Medaus tortas pagal Beata
iseis apie 20 lapu tai iskepsi 2 tortus,lapus gali laikyti iki puses metu
220g sviesto
250g medaus
100g rudojo cukraus
100g balto cukraus
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
800g miltu
2 sauksteliai kepimo milteliu
2 sauksteliai cinamono
sulaistymui
saldinta juoda arbata(as pilu i ta inda kur geles purksti ir apipurskiu tada nebuna per slapias)
Kremui
1 citrina
1l riebios grietines(pacios riebiausos 40%)
1 indelis kondensuoto pieno
I puoda ipilame vandens ant jo statime dubeni i ji dedame gabaliukais supjaustyta sviesta ir medu,kaitiname kol istirpsta.Pamaisome mase ir pilame cukru. Nukelia puoda.
Kiausiniu ismaisome su pora saukstu grietines.Miltus sumaisome su kepimo milteliais ir cinamonu.
Tada supilame kiausinio ir grietines plakini. Viska gerai ismaisome.
Dedame miltus.Kadangi skysta mase dar siltair minskta, atrodo kad nepavyks iskocioti teslos. Bet miltu daugiau neberk dek viska i maistine plevele suvyk=niok ir per nakti geriausiai laikyk saldytuve,arba jei nenori per nakti tada bent 3 val.as dedu i kamera.
Tada kociojame blynus kuo plonesni tuo skaniau
Kepame 180 laipsniu apie 15 min
Kremas
grietine ir kon densuota piena isplakame iki tirstumo, ispaudziame puse citrinos ir tepame
skanaus.
o is kurios cia jos knygos sis receptas, nes turiu jos knyga "Metai Beatos virtuveje" 2010 metu, ir ten kremas yra toks: 1-2 citrinos, 1 l grietines, 150 gr cukraus