoms
receptas cia
http://www.kaineting...aus-tortas.html
Aciu visoms patarejoms
receptas cia
http://www.kaineting...aus-tortas.html
super tortukas
Medaus tortas
Lakštams reikės:
2 st. cukraus
4 kiaušiniai
2 šaukštai medaus
160 gr. sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
5 st. miltų
Kremui reikės:
1 litro grietinėlės
500 ml. grietinės
citrinos
1.5 st. cukraus pudros
graikiškų riešutų
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti minkštą sviestą, medų ir gesintą sodą.Statyti ant garų vonelės ir viską gerai maišyti iki vientisos masės. Nuimti nuo vonelės ir supilti visus miltus. Gerai išmaišyti, masė nebus labai kieta, statyti į šaldytuvą 30 min. Išėmus tešlą, ei dar reikia pridėti nedaug miltų, perminkyti ir tešlą padalinti į dvylika gabalėlių.
Gabalėlį tešlos kočioti ant sviestinio popieriaus, labai plonai, perkelti ant skardos ir kepti 200 C ,kol paruduos. Iškepti visus lakštus ir, kol karšti apipjaustyti. Nupjaustytus lakštų galiukus sumalti per mėsmalę, gautais trupinukais puošime tortą.
Grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą dėti į dubenį ir išplakti iki kremo konsistencijos, įtarkuoti citrinos žievelę, ir įspausti citrinos sultis.
Susmulkinti riešutus.
Kiekvieną lakštą pertepti kremu, o kas trečią dar ir pabarstyti riešutais.
Sutepti kremu viršų ir šonus.
Suteptą tortą pastatyti parai į šaldytuvą. Kremas gerokai susigers, todėl jei dar trūksta pasidaryti nedaug kremo ir aptepti vėl šonus ir viršų. Mentelės pagalba aplipdyti trupinukais.
Dar būtu idealu tortą palaikyti šaldytuve parą.
Skanaus!!
Lakštams reikės:
2 st. cukraus
4 kiaušiniai
2 šaukštai medaus
160 gr. sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
5 st. miltų
Kremui reikės:
1 litro grietinėlės
500 ml. grietinės
citrinos
1.5 st. cukraus pudros
graikiškų riešutų
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti minkštą sviestą, medų ir gesintą sodą.Statyti ant garų vonelės ir viską gerai maišyti iki vientisos masės. Nuimti nuo vonelės ir supilti visus miltus. Gerai išmaišyti, masė nebus labai kieta, statyti į šaldytuvą 30 min. Išėmus tešlą, ei dar reikia pridėti nedaug miltų, perminkyti ir tešlą padalinti į dvylika gabalėlių.
Gabalėlį tešlos kočioti ant sviestinio popieriaus, labai plonai, perkelti ant skardos ir kepti 200 C ,kol paruduos. Iškepti visus lakštus ir, kol karšti apipjaustyti. Nupjaustytus lakštų galiukus sumalti per mėsmalę, gautais trupinukais puošime tortą.
Grietinę, grietinėlę ir cukraus pudrą dėti į dubenį ir išplakti iki kremo konsistencijos, įtarkuoti citrinos žievelę, ir įspausti citrinos sultis.
Susmulkinti riešutus.
Kiekvieną lakštą pertepti kremu, o kas trečią dar ir pabarstyti riešutais.
Sutepti kremu viršų ir šonus.
Suteptą tortą pastatyti parai į šaldytuvą. Kremas gerokai susigers, todėl jei dar trūksta pasidaryti nedaug kremo ir aptepti vėl šonus ir viršų. Mentelės pagalba aplipdyti trupinukais.
Dar būtu idealu tortą palaikyti šaldytuve parą.
Skanaus!!