Įkraunama...
Įkraunama...

Mano Gustuko gimimas

Mano visa gimdymo istorija prasidejo 2003 m. birželio 5-osios ankstų rytą. Ketvirtą ryto pajutau maudimą. Kažkaip net nesudvejojau, kad tai gali būti tik apgaulingi sąrėmiai. Grįžau i lovą, švelniai pajudinau miegantį vyrą ir šypsodamasi pasakiau, kad mūsų mažylis jau pakeliui ir jau šiandien jį pamatysime... bigsmile.gif
Pagulėjusi kokį pausvalanduką neiškenčiau, išlipau iš lovytės. Nuėjau patyliukais į kitą kambarį, išsitraukiau visas knygas apie nėštumą ir gimdymą. Mama buvo prisakius, kad neskubėčiau iškart į ligoninę, tad man prisireikė pasitikslinti literatūroje, kada čiau reik judėt ten. Prisiskaičiau, kaip skaičiuot sąrėmius ir kokio dažnumo turėtų būti. Taip sėdėjau pasiėmus laikrodį turbūt 4 valandas biggrin.gif . Man atrodė, kad jau skausmai visai dažni tad prikėliau vyrą ir nutarėm važiuot į klinikas (buvau įsitikinusi, kad aš ir mano mažiukas ten gausime visą reikalingą pagalbą). ax.gif
Kauno Medicinos Universiteto klinikose buvom apie puse 9 ryto. Paguldė, patikrino (gimdos kaklelis buvo atsidaręs 4 cm.) ir prasidėjo didysis laukimas... Gimdos kaklelis neskubejo atsidaryti.. Per 6 valandas teatsidare tik dar 2 cm.. O skausmas jau bovo ohoho blink.gif ... Nors važiavau nusiteikusi gimdyti be jokių nuskausminimų, t.y. natūraliai, neištveriau ir paprašiau epidūralinio nuskausminimo. Va čia ir prasidėjo visos bėdos doh.gif !
Pirmiausia atėjo rezidentė ir mane apžiūrėjo, maždaug nusprendė kokios man reiks dozės. Tada atėjo pats anesteziologas, pažiūrėjo, ka ji ten buvo nusprendusi. Ir jo manymu, ta dozė man buvo per maža..mano nelaimei..
Prasidėjus nuskausminamųjų poveikiui pajutau, kad man tirpsta ne tik dubuo visas, bet ir kojos, kad man silpna.. Subėgo kalnas gydytojų, nes mano kraujospūdis pakilo virš 200. Po kokio pusvalandžio kojų nejaučiau visai. Vyras išvis perbalęs lakstė, nesuprato kas darosi. Pradėjo lašinti lašelines. Kraujospūdis po kurio laiko stabilizavosi, bet kojų taip ir nejaučiau. Nuskausminamuosius, reik kas valandą papildyt, bet po tokių dalykų, gydytojai bijojo jau ką nors ir daryt.. Tad gimdyti pradėjau apie 7 valandą vakaro, jausdama visus skausmus ir nejausdama kojų.
Bet vos tik 8 valandą išvydusi savo mažiuką, tokį susigūžusį ir dar nedrąsų viską pamiršau!! Mano stebuklelis! Lauktas ir išsvajotas! Jis buvo toks kokį ir įsivaizdavau, šviesiais plaukučiais ir mėlynom akytėm, mano angeliukas wub.gif
Su vyru abu nubraukėm po džiaugsmo ašarėlę, tokie laimingi dar nebuvom.. biggrin.gif

P.S. Kojas pradėjau jausti kitą dieną. Galvą skaudėjo nerealiai, daug labiau nei pats gimdymas, dar 2 savaites. Bet tai manęs neatbaidė nuo dar vieno nėštumo, tikiuosi Dievulis man dar duos vieną leliuką ir tikrai nesvarbu kokia kaina, dėl to galėčiau dar ir ne tiek iškęst 4u.gif Bet kitą syk būsiu gudresnė ir kantresnė ir apseisiu be jokiu nuskausminamųjų schmoll.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ajajai, su tais nuskausminimais, negali zinoti, kaip geriau.. Bet saunu, kad viskas gerai ir laimngai. Aukit sveiki ir dideli:)
Atsakyti
Smagu, kad ir sunkiai, bet viskas gerai baigėsi. rolleyes.gif
Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
na va kaip su tais nuskausminamaisiais pasitaiko g.gif Smagu, kad nebijosi gimdyti antro leliuko, šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
As ir buvau nutarus be nuskausminamuju gimdyt, bet neistveriau siaubingu skausmu... Nu, tai dar ir dabar kartkartem jauciu nestipru skauma toj vietoj, kur dare epidurini..
Kaip smagu, kad planuoji dar viena vaikiuka gimdyt. Sekmes ir lengvo antro gimdymo 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu 4u.gif
Kad ir buvo siokiu tokiu nesklandumu, svarbu pabaiga grazi. Aukit dideli ir sveiki. 4u.gif
Atsakyti
Aciu, buvo verta viska iskest biggrin.gif Manau mes visos bet ka galetume padaryti, del savo mazuliuku 4u.gif Cia tiek istoriju prisiskaiciau, kiek moterys iskencia, kad galetu pastoti, paskui isnesioti savo kudikelius, tad kai pagalvoji, cia buvo vieni niekai blush2.gif
Atsakyti
su tais nuskausminamaisiais čia kaip kam.. man irgi darė epidūrinį, bet neskaudėjo nei galvos, nei kokių didelių nesklandumų nepasitaikė (man gerai) biggrin.gif
kojų, tiesa, nejutau kažkiek laiko ir aš, bet neilgai ir nejutau jokių nepatogumų dėl to unsure.gif
sėkmės augant, svarbiausia kad dabar esat sveiki ir laimingi.. 4u.gif
Atsakyti
Smagu, kad viskas gerai baigiasi. bigsmile.gif Pg. tavo nicke galiu spręsti, kad esame kolegės bei mūsų leliukai bendravardžiai drinks_cheers.gif
Papildyta:
Tiesa galvoju, kad greičiausiai tau pataikė į subdurinį tarpą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiv@ @ 2006 02 09, 22:23)
Smagu, kad viskas gerai baigiasi.  bigsmile.gif Pg. tavo nicke galiu spręsti, kad esame kolegės bei mūsų leliukai bendravardžiai  drinks_cheers.gif
Papildyta:
Tiesa galvoju, kad greičiausiai tau pataikė į subdurinį tarpą  g.gif

Koks malonus sutapimas thumbup.gif . O Dėl epiduro, tai taip ir buvo, bandė paskui kamsti daryt, paėmė kraujo iš venos, sušvirkštė vėl i stuburą. Bet nepadėjo verysad.gif
Linkėjimai Gustukui, aukit sveikučiai biggrin.gif
Atsakyti
grazi istorija wub.gif wub.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti