viskas gerai, dėk
QUOTE(varnikė @ 2010 12 10, 00:52)
QUOTE(Elenytė)
Anglį Pavyzdžiui, tą, kur tabletėmis parduodama nuo pilvo skausmo/apsinuodyjimo.
Aš pati nesu dariusi ir tuo nesidomėjau, bet, manau, anglis turėtų tikti dažo puikiai, akių gal neturėtų labai dirginti..
Aš pati nesu dariusi ir tuo nesidomėjau, bet, manau, anglis turėtų tikti dažo puikiai, akių gal neturėtų labai dirginti..
Nepyk, bet man čia jau kraštutinumas...
Oi, tai čia jūs nepykite, jei nusišnekėjau Domėjimasis natūralia kosmetika ir jos gamyba skatina kūrybiškumą Tai ir perlenkiau lazdą su fantazija
QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 10, 22:57)
Tepliojuosi kelinta vakara mixu - mango sviestas, avokado aliejukas, medetku fitolis, siandien dar hialurono ilasinau 2 lasiukus.
Tik as viska darau bet kaip, ar viskas ok? Oda tai puiki, tik ar su savo proporcijom, tiksliau be ju visai, ar viskas bus gerai?
Tik as viska darau bet kaip, ar viskas ok? Oda tai puiki, tik ar su savo proporcijom, tiksliau be ju visai, ar viskas bus gerai?
Hialurono rūgštis netirpsta aliejuje, ji tirpi vandeny. Jums geriau reikėjo, jei dar nenorite gaminti kremo, t.y. emulsijos su vandenine dalimi, įlašinti hialurono į hidrolatą ir juo pasipurkšti prieš tepantis aliejiniu mišiniu. Dabar neištirpę ir nepasiskirstę mišinyje grynos hialurono rūgšties lašeliai gali gerokai sudirginti odą, nes jos koncentracija produktuose rekomenduojama viso labo iki 5 proc..
Dėl proporcijų kūrimo" aliejiniuose mišiniuose, tai, man regis, tikrai viskas gerai. Aišku, laikantis tikslių receptų ir rekomenduojamų aliejų proporcijų, gali tikėtis ingridientų sinergiško ir efektyvesnio veikimo, puikios konsistencijos/tekstūros ir t.t. Bet aš asmeniškai irgi mėgstu kurti" : išsinagrinėti produktų aprašymus, savybes, išsirinkti, kurie man atrodo geriausi-vertingiausi-aktualiausi-tinkamiausi, ir dėti juos krūvon, proporcijų dydį nusistatant pagal ingridiento patrauklumą-mėgstamumą. Gal profaniškai skamba, bet bent jau veido mišinukai, pagaminti tokiu principu, ligi šiol gaudavosi stebuklingi, išties STEBUKLINGI
QUOTE(Elenytė @ 2010 12 11, 06:38)
Oi, tai čia jūs nepykite, jei nusišnekėjau Domėjimasis natūralia kosmetika ir jos gamyba skatina kūrybiškumą Tai ir perlenkiau lazdą su fantazija
o kam galvojai tą anglį pannaudoti?
nepykit, jei kartoju klausimus, kurie jau buvo užduoti, dar neseniai skaitau jūsų kalbas apie kosmetikos gamybą, pasimetu tarp postų...
Vakarykščiai gaminiai: (mamai, brandžiai, jautriai odai) apie 20ml hidr.: laukinių morkų ir pelargonijų + 12-13ml aliejų: erškėtrožių, argano, pasiflorų, aviečių, kamelijų, vynuogių kauliukų, rožių fitolio ir nilinio sviestmedžio. Dariau su emulsiniu vašku, pridėjau spanguolių ir šaltalankių al., pepha, Q10, hialurono, 2-3 lašai kėnių ir petražolių EA, ekokonservanto ir vit. E
Nenuplaunamas kremukas plaukams su BTMS: 30 ml ylang ylang hidr., 5 ml kamelijų al., 1 arb.š., keratinų, apie 1,5g BTMS, ylang ylang ir raud.apelsinų EA., šilkas, pantenolis, ekokonservantas.
Kremas lengvai susigeria, ne per riebus, mamai patiko.
Plaukams dar normaliai neišbandžiau, sutepiau tik likutį iš dubenėlio, įdomu kaip patiks naudojant drėgniems plaukams.
Dabar keliausiu darytis paakiams gelį, nes pasitepiau spanguolių al. ryte, tai labai patiko efektas, norėčiau drėkiklio su šiuo aliejumi, paakių atgaivinimui.
Nenuplaunamas kremukas plaukams su BTMS: 30 ml ylang ylang hidr., 5 ml kamelijų al., 1 arb.š., keratinų, apie 1,5g BTMS, ylang ylang ir raud.apelsinų EA., šilkas, pantenolis, ekokonservantas.
Kremas lengvai susigeria, ne per riebus, mamai patiko.
Plaukams dar normaliai neišbandžiau, sutepiau tik likutį iš dubenėlio, įdomu kaip patiks naudojant drėgniems plaukams.
Dabar keliausiu darytis paakiams gelį, nes pasitepiau spanguolių al. ryte, tai labai patiko efektas, norėčiau drėkiklio su šiuo aliejumi, paakių atgaivinimui.
QUOTE(Elenytė @ 2010 12 11, 07:20)
Hialurono rūgštis netirpsta aliejuje, ji tirpi vandeny. Jums geriau reikėjo, jei dar nenorite gaminti kremo, t.y. emulsijos su vandenine dalimi, įlašinti hialurono į hidrolatą ir juo pasipurkšti prieš tepantis aliejiniu mišiniu. Dabar neištirpę ir nepasiskirstę mišinyje grynos hialurono rūgšties lašeliai gali gerokai sudirginti odą, nes jos koncentracija produktuose rekomenduojama viso labo iki 5 proc..
Dėl proporcijų kūrimo" aliejiniuose mišiniuose, tai, man regis, tikrai viskas gerai. Aišku, laikantis tikslių receptų ir rekomenduojamų aliejų proporcijų, gali tikėtis ingridientų sinergiško ir efektyvesnio veikimo, puikios konsistencijos/tekstūros ir t.t. Bet aš asmeniškai irgi mėgstu kurti" : išsinagrinėti produktų aprašymus, savybes, išsirinkti, kurie man atrodo geriausi-vertingiausi-aktualiausi-tinkamiausi, ir dėti juos krūvon, proporcijų dydį nusistatant pagal ingridiento patrauklumą-mėgstamumą. Gal profaniškai skamba, bet bent jau veido mišinukai, pagaminti tokiu principu, ligi šiol gaudavosi stebuklingi, išties STEBUKLINGI
Aciu labai
Ir dar klausimas - kiek betepciau aliejukais, sviestukais rankas, delnai ziauriai sausi , pirstai ir delnai. Atrodo tiek primaitinu, bet tokie siurkstus. Su sintetiniais kremais to nebudavo. Kazko truksta jiems....
Turiu jūros purvo ir druskos, gal galite pasiūlyti kokių nesudėtingų receptų? Ar tiesiog vienus be priedų naudot?
Ir norėčiau skrabą pasigaminti su smulkintom granatų sėklom. Iš ko gaminti kremą pylingui, gal tiktų bet koks prausiklis+granatų sėklos
Ir norėčiau skrabą pasigaminti su smulkintom granatų sėklom. Iš ko gaminti kremą pylingui, gal tiktų bet koks prausiklis+granatų sėklos
QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 11, 11:47)
Ir dar klausimas - kiek betepciau aliejukais, sviestukais rankas, delnai ziauriai sausi , pirstai ir delnai. Atrodo tiek primaitinu, bet tokie siurkstus. Su sintetiniais kremais to nebudavo. Kazko truksta jiems....
va ir atsakymas isplaukia is paryskintu vietu: aliejus/sviestas yra aliejus/sviestas jis pamaitina oda, o kremas susideda is aliejines ir vandenines fazes (ir kt. priedu) todel geriau drekina oda.. Taigi, jei truksta dregmes, reikia naudoti ne vien aliejus/sviestus, bet ir kremus.. Tas pats galioja ir veidui.. Issausejusios odos aliejus/sviestas nesudrekins.. Naudojant vien aliejus/sviestus galima taip issisausinti oda (o ypac ziemos laikotarpiu), kad po to sunku ir su kremais bus atstatyti dregme (tektu nemazai kremu isbandyti, kol atrasi tinkama odai)..
QUOTE(Sense @ 2010 12 11, 11:49)
man tai labai patiko sveitiklis is medaus, druskos ir kavos - kazkuriame forume buvau nusiziurejusi ir isbandziau Tai gal vietoj kavos ir gali det smulkintas granatu seklas
QUOTE(Sense @ 2010 12 11, 12:49)
Turiu jūros purvo ir druskos, gal galite pasiūlyti kokių nesudėtingų receptų? Ar tiesiog vienus be priedų naudot?
pvz., juros purva gali naudoti slaunims arba net ir visam kunui kaip kauke.. As tai megstu molio kauke visam kunui pasidaryti (ypac pirtyje).. Po to labai svelni oda buna po proceduru..
o su juros druska gali pasidaryti pvz toki sveitikli: juros druska (jei gabaliukai stambesni, tai geriau butu pasmulkinti), aliejus, eteriniai aliejai..
QUOTE(...whatever... @ 2010 12 11, 14:15)
Gal galit pasakyt, kiek maždaug gaunas 1,5 g BTMS?
Nežinau tiksliai emuls.vaško 5ml yra 3g, arbat.šaukštelis turi 2,5 ml t.y.1,5g tai su BTMS to paties principo laikiaus, dėjau 1 arb.š. Aišku, turbūt netikslu, bet viskas puikiai gavosi