Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *44 Namučiai...

QUOTE(Creed @ 2010 12 16, 13:40)
Sveikos 4u.gif

Buvau siandien Rimi ir knygyne,aisku vel knygu pirkau doh.gif Kosto Kubilinsko "Ledinukas" ir "Vilkas uodega prisalo" savo mazajam skaitytojui-klausytojui biggrin.gif ,o sau nauja J.Grisham "Bendradarbis",tikiuosi patiks,nes man tik viena jo knyga "Firma" patiko,o naujoji knyga,raso,kad panasi  ,tai tikiuosi patiks bigsmile.gif

Mes kaip tik vakar su mažaja perskaitėm 'Vilkas uodegą prišalo', manoji liko sužavėta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2010 12 16, 16:16)
Ne ,nepatiko schmoll.gif  blush2.gif ,man tik vienintele "Firma" pasirode skaitoma ir patiko rolleyes.gif

O kiek iš viso Grishamo knygų skaitei? Keista, kad kitos tau nepatiko, juk iš esmės visos jos labai panašios.

Aš šiandien sulaužiau savo pažadą šiais metais nebepirkti knygų. ax.gif Pamačiau, kad Coelho "Brida" 10 Lt kainuoja, tai ir užsinorėjau. Galvoju, suteiksiu jam dar vieną šansą (kol kas skaičiau dvi knygas- viena patiko, kita ne). Ir dar nusipirkau Fridos A.Sigurdardottir "Ir slenka naktis" (visai negirdėta, bet patiko aprašymas).
Labai norėjau ir "Gimdymo namai" nusipirkti (tik 15 Lt), bet susilaikiau.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Visų topus susikėliau į wordą, kai turėsiu laiko, paanalizuosiu ir matyt turėsiu ką įsirašyti į norimas skaityti knygas laugh.gif

QUOTE(luiziana @ 2010 12 16, 15:21)
nu ir niekaip nesuprantu kam,koks ten tikslas,dirba ji sporto klube,bet kam asmenini profili turet reik,kaip tais susije su darbu  g.gif 

Man irgi keista, bet matyt, kad bendrautų FB su klientais biggrin.gif nes mano draugė sporto klube administratore dirba, tai ten panašiai.

QUOTE(amber123 @ 2010 12 16, 17:05)
Vakar pradejau Kaledu nebus.. ka as zinau, kol kas idomumo didelio ner.. bet manau veliau patiks smile.gif

Aš ją turiu paėmus, forumo įtaka, bet paskaičiau gale anotaciją namie, tai nesužavėjo biggrin.gif dabar mamai davus paskaityt, bes vis nepaklausiu ar patinka.

QUOTE(adžani @ 2010 12 16, 17:30)
O galvojau,kad aš vėliausiai išsiunčiau.   biggrin.gif

schmoll.gif aš tik ryt išsiųs, jei spėsiu po darbo į paštą, jei ne, šeštadienį anksti ryte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 16 gruodžio 2010 - 20:16
Sveikos smile.gif

Na, pagaliau ir aš išsiunčiau dovaną bigsmile.gif Tikiuosi, nueis iki Kalėdų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 16, 21:14)
Aš ją turiu paėmus, forumo įtaka, bet paskaičiau gale anotaciją namie, tai nesužavėjo biggrin.gif dabar mamai davus paskaityt, bes vis nepaklausiu ar patinka.

