Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *44 Namučiai...

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 18, 23:15)
Norėsiu bigsmile.gif Tik gal ne sekantį mytą, o dar sekantį blush2.gif Šitą, jei galima, geriau norėčiau "Gimę šešėliuose" ar "Susitikę dykumoje" (nebepamenu, kurią iš jų turi ir siūlei paskolinti blush2.gif )

"Gimę šešėliuose" neturiu unsure.gif "Susitikę dykumoje" turiu, galesiu atnest ir dar ,,Kabulo kregzdes" tau zadejau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 18, 14:50)
p.s kuri suknyga.lt yra Aušra? ir ką reiškia įvertinimas? biggrin.gif  4u.gif

Am... jei paveiksliukas toks, kaip mano, tai aš biggrin.gif O jei ne, tai ne aš tongue.gif biggrin.gif

QUOTE(Cinside @ 2010 12 18, 21:55)

Sveika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 12 18, 23:27)
"Gimę šešėliuose" neturiu unsure.gif "Susitikę dykumoje" turiu, galesiu atnest ir dar ,,Kabulo kregzdes" tau zadejau mirksiukas.gif

A, tai visgi buvo "Kabulo kregždės" smile.gif , visai susimaišiau blush2.gif doh.gif Tai tada noriu skolintis "Kregždes" kitą kartą, o "Susitikę dykumoje" bei "Užsimerk atsimerk" paliksiu dar kitiems kartams blush2.gif Nenoriu prisiskolinti labai daug knygų vienu kartu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 18, 23:36)
A, tai visgi buvo "Kabulo kregždės" smile.gif , visai susimaišiau blush2.gif  doh.gif  Tai tada noriu skolintis "Kregždes" kitą kartą, o "Susitikę dykumoje" bei "Užsimerk atsimerk" paliksiu dar kitiems kartams blush2.gif Nenoriu prisiskolinti labai daug knygų vienu kartu blush2.gif

zinai gali drasiai kelias imt, nes ,,Kregzdes vieno vakaro skaitinys: raides dideles, skyrius prasideda ir pasibaigiau nuo puses puslapio. To skaitymo nu tiek mazai...o ir pati knyga plona.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 12 18, 23:42)
zinai gali drasiai kelias imt, nes ,,Kregzdes vieno vakaro skaitinys: raides dideles, skyrius prasideda ir pasibaigiau nuo puses puslapio. To skaitymo nu tiek mazai...o ir pati knyga plona.

Matai, aš jau iš Fatimalios pati nebepamenu, kiek knygų sekančiam mytui prisiprašiusi blush2.gif Bet tikrai kokios 2-3, ne mažiau. Ir Pajauta, jei ateis į mytą, žadėjo paskolinti vieną ar dvi knygas (paskui susiderinsim). Taigi knygų, kurias skolinsiuosi, krūvelė šįkart jau nemaža susidarė blush2.gif
Žodžiu, skolintis yra labai gerai, bet su protu. Nes paskui pažiūrėjus į pasiskolintų krūvelę silpna darosi, kada visas ir perskaitysiu blush2.gif
O va savas skaitant kažkaip skubos visgi nėra.
Taigi, Vessta, šįkart iš tavęs norėčiau tik "Kregždžių", o kitas paliksiu kitiems kartams smile.gif

Trumpai apie dar vieną perskaitytą (o čia jau buvo tikrai pusdienio skaitinys, stebėjausi, kad taip greit ją sukrimtau).
Camus “Svetimas". Tai buvo pirmoji mano pažintis su šiuo autoriumi. Kaip ir katilina, irgi likau gerokai nustebusi, kaip lengvai tas kūrinys skaitėsi. Šią knygą buvau pasiskolinusi, ir vis pabijodavau imti į rankas, privengiau jos, nes maniau, kad laukia išties sudėtingas skaitinys. Tačiau knyga tikrai mane maloniai nustebino. Ir kuo arčiau galo, tuo labiau gaila buvo, kad knygelė tokia trumpa. Teismo procesas, teisimojo pamąstymai, jo elgesys, visuomenės požiūris į nusikaltimą mane išties suintrigavo. Susidomėjau šio rašytojo kūryba, skaitysiu turbūt jo kūrinius ir toliau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 18 gruodžio 2010 - 23:51
QUOTE(Papugele @ 2010 12 18, 19:19)
Pamaciau kad kad SM parduoda sita prancuzu rasytojo knyga

user posted image

Man labai patiko wub.gif Ar dar skaitet kas ja?

Aš tikrai ją kažkur namie turiu. O ne vaikiška ji?

QUOTE(Cinside @ 2010 12 18, 20:53)
Bandau jungtis  smile.gif
Matau, kad skaitot daugiau, tai kažin ar pavysiu, bet knygas myliu ne mažiau  nei jūs  biggrin.gif
Rimi akcijų proga slankiojau po lentynas ir išsirinkau Valgyk, Melskis, Mylėk. Filmas nuvylė (švelniai pasakyta), todėl tikiuosi, kad bent knyga verta liaupsių  rolleyes.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 12 18, 23:11)
Only kažkodėl ypatingai smagu matyti būtent tave sugrįžusią ir vėl prabilusią 4u.gif O parašas tavo - pasaka wub.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

vėl prisėdau prie „Altorių šešėly“, nežinau, jaučiu ryšiuos sėdėt kad ir visą naktį, bet liko tik paskutinė dalis, tai gal pavyks pabaigt. Ten jau meilių seilių bus daugiau, tai gal greičiau skaitysis....
Atsakyti
Kątik perskaičiau vienu prisėdimu:
Eric - Emmanuel Schmitt „Oskaras ir ponia Rožė“
user posted image

