Įkraunama...
Įkraunama...

MEDAUS TORTAS

QUOTE(perlitap @ 2010 12 28, 21:58)
Medaus tortas pagal Beata
iseis apie 20 lapu tai iskepsi 2 tortus,lapus gali laikyti iki puses metu


Aciu 4u.gif kremas idomus, reiks isbandyti.
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2010 12 28, 22:52)
Mano Kaledu tortukai,meduciai,pagal Kirbes recepta,aciu jai

Grazus wub.gif
Papildyta:
QUOTE(perlitap @ 2010 12 28, 21:58)
Medaus tortas pagal Beata

skanaus.

aciuks.gif , o, reikes isbandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(perlitap @ 2010 12 28, 21:58)
Medaus tortas pagal Beata
iseis apie 20 lapu tai iskepsi 2 tortus,lapus gali laikyti iki puses metu

Cia is 2-osios knygos receptas? g.gif
Atsakyti
Mergaites, gal ir durnu klausimu paklausiu, bet nepykit 4u.gif pirma kart kepu meduti. Si karteli kepiau pagal Kirbes recepta. Biskvita vargais negalais pasidalinau i 5dalis. Ir jas sutepiau grietines kremu. Kaip recepte ir buvo parasyta be jokiu standikliu ir zelatinu. Man dar liko tos platos grietines. Tai klausimas ar galiu ja laikyt iki rytojau, kai nuimsiu forma, aptept sonus. Ar nenubegs kai apibarstysiu trupiniais? blush2.gif Ir pacio virsaus netepiau niekuom, nes ryt planuoju uzpilt sokoladu. Ar gerai? blush2.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2010 12 29, 10:37)
Cia is 2-osios knygos receptas? g.gif

aha is antros tik krema pakeiciau vietoj cukraus pudros dejau kondensuota piena nes kai gaminau kremapamirsau nusipirkti cukraus pudros, skonis kremo nerealus,pabandykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(perlitap @ 2010 12 28, 21:58)
Medaus tortas pagal Beata
iseis apie 20 lapu tai iskepsi 2 tortus,lapus gali laikyti iki puses metu

220g sviesto
250g medaus
100g rudojo cukraus
100g balto cukraus
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
800g miltu
2 sauksteliai kepimo milteliu
2 sauksteliai cinamono

sulaistymui
saldinta juoda arbata(as pilu i ta inda kur geles purksti ir apipurskiu tada nebuna per slapias)

Kremui

1 citrina
1l riebios grietines(pacios riebiausos 40%)
1 indelis kondensuoto pieno

I puoda ipilame vandens ant jo statime dubeni i ji dedame gabaliukais supjaustyta sviesta ir medu,kaitiname kol istirpsta.Pamaisome mase ir pilame cukru. Nukelia puoda.

Kiausiniu ismaisome su pora saukstu grietines.Miltus sumaisome su kepimo milteliais ir cinamonu.

Tada supilame kiausinio ir grietines plakini. Viska gerai ismaisome.

Dedame miltus.Kadangi skysta mase dar siltair minskta, atrodo kad nepavyks iskocioti teslos. Bet miltu daugiau neberk dek viska i maistine plevele suvyk=niok ir per nakti geriausiai laikyk saldytuve,arba jei nenori per nakti tada bent 3 val.as dedu i kamera.

Tada kociojame blynus kuo plonesni tuo skaniau

Kepame 180 laipsniu apie 15 min

Kremas
grietine ir kon densuota piena isplakame iki tirstumo, ispaudziame puse citrinos ir tepame

skanaus.

o is kurios cia jos knygos sis receptas, nes turiu jos knyga "Metai Beatos virtuveje" 2010 metu, ir ten kremas yra toks: 1-2 citrinos, 1 l grietines, 150 gr cukraus g.gif
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2010 12 29, 16:02)
Mergaites, gal ir durnu klausimu paklausiu, bet nepykit  4u.gif  pirma kart kepu meduti. Si karteli kepiau pagal Kirbes recepta. Biskvita vargais negalais pasidalinau i 5dalis. Ir jas sutepiau grietines kremu. Kaip recepte ir buvo parasyta be jokiu standikliu ir zelatinu. Man dar liko tos platos grietines. Tai klausimas ar galiu ja laikyt iki rytojau, kai nuimsiu forma, aptept sonus. Ar nenubegs kai apibarstysiu trupiniais? blush2.gif  Ir pacio virsaus netepiau niekuom, nes ryt planuoju uzpilt sokoladu. Ar gerai?  blush2.gif
Aciu  4u.gif