Nu as paskaitysiu y bus matyt biggrin.gif manau patiks.. tikiuosi.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2010 12 16, 19:42)
laba 4u.gif

kaip man nepatinka , kai taip būna. ypač tada, kai neturiu laiko skaitymui.  lotuliukas.gif rodos imčiau tą, tą, dar aną  bigsmile.gif  lotuliukas.gif

Na taip, tada nežinai, kokias imt. smile.gif
Aš tai dar vieną apribojimą sugalvojau, kad neprisiimčiau per daug knygų: mano bibliotekos maišelyje telpa ne daugiau kaip penkios-šešios vidutinio storumo knygos.
Et, tie pomėgiai...
Atsakyti
Baigiau „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“. Įdomiai susiskaitė, ir suprantu, kad kalba tokia turėjo būti, bet man nepatiko, kaip buvo pasakojama (na, kad iš vaiko pusės, ir tada kalba nebuvo labai sklandi). O pati istorija įdomi, kiek nuspėjama, bet patiko. Nežinau, bendrai kokie 7/10 4u.gif

Aj beje, ryt atiduos tuos rašinius, kur čia prieš du mėnesius pasakojau. Susirinko prieš anas atostogas, o gražins tik dabar. Neskuba moterėlė. doh.gif doh.gif
Tai pranešiu iš karto kiek gavau. ax.gif bigsmile.gif Jau čia kaip pareiga man atlikus, jums pasakyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 16 gruodžio 2010 - 22:51
QUOTE(Gegytė @ 2010 12 16, 23:21)
Baigiau „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“.

Aj beje, ryt atiduos tuos rašinius, kur čia prieš du mėnesius pasakojau. Susirinko prieš anas atostogas, o gražins tik dabar. Neskuba moterėlė. doh.gif  doh.gif

Lauksiu bigsmile.gif
Knyga ši mano sąrašiuke yra smile.gif
Atsakyti
Lily Koppel "Dienoraštis raudonos odos viršeliais"

user posted image
Kada knygyne ją pavarčiau ji mane kažkodėl labai patraukė ne tik savo aprašymu, bet ir įdėtomis nuotraukomis. Pradėjusi skaityti ją supratau, kad nenusivilsiu šią knyga. O pabaigusi jaučiuosi gavusi šiokių tokių žinių ir pagyvenusi praeito amžiaus ketvirtojo dešimtmečio New York'e.

Knyga ne šedevras, kartais jaučiamas publicistinis stilius (autorė žurnalistė), bet vis tik gana vaizdžiai ir cikliškai viskas pateikta. Nenusivyliau.

Knygos autorė išėjusi iš namų pamato netoli konteinerių suversta šimtmečio pradžios lagaminų krūvas. Ir tiesiog smalsumo vedama įlenda į tą krūva pasidairyti, paieškoti gabalėlį praėjusios istorijos. Tarp skrybėlių su plunksnomis, oranžinio palto ir visokių kitokių senienų ji suranda nutrintos ir trupančios odos dienoraštį, kuriame yra iškarpa iš laikraščio su dienoraščio autorės nuotrauka ir telegrama jai nuo mylimojo. Po kelių metų ji vis tik suranda dienoraščio autorę, kuri yra gyva iki šių dienų ir kuriai tuo metu kai knyga išėjo buvo 93 m. (dabar paskaičiavus jai turėtų būti 95 m.)Taip ir gimsta šį knyga. Yra prikeliamas vieno žmogaus gyvenimas.

Dienoraščio herojė yra pilna gyvenimo džiaugsmo, pilna veiklos, siekių, tikslų ir perspektyvų. Ji myli muzika, tapo, ryte ryja knygas, žavisi teatru ir atsiradusiu kinu. Ji trykšta jaunatve. Rašo eilėraščius ir apsakymus ir pilna širdimi myli. Ji tampa redaktorė vieno koledžo literatūrinio žurnalo, jos namuose renkasi bohemiška draugija, kur jie kalbasi apie meną, literatūrą, muziką ir politiką, kur jie svajoja išvykti į kelionę į Europą, kuri pagimdė tiek didžių menininkų. Beja, dienoraščio herojei tai pavyksta ir ji aplanko Angliją, Prancūziją ir Italiją.

Tai ne tik vieno žmogaus istorija. Tai kartos istorija, kuri pagimdė ne vieną žymų literatūros veikėją. Tai kino pradžia. Tai pasakojimas apie maištaujančia bohemišką kartą, kuri nepasotinamai godžiai ryja knygas, lankosi teatre, tapo, svajoja ir meldžiasi James Joyce 'Ulisui', kuris Amerikoje 1932 m. buvo uždraustas ir į šalį patekdavo kontrabanda, kurį po to visi patyliukais pasislėpę skaitydavo.