Pirmoji „Neregimybės“ ciklo šio autoriaus knyga, simbolizuojanti krikščionybę. Kažkaip knygose nemėgstu tikėjimo dalykų ir tokių knygų vengiu, bet čia nekliuvo ir labai patiko pavaizduotas vėžiu sergančio vaiko santykis su Dievu, jo rašyti laiškai jam. Juose pasakojama apie dvylika Oskaro dienų, neįprastų ir poetiškų, kupinų meilės ir neapykantos. Tos dvylika dienų galbūt bus paskutinės, tačiau per jas jis nugyvena visą savo gyvenimą ir suvokia tai, ką anaiptol ne kiekvienam lemta suvokti...
Knygą skaičiau įkvėpta matyto spektaklio - „Bučiuoju, Oskaras“. Labai labai patiko, suvirpino širdį smile.gif būtinai skaitysiu ir likusias 3 šio ciklo knygas.

„Jei domėčiausi, ką mano besmegeniai, neturėčiau laiko domėtis tuo, ką mano protingi žmonės“.

„Reikia skirti dvejopus sopulius, mano mažasis Oskarai, kūno kančią ir dvasios kančią. Kūno kančią privalome ištverti. O dvasios kančia pasirenkame“.

„Įdomiausi klausimai klausimais ir lieka. Juose slypi paslaptis. Prie kiekvieno klausimo reikėtų pridurti „galbūt“. Tik į neįdomius klausimus yra atsakymai“.

„Mėginau paaiškinti tėvams, kad gyvenimas - puiki dovana. Iš pradžių mes ją pervertiname: manom gyvensią amžinai. Paskui tą dovaną nuvertiname, gyvenimas mums atrodo sumautas, pernelyg trumpas, beveik esame pasirengę jį išmesti. Galiausiai suvokiame, jog tai buvo ne dovana, o tik paskolintas daiktas. Tada pradedame stengtis jo nusipelnyti. <...> Juo labiau senstame, juo geresnis turi būti skonis, kad vertintum gyvenimą. Turime pasidaryti subtilūs, meniški. Bet koks kvailys gali džiaugtis gyvenimu būdamas dešimties ar dvidešimties metų, tačiau persiritęs per šimtą, kai jau nebegali nė pakrutėti, turi pasukti smegenis“.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 19 gruodžio 2010 - 00:31
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 19, 00:30)
Kątik perskaičiau vienu prisėdimu:
Eric - Emmanuel Schmitt „Oskaras ir ponia Rožė“

Gal galėsi kokiam meet'e paskolinti? Vis užkliūvu už jos visur...

Mark Haddon - Tas keistas nutikimas šuniui naktį

user posted image

Tikėjausi sudėtingesnės ir įdomesnės knygos. Maniau, kad mane paveiks iki ašarų, nes pagrindinio veikėjo situacija visgi skaudi... bet... nieko. Perskaičiau ir tiek. Nežinau, ko trūko. Gal sudėtingesnės kalbos, gal kažkokio kito cinkelio. Romane gausu iliustracijų, kurios mane sudomino, tačiau tuo pačiu ir suglumino... Nesigailiu skaičius, nes sužinojau šiaip įdomių mokslinių faktų apie žvaigždes, matematiką. Ir, žinoma, nustebino tai, kad knyga yra priskirta paaugliams/vaikams. Gal dėl kalbėjimo stiliaus? Nes aš, jei būčiau mama, nenorėčiau, kad mano dešimties metų vaikas skaitytų apie neištikimybę... o gal tiesiog esu per daug naivi ir konservatyvi. Rekomenduoju norintiems lengvo skaitalo.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 19, 01:34)
Gal galėsi kokiam meet'e paskolinti? Vis užkliūvu už jos visur...

Bibliotekinė ji rolleyes.gif

http://www.bernardin...-skaityma/54815
Gal kam įdomu bus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 19 gruodžio 2010 - 00:45
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 19, 00:39)
Bibliotekinė ji  rolleyes.gif

http://www.bernardin...-skaityma/54815
Gal kam įdomu bus smile.gif

Aišku smile.gif

O straipsnis įdomus ir pesimistiškai nuteikiantis. Ypač kai pamąstau kad iš mano pažįstamų beveik niekas neskaito. Na su geriausia drauge tik vis keičiamės knygomis aptariam... ir pasiteisinimo „neturiu laiko skaitymui“ nesuprantu ir niekada nesuprasiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 12 18, 19:48)
Sveikos  smile.gif

Visų pirma, daite, baisiai didelis ačiū už „Kalėdų angelą su keturiomis kojomis“ (šios labiausiai ir norėjau iš savo geidaraščio  4u.gif ) ir žirafinį skirtuką  wub.gif

Nuostabu, kad viskas patiko. wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 12 18, 20:48)

Na, ir vakar pradėjau L. J. Smith „Pabudimą“Vampyrės dienoraščių serijos.

kiek supratau iš kažkada skaitytos knygos recenzijos, tai ji gerokai nutolusi nuo serialo. tiksliau gal serialas nuo knygos. faktiškai, seriale tik veikėjų vardai liko tie patys ir pavadinimas, ir tai, knyga tai vampyrės dienoraštis, serialas - labiau gal vampyro smile.gif pati knyga dar 1990-aisiais buvo parašyta, dabar, per vampyrizmo bumą perleista iš naujo.

QUOTE(Gegytė @ 2010 12 19, 01:34)

manau, kad knyga apie autizmą (gerai, Aspergerio sindromą) negalėjo būti parašyta kitaip. ji struktūruota, naivi, vietom net primityvi, per daug supaprastinanti, bet autizmo "dvasią" perteikia puikiai.
Atsakyti