as tai viska isakrto istepu ir sonus ir apibarstau trupiniais,manau nieko neatsitiks tam kremui
Papildyta:
QUOTE(Packa @ 2010 12 29, 18:07)
o is kurios cia jos knygos sis receptas, nes turiu jos knyga "Metai Beatos virtuveje" 2010 metu, ir ten kremas yra toks: 1-2 citrinos, 1 l grietines, 150 gr cukraus  g.gif

tai va kad krema truouti pakeiciau nes pamirsua nupirkti cukraus pudros, o toki krema gamino mano pazystama,tai teko verstis su kondensuotu pienu
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2010 12 29, 14:02)
Mergaites, gal ir durnu klausimu paklausiu, bet nepykit  4u.gif  pirma kart kepu meduti. Si karteli kepiau pagal Kirbes recepta. Biskvita vargais negalais pasidalinau i 5dalis. Ir jas sutepiau grietines kremu. Kaip recepte ir buvo parasyta be jokiu standikliu ir zelatinu. Man dar liko tos platos grietines. Tai klausimas ar galiu ja laikyt iki rytojau, kai nuimsiu forma, aptept sonus. Ar nenubegs kai apibarstysiu trupiniais? blush2.gif  Ir pacio virsaus netepiau niekuom, nes ryt planuoju uzpilt sokoladu. Ar gerai?  blush2.gif
Aciu  4u.gif

As formoje nekada nedarau, ir manau kad kai jis tau per nakti suminksties tai ir sunku bus isimti is formos g.gif as virsu visada aptepu, po to apibarstau trupiniais, o po to gali piesti ant jo sokoladu 4u.gif
cia as taip darau, gal kitos kitaip patars
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 12 29, 18:10)
As formoje nekada nedarau, ir manau kad kai jis tau per nakti suminksties tai ir sunku bus isimti is formos g.gif as virsu visada aptepu, po to apibarstau trupiniais, o po to gali piesti ant jo sokoladu 4u.gif
cia as taip darau, gal kitos kitaip patars

as ir taip darau
niekada nedarau formoj ir viska darau vienu metu t.y tepu kremu ir barstau trupiniais ir piesiu
Atsakyti
QUOTE(vivir @ 2010 12 29, 14:02)
Mergaites, gal ir durnu klausimu paklausiu, bet nepykit  4u.gif  pirma kart kepu meduti. Si karteli kepiau pagal Kirbes recepta. Biskvita vargais negalais pasidalinau i 5dalis. Ir jas sutepiau grietines kremu. Kaip recepte ir buvo parasyta be jokiu standikliu ir zelatinu. Man dar liko tos platos grietines. Tai klausimas ar galiu ja laikyt iki rytojau, kai nuimsiu forma, aptept sonus. Ar nenubegs kai apibarstysiu trupiniais? blush2.gif  Ir pacio virsaus netepiau niekuom, nes ryt planuoju uzpilt sokoladu. Ar gerai?  blush2.gif
Aciu  4u.gif



jei nori uzpilti sokoladu ant virsaus tai netepk niekuom virsaus schmoll.gif ,pasidaryk sokoladine glazura...100g sokolado 50g sviesto 50g grietineles...viska istirpdyk ant garu voneles ir uzpilk ant biskvito virsaus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solen: 29 gruodžio 2010 - 16:21
Aciu Jums uz atsakymus 4u.gif Bet darau viska kaip parasyta kirbes recepte. O ir as ne piesiu sokoladu, o planuoju virsu visa dengt sokoladu, tad nemanau, kad butu gerai padengt virsu grietine g.gif
Atsakyti
laba diena,
buvau radus recepta,kur medaus torto pertepimas is sviesto su kondensuotu
kazin kaip gaunas,ar bandet kuri?nepersaldu?papildomai drekint reikia?
Atsakyti