Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *44 Namučiai...

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2010 12 14, 16:07)
Šiandien iš pašto parsinešiau:

Jean-Christophe Grange "Miserere"
Elif Shafak "Stambulo pavainikė"
Marianne Fredriksson "Ana, Hana ir Johana"

Sveikiju biggrin.gif Pirmąją greitu laiku skaitysiu, nes turiu ax.gif O kitas dvi sakitysiu, jei kada papuls įrankas blush2.gif

QUOTE(eliss @ 2010 12 14, 16:17)
Metų nusivylimai
Kuprotojo banginio dainos

Man ji irgi įspūdžio nepadarė, net ir nebaigiau aš jos skaityt schmoll.gif

Gal kas skaitėt šias knygas ir galit įspūdžiais pasidalint? blush2.gif
Joanne Harris "Džentelmenai ir žaidėjai"
Mitch Albom "Dar bent vieną dieną"
Alessandro Baricco "Homeras, Iliada"
Tracy Chevalier "Žiburiai"
4u.gif
Atsakyti
Žiburius prieš kelerius metus buvau pradėjusi ir nebaigiau. ji man kažkokia be ryšio pasirodė, bet nepamenu kodėl g.gif kažkas netiko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2010 12 14, 17:26)
Mitch Albom "Dar bent vieną dieną"
Tracy Chevalier "Žiburiai"
  4u.gif

"Džentelmenai..." vakar nusipirkau,"Žiburiai" turėjau kažkada,bet nepamenu,neypatinga.

Dar prie Metų geriausių priskirčiau "Veneros gimimas" Sarah Dunant ,kažkaip dabar prisiminiau smile.gif
Atsakyti
Galvoju jei jau panirom i prisiminimus , gal pasigiriam ka esam sukaupe neskaityto kitiems metams (na nors pacias paciausias, jei spresti pagal mane, nes kruva jau laukia iki lubu) lotuliukas.gif
Atsakyti

Skaičiau ir man asmeniškai ši knyga tikrai patiko. Nurašysiu atsiliepimą iš savo sąsiuvinuko:

"Labai patiko ši knyga, senai norėjau perskaityti ką nors va apie tokią privačią mokyklą, jos intrigėles, ir filmai tokie man patinka. Nu bet apsuko mane aplink pirštą tai ojojoj kaip lengvai vis ta istorija, užliūliavo smegenis ir nukreipė mintis truputuką ne ta linkme narpliojant visą intrigą. Tai kai galų gale paaiškėjo kas tas konkretus asmuo, net ant visos trobos nusistebėjau "Nu jau ne, negali būti". Ir būtent nuo to momento tada viskas susimaišė galvoje ir susipynė visi jausmai, tos istorijos, elgesio motyvų vertinimas. Tiesa pasakius ir dabar vis dar liko ta maišalynė, nes man nesuvokiama kaip galima vardan keršto, kuris man jau į knygos pabaigą pradėjo darytis iš vis toks grynai idėjinis ir psichopatinis, pasielgti taip, kaip būtent pasielgė ta maištinga siela. Žinokit vien skaitant tą sceną, kaip viskas vyko ir kuo viskas buvo motyvuojama, aiškinama ir teisinama, ypač vėliau sužinojus kas taip pasielgė, nu pasidarė šlykštu iki begalybės ir tada jau vienareikšmiškai nurašiau tą žmogų, kaip eilinį vaikystėje psichologiškai ir emociškai traumuotą, kuris visą savo pyktį ir abydą dėl to, kad vat kaip jam gyvenime nepasisekė, išliejo šiuo siaubingu kerštu. Man tai netgi sugadino visą tos istorijos tikro, teisingo maištingumo dvasią. Galvojau žmogus kovoja su tam tikra sistema, luomine, turtine neteisybe ir nelygybe, gal iš pradžių taip ir buvo, bet paskui visas tas kerštas pavirto kažkokia nesveika psichoze, manija, niekuo ir niekaip nebegalėjau nei pateisinti, nei užjausti to asmens. Skaitant kilo mintis, kad ši knyga ir pasirinktas personažas būtų pakankamai įdomūs būsimiems ar esamiems psichologams kaip patologinio, psichiškai nestabilaus, vaikystėje traumuoto ligonio pavyzdys. Gal esu labai kategoriška, bet būtent pabaigoje sužinojusi visų poelgių priežastis, motyvus, kažkaip labai ciniškai į viską pažiūrėjau. Kas man iš viso nebūdinga. Iš kitos pusės, nepaisant visų šių mano išsakytų minčių, knygą skaityti buvo be galo įdomu. Kaip sakiau, gavau tiksliai tai, ko norėjau: privačios mokyklos kasdienybė, intrigėlės, mokinių išdaigos, pačios mokyklos aprašymas, tas senovinis pastatas, visa aplinka tiesiai pataikė į mano įsivaizdavimą ir norus. Intriga buvo išlaikoma visoje knygoje iki pat galo, viskas atskleidžiama pamažu, todėl puslapį po puslapio verčiau su dideliu nekantrumu. Beje, skaitant apie dviejų berniukų draugystę ir tą nelygybę santykiuose, iš karto kilo stiprios asociacijos su "Bėgantis paskui aitvarą". Taigi, knyga tikrai įdomi ir man labai patiko."
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 12 14, 18:35)
Galvoju jei jau panirom i prisiminimus , gal pasigiriam ka esam sukaupe neskaityto kitiems metams  (na nors pacias paciausias, jei spresti pagal mane, nes kruva jau laukia iki lubu) lotuliukas.gif

