Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *44 Namučiai...

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 15, 14:46)
Iš tiesų tai ir aš juk dar toli gražu ne visas turimas surašiau:geda2: Tik, kaip Papugele minėjo, rinktines. 

tai tikiu, nes perki juk ne mažiau nei aš, o gal ir daugiau :)bet aš net ir nemėginsiu rašyti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

As siandien nusipirkau vaikui ir sau "Gustavo receptai" bigsmile.gif Labai faina knyga,receptai paprasti labai smagiais pavadinimias,pvz "Gyvybes eliksyras","Tado Blindos blynai" ir t.t biggrin.gif ir vaikams istoriju yra ,ir iliustracijos,zodziu patenkinti abu bigsmile.gif eisim dabar "Vilko blynu" kepti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 15 gruodžio 2010 - 15:51
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 15, 15:50)
tai tikiu, nes perki juk ne mažiau nei aš, o gal ir daugiau :)bet aš net ir nemėginsiu rašyti biggrin.gif

Tai va mano pažadas sau kitiems metams ir bus pirkti knygų kur kas mažiau smile.gif Nes turimas dar reikia sugebėti perskaityti tongue.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Creed @ 2010 12 15, 15:50)
Sveikos 4u.gif

As siandien nusipirkau vaikui ir sau "Gustavo receptai" bigsmile.gif Labai faina knyga,receptai paprasti labai smagiais pavadinimias,pvz "Gyvybes eliksyras","Tado Blindos blynai" ir t.t biggrin.gif  ir vaikams istoriju yra ,ir iliustracijos,zodziu patenkinti abu bigsmile.gif eisim dabar "Vilko blynu" kepti biggrin.gif

Sveikinu 4u.gif Kaip aš tau pavydžiu bigsmile.gif Baltai smile.gif
O ne kokioje RIMI su nuolaida kartais pirkai?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 15, 16:53)
Papildyta:
Sveikinu 4u.gif  Kaip aš tau pavydžiu bigsmile.gif  Baltai smile.gif
O ne kokioje RIMI su nuolaida kartais pirkai?

As ir labai dziaugiuos,o vaikas is vis devintam danguj,jau tik renkas renkas receptus,ir istorijas ,kurias reiks pries miega skaityt biggrin.gif

Ne,pasinaudojau Pegaso dovanos cekiu 30% nuolaida,kaip vienam is geriausiu pirkeju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2010 12 15, 14:56)
Ne,pasinaudojau Pegaso dovanos cekiu 30% nuolaida,kaip vienam is geriausiu pirkeju biggrin.gif

vat aš irgi su tuo nuolaidos kuponu galvoju pirktis šią knygą biggrin.gif
Atsakyti
Noriu padekot musu Tibei (mano Seneliui Salciui tongue.gif )uz kaledine dovanele, uz grazius, nostalgiskus zodzius ir uz juostele skirtuka, kuri labai tinka prie knygutes wub.gif 4u.gif Taigi didelis aciu Tau 4u.gif O gavau is savo geidarascio
user posted image

kokia nuostabi man si diena clap.gif yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 12 15, 16:02)
Noriu padekot musu Tibei (mano Seneliui Salciui  tongue.gif )uz kaledine dovanele, uz grazius, nostalgiskus zodzius ir uz juostele skirtuka, kuri labai tinka prie knygutes wub.gif  4u.gif Taigi didelis aciu Tau 4u.gif O gavau is savo geidarascio
user posted image

kokia nuostabi man si diena  clap.gif  yahoo.gif

Na va, dar viena laimingoji smile.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Fatimaallaa, o tus gautus grozius parodysi? bigsmile.gif
Atsakyti
Laba,

QUOTE(Papugele @ 2010 12 15, 14:00)
Ir Gustavo knyga pirksiu butinai. wub.gif Tiesiog savo malonumui.

Gustavo knyga jau nupirkta tokiam berniukui. Nežinau, ar jam patiks, tuo tarpu man labai patinka smile.gif
Nepykčiau, kad ir man kas nors ją padovanotų, tuo labiau, kad su virtuve nedraugauju.
O ten tą knygą pavarčius, ne tik kiekvienas susidraugautų, bet manau, ir pamėgtų tokį nemielą dalyką, kaip valgių gaminimas.
Dar man ta knyga miela dėl to, kad rašyta lietuvio, tai yra nėra ten jokių stebuklingų ingredientų... Keista net, kaip viskas paprasta...

