Įkraunama...
Įkraunama...

Kas geriau?

QUOTE(papukaite @ 2010 12 12, 17:21)


drinks_cheers.gif pritariu, kad namine mesa geriausia ir skaniausia, bet jei nera galimybes tokios tureti, tai mesa perku turguje ax.gif vaikui reikia ir jautienos, ir vistienos valgyti smile.gif
Atsakyti
Naminė kialieną geriau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šiaip kiauliena yra pati nevertingiausia mėsa kokia tik begali būti, tai čia dar klausimas ar ta naminė kiauliena geriau už pirktinę veršieną g.gif Vien dėl to, kad namie išauginta, kiaulės mėsoje daugiau geležies ir mažiau riebalo neatsiranda.
Atsakyti
as tik uz namine mesa. nesvarbu, kad ir kiaukiena. juk visa amziu visi valge valgo ir valgys ja. gal tik reiktu ziureti kuria dali duoti. nereiktu labai riebios dalies duoti. o be to,kol sunus mazas buvo, mums gydytoja patare sunui atpjauti ilga gabaleli naminiu rukytu lasinuku ipjauti skylute kad galetu pasiimti lengviau ir duoti ciulpti. tai reiskia kad nieko blogo tame nera
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2010 12 11, 16:46)
Sveiki, kaip manot ką vaikučiui geriau duoti ar sveikai užaugintą močiutės kiaulę ar vištą, ar pirkta turguje ar parduotuvėje veršieną, jautieną, kalakutieną ir pan?
4u.gif  labai norėčiau ir argumentu kodėl taip manot smile.gif  4u.gif

Juk galima iš ūkininkų nusipirkti įvairesnės mėsos.

QUOTE(padraika22 @ 2011 11 17, 16:32)
as tik uz namine mesa. nesvarbu, kad ir kiaukiena. juk visa amziu visi valge valgo ir valgys ja. gal tik reiktu ziureti kuria dali duoti. nereiktu labai riebios dalies duoti. o be to,kol sunus mazas buvo, mums gydytoja patare sunui atpjauti ilga gabaleli naminiu rukytu lasinuku ipjauti skylute kad galetu pasiimti lengviau ir duoti ciulpti. tai reiskia kad nieko blogo tame nera


Na žinoma priklauso nuo amžiaus, bet aš rūkytos mėsos neduočiau schmoll.gif kokios maistinės vertės turi rūkytas lašinys???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 13 gruodžio 2011 - 13:19
nereikia bijoti pirktinės jautienos ir ypač veršienos. Veršeliai tikrai neturi galimybių būti Lietuvoj prifarširuoti kažkuo blogu. O jautiena tai sena karviena, tai jie nebloga, tik kieta neskani ir mažiau vertinga.
Žodžiu veršieną perku drąsiai. O namine kiaulę mėgstam, žinoma.
Atsakyti
Keistas klausimas, naminė kiauliena ar pirktinė veršiena, jautiena? Naminė kiauliena labai riebi, o veršiena ar jautiena, tai raudona mėsa, o tai reiškia kraują gerinanti mėsa, ko gero rinkčiausi antrą variantą neatmesdama ir pirmo, tik pasirinkdama liesą mėsą Nes jei liesa mėsa, tai tuo geriau organizmas pasisavina rugštis ir baltymus, tas pats, kaip su varške, kuo riebesnė, tuo sunkiau organizmas pasisavina baltymus.
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2011 12 13, 22:19)
Juk galima iš ūkininkų nusipirkti įvairesnės mėsos.
Na žinoma priklauso nuo amžiaus, bet aš rūkytos mėsos neduočiau  schmoll.gif  kokios maistinės vertės turi rūkytas lašinys???

Taip sutinku su jumis, rūkytas lašinys abejotinai, kokią gerą vertę gali turėti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš už naminę kiaulieną, nei pirktinę veršieną.
Atsakyti
Vienareikšmiškai - naminė kiauliena.
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2011 11 14, 22:12)
Šiaip kiauliena yra pati nevertingiausia mėsa kokia tik begali būti, tai čia dar klausimas ar ta naminė kiauliena geriau už pirktinę veršieną  g.gif  Vien dėl to, kad namie išauginta, kiaulės mėsoje daugiau geležies ir mažiau riebalo neatsiranda.


pati nevertingiausia mesa yra vistienos krutinele, nes ten nei riebalu, nei gelezies nera, apskritai isskyrus baltumus nelabai ko yra. o is kiaules tai galima pasirinkti neriebes kiaules veisles arba imti ispjovos mesyte, kur riebalu nedaug. kaip ten bebutu ji vis tiek bus jei ne vertingse, bet tai maziau "nuodinga" nei ant hormonu isauginto verselio.
Atsakyti
Kadangi gyvename ne LT, perkame tik jautieną. Geriau renkuosi vietinę jautieną, nei atvežtinę abejotinos kokybės kiaulieną.
Atsakyti
Mes kiaulienos nevalgome, tad ir dukrytė jos negauna ax.gif
Atsakant į klausimą rinkčiausi pirktinę veršieną - joje daugiau vertingų medžiagų, ypač geležies 4u.gif
Atsakyti