Manes laukia valymas,Kelionių istorijos,metai provanse,popiežė joana,istorikė,kleopatros memuarai,lakotų moteris,picoult krūva knygų,sala po vandenynų.......Bet viskas jau kitiems metams. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 12 14, 17:26)
Metu geriausios knygos

Aklumas
Vejo seselis
Vilku ratas
Kastratai
Metai Provanse
Andzelos pelenai
Dazytas namas
Ausros pazadas
Vogti arklius
Dazytas namas
Lyla (E. Kurklietyte)
Sokoladas
Gudrioji nuodu vireja
Cekuolio "Staigmenos ir kiti zinomi dalykai"
Prarastos nekaltybes kelias
Raudonoji Azalija
Stikline pieno

Matau, kad labai ,,Dazytas namas" patiko, net du kartus paminetas tongue.gif reiks ir man ja is bibliotekos jau kita karta pasiimt rolleyes.gif

[b]Joanne Harris "Džentelmenai ir žaidėjai"

sita skaiciau, bet man ji nelabai patiko ir kas labiausiai uzkliuvo, tai vardu makalyne, sunku buvo atskirt kas kuris yra g.gif Is triju skaitytu sios autores knygu, man sita prasciausia pasirode cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vessta: 14 gruodžio 2010 - 18:02
QUOTE(Vessta @ 2010 12 14, 18:59)
Matau, kad labai ,,Dzytas namas" patiko, net du kartus paminetas tongue.gif reiks ir man ja is bibliotekos jau kita karta pasiimt rolleyes.gif

lotuliukas.gif

Juokites juokites, o as viska rasau is galvos tongue.gif ne is jokiu suknyga.lt. Tai jau visai nekeista ir apsirikt tongue.gif
Atsakyti
Šiandien iš bibliotekos grįžau su tokiom knygom:
Julie Garwood "Šešėlių šokis"
Alfonsas Dodė"Laiškai iš malūno"
Ir dukrai paėmiau "Bebenčiukas ir kvailutė"
Atsakyti

Aš skaičiau, man patiko, nes ji man pasirodė tokia kitokia, tai yra istorija taip mane nustebino šiek tiek. Kitokia negu šiaip detektyvas ar trileris...

