Solidžiausias metų pirkinys: Dantės Dieviškoji komedija (su Gustavo Dorė iliustracijomis)
Sunkiausiai rasti pirkinukai : Zypanna Zatelh Grįžtantys su vilkų šviesa ir mano vaikystės pasakų rinktinės - Tūkstantis ir viena naktis (1977 m. leidimo) bei Brolių Grimų Trys verpėjos (1979m. leidimo). Taip pat mano vaikystės numylėtos Pamela Travers Merė Popins beveik visos dalys (ačiū Doriforei ).
Metų atradimai
*Autoriai (skaitysiu jų kūrinius ir toliau): Kate Morton, Daphne du Maurier , Tess Gerritsen, John Fowles, Arto Paasilinna, Charles Bukowski
*Knygos: Arundhati Roy Mažmožių dievas, Gabrielis Garsija Markesas Apie meilę ir kitus demonus, Joanne Harris Penki ketvirčiai apelsino, Sofi Oksanen Valymas.
Kitos geriausios metų knygos: Tracy Chevalier Mergina su perlo auskaru, Khaled Hosseini Bėgantis paskui aitvarą, Tess Gerritsen Chirurgas, Sabine Adler Juodosios našlės, Kate Morton Užmirštas sodas, Vikas Swarup Gyvenimo lošimas, Joanne Harris Gervuogių vynas, Torey L. Hayden Mergaitė, Kertesz Imre Be likimo, Vytautas V. Landsbergis Rudnosiuko istorijos, Elif Shafak Stambulo pavainikė, Agota Kristof Storas sąsiuvinis.
Metų šokiruojanti : Agota Kristof Storas sąsiuvinis
Metų juodasis humoras : Luke Rhinehart Kauliukų žmogus, Charles Bukowski Arklienos kumpis
Knygos, kurios turbūt galėjo būti ir neparašytos (vai nereikėjo pernai man jų skaityti ): Sandra Brown Ketvirtadienio kūdikis, Mara Meimaridi Smirnos burtininkės, Miranda Innes Cinamono miestas
Neįveiktos (ne mano skonio, bet bandymo tikrai buvo vertos): Truman Capote Pusryčiai pas Tifany, Samuel Shem Dievo namai, Ken Kesey Skrydis virš gegužės lizdo
Kitais metais rinksiuosi skaitymui kažką iš šio sąrašiuko (aišku, pagal apimtį sąrašėlis skirtas keletui metų ) : solidi krūvelė knygų kelionių tematika, Frederic Beigbeder Prancūziškas romanas, Vilijamas Somersetas Moemas Dažytas vualis ir Skustuvo ašmenys, Onorė de Balzakas Kurtizanių spindesys ir skurdas, Elena Baliutavičiūtė Rašytojų žmonos ir mūzos, Evelyn Waugh Vargingi kūnai, Deborah Heiligman Čarlzas ir Ema, Harry Grey Kartą Amerikoje, Yasunari Kawabata Tūkstančiai gervių ir Sniegynų šalis, Romain Gary Moters šviesa ir Toliau jūsų bilietas nebegalioja, Čarlzas Dikensas Didieji lūkesčiai, Arto Paasilinna Kaukiantis malūninkas, Peter Høeg Panelės Smilos sniego jausmas, Mario Vargas Llosa Tetulė Chulija ir rašeiva, John Irving Našlė vieneriems metams, Milorad Pavič Chazarų žodynas, Džekas Keruakas Kelyje, Kader Abdolah Mečetės namai, Julio Cortazar Kronopų ir garsenybių istorijos, Gustave Flaubert Ponia Bovaria, Juozas Erlickas Knyga, Ildefonso Falcones Jūros katedra, Tomas Hardis Tesė iš d'Erbervilių giminės, Elena Kurklietytė Šešėlių verpėja, John Fowles Magas, Viktoras Hugo Žmogus, kuris juokiasi, Mineko Iwasaki Geišos gyvenimas, Andrei Makine Prancūziškas testamentas, Margaret George Kleopatros memuarai, George Orwell Dienos Paryžiuje ir Londone, Jose Saramago Aklumas, Harper Lee Nežudyk strazdo giesmininko, Anthony Burgess Prisukamas apelsinas, Akselis Miuntė Knyga apie San Mikelę, Jostein Gaarder Sofijos pasaulis, Stendalis Parmos vienuolynas, Gabrielis Garsija Markesas Šimtas metų vienatvės, Michelle Moran Nefertitė, Patrick Suskind Kvepalai. Vieno žudiko istorija, Emily Bronte Vėtrų kalnas, Clarissa Pinkola Estes Bėgančios su vilkais, Kristina Sabaliauskaitė Silva Rerum, Anita Amirrezvani Gėlių kraujas.
Na ir pabaigai
Knyga, kurios labiausiai laukiu - Khaled Hosseini Tūkstančiai saulių skaisčių
Papildyta:
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 14, 21:56)
Simonaitytė man irgi patinka