Tuo tarpu toliau skaitau lietuvių kūrybą. Lazdynų Pelėda. Stebuklingoji tošelė.
Šimtasis tinklaraščio įrašas atiteko Lazdynų Pelėdos apsakymų rinkiniui. Lazdynų Pelėda – tai dvi seserys rašytojos: Sofija Ivanauskaitė-Pšibiliauskienė ir Marija Ivanauskaitė-Lastauskienė. Daugiausia rašė Sofija, Marijos kūrybą sesuo vertė į lietuvių kalbą ir taip pat skelbė Lazdynų Pelėdos slapyvardžių.

Rinkinyje „Stebuklingoji tošelė“ surinkti geriausi apsakymai moksleiviams apie sunkų varguomenės vaikų ir ne tik vaikų gyvenimą. Vaizduojamas ne tik materialinis nepriteklius (šaltis, badas), bet ir moralinės skriaudos (nuoskaudos, patyčios, vienatvė), viltis kada nors gyventi geriau. Ne veltui ir sutapimas su šimtuoju įrašu, nes įvykiai vyksta maždaug prieš 100 metų. Tuomet dar ne visi kalbėjo lietuviškai (juk ir sesuo viena rašė lenkiškai), kaimuose klestėjo dvarai, žmonės buvo nemokyti ir neraštingi. Tačiau, visai kaip ir šiandien, net ir skurdžiausiai gyvendamas, kiekvienas svajojo apie šiltus namus, mylimus artimuosius, geresnę ateitį. O kai kurie ilgėjosi dar daugiau:

Nepaprastas tas švilpesys, dėl to ir bijo jo žmonės: ligi kas jo pasiklauso, amžinai nelaimingas tampa: liūdna jam lieka pasauly, nuobodu tarp savųjų; širdyje pabunda keisti troškimai, ilgesys, ir pradeda svajoti apie tai, ko šiame pasauly nėra, ko gyvenimas duoti negali, apie ką niekas dar nieko nežino… Toks žmogus pasidaro lyg pamišęs: kas valanda jam liūdniau, kas valanda blogiau; ir vargsta taip bėdina svajotojo širdis, kol baltasis mirties angelas nepadės ant jos savo šaltosios rankos ir nenuramins gyvenimo kančių. Tačiau šitie nelaimingieji nesigaili nustotosios ramybės, nes ramybe gali vien kirminas pasitenkinti, ne žmogus… (psl. 74, apsl. „Stebuklingoji tošelė“).

Skaityti apsakymus labai lengva ir įdomu, atrodo, tema panaši, bet veikėjai labai įvairūs. Kai kurie apsakymai net labai graudūs („Motulė paviliojo“), ir, nors parašyti prieš šitiek laiko, pataiko tiesiai į skaitytojo širdį.

Ko ne lietuviškoji Picoult
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 12 15, 16:02)
Noriu padekot musu Tibei (mano Seneliui Salciui  tongue.gif )uz kaledine dovanele, uz grazius, nostalgiskus zodzius ir uz juostele skirtuka, kuri labai tinka prie knygutes wub.gif  4u.gif Taigi didelis aciu Tau 4u.gif

4u.gif 4u.gif tikrai nėr už ką

jaz,net nejaukiai pasijutau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tibė: 15 gruodžio 2010 - 16:36
Labas. 4u.gif Netolimiausiomis dienomis ir aš savo metinę ataskaitą žadu pateikti, bet prieš tai dar reikia gerai pamąstyti. g.gif bigsmile.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 14, 23:11)

Metų juodasis  humoras biggrin.gif  : Luke Rhinehart „Kauliukų žmogus“,

O taip, ši tai tikrai juodasis. hihihi.gif
Ataskaita labai įdomi, pastebėjau, ne vienu aspektu rašyčiau taip pat kaip tu. thumbup.gif

QUOTE(Pajauta @ 2010 12 14, 23:47)

Deborah Heiligman
Čarlzas ir Ema

Labai sudominai, reikės jos man ieškotis bibliotekoje, nenurimsiu, kol neperskaitysiu. biggrin.gif

QUOTE(Vessta @ 2010 12 15, 17:02)

Sveikinimai gavus pukią knygą! bigsmile.gif

Skaitanti, pagirtina, kad taip intensyviai skaitai lietuvių literatūrą. thumbup.gif Aš pati prisižadėsiu sau kitais metais jos skaityti daugiau, nes šiais vos keletą knygų perskaičiau. g.gif
Atsakyti
sveikos ax.gif

šiandien baisiai susinervinau doh.gif vis labiau apima jausmas, kad lietuvių mokytoja specialiai kabinėjasi prie mano kontrolinių (rašinių, teksto suvokimų ir pan.) doh.gif

beskaitydama pagalvojau: kaip gerai, kad neperku knygų. nes garantuotai apsikraučiau knygomis iki pat lubų lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti