Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

QUOTE(Mėlinakė @ 2010 12 22, 15:52)
Sveikuyės  4u.gif
Kiek reikia dėti glicerino ar haliurono rūgšties į 30 ml.kremą

ir ant glicerino ir ant hialurono rugsties turi buti parasyti kiek procentu prideti i gamini.. tai pasiskaiciuot tik reikia..
Atsakyti
kaip suprantu tai visos turit svarstykles ir viską darote pagal proporcijas. Jau žinot mano istoriją, aš jas grąžinau ir dabar sėdžiu pasimetusi, nes visko tiek prisipirkau, o mano gamyba tolygi ...... verysad.gif Dar šiandien pasiimu siuntinuką iš AZ, bet kas iš to verysad.gif verysad.gif Be svarstyklių aš nieko negaliu daryti verysad.gif

Turiu indelį aliejams matuot, turiu indelį hidrolatams matuot ir kaitint. Tik tiek verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dominyyka: 22 gruodžio 2010 - 16:34
QUOTE(Dominyyka @ 2010 12 22, 17:33)
kaip suprantu tai visos turit svarstykles ir viską darote pagal proporcijas. Jau žinot mano istoriją, aš jas grąžinau ir dabar sėdžiu pasimetusi, nes visko tiek prisipirkau, o mano gamyba tolygi ...... verysad.gif Dar šiandien pasiimu siuntinuką iš AZ, bet kas iš to  verysad.gif  verysad.gif Be svarstyklių aš nieko negaliu daryti  verysad.gif

Turiu indelį aliejams matuot, turiu indelį hidrolatams matuot ir kaitint. Tik tiek  verysad.gif

galima ir be svarstykliu apsieiti.. aisku geriau tureti, bet... kremui pagaminti pagrinde reikia matuoti mililitrais alieju kiekius, sverti tik sviestus ir vaskus.. tai pvz sviestus galima irgi mazdaug ml atsimatuoti (jei labai kietas, kaip kakavos, tai susmulkinti labai), o emulsinio vasko i 5 ml telpa mazdagu 3 g.. tai va smile.gif
Atsakyti
Merginos, nusipirkau augalinio silikono. Ar galiu aš jo dėti į pirktinį kondicionierių plaukams? Ir jei taip, tai maždaug kiek? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2010 12 22, 16:50)
Merginos, nusipirkau augalinio silikono. Ar galiu aš jo dėti į pirktinį kondicionierių plaukams? Ir jei taip, tai maždaug kiek?  ax.gif

merginos, nu iš kur mes galime žinoti ką ir iš kur jus pirkote. Kur pirkote -ten ir klauskite -juk visur savo dozės būna doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, cia as vel gryztu su savo klausimeliais 4u.gif planuoju gaminti kremukus pagal siuos receptukus:

Veido kremas sausai odai (100ml/g)

Riebalinė fazė (70-75 °C)
18ml Alyvuogių aliejaus
11 ml Simondsijų aliejaus
7g Emulsinio vaško
Vandens fazė (70-75 °C)
60ml Rožių arba Levandų hidrolato
3g/ml Glicerino
Trečia fazė (40-35°C)
0.6g/ml (12-15 lašų) Konservanto - greipfrutų sėklų ekstrakto
0.5g/ml natūralaus vitamino E
Ketvirta fazė (30-25°C)
0.5g/m (10-12 lašų) eterinių aliejų

Veido kremas brandžiai odai (100ml/g)

Riebalinė fazė (70-75 °C)
12ml Simodsijų aliejaus
4ml Alyvuogių aliejaus
4ml Avokado aliejaus
7g Emulsinio vaško
Vandens fazė (70-75 °C)
69ml Hamamelių hidrolato
3g/ml Glicerino
Trečia fazė (40-35°C)
0.6g/ml (12-15 lašų) Konservanto - greipfrutų sėklų ekstrakto
0.5g/ml natūralaus vitamino E
Ketvirta fazė (30-25°C)
0.5g/m (10-12 lašų) eterinių aliejų

Tai paskaiciavus emulsinis vaskas cia sudaro 7%, ar nebus kremas lb kietas? Nes kiek domejausi tai emulsinio vasko rekomenduojama i kremukus deti 2-5%.

