Susidūriau su prolema. Nežinau kaip ją spręsti, nes pirmą kartą gyvenime susidūriau su nesąžiningais pardavėjais. Pabandysiu trumpai aprašyti situaciją. Nusipirkau iš firmos duris.Su firma buvo sutarta, kad už atitinkamą mokestį jie įstatys į duris rankenų mechanizmus ir duris atveš. Atvežus duris, kadangi namie remontai gražiai supakuotas duris palikau taip ir stovėti, vardan jų kokybės, "nenusikleckios", nesusibraižys. Gal aš ir naivi, bet dėl kokybės kad kažkas ne taip, net minties nebuvo. Pinigus sumokėjau vairuotojui ir pasilikau sąskaitos faktūros kopiją sau.
Po kiek laiko, įpareigojau meistrą sudėti rankenas (čia galbūt buvo pats kvailiausias sprendimas
). Meistras sudėjęs rankenas pastatė duris kambaryje, kur visu gražumu ir pamačiau jų KOKYBĘ . 60 cm pločio durys trijuose vietuose įtrūkę (prieš tai įtrūkimų nebuvo matyti, nes durys tamsiai rudos). Gal gavę dulkių tie įtrūkimai išryškėjo, sunku pasakyti. Durys dar net neįstatytos, o jau ima trūkinėti akyse. Durų kokybė baisi. Pertvaros priklijuotos labai grubiai, tarp jų ir stiklų baisiausi tarpai. Žiūrint į abejas prie sienos pastatytas duris vaizdas iš viso kraupus. Negana, kad lyginant abejas duris jų pačių atspalviai skirtingi (o durys bus vienoje patalpoje ), durų stiklai skirtingų atspalvių lyginant abejas duris, bet ir pačiose 80 cm pločio duryse, kur sudėti trys stiklai - jie taip pat skirtingų atspalvių.Tai iš viso - dvejose duryse - trijų atspalvių stiklai. Firma atsisakė parsivežt nekokybiškas duris.
Nuvežėme savo transportu. Kadangi pakuotes buvome išmetę, tai saugodami ir taip jau baisios kokybės duris, susukome jas į dekučius. Nuvežus į parduotuvę duris, draugas nuvyniodamas dekutį kažkaip jį truktelėjo ir paplėšė vienų durų apatinio kampo juostelę. Kilo baisus skandalas, kaip mes nesaugome durų. Aš tai stovėjau pakraupusi. Dar paklausiau pardavėjo iš viso, kas čia per durų kokybė ir gal man namie jas pasistatyt į vitriną ir dulkes pūst?? Jei jau nuvyniojant dekutį juostelės lupinėjasi. Prie jo akių gi viskas įvyko, ne namie atlaupę atvežėm.Tą dieną nieko neatsakė, tik "Žiūrėsim". Po keleto dienų nuvažiavusi gavau atsakymą, kad durų PAKEIST jie negali todėl, kad mes "padarėm tas dvi skylutes jose - įsukom rankenas". Duryse daryti pakeitimai, pardavėjas tokių nepriims.
Nors mechanizmus į duris sudėjo JŲ meistras - tai jis jau padarė pirminius pakeitimus. PINIGŲ GRĄŽINTI taip pat negali. Jiems nuostolis. Tai 80 cm durims pakeis tik stiklus - sudės vienodus. O kitas duris (60cm pločio) - parsiveš dar vienas brokuotas ir iš tų dviejų brokuotų bandys mums "sulipdyt" KOKYBIŠKAS duris!!!!!! Duok Dieve jiems sveikatos!
Kai su pardavėju pradėjau kalbėt apie gėdos jausmą vežant tokios kokybės duris klientams, gavau atsakymą, kad mes patys sulaužėm tas duris (turiu omenyje tuos tris įtrūkimus, tik įdomu, kokiu budu tai galima padaryt) ir kad jei nori geros kokybės durų - tai eik ir pirk už 1000lt/vnt. Na nežinojau, kad šiais laikais pirkdamas duris ir mokėdamas už vienas 500 lt neturi teisės reikalauti kokybės. O gal aš klystu?
Man paklausus apie garantiją (perkant buvo žodžiu pasakyta, kad garantija metams, nors prašiau dokumento, tai įrodančio, bet pasakė, kad turėsiu PVM sąsk faktūras) - pradėjo aiškint, kad dėl įsuktų rankenų jie nieko negali padaryt. Tai paskiau man kilo toks natūralus klausimas, tai kaip firma suteikia garantiją, bet baskiau kratosi atsakomybės? Duryse net nebuvo susukti vyriai, jos net nebuvo įstatytos. Tik su įsuktom rankenom stovėjo kambaryje. Tai ką daryt po kokio pusmečio???Kai jos jau įstatytos??? Tai jau kam tada garantija iš viso reikalinga? Per dvi savaites durims niekas nedaryta.
Norėjau Jūsų paklaust, kaip man elgtis šioje situacijoje?? Pati kalta, kad meistras susuko net neapžiūrėjus durų rankenas. Net nebežinau, ko aš iš jų galiu reikalauti ir, ar iš vis galiu reikalaut?
Kai jų meistras "sukonstruos" tas 60 cm pločio duris iš dviejų (košmaras kažkoks) - ir jei man bus jų netinkama kokybė, ar galiu aš jų atsisakyt ir reikalaut dar kažką daryt?? Ir būtent ką? Kažkaip nebesinori bendraut su firma, kuri per akis naglai apgaudinėja žmones, tai labiausiai norėtusi, kad jie grąžintų pinigus bet to greičiausiai galiu net nesitikėt! Po durų remonto, kas privalo jas mums atvešt - jie, ar mes patys turėtume jas pasiimt?
Gal galite man padėti?????! Labai lauksiu Jūsų atsakymo!