Su Sv.Kaledomis visas
mamytes, o kur galima pigiau nusipirkti kremui stiklini buteliuka 60ml.? Beje, ar yra skirtumas plastikas, ar stiklas? Ieskau kazkokios LT pardes-gamintojo taros, o ne visiems gerai zinomu nuorodu.
Aciu.
QUOTE(kristinkag @ 2010 12 26, 12:34)
Geru svenciu visoms,
Vakar dariau rimtesni kremuka, jau gavau visus uzsakytus produktus, su hidrolatu ir biciu vasku be termometro tai ir si syki gerai gavosi, perskaiciau kad viena moteris dare viska indelyje su dangteliu ir uzdarius suplake tai ir as taip bandziau, nes vaikas mazas neturiu daug laiko kuistis prie kremuku ir gavosi gerai neatsiskyre vanduo
Vakar dariau rimtesni kremuka, jau gavau visus uzsakytus produktus, su hidrolatu ir biciu vasku be termometro tai ir si syki gerai gavosi, perskaiciau kad viena moteris dare viska indelyje su dangteliu ir uzdarius suplake tai ir as taip bandziau, nes vaikas mazas neturiu daug laiko kuistis prie kremuku ir gavosi gerai neatsiskyre vanduo
Su Sventemis visas
tai vat ir as mastau, kai gaminau pirmaji savo krema, man nesusijunge pradzioj aliejus su hidrolatu, tai as kaitinau keleta kartu net, vis dapylinejau hidrolato, bet dhidrolata dapylinejau jau nesildzius, ir viskas kaito bendrai viename inde, ir galu gale susijunge normaliai, tai taip ir nesuprantu, kam kaitint atskiruose induose reikia, gal senbuves pakomentuotu
darydama kuno sviesta tai kaitinau vandens voneleje iki 60 laipsniu..dejau manau 60 proc. kokosu 30 proc sviestmedzio ir 10 skystu...kazkas tokio...o jus gal darot nekaitindamos ? tik sukat ?
o nevykes riebos odos kremas tai atrodo kaip aliejuje plaukiojantis emulsiklio gabaleliai tai vanduo man atrodo bneatskyre..tepu ant veido nes gaila mest..bet labai jau nemalonus
dar norejau paklaust ar galima i krema nuo spuogu deti 60 proc rozmarinu hidrolato ar nenudegins odos ?
ir kiek gramu yra nubrauktam paprastam arbatos sauksltelyje emulsiklio ? nes mano svarstykles gali 10 gramu pasvert bet 1 tai jau niekaip
Papildyta:
su sventem visas
o nevykes riebos odos kremas tai atrodo kaip aliejuje plaukiojantis emulsiklio gabaleliai tai vanduo man atrodo bneatskyre..tepu ant veido nes gaila mest..bet labai jau nemalonus
dar norejau paklaust ar galima i krema nuo spuogu deti 60 proc rozmarinu hidrolato ar nenudegins odos ?
ir kiek gramu yra nubrauktam paprastam arbatos sauksltelyje emulsiklio ? nes mano svarstykles gali 10 gramu pasvert bet 1 tai jau niekaip
Papildyta:
su sventem visas
QUOTE(Atskridus @ 2010 12 26, 18:53)
darydama kuno sviesta tai kaitinau vandens voneleje iki 60 laipsniu..dejau manau 60 proc. kokosu 30 proc sviestmedzio ir 10 skystu...kazkas tokio...o jus gal darot nekaitindamos ? tik sukat ?
Papildyta:
su sventem visas
Papildyta:
su sventem visas
Kad rozmarinų hidrolatas gali nudeginti girdžiu pirmą kartą, gi juo galima purkšti ir veidą paprastai, naudoti vietoj toniko. Nors gal aš nežinau kažko, gal su kitomis medžiagomis jis kaip nors reaguoja
Kai aš gaminau kūno sviestus ištirpdžiau tik kietus sviestus, o kokosų aliejus bemaišant ištirpo. O temperatūra mano menkomis žiniomis nėra svarbi, reikia šildyti, kol ištirps
Prašau patarimo?
ar jeigu ataušęs kremukas atsisluoksniuoja vadinasi nebuvo pasiekta tinkama temperatūra? kaitinau jau porą kartų, Užkaista, viskas gerai, graži kremo masė .atvėsta ir atsisluoksniuoja o gal reikia ko dar pridėti?
dėjau arbatiniais šaukšteliais
1a.š. jojobos
1a.š. taukmedžio
1a.š. mangų sviesto
1a. š. kokosų ir kakavos sviesto
3a.š. liepų hidrolato
3a.š. rožių hidrolato
1a.š emulsinio vaško
eterinių dar nelašinau, kol neišgaunu kremo masės
receptas pačios sugalvotas
prašau patarimo kaip galėčiau pataisyti, kad neatsiskirtų fazės
taip atrodo atvėsęs mano kremas
įtariu per daug emulsinio pridėjau
ar jeigu ataušęs kremukas atsisluoksniuoja vadinasi nebuvo pasiekta tinkama temperatūra? kaitinau jau porą kartų, Užkaista, viskas gerai, graži kremo masė .atvėsta ir atsisluoksniuoja o gal reikia ko dar pridėti?
dėjau arbatiniais šaukšteliais
1a.š. jojobos
1a.š. taukmedžio
1a.š. mangų sviesto
1a. š. kokosų ir kakavos sviesto
3a.š. liepų hidrolato
3a.š. rožių hidrolato
1a.š emulsinio vaško
eterinių dar nelašinau, kol neišgaunu kremo masės
receptas pačios sugalvotas
prašau patarimo kaip galėčiau pataisyti, kad neatsiskirtų fazės
taip atrodo atvėsęs mano kremas
QUOTE(Atskridus @ 2010 12 26, 18:53)
paprastam saukstelyje berods 5 ml arba 3 gr
o as katik koki kuno krema susimeistravau tik kvapas gana stiprus , matyt per daug EA pripyliau dariau is Ylang Ylang ir Pelargoniju hidrolatu, EA, sezamo aliejaus , emulsinio vasko, GSE ir VitE
o ar naudojate roziu vandeni kurnors? viena ar kaip komponenta?
QUOTE(čikibari @ 2010 12 26, 20:27)
man panasiai yra buve, tiesiog per mazai vandenines fazes buvau idejus
mano kremas va kaip ckibiri nuotraukoj atrode tas kur nesigavo...
QUOTE(čikibari @ 2010 12 26, 21:43)
va va tai laukiam abi patarimų dėjau dar pora šaukštelių hidrolato, tai atvėsęs skystas gavosi. sunaudosiu rankoms pirmas blynas š.... tik įdomu dėl ko
o koks yra emulsinis vaskas?