Man patiko. Beja, gal knyga daug meninės vertės ir neturi, bet istorinių žinių nemažai pateikia.
Atsakyti
Labas rytas

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 16, 23:58)
Lily Koppel "Dienoraštis raudonos odos viršeliais"

Sudominai bigsmile.gif

Va, radau, ką Užkalnis apie Beatos knygą rašo smile.gif Šįkart visai patiko jo recenzija thumbup.gif
http://uzkalnis.popo...tuviu-gyvenime/
Beje, jo naujoji knyga jau tuoj pasirodys knygunuose bigsmile.gif thumbup.gif

Vakar pradėjau skaityti Arto Paasilinna "Grupinės savižudybės magija" . Jau kaip patinka bigsmile.gif Super šitas rašytojas, man tikras atradimas thumbup.gif , neveltui įtraukiau jį į šiais metais atrastus autorius. Jau toks šmaikštumas, toks geras humoras thumbup.gif Atrodytų, tema neturėtų būti linksma (kaip ir knygoje "Gudrioji nuodų virėja"), bet sugebėk tu man viską taip šmaikščiai pateikti bigsmile.gif Beje, asmeniškai man "Grupinės savižudybės magija" (kiek galiu spręsti įpusėjusi knygą) patinka labiau už "Gudrioji nuodų virėja". Įdomu, kokią poziciją tarp jų užims "Kaukiantis malūnininkas" smile.gif
Tarp kitko šitą knygą ("Grup.savižudybės magija"), vėliau draugė pardavinės. Tai jei kuri norit, galiu jai perduoti, kad užrezervuotų (kainos, kurią yra numačiusi, nežinau, bet paklausčiau).
O dar greitu laiku skaitysiu Romain Gary "Aušros pažadas". Kas ten žino, gal bus dar vienas atradimas smile.gif (bent taip tikiuosi).
Žodžiu, šie metai man itin gausūs nuostabiais knyginiais atradimais. Mano knyginis pasaulis sužėrėjo per juos visom spalvom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 17, 10:38)

Vakar pradėjau skaityti Arto Paasilinna "Grupinės savižudybės magija" . Jau kaip patinka bigsmile.gif  Super šitas rašytojas, man tikras atradimas thumbup.gif , neveltui įtraukiau jį į šiais metais atrastus autorius.  Jau toks šmaikštumas, toks geras humoras thumbup.gif Atrodytų, tema neturėtų būti linksma (kaip ir knygoje "Gudrioji nuodų virėja"), bet sugebėk tu man viską taip šmaikščiai pateikti bigsmile.gif Beje, asmeniškai man "Grupinės savižudybės magija" (kiek galiu spręsti įpusėjusi knygą) patinka labiau už "Gudrioji nuodų virėja". Įdomu, kokią poziciją tarp jų užims "Kaukiantis malūnininkas" smile.gif
Tarp kitko šitą knygą ("Grup.savižudybės magija"), vėliau draugė pardavinės. Tai jei kuri norit, galiu jai perduoti, kad užrezervuotų (kainos, kurią yra numačiusi, nežinau, bet paklausčiau). O dar greitu laiku skaitysiu Romain Gary "Aušros pažadas". Kas ten žino, gal bus dar vienas atradimas  smile.gif (bent taip tikiuosi).
Žodžiu, šie  metai man itin gausūs nuostabiais knyginiais atradimais. Mano knyginis pasaulis sužėrėjo per juos visom spalvom rolleyes.gif

Ingenai, as noriu smile.gif . Paklausk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 12 17, 09:43)
Ingenai, as noriu smile.gif . Paklausk  4u.gif

Ok, paklausiu mirksiukas.gif
Atsakyti