Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

QUOTE(Babi* @ 2010 12 29, 20:14)
Sveika prisijungus 4u.gif Ar čia apie kremą kalbėta, ar apie aliejų ir sviestų mišinį, nes negirdėtas dalykas, kad kremas iš skysto taptų kietu ir atvirkščiai? blush2.gif O indeliai stikliniai? ax.gif

Indeliai stikliniai. o kalbėjau apie aliejų ir sviestų mišinį , bet dar ypyliau rožių nuoviro reiktų sakyti ar plikalo, ar arbatos blush2.gif , nes hidroliato dar neturėjau, o norėjosi greit kažką pasidaryti. Aš užsipilu savo rožių žiedlapius ir laikau paskui nukošus šaldytuve. Naudoju kaip toniką, man laikosi labai ilgai jis. Dėjau sviestmedžio, kakavos sviesto,kokosų sviesto ir to rožių nuoviro. Tai kai įdedu į šaldytuvą sukietėja jis, o kambario temperatūroj suskystėja.
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2010 12 29, 20:26)
Indeliai stikliniai. o kalbėjau apie aliejų ir sviestų mišinį , bet dar ypyliau rožių nuoviro reiktų sakyti ar plikalo, ar arbatos  blush2.gif , nes hidroliato dar neturėjau, o norėjosi greit kažką pasidaryti. Aš užsipilu savo rožių žiedlapius ir laikau paskui nukošus šaldytuve. Naudoju kaip toniką, man laikosi labai ilgai jis. Dėjau sviestmedžio, kakavos sviesto,kokosų sviesto ir to rožių nuoviro. Tai kai įdedu į šaldytuvą sukietėja jis, o kambario temperatūroj suskystėja.

O neatsiskiria rožių nuoviras nuo sviestų ir aliejų? ax.gif
Atsakyti
nusipirkau zalio molio milteniu is AN ..vakar dariaus kauke su citrinos ea ir alyvuogiu aliejum..bet man nelabai patiko per riebu..noretus kad taip gerai mano veida nuriebintu ..nes labai nuspuogejau..gal galima butu ji maisyt su vandeniu ir citrinu rozmarinu arbatmedzio ea ? kaip manot ? noriu stiprios kaukes
Atsakyti
QUOTE(Atskridus @ 2010 12 29, 20:52)
nusipirkau zalio molio milteniu is AN ..vakar dariaus kauke su citrinos ea ir alyvuogiu aliejum..bet man nelabai patiko per riebu..noretus kad taip gerai mano veida nuriebintu ..nes labai nuspuogejau..gal galima butu ji maisyt su vandeniu ir citrinu rozmarinu arbatmedzio ea ? kaip manot ? noriu stiprios kaukes

galima su vandeniu maisyti.. o del eteriniu alieju, tai ziurek nepadaugink ir vistiek geriau juos butu istirpinti aliejuje (nedideliame kiekyje)..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 29 gruodžio 2010 - 19:55
Mamytes, pagalbos. ax.gif Gal kvailą klausimą uždaviau, bet vistiek norečiau atsakymą gauti. Noriu gaminti kremuką, o niekur ne randu konservanto. Ar vitamino E bus per mažai?
Papildyta:
QUOTE(adusia @ 2010 12 27, 22:04)
Sveikos, mamytes. Atsirado ir man klausimų ax.gif Tas greipfruktu seklu ekstraktas gali buti tokiam pavydale, kaip "citrosept" arba "citroplius"?

Čią apie tą klausimą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2010 12 29, 18:21)
O distiliatams gaminti aparatas man taip pat labai patinka, gerai būtų turėti. Turiu daug savo rožių, žadu dar pirkti , susirašiau veisles atitinkamas. Levandas taip pat auginu.

kaip fainai wub.gif

QUOTE(o-pa-pa @ 2010 12 29, 18:36)
Na bet jau aliejiniu istrauku tai tikrai galima pasidaryt is savu vietiniu zolyneliu.

tai viską galima daryti iš žolių - ir ištraukas, ir distiliuoti, pvz. greitesniam gauto hidrolato suvartojimui, išgėrimui smile.gif Tik norėjau perspėti, jog pas mus distiliavimo kultūros, tradicijų nėra, todėl kartais vietiniai augaliukai gali kokių siurprizų pateikti smile.gif Belieka įsivertinti, ar apsimoka įsigyti ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 12 29, 20:33)
O neatsiskiria rožių nuoviras nuo sviestų ir aliejų? ax.gif

Neatsiskiria.
Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 12 29, 22:05)
kaip fainai  wub.gif
tai viską galima daryti iš žolių - ir ištraukas, ir distiliuoti, pvz. greitesniam gauto hidrolato suvartojimui, išgėrimui smile.gif Tik norėjau perspėti, jog pas mus distiliavimo kultūros, tradicijų nėra, todėl kartais vietiniai augaliukai gali kokių siurprizų pateikti smile.gif Belieka įsivertinti, ar apsimoka įsigyti ir tiek  mirksiukas.gif

O kokie tie siurprizai galėtų būti? Niekuo rožių nepurškiu, amarus nurankioju, tręšti taip pat natūraliai ketinu( iki šiol patręšdavau trąšomis, tik mažai ). Manau, kad jos jaučia mano meilę ir nepateiks jokių siurprizų ax.gif Reikia tik atkapstyti dar iš kiek žaliavos kiek hidroliato išeina?
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2010 12 29, 22:58)
Neatsiskiria.
Papildyta:
O kokie tie siurprizai galėtų būti? Niekuo rožių nepurškiu, amarus nurankioju, tręšti taip pat natūraliai ketinu( iki šiol patręšdavau trąšomis, tik mažai ). Manau, kad jos jaučia mano meilę ir nepateiks jokių siurprizų  ax.gif Reikia tik atkapstyti dar iš kiek žaliavos kiek hidroliato išeina?

Galima pasidaryti krema su sviestmedziu ir vandenine dalimi, nenaudojant papildomu emulsikliu. sviestmedis turi emulguojanciu savybiu smile.gif
O Nikofijos roziu hidroliatai manau tikrai butu geri, juk KN distiliavo vieno lt rozyno rozes. Tik atlikimo technika turi buti gera:)
Atsakyti
Aš jau apsisprendusi pirkti alambiko aparatą distiliavimui. Reikia tik sudalyvauti kokiose kursuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2010 12 29, 21:58)
O kokie tie siurprizai galėtų būti?

dėl rožių tikriausiai jokių siurprizų, bet jei sugalvotum liepukus distiliuoti, tai kažkodėl labai greitai jie genda wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūružė @ 2010 12 30, 10:43)
Aš jau apsisprendusi pirkti alambiko aparatą distiliavimui. Reikia tik sudalyvauti kokiose kursuose  g.gif

Aš jau irgi pas MB užsisakiau dovanai gimtadieniui balandžio mėnesiui smile.gif .Tik gal galima parsisiųsti iš kur nors pigiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikofija: 30 gruodžio 2010 - 10:26
nikofija,reikia ieskotis uzsieniuos,nes LT pigiau nebus,as taip galvoju.LT is principo viskas brangiau biggrin.gif
Atsakyti