QUOTE(Nerinha @ 2010 12 13, 08:51)
Labai lauksiu atsiliepimo, jau seniai ratais vaikstau apie tas knygas, bet vis kas nors koja pakisa
Kad jau kažkas laukia, tai reikia ką nors parašyti, nors šiaip neplanavau to daryti.
Albert Camus "Svetimas. Krytis"
Į vieną knygą sudėti du kūriniai kartu su kalbomis, pasakytomis Nobelio premijos gavimo proga. Pirmas mane nustebinęs dalykas- kad abu romanai labai lengvai skaitėsi, ypač kai "Krytis" pavadintas jo sudėtingiausiu kūriniu (aišku, jie abu dar ir labai trumpi). Sudėtinga man pasirodė tik viena- parašyti apie šią knygą atsiliepimą. Kai skaičiau, viduj lyg ir susiformavo kažkokia nuomonė apie romanus, jų prasmę, apie tai, ką Camus norėjo pasakyti, bet išreikšti tai žodžiais man nelabai išeina. Galiu tik pasakyti, kad patiko. Ir abu labai priminė kažkokį anksčiau skaitytą kūrinį (tik dabar neprisimenu, ką).
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 13, 19:39)
Beje, noriu priminti, merginos, kai turėsit daugiau laiko, pradėkim po truputį dėliotis šių metų savo TOP'us. Pamenat, diskutavom, kad būtų įdomu metams pasibaigus juos pastudijuoti.
Kad tam daug laiko nereikia.
Juk kalbama tik apie metus, ne visą gyvenimą. Aš tai kai nesimiega kartais apmąstau savo geriausias- blogiausias, tai jau kaip ir viskas aišku. Ir labai noriu kitų topus pamatyti. O toms, kas perskaitytų knygų nesirašo- vis tiek turėtumėt prisiminti po kelias knygas, kurios labai patiko/ nepatiko. Užtektų ir tiek.
Fatimaalla, aš tai nesiųsčiau.
Pradėjau vieną po kitos dvi knygas- "Skaistusis mėlis" ir "Batelių karalienė", bet kol kas nė viena labai nekabina.