QUOTE(Papugele @ 2010 12 14, 17:35)
Galvoju jei jau panirom i prisiminimus , gal pasigiriam ka esam sukaupe neskaityto kitiems metams  (na nors pacias paciausias, jei spresti pagal mane, nes kruva jau laukia iki lubu) lotuliukas.gif

Noriu kitais metais paskaityti:

Markezas - būtinai
Donna Woolfolk Cross. Popiežė Joana.
Jeffrey Eugenides abi knygas (Midlseksą ir Jaunąsias savižudes).
Renata Šerelytė. Šešėlių verpėja.
Kristina Sabaliauskaitė. Silva Rerum.
Gerų knygų apie moterų gyvenimus (Adriana Trigiani. Likimo sūpuoklėse ir pan.).
Istorinių knygų (Boleslaw Prus. Faraonas. Ir kitų daug...).
Harį Poterį tikrai perskaitysiu pagaliau.
Ir žinoma, kaip ir minėjau, lietuvių klasikos (norių paskaityti (V. M. Putinas.
"Krizė", Krevės apsakymus) ir rusų klasiką pabandyti originaliai.

Tikiuosi, knygų nebus per daug... ax.gif

Atsakyti
sveikos

jau Hayden ,,mergaitė'' pas mane bigsmile.gif (bibliotekinė) biggrin.gif
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 13, 19:39)
Beje, noriu priminti, merginos, kai turėsit daugiau laiko, pradėkim po truputį dėliotis šių metų savo TOP'us. Pamenat, diskutavom, kad būtų įdomu metams pasibaigus juos pastudijuoti.

aš dar nerašysiu, nes skaityt galvoju per atostogas nemažai, tad, kas žino, gal nors viena bus verta mano sąrašo biggrin.gif

jei niekas kitas neįdės top'ų į blog'ą (nes kiek pamenu, planavom tai daryti), tai pasistengsiu savaitgalį tai padaryti, nes dabar užsivertusi mokslais doh.gif

QUOTE(amber123 @ 2010 12 13, 20:47)
Ar daug yra skaiciusiu Meistras ir Margarita Bulgakovo? g.gif kazkaip pamasciau, kad turbut reiktu perskaityt sita knyga.. ar lb sunki?

neskaičiau, bet norėčiau.

QUOTE(sphinx @ 2010 12 14, 18:26)

man šita labai patiko thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Papugele @ 2010 12 14, 18:35)

hihihi.gif šiuo metu turiu šias : Grisham Kalėdų nebus, numylėtieji kaulai, įsileisk mane, Orwell gyvulių ūkis, Hayden mergaitė, Hesse Po ratu, Užkalnio Kelionių istorijos, Džiulė ir Džiulija, Nusikaltimas ir bausmė, Diujis: katinas apvertęs pasaulį aukštyn kojom, noriu tik tavęs , tebeskaitoma M. Jackson biografija. Dar yra laukiama viena rezervuota biggrin.gif jei ką, visos iš bibliotekos blush2.gif
aišku, žadu keletą iš jų perskaityti šiais metais, bet tikriausiai suprantama, kad visų neperskaitysiu net ir turėdama atostogas rolleyes.gif

nežinau, ar minėjau savo pasižadėjimą kitiems metams? biggrin.gif Namuose neturėsiu daugiau nei trijų knygų vienu metu (bibliotekinių) biggrin.gif Mane prižiūrės biggrin.gif tik įdomu, kiek laiko laikysiuos jo blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
2011m manes laukia

Kvepalai
Baltasis tigras
Paneles Smilos sniego jausmas
Kleopatros memuarai
Tataigis
Plytu gatve
Kinrozes ziedas
Be likimo
Gyvenimo losimas
Tolima. Artima
Pakeliui i Babadaga
Susitike dykumoje..
ohmy.gif biggrin.gif
Papildyta:
'Mergaite' dar pamirsau, laukia ir ji smile.gif

su tais "Avantiuristais' sudominot mane, turiu abi dalis nuo seniausiu laiku...

O jie apie ka, detektyvas?

Eliss, idomu ar tau patiks "Laiskai is mano maluno", galima sakyt ir man jie buvo malonus atradimas, megstu tarp kitu knygu turet tokiu, kurias gali skaityt gabaliukais, kada nori, kurį nori.. wub.gif
Atsakyti