Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

QUOTE(gira @ 2010 12 23, 02:26)
Turiu klausimėlį - rimtesniems bandymams dar nepribrendau, bet norėčiau į aliejų, kuriuo tepu kūną, pridėti glicerino (norisi didesnio drėkinimo). Ar teisingai suprantu, kad gliceriną norint sujungti su aliejum reikėtų dėti ir emulsinio vaško? O kaip su konservantais? Vandens jokio nėra, tai taip išeitų, kad nereikia ?

mano ziniomis glicerinas yra tirpus vandenyje arba spirite, o aliejuje netirpsta, taigi, tokio "daikto" kaip galvojate daryti nedaryciau biggrin.gif

QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 23, 10:39)
Labas rytas  4u.gif Labai ačiū visoms už patarimus 4u.gif
Jei dedamas tik vitaminas E, kaip suprantu jis silpnas konservantas, ir daugiau jokio kito neturiu, tai kremuka laikyt šaldytuve būtina ir kiek laiko ?

vitaminas E ne konservantas.. neuzkonservuotas kremas geras gali buti nezinau tiksliai kiek, bet 1-2 savaites tai manau isbus.. reikia paprasciausiai stebeti ar nesikeicia kremo kvapas, spalva, nepelyja ir t.t. jei kas nors pasikeicia, tai jau tada ismesti..
laikyti saldytuve tada geriau jei be konservanto..
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 12 23, 11:01)
vitaminas E ne konservantas.. neuzkonservuotas kremas geras gali buti nezinau tiksliai kiek, bet 1-2 savaites tai manau isbus.. reikia paprasciausiai stebeti ar nesikeicia kremo kvapas, spalva, nepelyja ir t.t. jei kas nors pasikeicia, tai jau tada ismesti..

KN ilgą laiką naudojo kviečių gemalų aliejų, kuriame daug vit E kaip pagrindinį konservantą ir tik vėliau GSE atsivežė. Tiesiog jo reikia didesnės koncentracijos. Aišku, toks kremas neišbus 6 mėn, kaip išbūna su rozmarinais, vit E ir naticidu, bet esant geroms sąlygoms, galėtų išbūti ir kokį mėnesį ar daugiau g.gif -juk žiema ax.gif
niekada nebandžiau -tai nežinau cool.gif
Atsakyti
Palomina, klausyk, jauciu mano kremukui bus panasiai kaip taviskiams...beda emulsiniam KN vaske? kazin.jei dar pabndyt pakaitint ir dadet vasko? g.gif
dar turiu klausima del kaitinimo...kiek laiko jums uztrunka pasiekt 65 laipsnius? niu nezinau...man labai sunkiai sekas...kazkokia nesamone...verda verda jau atrodo tuj tuoj ir staiga vel sumazeja temp... gal as netinkamus indus naudoju? g.gif
Atsakyti
Greipfrutų sėklų ekstrakto niekur nėra verysad.gif Todėl pirkau E, buvo parašyta taip pat prie konservantų.
Gal kas pirkot LT GSE, įmeskite nuorodą.

Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2010 12 23, 12:20)
Palomina, klausyk, jauciu mano kremukui bus panasiai kaip taviskiams...beda emulsiniam KN vaske? kazin.jei dar pabndyt pakaitint ir dadet vasko? g.gif
dar turiu klausima del kaitinimo...kiek laiko jums uztrunka pasiekt 65 laipsnius? niu nezinau...man labai sunkiai sekas...kazkokia nesamone...verda verda jau atrodo tuj tuoj ir staiga vel sumazeja temp... gal as netinkamus indus naudoju? g.gif

pas mane tai vandenine faze atsiskyre kai kuno krema dariau.. bet ir tai tik koks trecdalis.. po to as vis pamaisydavau pamaisydavau ir dabar ziuriu viskas susijunge g.gif bet siaip tai kazko nusivyliau KN emulsiniu vasku..
o as tiesa pasakius nematuoju temperaturu kai gaminu blush2.gif

QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 23, 12:23)
Greipfrutų sėklų ekstrakto niekur nėra  verysad.gif Todėl pirkau E, buvo parašyta taip pat prie konservantų.
Ačiū už patarimus  4u.gif

ir KN nera? is bedos tai ir is vaistines tada galima pirktis..
o butinai GSE? as tai pvz koki rozmarinu co2 ekstrakta pirkciau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 23 gruodžio 2010 - 11:33
yra va čia
http://gamtoskerai.l...-skl-ekstraktas
daugiau niekur nemačiau ax.gif
Atsakyti
Palomina, o tai kaip tu nusprendi, kad jau galima maisyt fazes? smile.gif
zinai, as dariau tipo mamai dovanu..tai kazkaip atsisluoksniavusio nenorejau duot..ir siaip maniau, kad pavyks perkaitinus...bet snipstas...nesustingo ir per nakti...toks kaip aliejus tirstesnis su drumzlem ir neskaidrus...
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2010 12 23, 12:55)
zinai, as dariau tipo mamai dovanu..tai kazkaip atsisluoksniavusio nenorejau duot..ir siaip maniau, kad pavyks perkaitinus...bet snipstas...nesustingo ir per nakti...toks kaip aliejus tirstesnis su drumzlem ir neskaidrus...

gal foto gali padaryti? idomu butu paziureti kaip cia tau gavosi.. ir dar parasyk kiek ir ko dejai i krema wink.gif

darysiu tuoj as vel krema - dovanai biggrin.gif jeigu nesigaus, tai doh.gif bet galvoju si karta det ir emulsini vaska ir ksantana.. idomu kas cia gausis nes dar taip nesu dariusi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 23 gruodžio 2010 - 12:01
QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 23, 12:23)

vaistineje tikrai yra mirksiukas.gif

beje vakar suzinojau kad AN seimininke gyvena mano name, ot kaimiete as, ir gyvenime jos akyse nemacius buvau, nors tikrai ne pirmus metus cia gyvenu doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Akviliuks @ 2010 12 23, 12:55)

man irgi taip buvo panasiai, bet as vis dapylinejau hidrolato , tai teko pakaitint viska kelis kart (gerai kad nebuvau sudejus koncervantu dar) ir galu gale man susijunge viskas i vientisa grazia mase 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 22, 16:54)
merginos, nu iš kur mes galime žinoti ką ir iš kur jus pirkote. Kur pirkote -ten ir klauskite -juk visur savo dozės būna  doh.gif

Labai ačiū už nuoširdumą 4u.gif

Gerų ir ramių švenčių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2010 12 23, 11:55)

vienas iš apytikslių numanymų, kad temperatūros bus daugmaž vienodos - ir aliejinės, ir vandens dalies šildymas toje pačioje vandens vonelėje smile.gif

QUOTE(Mytee @ 2010 12 23, 14:50)
beje vakar suzinojau kad AN seimininke gyvena mano name, ot kaimiete as, ir gyvenime jos akyse nemacius buvau, nors tikrai ne pirmus metus cia gyvenu  doh.gif  lotuliukas.gif

nesigirk čia labai tokia išskirtine padėtim, kai faktiškai su šlepetėm gali nusileisti ir pasiimti savo produktus, o tai žinok, ir mes viską apie tave sužinosim, o tada jau... bash.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 23 gruodžio 2010 - 15:17
QUOTE(Satura @ 2010 12 23, 16:16)
vienas iš apytikslių numanymų, kad temperatūros bus daugmaž vienodos - ir aliejinės, ir vandens dalies šildymas toje pačioje vandens vonelėje smile.gif
nesigirk čia labai tokia išskirtine padėtim, kai faktiškai su šlepetėm gali nusileisti ir pasiimti savo produktus, o tai žinok, ir mes viską apie tave sužinosim, o tada jau... bash.gif  biggrin.gif

hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti