Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *44 Namučiai...

Aš kaip visad vėluoju su dovana biggrin.gif

Darbe skaičiau "Sudeginta gyva", nu nedaro man ji įspūdžio vistiek.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 12 13, 21:25)

Darbe skaičiau "Sudeginta gyva", nu nedaro man ji įspūdžio vistiek..  rolleyes.gif

Negasdink tu, kurios sumokejo uz sita knyga 40 lt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 12 13, 21:31)
Negasdink tu, kurios sumokejo uz sita knyga 40 lt biggrin.gif

unsure.gif nesigąsdinkit, gal aš nieko nesuprantu
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 12 13, 19:47)
Ar daug yra skaiciusiu Meistras ir Margarita Bulgakovo? g.gif kazkaip pamasciau, kad turbut reiktu perskaityt sita knyga.. ar lb sunki?

Aš jos nesu skaičiusi. Gal kada nors ir reiktų, bet kol kas to planuose dar neturiu. Ir taip 1000 ir 1 knyga kurias noriu perskaityti tongue.gif blush2.gif

QUOTE(adžani @ 2010 12 13, 20:24)
Beje,merginos nepamirskim pasigirt kas ka gavot dovanu is knygiu. blush2.gif

Tikiuosi, visos taip ir padarys ax.gif

Apie metų TOP'us. Aišku, kiekviena juos sudarinėsim taip, kaip pačioms atrodo(kuo įvairiau, tuo įdomiau). Pvz. aš asmeniškai norėsiu ne tik geriausių dešimtuką surašyti, bet ir tokias nominacijas kaip kad:
Solidžiausias pirkinys (kadangi pati vieną tokį turėjau tongue.gif , tai ir nominacijai šiai knygai sugalvojau) smile.gif
Metų atradimas
Metų geriausios knygos (arba TOP'as)
Metų šokiruojanti knyga
Metų nusivylimas
Nuograužos (nebaigtos skaityti)
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 12 13, 18:47)
Ar daug yra skaiciusiu Meistras ir Margarita Bulgakovo? g.gif kazkaip pamasciau, kad turbut reiktu perskaityt sita knyga.. ar lb sunki?

Skaičiau ją mokyklos laikas per rusų literatūrą, dar ir rusų klaba. Klasika. Labai verta dėmesio, bet visiškai ne pramoginė knyga.

QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 13, 19:39)
Apie metų TOP'us. Aišku, kiekviena juos sudarinėsim taip, kaip pačioms atrodo(kuo įvairiau, tuo įdomiau). Pvz. aš asmeniškai norėsiu ne tik geriausių dešimtuką surašyti, bet ir tokias nominacijas kaip kad:
Solidžiausias pirkinys (kadangi pati vieną tokį turėjau tongue.gif , tai ir nominacijai šiai knygai sugalvojau) smile.gif
Metų atradimas
Metų geriausios knygos (arba TOP'as)
Metų šokiruojanti knyga
Metų nusivylimas
Nuograužos (nebaigtos skaityti)

o man atvirkščiai geriau vietoj visokių dešimtukų rašyti nominacijomis.
Atsakyti
Ingėnai,o kokią knygą pasilikai?Nes nelabai prisimenu ko norejau,kažkur buvau užsirašius,bet nerandu dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 13, 20:48)
o man atvirkščiai geriau vietoj visokių dešimtukų rašyti nominacijomis.

Man nominacijos gal irgi įdomiau drinks_cheers.gif Tokio kaip TOP10 kažin ar net rašysiu, tiesiog išvardinusiu labiausiai patikusias knygas. Ne tiek svarbu, ar jų bus trys, ar penkios ar dešimt.

Kadangi mano išsiųsta dovana jau gauta, tai tęsiu pažadą ir prisipažįstu, kokia gi ta knyga, kurią buvau nupirkusi dovanai, bet kurią privalėjau pasilikti sau blush2.gif
Ir tai yra Gabriel Garcia Marquez "Apie meilę ir kitus demonus" smile.gif