Bandziau gamintis krema su biciu vasku ir dejau 2 g biciu vasko, 20 g vandenines fazes bei 28 g alieju, viska sveriau svarstyklemis ir gavosi man pienelio konsistencijos kremukas, tai mastau gal cia todel kad alieju ne ml matavau o sveriau? g.gif Gal gaminant sverti tereikia tik birius produktus o visa kita matuoti cilindriukuose?
Atsakyti
QUOTE(Don&Mart‘a @ 2010 12 22, 18:08)
Tai paskaiciavus emulsinis vaskas cia sudaro 7%, ar nebus kremas lb kietas? Nes kiek domejausi tai emulsinio vasko rekomenduojama i kremukus deti 2-5%.

emulsinis vaskas emulsiniui vaskui nelygus.. neaisku koks cia pagal sudeti emulsinis vaskas naudojamas siuose receptuose.. tai gal jo ir turi buti tokie kiekiai, kad kremas gautusi i krema panasus.. Itariu, kad siame recepte naudojamas Cetearyl glucoside.. nes pati si savaitgali zaidziau su tuo emulsiniu vasku ir skystu kremu prisidariau doh.gif biggrin.gif
o va su AN emulsiniu man reikedavo deti nedaug vasko ir gaudavosi normalus kremai.. AN vasko sudetis tokia: Cetearyl wheat straw glycosides, Cetearyl alcohol.

Pasitaisau.. biggrin.gif kremo cia iseis apie 100 ml, tai normalus tada vasko kiekis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 22 gruodžio 2010 - 17:19
Palomina, labai labai aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif hi.gif
Gavau siandien kaip ka is AZ, taip noriu naujai darytis, nes anas kremas man keistas ir tokia baime atsirado, kad man nepavyks vel verysad.gif Vizualiai gavosi puikus, malonus liest, ir oda normali, tik tas pojutis na ne toks kaip turi but naudojant tinkama krema ax.gif
Manau, kad vakare perziurejusi ka gavau, dar paklausinesiu ka ir kaip det blush2.gif
Aliejukus gavau tokiuose maisiukuose mazuose, tai mastau kur juos persipilt reiks g.gif Vienu kartu neisnaudosiu maisiuko. ax.gif
Atsakyti
Gavau ylang- ylang hidrolata, lavandu hidrolata, mango sviesta, ylang-ylang ea., bourrache, germes, medetku, jojoba aliejukus.
Turiu dar avokado alieju, medetku fitoli, vitamina E, emulsini vaska, hialurona, glicerina.
Ka galiu pasidaryt sausai odai ? bijau si syki pasidaryt nesamone verysad.gif
Patarkite, prasau 4u.gif
Atsakyti
na dariau ir as kremus..gavos tik vienas kuri pati sugalvojau...ir labai patiko...dejau jojobos alieju ,sviesmedi roziu hidrolata ir emulsikli...
dariau kunui sviesta is sviesmedzio ir kokoso alliejaus ,dar laseli dejau alyvuogiu ir jajobos..gavos skystalas...kaip manot kodel ? ki kokosai ir sviestmedis kieti o kartu suskystejo...
dar dariau pagal si recepta Lazdynų riešutų aliejus - 120 ml
Rosmarinų hidrolatas - 40 ml
Vaškas - 30 g.
Vaistinio šalavijo ea - 5 lašai; rosmarinų cineolio cht - 5 lašai; laurų ea - 5 lašai
dejau emulsini vaska tai nesigavo...lyg susijunge bet pastovejo diena ir emulsiklis gabaliukais plaukioja aliejuj...ar galima toki sutept ant veido vietoj aliejaus ? gaila mest..ar nekenkia nesusijunges emulsiklis ? kita karta manau darysiu dedama 60 proc rozmarinu hidrolato ir 40 lazdynu aliejaus..kaip manot ?
Atsakyti
QUOTE(Atskridus @ 2010 12 22, 20:36)

dariau kunui sviesta is sviesmedzio ir kokoso alliejaus ,dar laseli dejau alyvuogiu ir jajobos..gavos skystalas...kaip manot kodel ? ki kokosai ir sviestmedis kieti o kartu suskystejo...

kokiomis proporcijomis darei?
aš esu dariusi maždaug tokį - 25 g kakavos sv., 25 g kokosų al., 25 g. sviestmedžio sviesto, 25 ml bet kokio skysto aliejaus. Tai man šitas kūno sviestas sukietėja tik kitą dieną, iš pradžių skystas būna smile.gif
Atsakyti
mergytes,reiktu greito patarimo...dariau kremuka,is pradziu buvo liuks-noreau fotkint, bet permaisiau ir atsiskyre aliejine faze... perkaitinau is naujo..mastau ar nereik vel idet vit.E, ekokonservanto ir silikono? g.gif
Atsakyti