Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

QUOTE(vixiuke @ 2011 01 03, 23:43)
nieko neesu gaminusi, bet bandau pereiti prie ekologiškų produktų, tad galvoju, gal pati galėčiau pasidaryti pvz šampūną? Per paiešką radau čia tik kietą šampūną, o sakykit skysto negaminat? Dar gal ne visai kosmetika, bet šiek tiek į temą, skystą muilą gal galima pasidaryti iš juodojo afrikietiško kieto muilo? Ar kaip kitaip?  4u.gif

drasos nemazai turit biggrin.gif daug kam sunku atsitaikyti pirktini natur./eko sampuna, o ka jau kalbet apie savos gamybos.. gerai jei is pirmo karto pavyks, o jei ne, tai kiek tokiu bandymu galima daryti ax.gif
o kam gadinti muila ir is jo daryti skysta, jei buna tu afrikietisku juodu muilu ir skystu pirkti..

QUOTE(Dominyyka @ 2011 01 04, 00:32)
Tiesiog pamaniau gal kazka ekologisko naudojat  blush2.gif  blush2.gif

as buteliukus/indelius plaunu su sampunu arba muilu biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Aš neatsidžiaugiu savo gamintu pirmuoju kremuku. Vienu metu jau rašiau, kad lyg ir nelabai man jis patinka veidukui, bet kuo toliau, tuo labiau man jis gerulis wub.gif Veidukas koks mielas thumbup.gif wub.gif Laikau šaldytuve, nes dėjau tik vit E, kitokių konservantų neturiu.
Ir taip knieti jau kitą darytis blush2.gif ax.gif Bet kai be konservanto, tai pirma šitą turiu pabaigti.
Kremlige tikrai sergu biggrin.gif
Ačiū visoms už patarimus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 01 04, 09:01)
drasos nemazai turit  biggrin.gif  daug kam sunku atsitaikyti pirktini natur./eko sampuna, o ka jau kalbet apie savos gamybos.. gerai jei is pirmo karto pavyks, o jei ne, tai kiek tokiu bandymu galima daryti  ax.gif
o kam gadinti muila ir is jo daryti skysta, jei buna tu afrikietisku juodu muilu ir skystu pirkti..
as buteliukus/indelius plaunu su sampunu arba muilu  biggrin.gif

biggrin.gif dėl skysto muilo - gavau pigiai kieto muilo, tai ir galvoju gal galima iš jo padaryti skystą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 03, 23:58)
gausi skysta muila, o ne sampuna smile.gif
yra kam muilas plaukams tinka, bet retai. ir dazniau sausiems plaukams, pvz juodaodziu.

galima gamintis ir sampuna, zinoma. as gaminausi kelis sampunus (ne is muilo smile.gif), bet kodel nori savo gamybinius eksperimentus nuo sampuno pradet? smile.gif

tai aš ir noriu muilą padaryti skystą iš kieto, o šampūną tai tik taip klausiu gal įmanoma pasidaryti...smile.gif bet jei sakot sudėtinga, tada bandysim pirkti ekologišką.
Atsakyti
Sveikos, jungsiuosi prie jusu jei galima 4u.gif

laukiu siuntinuko su paskutinem priemonem ir bandysiu kremukus gamintis.. tikriausiai ateisiu su kruva klausimu pas jus doh.gif bet jus juk padesit? blush2.gif

QUOTE(vixiuke @ 2011 01 03, 22:43)
nieko neesu gaminusi, bet bandau pereiti prie ekologiškų produktų, tad galvoju, gal pati galėčiau pasidaryti pvz šampūną? Per paiešką radau čia tik kietą šampūną, o sakykit skysto negaminat? Dar gal ne visai kosmetika, bet šiek tiek į temą, skystą muilą gal galima pasidaryti iš juodojo afrikietiško kieto muilo? Ar kaip kitaip?  4u.gif

as rusaiciu forume daug receptu skysto sampuno radau, su laiku ateis laikas ir jam ax.gif dabar muilai ir kremai ant bangos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 01 04, 11:23)
Sveikos, jungsiuosi prie jusu jei galima 4u.gif

laukiu siuntinuko su paskutinem priemonem ir bandysiu kremukus gamintis.. tikriausiai ateisiu su kruva klausimu pas jus doh.gif bet jus juk padesit? blush2.gif

