Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *44 Namučiai...

QUOTE(Papugele @ 2010 12 18, 17:53)
*Mano 'Auksinis raktelis" buten toks, grazus ir mielas ir kito man nereik smile.gif
user posted image

**"Aklumas' thumbup.gif , istrigo tikrai sita knyga.
Ingenai, kada tu ja skaitysi?

* Aš irgi galvojau tą tavo parodytą leidimą gal įsigyti g.gif Nors ir tas naujasis gan dailus, tik įdomu, kaip jo vertimas.

** Visų pirma ji dar turi namo sugrįžti biggrin.gif Dabar paskolinta, jau trečią raundą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 18, 18:58)
* Aš irgi galvojau tą tavo parodytą leidimą gal įsigyti g.gif  Nors ir tas naujasis gan dailus, tik įdomu, kaip jo vertimas.

** Visų pirma ji dar turi namo sugrįžti biggrin.gif Dabar paskolinta, jau trečią raundą smile.gif

*neradau as kaip atrodo tas naujas leidimas g.gif

** nieko sau bigsmile.gif Niekas nepastebejo tusciu psl?
Papildyta:
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 18, 18:36)

papigiaj biggrin.gif pirkau forume, mat vėl grįžtu prie mėsos nevalgymo, tad reikia įvairinti meniu rolleyes.gif

Visgi ta knyga labai gera, man patiko kiek varciau, issami, graziai isleista, su nuotraukom.Geras dalykas kai mesa nusibosta. smile.gif
Bet nepatiko man tas 'kiek negaila..' blush2.gif
Atsakyti
Perskaičiau dar vieną knygą:

Lazdynų Pelėda. Klajūnas.

Perskaičiau dar vieną Lazdynų Pelėdos apysakų ir apsakymų knygą. Nors šį kartą nebe vaikams, jau labiau suaugusiems, bet tokią pat liūdną. Tiesa, dalis apsakymų buvo jau mano skaityti, iš vaikiškosios serijos. Turiu pasakyti, kad jie man netgi labiau patiko, jie tokie paprasti, bet nuoširdūs ir tikrai labai jau už širdies griebiantys.

Apysakos ir netgi pirmuoju lietuvišku romanu laikomas „Klajūnas“ man pasirodė kiek per daug ištęstos, per daug tas pats per tą patį: tos pačios šnekos, ištęsti aprašymai. Tikriausiai autorė norėjo labai vaizdžiai parodyti to meto situaciją, o gal jau aš jau per daug gerai susidariau tą vaizdą, nes skaitau iš eilės jau antrą knygą… Tačiau perskaičiusi apysaką „Ir pražuvo kaip sapnas“ vis dėlto turėjau pripažinti, kad šis kūrinys geras ir tikrai labai geras. Nepaisant visų autorės ilgų išvedžiojimų ir kalbų pradžioje, apysaka mane sukrėtė. Žinoma, aš šią apysaką jau buvau kažkada ankščiau skaičiusi, o ir tragizmas būdingas visiems Lazdynų Pelėdos kūriniams, bet šiame vaizduojamos nebe alkanų ir nemylimų vaikų ašaros. Apysakoje, kuriai net pavadinimas labai tiksliai parinktas, nuo dvarininkių kenčia valstiečiai, iš kurių atimamas paskutinis žemės sklypelis. „- Buvo laimužė, buvo, ir pražuvo kaip sapnas! (psl. 168)“ liūdnu nupuolusiu balsu kartoja iš namų išvarytas senukas Juozas ir nejučia susimąstai, koks svarbus kiekvienam žmogui savas kampas, savi namai, sava žemė.

Nors daugumoje knygos kūrinių mirtis – įprastas finalas, bet keletas buvo ir linksmų, beveik anekdoto stiliaus. Apsakyme „Prašmatnus kaimynas“ kaimynai gelbsti vienas kitą nuo griežtos žmonos, o „Piršlybose“ draugai padeda vienas kitam susirasti pačią…

Gera knyga kiekvienam, mėgstančiam lietuvių literatūrą.
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 18, 17:58)
* Aš irgi galvojau tą tavo parodytą leidimą gal įsigyti g.gif  Nors ir tas naujasis gan dailus, tik įdomu, kaip jo vertimas.

Oi, aš turiu Papūgelės leidimą... Man irgi kitokio nereiktų. Čia kaip su Grimų pasakom, panašiai.
o koks naujas leidimas? Kokios leidyklos? Kažin koks tekstas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaitanti: 18 gruodžio 2010 - 18:19
QUOTE(Papugele @ 2010 12 18, 18:08)
Bet nepatiko man tas 'kiek negaila..' blush2.gif

gal geriau tas kiek negaila, negu mūsų tradiciniai kunigai, kai mes tuokėmės, pvz iškart pasakė stafkę- 500 litų g.gif vat man nepatinka kai įvardijama suma, kai kambama apie religinius įsitikinimus, nes tai dvasiniai dalykai ir nusistatyti, kiek kainuoja- negražu ir nepatinka kai stafkė būna medicininiuose reikaluose, tarsi gyvybė tiek ir tekainuotų doh.gif
Geras dalykas kai mesa nusibosta. smile.gif 

nenusibosta, man mėsa kartais patinka, bet sveikata man neleidžia mėsos valgyti ph34r.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 18 gruodžio 2010 - 18:31
o gal geriau tą geltoną tekstą oranžiniai rašykime ax.gif lengviau skaityti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2010 12 18, 19:00)
o gal geriau tą geltoną tekstą oranžiniai rašykime  ax.gif lengviau skaityti  blush2.gif

kažkada rašydavau baltai biggrin.gif
aš išvis siūliau negeltoninti, bet panelės sako, kad tai, kas ne į temą, turi būt pageltoninta, tai ir klausau pioneer.gif lotuliukas.gif
na va, prisidėjau į geidaraščio krepšelį 148 knygas biggrin.gif vyras pamatė ir sako- a tu pablūdai, dar tau knygų neužtenka, lentynos krenta (ten kur fotkinau ant lentynų, viena neišlaikė svorio ir nukrito ant gėlių visos knygos man doh.gif

iki rytojaus, skaitytojos, jaučiuosi tarsi man tikros tikriausios atostogos- po namus slampinėju, prie forumo prisėdu, knygą paskaitau, nerūpi konspektai, nei koliai, kaifas vacation4.gif

einu žiūrėti šokių ax.gif mano panelė parpia užmigusi, mat laukė to šokių konkurso galų gale supykusi sako- aš supyksiu ant televizoriaus, kad jis šokių nerodo doh.gif bliovė, kol užmigo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 18 gruodžio 2010 - 19:09

QUOTE(muminukas @ 2010 12 18, 20:00)
o gal geriau tą geltoną tekstą oranžiniai rašykime  ax.gif lengviau skaityti  blush2.gif

muminuk, kiba nepasizymi skaitydama? blink.gif

Stiklo karoliukai, faina pasizvalgyti po tavo lentynas. Uzversta dienorasti man jau pasiule paskaityt, laukiu, kada pasiimsiu, sake, laaabai mano skonio laugh.gif

Kol neturim savu namu, visos mano knygos gyvena ant komodos tokios placios, bet, manau, greit prades trukt vietos...
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2010 12 18, 11:34)
"Marija Stiuart" man buvo visų pirma moters drama.

Kažkada skaičiau šią knygą, tai man labai patiko.
Atsakyti
Pamaciau kad kad SM parduoda sita prancuzu rasytojo knyga

user posted image

Man labai patiko wub.gif Ar dar skaitet kas ja?
Atsakyti
*neradau as kaip atrodo tas naujas leidimas g.gif

** nieko sau bigsmile.gif  Niekas nepastebejo tusciu psl?
Papildyta:

* Savo matyto naujo leidimo per google neradau g.gif
Radau tik tokį: http://www.pirkinter...atino_nuotykiai
Bet čia ne tas.
Mano šiandien vartytasis išleistas leidyklos "Trys nykštukai" (ji gan žinoma, bet, spėju, gal leidžia tik vaikiškas knygas g.gif ).
Tiesa, dar mačiau man nematytą, naują Brolių Grimų pasakų dvitomį. Labai simpatiškas pasirodė, bent jau vizualiniai gerai parengtas. Paveikslėliai nespalvoti. Jei neturėčiau Grimų "Trys verpėjos", galbūt būčiau tuo Grimų pasakų dvitomiu susidomėjusi. Beje, jo nuotraukos per google irgi neradau.
Nežinau, kaip čia yra, kad per google tikrai ne visas knygynuose dabar parduodamas knygas rasti galima doh.gif
Žodžiu, dabar vėl noriu visko doh.gif
Ir tų "Angelų pasakų" noriu. Ir kokio nors leidimo "Auksinio raktelio". Ir Užkalnio naujausios. Ir "Tūkstančiai saulių skaisčių", ir "Evangelija apie Jėzų Kristų".
Jau seniai noriu "Ežiukas rūke", jei rasčiau su akciją ją turbūt pirkčiau.
Noriu nenorėt tongue.gif blush2.gif

QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 12 18, 18:28)
gal geriau tas kiek negaila, negu mūsų tradiciniai kunigai, kai mes tuokėmės, pvz iškart pasakė stafkę- 500 litų g.gif vat man nepatinka kai įvardijama suma,

[COLOR=yellow]Nieko sau blink.gif Labai jau brangiai šliūbą imti kainuoja blink.gif Jei tokias kainas visi kunigai skelbtų, gal dar kai kurie besituokiantieji pagalvotų, ar verta tą šliūbą imti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2010 12 18, 19:09)
muminuk, kiba nepasizymi skaitydama? blink.gif

tingiu... doh.gif blush2.gif

QUOTE(Papugele @ 2010 12 18, 19:19)
Pamaciau kad kad SM parduoda sita prancuzu rasytojo knyga

Man labai patiko wub.gif Ar dar skaitet kas ja?

tiesą sakant, pirmą kartą matau unsure.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 18, 19:27)
*
Nieko sau blink.gif  Labai jau brangiai šliūbą imti kainuoja blink.gif  Jei tokias kainas visi kunigai skelbtų, gal dar kai kurie  besituokiantieji  pagalvotų, ar verta tą šliūbą imti g.gif

drinks_cheers.gif žinau, kad 200 duoda, bet 500 neteko girdėti... o mus nemokamai sutuokė - pažįstamas kunigas bigsmile.gif

nugis visai nieko LŪŠNYNŲ MILIJONIERIUS. jau beveik pusė perskaičiau, tiksliau, dabar 500 000 eilė.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Visų pirma, daite, baisiai didelis ačiū už „Kalėdų angelą su keturiomis kojomis“ (šios labiausiai ir norėjau iš savo geidaraščio 4u.gif ) ir žirafinį skirtuką wub.gif

O antra, penktadienį važiuodama į Vilnių ir atgal pabaigiau Mary Higgins Clark „Gražus ir šaltas veidas“. Atsiliepimą kada nors įdėsiu ax.gif

Na, ir vakar pradėjau L. J. Smith „Pabudimą“Vampyrės dienoraščių serijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AgnĖ.**: 18 gruodžio 2010 - 19:50