Įkraunama...
Įkraunama...

Prekių grąžinimas - 2

QUOTE(linosska @ 2013 01 22, 15:08)
Sausio 5d is asusshop pirkome nesiojama kompiuteri, prastai spaudziasi tarpo klavisas. Siandien parasiau i el.parduotuve, sako gali buti gamyklinis brokas. Sutinka pakeisti klaviatura, o paties kompiuterio nekeicia i kita, nes per velai kreiptasi. Ar jie teisus?

Gavau stai koki atsakyma is VNMPI
Pastebime, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos Civilinio kodekso 6.363 str. 6 d., pakeisti techniškai sudėtingą ir brangią prekę pirkėjas turi teisę reikalauti, jeigu tos prekės kokybei nustatyti reikalavimai iš esmės pažeisti.
Tarpo klavišo funkcionalumo sutrikimai nelaikomi esminiu kompiuterio defektu, todėl garantinių įsipareigojimų taikymas laikomas pakankamų Jūsų teisių įgyvendinimu.

Atsakyti
Merginos, reikia jusu patarimo. 4u.gif Gruodzio 29 d., Elegant Line pard. pirkau batus uz 560 Lt, bet namuose su pavaiksciojus supratau, kad jie baisiai nepatogus, padas kietas kaip betonas 4u.gif , net peda skaudedavo. taip islaikiau batus namie visa men, kas kart juos pravaiksciodavau. Sausio 29 d, , lygiai po men. nunesiau atgal i parduotuve, parasiau pretenzija, kad man grazintu pinigus. Po keliu dienu man paskambino is ten ir pranese, kad pinigu tikai negrazins, galiu pasikeisti i kitus.
Paskambinau i ne maisto inspekcija, visa situacija nupasakojau. Inspektore tik pasake, kad tai mano kalte, as jau turejau parduotuveje jausti ju nepatoguma. doh.gif doh.gif

Na as jau nusipirkau kitus batus, ir antru tokiu panasiu man nebereikia. Man aktualu atgauti pinigus. rolleyes.gif
Klausimas, ar galiu pasinaudoti parduotuves pasiulyma pasikeisti kitus batus, gavus nauja pirkimo ceki su baatis, juos grazinti per 2 savaites ir atgauti pinigus ?
Ar man duos nauja ceki , ar koki tai dokumenta, kad batai buvo pakeisti ? Ar naujiem pakeistiem batams galios 2 savaiciu grazinimo taisykles ?

Atsakyti
QUOTE(lauryna @ 2013 02 01, 19:11)
Merginos, reikia jusu patarimo. 4u.gif Gruodzio 29 d.,  Elegant Line pard. pirkau batus uz 560 Lt, bet namuose su  pavaiksciojus supratau, kad jie baisiai nepatogus, padas kietas kaip betonas 4u.gif , net peda skaudedavo. taip islaikiau batus namie visa men, kas kart juos pravaiksciodavau. Sausio 29 d, , lygiai po men. nunesiau atgal i parduotuve, parasiau pretenzija, kad man grazintu pinigus. Po keliu dienu man paskambino is ten ir pranese, kad pinigu tikai negrazins, galiu pasikeisti i kitus.
Paskambinau i ne maisto inspekcija, visa situacija nupasakojau. Inspektore tik pasake, kad tai mano kalte, as jau turejau parduotuveje jausti ju nepatoguma. doh.gif  doh.gif

Na as jau nusipirkau kitus batus, ir antru tokiu panasiu man nebereikia. Man aktualu atgauti pinigus. rolleyes.gif
Klausimas, ar galiu pasinaudoti parduotuves pasiulyma pasikeisti kitus batus, gavus nauja pirkimo ceki su baatis, juos grazinti per 2 savaites ir atgauti pinigus ?
Ar man duos nauja ceki , ar koki tai dokumenta, kad batai buvo pakeisti ? Ar naujiem pakeistiem batams galios 2 savaiciu grazinimo taisykles ?

Nu, žinokit, pagal LT įstatymus persigalvoti dėl pirkinio galit per dvi savaites, todėl tikrai uždelsėt grąžinti batus. Pasibaigus tam laikotarpiui nebrokuotą prekę (nepatogūs- tai nėra brokas) priimti arba pakeisti į kitą prekę parduotuvė gali sutikti tik iš geranoriškumo, bet to daryti jie tikrai neprivalo. Tai čia jie labai gražiai iš savo pusės pasielgė, kad pasiūlė Jums keitimą į kitus.
Naujiems batams kvitą turi duoti, bet kadangi keitimas yra išimties tvarka, tai gal ir gali kažką pasižymėti ant kvito, tačiau naujus batus grąžinti ir pinigus atgauti turite teisę. Kiek lengva tai bus emociškai, čia jau nuo kontoros priklauso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue Rose @ 2013 02 01, 22:42)
Nu, žinokit, pagal LT įstatymus persigalvoti dėl pirkinio galit per dvi savaites, todėl tikrai uždelsėt grąžinti batus. Pasibaigus tam laikotarpiui nebrokuotą prekę (nepatogūs- tai nėra brokas) priimti arba pakeisti į kitą prekę parduotuvė gali sutikti tik iš geranoriškumo, bet to daryti jie tikrai neprivalo. Tai čia jie labai gražiai iš savo pusės pasielgė, kad pasiūlė Jums keitimą į kitus.
Naujiems batams kvitą turi duoti, bet kadangi keitimas yra išimties tvarka, tai gal ir gali kažką pasižymėti ant kvito, tačiau naujus batus grąžinti ir pinigus atgauti turite teisę. Kiek lengva tai bus emociškai, čia jau nuo kontoros priklauso  biggrin.gif

Uzdelsiau, todel kad man jie patiko. Vis maniau, kad panesiojus namie kazkas pasikeis, ir nustos skaudeti padus, bet deja....
Atsakyti
QUOTE(lauryna @ 2013 02 01, 22:48)
Uzdelsiau, todel kad man jie patiko. Vis maniau, kad panesiojus namie kazkas pasikeis, ir nustos skaudeti padus, bet deja....

Aš gi, Jūsų nekaltinu, tikrai nuoširdžiai užjaučiu, kad išsvajoti ir brangūs batai pasirodė netinkami patogiai avėti 4u.gif
Pasikeiskit, kol dar sutinka, į kitus ir jei nuspręsit- grąžinsit juos. Kvitą Jums duoti privalo, grąžinti per nustatytą laikotarpį (2 sav.) galit be problemų, gal tik reikės užpildyti prašymo grąžinti pinigus formą, dėl visa ko turėkit ir asmens dokumentą. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Siandien pasikeiciau i naujus batus, skirtuma grazino 200 Lt. Su naujais batais dave nauja pirkimo ceki. Tai per 2 savites turiu teise grazinti atgal. biggrin.gif
Atsakyti
Na, ir puiku drinks_cheers.gif O gal naujieji batai patiks ir juos pasiliksit? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue Rose @ 2013 02 02, 22:54)
Na, ir puiku  drinks_cheers.gif  O gal naujieji batai patiks ir juos pasiliksit?  mirksiukas.gif

Turiu 2 savaites pagalvoti. biggrin.gif
Atsakyti
Pirko galingą kompiuterį – gavo katę maiše?

paskaitykit, gal kam pravers susidurus su panasia situacija ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Norėčiau pasiteirauti, gal kuriai yra taip nutikę ir kaip tokioj situacijoj elgėsi ? Prieš du mėn. pagal užsakymą man pagamino akinius. Juos gavusi nemačiau jokio broko, todėl sutartyje gavusi akinius pasirašiau, kad akiniai kokybiški. Dabar situacija pasikeitė, nes mano manymu akinių rėmelis nekokybiškas, nes jau po 2 mėn nešiojimo nulūžo kojelė. Dar kyla įtarimas, kad galbūt rėmelis buvo paiimtas iš ekspozicijos. Ar yra tikimybė grąžint akinius ir atgaut pinigus, kaip manot?
Atsakyti
Jus turite teise reikalauti suremontuot akinius, arba pakeisti i kitus. Del broko kiek sudetingiau, nes Jus akinius devejote ir galejote pati sulauzyti, todel jau butu reikalinga ekspertize.
Atsakyti
Ar galima grazinti papuosalus, pvz. auskarus, prktus per beta.lt? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurum2010: 16 vasario 2013 - 13:18