Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *44 Namučiai...

Ups, susidėliojau ir aš victory.gif

Solidžiausias metų pirkinys: Dantės „Dieviškoji komedija“ (su Gustavo Dorė iliustracijomis)
Sunkiausiai rasti pirkinukai : Zypanna Zatelh „Grįžtantys su vilkų šviesa“ ir mano vaikystės pasakų rinktinės - Tūkstantis ir viena naktis (1977 m. leidimo) bei Brolių Grimų „Trys verpėjos“ (1979m. leidimo). Taip pat mano vaikystės numylėtos Pamela Travers „Merė Popins“ beveik visos dalys (ačiū Doriforei 4u.gif ).

Metų atradimai
*Autoriai (skaitysiu jų kūrinius ir toliau): Kate Morton, Daphne du Maurier , Tess Gerritsen, John Fowles, Arto Paasilinna, Charles Bukowski
*Knygos: Arundhati Roy „Mažmožių dievas“, Gabrielis Garsija Markesas „Apie meilę ir kitus demonus“, Joanne Harris „Penki ketvirčiai apelsino“, Sofi Oksanen „Valymas“.

Kitos geriausios metų knygos: Tracy Chevalier „Mergina su perlo auskaru“, Khaled Hosseini „Bėgantis paskui aitvarą“, Tess Gerritsen „Chirurgas“, Sabine Adler „Juodosios našlės“, Kate Morton „Užmirštas sodas“, Vikas Swarup „Gyvenimo lošimas“, Joanne Harris „Gervuogių vynas“, Torey L. Hayden „Mergaitė“, Kertesz Imre „Be likimo“, Vytautas V. Landsbergis „Rudnosiuko istorijos“, Elif Shafak „Stambulo pavainikė“, Agota Kristof „Storas sąsiuvinis“.

Metų šokiruojanti : Agota Kristof „Storas sąsiuvinis“

Metų juodasis humoras biggrin.gif : Luke Rhinehart „Kauliukų žmogus“, Charles Bukowski „Arklienos kumpis“

Knygos, kurios turbūt galėjo būti ir neparašytos blush2.gif (vai nereikėjo pernai man jų skaityti unsure.gif ): Sandra Brown „Ketvirtadienio kūdikis“, Mara Meimaridi „Smirnos burtininkės“, Miranda Innes „Cinamono miestas“

Neįveiktos (ne mano skonio, bet bandymo tikrai buvo vertos): Truman Capote „Pusryčiai pas Tifany“, Samuel Shem „Dievo namai“, Ken Kesey „Skrydis virš gegužės lizdo“

Kitais metais rinksiuosi skaitymui kažką iš šio sąrašiuko (aišku, pagal apimtį sąrašėlis skirtas keletui metų umn.gif ) : solidi krūvelė knygų kelionių tematika, Frederic Beigbeder „Prancūziškas romanas“, Vilijamas Somersetas Moemas „Dažytas vualis“ ir „Skustuvo ašmenys“, Onorė de Balzakas „Kurtizanių spindesys ir skurdas“, Elena Baliutavičiūtė „Rašytojų žmonos ir mūzos“, Evelyn Waugh „Vargingi kūnai“, Deborah Heiligman „Čarlzas ir Ema“, Harry Grey „Kartą Amerikoje“, Yasunari Kawabata „Tūkstančiai gervių“ ir „Sniegynų šalis“, Romain Gary „Moters šviesa“ ir „Toliau jūsų bilietas nebegalioja“, Čarlzas Dikensas „Didieji lūkesčiai“, Arto Paasilinna „Kaukiantis malūninkas“, Peter Høeg „Panelės Smilos sniego jausmas“, Mario Vargas Llosa „Tetulė Chulija ir rašeiva“, John Irving „Našlė vieneriems metams“, Milorad Pavič „Chazarų žodynas“, Džekas Keruakas „Kelyje“, Kader Abdolah „Mečetės namai“, Julio Cortazar „Kronopų ir garsenybių istorijos“, Gustave Flaubert „Ponia Bovaria“, Juozas Erlickas „Knyga“, Ildefonso Falcones „Jūros katedra“, Tomas Hardis „Tesė iš d'Erbervilių giminės“, Elena Kurklietytė „Šešėlių verpėja“, John Fowles „Magas“, Viktoras Hugo „Žmogus, kuris juokiasi“, Mineko Iwasaki „Geišos gyvenimas“, Andrei Makine „Prancūziškas testamentas“, Margaret George „Kleopatros memuarai“, George Orwell „Dienos Paryžiuje ir Londone“, Jose Saramago „Aklumas“, Harper Lee „Nežudyk strazdo giesmininko“, Anthony Burgess „Prisukamas apelsinas“, Akselis Miuntė „Knyga apie San Mikelę“, Jostein Gaarder „Sofijos pasaulis“, Stendalis „Parmos vienuolynas“, Gabrielis Garsija Markesas „Šimtas metų vienatvės“, Michelle Moran „Nefertitė“, Patrick Suskind „Kvepalai. Vieno žudiko istorija“, Emily Bronte „Vėtrų kalnas“, Clarissa Pinkola Estes „Bėgančios su vilkais“, Kristina Sabaliauskaitė „Silva Rerum“, Anita Amirrezvani „Gėlių kraujas“.

Na ir pabaigai smile.gif
Knyga, kurios labiausiai laukiu - Khaled Hosseini „Tūkstančiai saulių skaisčių“
Papildyta:
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 14, 21:56)

Perskaičiau Ieva Simonaitytė. Pikčiurnienė.

Simonaitytė man irgi patinka drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 14, 23:07)
Kitais metais rinksiuosi skaitymui kažką iš šio sąrašiuko (aišku, pagal apimtį  sąrašėlis skirtas keletui metų umn.gif ) : solidi krūvelė knygų kelionių tematika, Frederic Beigbeder „Prancūziškas romanas“, Vilijamas Somersetas Moemas „Dažytas vualis“ ir „Skustuvo ašmenys“, Onorė de Balzakas „Kurtizanių spindesys ir skurdas“, Elena Baliutavičiūtė „Rašytojų žmonos ir mūzos“, Evelyn Waugh „Vargingi kūnai“, Deborah Heiligman „Čarlzas ir Ema“, Harry Grey „Kartą Amerikoje“, Yasunari Kawabata „Tūkstančiai gervių“ ir „Sniegynų šalis“, Romain Gary  „Moters šviesa“ ir „Toliau jūsų bilietas nebegalioja“,  Čarlzas Dikensas „Didieji lūkesčiai“, Arto Paasilinna „Kaukiantis malūninkas“, Peter Høeg „Panelės Smilos sniego jausmas“, Mario Vargas Llosa „Tetulė Chulija ir rašeiva“, John Irving „Našlė vieneriems metams“, Milorad Pavič „Chazarų žodynas“, Džekas Keruakas „Kelyje“, Kader Abdolah „Mečetės namai“, Julio Cortazar „Kronopų ir garsenybių istorijos“, Gustave Flaubert „Ponia Bovaria“, Juozas Erlickas „Knyga“, Ildefonso Falcones „Jūros katedra“, Tomas Hardis „Tesė iš d'Erbervilių giminės“, Elena Kurklietytė „Šešėlių verpėja“, John Fowles „Magas“, Viktoras Hugo „Žmogus, kuris juokiasi“, Mineko Iwasaki „Geišos gyvenimas“, Andrei Makine „Prancūziškas testamentas“, Margaret George „Kleopatros memuarai“, George Orwell „Dienos Paryžiuje ir Londone“, Jose Saramago „Aklumas“, Harper Lee „Nežudyk strazdo giesmininko“, Anthony Burgess „Prisukamas apelsinas“, Akselis Miuntė „Knyga apie San Mikelę“, Jostein Gaarder „Sofijos pasaulis“, Stendalis „Parmos vienuolynas“, Gabrielis Garsija Markesas „Šimtas metų vienatvės“, Michelle Moran „Nefertitė“, Patrick Suskind „Kvepalai. Vieno žudiko istorija“, Emily Bronte „Vėtrų kalnas“, Clarissa Pinkola Estes „Bėgančios su vilkais“, Kristina Sabaliauskaitė „Silva Rerum“, Anita Amirrezvani „Gėlių kraujas“.

Ingenai, ir tu visa sita sarasa turi?? ohmy.gif Galima sakyt iki kokiu 2017uju turi ka skaityt lotuliukas.gif

O ataskaita thumbup.gif

Ir as labai laukiu 'Tukstancio sauliu skaisciu' wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 12 14, 22:15)
Ingenai, ir tu visa sita sarasa turi?? ohmy.gif  Galima sakyt iki kokiu 2017uju turi ka skaityt lotuliukas.gif

Ai, neklausk blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 14, 22:56)
.

Perskaičiau Ieva Simonaitytė. Pikčiurnienė.
Autorė taip pat pasakoja nemažai ir to meto įvykių (prieš pirmą pasaulinį karą ir Dabar skaitau Lazdynų Pelėda. Stebuklingoji tošelė. Šita, nors ir vaikams (vyresniam mokykliniam amžiui... smile.gif), bet dar geresnė.  smile.gif

Simonaityte wub.gif O "Stebuklingojoj toselej' tiek daug liudnu dalyku, kai kurie apsakymai labai istrige verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 14, 23:19)
Ai, neklausk blush2.gif

Nu ko taip pasislėpus, turet ne gėda, o gėris lotuliukas.gif thumbup.gif Tai jau dabar tikiu, kad tau lentynų trūkumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 14, 23:11)
Ups, susidėliojau ir aš  victory.gif

O, kiek gerų knygų tavęs dar laukia. thumbup.gif Kai kurias mielu noru paskaityčiau dar kartą. ax.gif Ir tikrai negalvojau, kad tiek daug neskaitytų turi. smile.gif
Atsakyti
Faktas tas, kad „Storas sąsiuvinis“ tikrai pato metų šokiruojančia knyga. Jau kelios merginos ją į tą skiltį surašė(m). ax.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 12 14, 23:33)
Ir tikrai negalvojau, kad tiek daug neskaitytų turi.  smile.gif

Ne tik daug, bet visos rinktines, puikios, nekasdien gaunamos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 14, 21:11)
Neįveiktos (ne mano skonio, bet bandymo tikrai buvo vertos): Truman Capote  „Pusryčiai pas Tifany“, Samuel Shem  „Dievo namai“, Ken Kesey „Skrydis virš gegužės lizdo“

tu matai, o kodėl man atrodė, kad tu ją iki galo perskaitei doh.gif kažkokia aš išsiblaškiusi. o aš ją atsinešusi irgi turi, tik gerai, kad skolinta unsure.gif

Žinokit panos o aš savo metu suvestinę pateiksiu gal tik po Kalėdų, nes dabar visiškai nei jėgų nei laiko turiu. Egzai prispaudė
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 14, 22:36)
Sveikutės,

Pirmiausiai noriu pasidžiaugti Kalėdine dovana, gavau knygą, kurios tikrai labai norėjau, tai
user posted image
O aš šiandiena Kaune iš neturėjimo ką veikti pradėjau
Lily Koppel "Dienoraštis raudonos odos viršeliais'
[

Ši knyga irgi buvo viena iš mano įtrauktų į geidaraštį knygų, bet kaip tik ją man netikėtai paskolino ir prieš porą dienų ją perskaičiau, ir nesigailiu, kad ją įtraukiau į geidaraštį.
O dėl dienoraščio jei tavo stoju į eilę blush2.gif

Deborah Heiligman
Čarlzas ir Ema

Knyga kalėdomis net nekvepia, bet labai tinkanti kalėdiniam laikotarpiui. Graži,rami, šilta, miela,knyga apie tai kaip žmonės nugyvena ilgą ir darnų šeimos gyvenimą, nepaisant, kad jų pažiūros skirtingos.Knyga parašyta remiantis istorine medžiaga, Darvino ir Emos laiškais, iš kurių atsiskleidžia, jų meilė vienas kitam, atsidavimas vaikams. Jie nugyveno gyvenimą darniai, be išdavysčių,aistrų klystkelių.Jie turėjo dešimt vaikų. Darvinas nuolatos būdavo užsiėmęs savo Evoliucijos teorijos kūrimu, tyrinėjimais, daug dirbo,jį kamavo virškinimo ligos, bet visada skyrė dėmesį vaikams, nes kai jis sprendė dilemą vesti ar ne ,pagrinde lėmė galėjimas susilaukti vaikų, o jis juos labai mylėjo.Kadangi jie turėjo dešimt vaikų Ema dažnai turėdavo rūpesčių dėl vaikų susirgimų.Ema ne tik prižiūrėjo namus, bet ir buvo pirmoji jo darbų kritikė, padėjėja.
Negaliu paminėti, kad buvo ir labai liūdnų jų gyvenime momentų, tai vaikų mirtys ir šypsena keliančių momentų.
Labiausiai tai prajuokino, kai Darvinas tyrinėjo kažkokį vabzdžiaėdį augalą, o Ema rašo seseriai "Jis dabar taip užsiėmęs su tuo augalu ir man regis jis tuoj iš jo padarys gyvūną".
Įdomiai rašo apie bandymus, tyrinėjimus su sliekais.Jei jo Evoliucijos atsiradimo teorija sukėlė sumaištį, tai knyga apie sliekus tapo viena iš perkamiausių jo knygų.
Vienu žodžiu, tai viena iš patikusių, įdomių šių metų knygų.

Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 12 14, 22:33)
O, kiek gerų knygų tavęs dar laukia.  thumbup.gif Kai kurias mielu noru paskaityčiau dar kartą.  Ir tikrai negalvojau, kad tiek daug neskaitytų turi.

Tai jau taip, kai pradėjau rašyti, pačiai silpna pasidarė doh.gif blush2.gif O dar esu numačiusi šį tą skolintis doh.gif Mama mia, ar aš apskritai kada nors tiek perskaitysiu tongue.gif doh.gif Užtai ir sakau, reikia man kažkaip užsikoduoti nuo naujų norų biggrin.gif

QUOTE(Gegytė @ 2010 12 14, 22:35)
Faktas tas, kad „Storas sąsiuvinis“ tikrai pato metų šokiruojančia knyga. Jau kelios merginos ją į tą skiltį surašė(m). ax.gif

drinks_cheers.gif Kaip jau minėjau, specialiai šiai knygai tą nominaciją ir sugalvojau smile.gif

QUOTE(Papugele @ 2010 12 14, 22:37)
Ne tik daug, bet visos rinktines, puikios, nekasdien gaunamos thumbup.gif

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 14, 22:40)
tu matai, o kodėl man atrodė, kad tu ją iki galo perskaitei  doh.gif kažkokia aš išsiblaškiusi. o aš ją atsinešusi irgi turi, tik gerai, kad skolinta unsure.gif
Žinokit panos o aš savo metu suvestinę pateiksiu gal tik po Kalėdų, nes dabar visiškai nei jėgų nei laiko turiu. Egzai prispaudė

Galėjau skaityti, bet... laiko ir savęs pagailo blush2.gif Dar kartą įsitikinau, kad nepatinka man tokia tema unsure.gif
Dėl tavo suvestinės, tai aišku, kad neskubu mirksiukas.gif Aš vakar tik šiaip priminiau, o visos suskubot sudarinėti thumbup.gif Šaunuolės 4u.gif Ir mane azartu užkrėtėt tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 14 gruodžio 2010 - 22:49
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 14, 20:36)
tai jeigu, nori 'Stambulo pavainikės' paskaityti, aš turiu, galiu paskolinti biggrin.gif

kad man ja turet butinai reikia, tai prie progos vis tiek pirksiu rolleyes.gif Bet aciu uz pasiulyma 4u.gif
Atsakyti
labas rytelis rolleyes.gif
Atsakyti