Sveika prisijungus 4u.gif
Padėsim, padėsim, bet prieš tai turi pažadėti, kad bent vieną seną temą perskaitysi biggrin.gif

Darant makiažo valiklį tinka bet koks aliejus, ar geriau dėti abrikosų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 01 04, 11:23)
Darant makiažo valiklį tinka bet koks aliejus, ar geriau dėti abrikosų? ax.gif

Sikart maisiau sezamus su abrikosais. bet koki galima deti, vistiek valys. anksciau, kai vien aliejais valydavau blakstienas, bandziau su migdolu ir makadamiju, tai likdavo labai riebalas. bet valiklyje to vistiek nesijaus, kaip kad su grynu aliejum tepant. ir siaip, eksperimentuoti galima ir reikia happy.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 01 04, 12:36)
Sikart maisiau sezamus su abrikosais. bet koki galima deti, vistiek valys. anksciau, kai vien aliejais valydavau blakstienas, bandziau su migdolu ir makadamiju, tai likdavo labai riebalas. bet valiklyje to vistiek nesijaus, kaip kad su grynu aliejum tepant. ir siaip, eksperimentuoti galima ir reikia happy.gif

Aišku 4u.gif Aš kažkaip pagalvojau, kad gal tik abrikosai turi valančių savybių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 01 04, 11:47)
Aišku 4u.gif Aš kažkaip pagalvojau, kad gal tik abrikosai turi valančių savybių rolleyes.gif

ne, tiesiog riebalas tirpdo dazus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Apie tris savaites naudoju kremus viskas buvo gerai, dabar kažko kad pradėju spuogelius versti net nebežinau ką daryti.
Gal galite kokį receptuką kas imesti kad spuogelius greičiau apnaikintu ir gyti padėtu ax.gif
Atsakyti
o jau palietus sampuno gaminimo tema tai noriu ir as paklausti.. ar jei kalbat apie gaminima turit galvoj daryma nuo nulio? (na kaip verdant muila is sarmo ir alieju) ar i sampuno baze pridedant iv.priedu tinkanciu saviems plaukams. Na pvz. is az nusipirkus baze tai isvis baika atrodo (nezinau kiek ta baze plaukams patinka). o bisk sudetingiau maisyti ingridientus (putu bazes, vandenis, kondicionierius, konservantus ir t.t. AR panasiai) irgi is az turiu galvoj, nes kitur nemaciau, nes nelabai ieskojau. bet ir tai pagal receptus neatrodo sudetinga, kuriu ten apsciai.. cia mano nuomone perddaug nesigilinus, aiku nebandzius.
O is bandziusiu idomu koki atsiliepimai:) (itariu, kad reikia pakartotinai pasiskaityti bent viena tema, kazkur lyg ir buvo kalbeta)
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 01 04, 04:27)
Čia į tą iškeltą klausimą dėl akomos argano aliejaus. Jis sertifikuotas Soil Association ir šalto spaudimo. Radau senas Rasmos žinutes komentuojant kitą aliejų.
Man visai galva susisuko, tad ar galima pilnai pasitikėti šalto spaudimo sertifikuotais aliejais? na man jau visiškai nekilo jokių abejonių perkant tą argano aliejų. Akomoj kiek permečiau sertifikuotus al. tai tik prie mano turimos jojobos dar buvo prirašyta, kad šalto spaudimo nerafinuotas.

Aromatica argano aliejaus aprašyme rašo, kad gaminamas šalto spaudimo būdu ir rafinuojamas. O aš turiu Naujosios Barmunės , parašyta šalto spaudimo būdu, nerafinuotas, bet jokiais riešutais jis man nekvepia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 01 04, 00:41)
ir muilu ne vien sintetiniu juk yra smile.gif

man reikia patarimo kaip isplauti stikline kolba, tiesiog labai sunkiai as ja valiau po pirmo naudojimo, siaura, auksta, toks klausimas ar isvis verta su ja matuot, kai yra patogesniu matavimo indu, gal kuri naudojat ir galit patart 4u.gif
Atsakyti