Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

QUOTE(o-pa-pa @ 2010 12 30, 11:29)
nikofija,reikia ieskotis uzsieniuos,nes LT pigiau nebus,as taip galvoju.LT is principo viskas brangiau biggrin.gif

Tai ir turėjau galvoje parsisiųsti iš užsienio. Pirkau kokosų aliejų iš Naujosios Barmūnės. Rašo, kad ekologiškas, nerafinuotas. Kilmės šalis Filipinai. O prieš tai man draugė padovanojo kokosų aliejaus ,kurį pati parsivežė iš Tenerifės. Sakė prie jos akių išspaudė. Tai labai jie skiriasi. Tas iš Tenerifės daug malonesnis man ir kvapas ne toks stiprus ir pasitepus jausmas malonus, o tas iš Filipinų sunkus kažkoks.
Ir kalusimėlis toks, ar tuos sviestus ir aliejus, kurie turi drėkinantį poveikį, vis tiek reikia tepti ant drėgnos odos? Pati jaučiu, kad taip geriau, bet lyg ir nereikėtų.
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2010 12 29, 22:58)
Neatsiskiria.

QUOTE(Flos @ 2010 12 30, 04:16)
Galima pasidaryti krema su sviestmedziu ir vandenine dalimi, nenaudojant papildomu emulsikliu. sviestmedis turi emulguojanciu savybiu smile.gif

O kiek reikia dėti sviestmedžio? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 12 30, 13:57)
O kiek reikia dėti sviestmedžio? blush2.gif

Gal geriau žinančios patikslins, bet kiek aš teorijos skaičiau (iš supermamų biggrin.gif ) galima dėti 25% sviestmedžio, 25% kt aliejų ir 50% vandens. Labai priklauso nuo sviestmedžio, jo kokybės, aš esu bandžiusi daryti su maždaug 25% vandenine dalimi ir puikiai gavosi. Tik kremą darant jį nemaišyti reikia, o taip įtrinti į sviestmedį viską. Na maždaug kaip miltų gumuliukus tešloj trinam norėdamos juos išmaišyti smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, norėčiau praturtinti savo natūralų šampūną jūrų šilku ir augaliniu silikonu, kiek reikėtų lašinti į 400 ml? blush2.gif

ačiū labai atsakiusiom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2010 12 30, 10:24)
Aš jau irgi pas MB užsisakiau dovanai gimtadieniui balandžio mėnesiui  smile.gif .Tik gal galima parsisiųsti iš kur nors pigiau?

Ieškojau įvar.psl.bet kai pagalvoji apie parsiuntimo mokesčius tai panašiai ir gaunasi. Pigiau yra jei didesnės talpos, ale man ir 5 l talpos užtektų.

O tu esi bandžiusi jau distiliuoti?
Atsakyti
Bandysiu šiandien gaminti masažines plyteles, pagal tokį receptą:

40 gr. bičių vaško;
40 gr. taukmedžio;
110 gr. kakavos sviesto;
5 gr. avokadų aliejaus;
5 gr. migdolų aliejaus;
10 lašų eterinio rožių-apelsinų aliejaus.

kaip manot ar sudėtis gera tokia? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2010 12 30, 14:10)
Gal geriau žinančios patikslins, bet kiek aš teorijos skaičiau (iš supermamų biggrin.gif ) galima dėti 25% sviestmedžio, 25% kt aliejų ir 50% vandens. Labai priklauso nuo sviestmedžio, jo kokybės, aš esu bandžiusi daryti su maždaug 25% vandenine dalimi ir puikiai gavosi. Tik kremą darant jį nemaišyti reikia, o taip įtrinti į sviestmedį viską. Na maždaug kaip miltų gumuliukus tešloj trinam norėdamos juos išmaišyti smile.gif

Ačiū 4u.gif O nesigauna labai riebus kremas? blush2.gif

QUOTE(Valentinka @ 2010 12 30, 14:54)
Mergaitės, norėčiau praturtinti savo natūralų šampūną jūrų šilku ir augaliniu silikonu, kiek reikėtų lašinti į 400 ml?  blush2.gif 

ačiū labai atsakiusiom  4u.gif

Jei dar nesi bandžiusi, tai pirmiausia geriau pabandyk į delne išspaustą šampūno kiekį įlašinti, nes jei nepatiks, likęs šampūnas bus „nesugadintas“ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 12 30, 15:33)

Jei dar nesi bandžiusi, tai pirmiausia geriau pabandyk į delne išspaustą šampūno kiekį įlašinti, nes jei nepatiks, likęs šampūnas bus „nesugadintas“ smile.gif

nea, nebandžiau blush2.gif
sakai gali netikti..
o į saują po lašiuką kokį ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2010 12 30, 13:10)

aš maximum 20 proc. hidrolato imu -tai man visada susijungia ir neatsiskiria, gaunasi labai maloni tekstūra, greitai tirpsta ant odos, gerai susigeria, bet kartu ir nelieka riebalo
Su 50 proc. nelabai rizikuočiau, nes reiktų žinoti tiksliai, kurie baziniai tinkami šiam reikalui, o ne bet kokius imti

QUOTE(Jūružė @ 2010 12 30, 14:08)
Ieškojau įvar.psl.bet kai pagalvoji apie parsiuntimo mokesčius tai panašiai ir gaunasi. Pigiau yra jei didesnės talpos, ale man ir 5 l talpos užtektų.

kiek su parsiuntimu? KN apie 600 lt berods maži
Atsakyti
QUOTE(Valentinka @ 2010 12 30, 15:35)
nea, nebandžiau  blush2.gif
sakai gali netikti..
o į saują po lašiuką kokį ?  blush2.gif

Kiek yra tekę skaityti, tai dauguma pataria iš pradžių nedidelį kiekį išbandyti, nes paskui gali būti gaila šampūno smile.gif Dėl kiekio tai nežinau, reikia klausti tų, kurios naudoja. Paskaičiavus į 400ml aug. silikono reikėtų 2-16ml, o jūrų šilko: 8-20ml (tikiuosi nepavedė matematika biggrin.gif )

Manau, po lašiuką, bet gal geriau palaukti tų, kurios turi ir tiksliai pasakys mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 30, 15:44)
aš maximum 20 proc. hidrolato imu -tai man visada susijungia ir neatsiskiria, gaunasi labai maloni tekstūra, greitai tirpsta ant odos, gerai susigeria, bet kartu ir nelieka riebalo
Su 50 proc. nelabai rizikuočiau, nes reiktų žinoti tiksliai, kurie baziniai tinkami šiam reikalui, o ne bet kokius imti

O išvaizda kaip kremo gaunasi? Ir kiek tada procentų reikia sviestmedžio ir aliejų? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 30 gruodžio 2010 - 14:49
QUOTE(Jūružė @ 2010 12 30, 15:08)

O tu esi bandžiusi jau distiliuoti?

Ne nesu, bet šiaip žinau kaip veikia distiliatorius, anksčiau darbe turėjau. Aišku jo šiek tiek kitoks veikimas. Nemanau, kad labai sudėtinga.
Aš kiek žiūrėjau užsienio parduotuvėse, tai dar brangiau gaunasi. Užsisakiau svarainio kortelę. Paskutinės dienos su gerom sąlygom, jei kam reikia paskubėkite, daug nuolaidų su ja. Gal ir KN prisijungs, tada pigiau bus alembikas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 12 30, 14:48)
O išvaizda kaip kremo gaunasi? Ir kiek tada procentų reikia sviestmedžio ir aliejų? blush2.gif

pas mane geltonas tepalas lotuliukas.gif buvo, bet pvz. kaukė plaukams buvo kaip kremas. Aš tai tikrai nepasakysiu proporcijų kiek procentaliai ko dėjau, tiesiog daugmaž apskaičiaviau aliejus ir 20 proc ėmiau hidrolato. jei rasčiau receptą - pažiūrėčiau. Tiesiog tiek kremui, tiek kaukei dėjau skirtingus produktus, skirtingą kiekį ir skirtingi gavosi pagal konsistenciją.
Atsakyti