user posted image

Netrukus po mano skaitymo ją kaip tik labai išgyrė, jei neklystu, Bianca. Tai aš galėčiau pasirašyti po visomis jos liaupsėmis ir tikrai įrašysiu šią knygą į savo metų atradimus.
Tai knyga, kurioje tikrovė persipina su legendomis, mistika susilieja su erotika, kur sklando aistra. Asmeniškai man, jei žinau, kad knyga parašyta remiantis legendomis, knygai tai tampa tarsi kokybės ženklu. Dievinu paslaptis, o jei jos dar nevienadienės...
Knygos kalba nuostabi, sodri, vaizdinga. Tiršta, tarsi medus, norisi skaityti ir skaityt, pasinerti knygoje, tarsi vandenyne.
Užbaigus knygą jaučiausi pakylėta bigsmile.gif Nes ją skaitydama gavau kalną gerų emocijų.
Minusas tik vienas , kad ši knyga gan mažos apimties unsure.gif
Kaip ir Biancai, "Apie meilę ir kitus demonus" man patiko nepalyginamai daugiau už "Meilę choleros metu". O daugiau šio rašytojo kūrinių nesu skaičiusi.
Norėčiau perskaityti dar kažką panašaus. Ir labai noriu pamatyti šios knygos ekranizaciją (tik bėda, jei teisingai supratau, ar nebus ekranizacija ispanų kalba g.gif doh.gif )
Taigi jei kas nors žinot dar kažkokių panašių knygų, garsiai šaukit smile.gif
Atsakyti
aaa,taip ir galvojau doh.gif maniau,kad gausiu kažką iš Markeso smile.gif Na teks dabar ją įsigyt,nes porą jo knygų skaičiau,tai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 12 13, 21:14)
aaa,taip ir galvojau doh.gif maniau,kad gausiu kažką iš Markeso smile.gif Na teks dabar ją įsigyt,nes porą jo knygų skaičiau,tai patiko smile.gif

Mat iš Markeso pasirinkimas nebuvo toks ir didelis. Berods, kiek pamenu, rašei, kad "100 metų vienatvės" jau skaitei, o gal ir dar kažkurią kitą (jau gerai nebepamenu). O tokiais pavadinimais kaip kad "Apie mano liūdnasias kekšes" ar "Patriarcho ruduo" kažkaip nesiryžau Kalėdoms dovanoti unsure.gif (kažkaip nesiderinantys jie man su šventėmis, ypač tas pirmasis).
Na bet "Geiša" juk irgi iš tavo sąrašiuko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 13 gruodžio 2010 - 21:20
Žiemiška (kalėdinė) tema
QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 07, 14:57)
Labas,

Galvoju, ir niekas nešauna į galvą.
Šiemet pavyzdžiui skaičiau . Bet ji man nelabai patiko, tai nelabai ir rekomenduoju.
Daug geresnė gal būt ši. Seniai skaičiau, tokia plonytė, patiko, net nusipirkau.
Oho, kokie atsiliepimai nuoširdūs, kad ir aš iš karto užsimaniau perskaityti tas knygas  4u.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2010 12 07, 15:09)
Ai, dar tokios su žiema asociajuojasi, bet jų neskaičiau, nežinau apie ką:

John Steinbeck. Mūsų nerimo žiema.

Danutė Bindokienė. Angelų sniegas.

Kęstutis Navakas. Du lagaminai sniego

Anita Shreve. Šviesa ant sniego

Jei ką gero rasi, pranešk...  ax.gif

Reikia atsikelti darbus, kad nepamirščiau smile.gif
Papildyta:
Aš pati radau dar knygas su tokiais pavadinimais:
Dikensas "Kalėdų giesmė"
C. Mortimer "Kalėdų stebuklas"
J. Friedrich. 4 1/2 draugo ir "Kalėdų senelių agentūra"
Kalėdų vakaro novelės;
Kalėdų rožė;
Kalėdų viltys ir vestuvės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mona187: 13 gruodžio 2010 - 22:05
QUOTE(Mona187 @ 2010 12 13, 21:59)
Aš pati radau dar knygas su tokiais pavadinimais:
Dikensas "Kalėdų giesmė"

Apie šitą aš jau seniausiai rašiau mirksiukas.gif Netgi mini atsiliepimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 13 gruodžio 2010 - 22:02
QUOTE(Ingėnas @ 2010 12 13, 22:02)
Apie šitą aš jau seniausiai rašiau mirksiukas.gif  Netgi mini atsiliepimą.

Gal nepastebėjau. O kada tas buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mona187: 13 gruodžio 2010 - 22:10