Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios V

Jau isikisiu ir as i pokalbi apie kvepalus ir ju kurima.. Kazkaip negaliu neisikisti del kai kuriu pasakymu...

QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 12:07)
Nu bet čia jau tie tikrieji kvepalai, bet galima pasidaryti tokius ale kvepaliukus.

Paimt buteliuką mažą su rutuliuku, sumaišyti eterinius ir bazę (skystą aliejų) pusę ant pusės, sumaišai ir kvepaliukai wink.gif

Kas yra TIE TIKRIEJI KVEPALAI? Itariu, kad TIKRAISIAIS kvepalais laikot spiritinius kvepalus.. Teisingai? Tai galiu pasakyti, kad nelabai teisingai mastot.. kvepalais yra laikomi ir spiritiniai, ir aliejiniai, ir vaskiniai, ir odekolonai ir t.t. Visi jie yra kvepalai, tik koncentracija ju skiriasi..

Dar del tu aliejiniu kvepaliuku.. tikrai ne 50:50 santykiu reikia skiesti.. net Parfum stiprumo kvepalai ne tokiu santykiu skiedziasi..

QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 12:27)
Taip. Aš esu dariusi, ir net su prabangiais eteriniais, tai kvapas jaučiasi tik nosį prikišus, o iš toliau jau ne. Reikia kažkokių stipriklių dėti

Ar kvepalai jausis tik nosi prie ju prikisus, ar skleis ir sleifa, ne nuo alieju prabangumo/brangumo priklauso..
Viskas priklauso nuo naudojamu EA, absoliutu, ataru ir t.t. kompozicijos.. Ar yra ten toj kompozijoj erdve didinanciu alieju ar ne..

QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 12:31)
Kaip kvapo fiksatorių naudojau sandalmedžio aliejų. Jis yra natųralus kvapo surišėjas. Nu bet ten kažkas turi dėtis, kas tą kvapą skleidžia aplinkui biggrin.gif

Santalas (ar kitaip sandalmedis) ne kvapo fiksatorius, jis naudojamas erdvei isplesti kvepaluose.. Fiksatoriai gali buti pvz., tokie - benzoinas, azuolo kerpes, gvajoka, bergamote, ambrete ir kt.

Kvepalu maisymo menu as jau senokai domiuosi (apie 3 metus)..
Paskutinis mano darbas buvo - Roziu sodo interpretacija - Pabegimas (daug kas jau ir taip zino blush2.gif biggrin.gif ).. Kvepalai laikosi tikrai ilgai.. ir jauciasi ne tik prikisus nosi.. jei issikvepini, tai ir kiti uzuodzia.. aisku, ne is 100 metru biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 12 21, 14:05)
Jau isikisiu ir as i pokalbi apie kvepalus ir ju kurima.. Kazkaip negaliu neisikisti del kai kuriu pasakymu...

Taip, būtinai įsikišk jei žinai ir išmanai biggrin.gif Aš juk tų kursų nebaigus, tik nuogirdas parašiau.

Kas yra TIE TIKRIEJI KVEPALAI? Itariu, kad TIKRAISIAIS kvepalais laikot spiritinius kvepalus.. Teisingai?

Blogai supratai, tikrai nemanau kad tik spiritiniai yra tikrieji. Tikrieji yra kuriuos padaro žmogus, išmanantis savo darbą, o ne tik sumakalaves kelis eterinius su baze, taip kaip as esu pasidarius. Nelaikau savųjų kvepalų tikriaisiais.

Dar del tu aliejiniu kvepaliuku.. tikrai ne 50:50 santykiu reikia skiesti.. net Parfum stiprumo kvepalai ne tokiu santykiu skiedziasi..

Kiek galvų tiek nuomonių. Negaliu su jumis ginčytis, nes apie kvepalų gaminimą plačiai nesimokiau. Tokias proporcijas pasiūlė vienas žmogutis. Būtinai pasitikslinsiu biggrin.gif

Ar kvepalai jausis tik nosi prie ju prikisus, ar skleis ir sleifa, ne nuo alieju prabangumo/brangumo priklauso..
Viskas priklauso nuo naudojamu EA, absoliutu, ataru ir t.t. kompozicijos.. Ar yra ten toj kompozijoj erdve didinanciu alieju ar ne..

O ka reiškia absoliutai ir atarai? Aš juos ir laikau prabangiais eteriniais. Kadangi jokių kursų apie kvepalų gamybą nesu baigus, tai ir jūsų minimų kompozicijų kurios gali išplėsti kvapo erdvę, neišmanau.
Gal, merginos, geriau parašykit kokį konkretų receptėlį, kažką, nuo ko pradėt norint pasigamint kvepaliukus, o nesikabinėkit prie kitų postų wink.gif nes jau juokinga daros. Taip ir nesupratau, kokiom proporcijom skiedžiat eterinius su baze?

Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 13:27)
Gal, merginos, geriau parašykit kokį konkretų receptėlį, kažką, nuo ko pradėt norint pasigamint kvepaliukus, o nesikabinėkit prie kitų postų wink.gif

čia išvardintos natos ir fiksatoriai, atarai, absoliutai - nemažai parašyta, galima pasiskaityti smile.gif

receptėliais niekas nesimėtys, varnike, deja, nes yra toks dalykas kaip intelektualinė nuosavybė. Gal kada kokie parfumerių namai už jį brangiai sumokės biggrin.gif

Palomina nepuolė, kaip tik parašė diplomatišką, argumentuotą postą - nereikia taip jautriai reaguoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 14:37)
Palomina nepuolė, kaip tik parašė diplomatišką, argumentuotą postą - nereikia taip jautriai reaguoti  mirksiukas.gif

jau praėjo biggrin.gif
Nepykit aš šiuo metu nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 21 gruodžio 2010 - 13:48
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 14:27)
Blogai supratai, tikrai nemanau kad tik spiritiniai yra tikrieji. Tikrieji yra kuriuos padaro žmogus, išmanantis savo darbą, o ne tik sumakalaves kelis eterinius su baze, taip kaip as esu pasidarius. Nelaikau savųjų kvepalų tikriaisiais.

Gal, merginos, geriau parašykit kokį konkretų receptėlį, kažką, nuo ko pradėt norint pasigamint kvepaliukus, o nesikabinėkit prie kitų postų wink.gif nes jau juokinga daros. Taip ir nesupratau, kokiom proporcijom skiedžiat eterinius su baze?

As tai nelabai sutikciau, kad butent TIKRIEJI kvepalai butent profesionalo ar zmogaus ismanacio yra padaryti.. bet gal nesiplesiu i filosofija biggrin.gif

Prie niekieno postu nesikabinejau lygtai g.gif ir kas cia juokingo? pataisiau tik kai kuriuos netikslumus..
Del proporciju - reikia dometis tuo.. ir bus viskas aisku.. paskaitu apie kvepalu kurima cia nemanau, kad destysim biggrin.gif
O del receptu.. Yra pilnas internetas visokiu receptu.. O originaliu (savu) tai tikrai neviesinsim smile.gif

QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 14:37)
čia išvardintos natos ir fiksatoriai, atarai, absoliutai - nemažai parašyta, galima pasiskaityti smile.gif

receptėliais niekas nesimėtys, varnike, deja, nes yra toks dalykas kaip intelektualinė nuosavybė. Gal kada kokie parfumerių namai už jį brangiai sumokės biggrin.gif

Palomina nepuolė, kaip tik parašė diplomatišką, argumentuotą postą - nereikia taip jautriai reaguoti  mirksiukas.gif

Aciu, Satura 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
nėra už ką, niekur nesumelavau gi blush2.gif

pati užsimaniau į kvepalų seminarą doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 13:22)
Tik kad kvapų namų pamokos tik Vilniuje vyksta

uj, neapsižiūrėjau kad kaunietės esate doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 14:51)
nėra už ką, niekur nesumelavau gi  blush2.gif
pati užsimaniau į kvepalų seminarą  doh.gif  biggrin.gif

tai kai bus koks pradedanciuju seminaras ir skubek uzsirasyti smile.gif Tikrai idomu.. tik gaila, kad man dabar su tokiom kurybom nelabai yra laiko, o kvepalu kurimas uzima tikrai nemazai laiko verysad.gif ech.. kiti dalykai smaugia dabar mane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 12 21, 14:49)
Del proporciju - reikia dometis tuo.. ir bus viskas aisku.. paskaitu apie kvepalu kurima cia nemanau, kad destysim  biggrin.gif

Tai mes ir domimės. Esu tikra, kad esmei parašyti paskaitų skaityti ir tomų prirašyti tikrai nereikia. Bet jei neturite tam laiko ir noro, tai čia jau kita kalba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 12 21, 13:57)
tai kai bus koks pradedanciuju seminaras ir skubek uzsirasyti smile.gif

tereikia į laisvą savaitgalį pataikyti cool.gif Labai įdomu ir kas gamino - džiaugiasi, užsikabliavo, nori daugiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 15:26)
Tai mes ir domimės. Esu tikra, kad esmei parašyti paskaitų skaityti ir tomų prirašyti tikrai nereikia. Bet jei neturite tam laiko ir noro, tai čia jau kita kalba  smile.gif

Jau matau, kad i mano darza metomi akmenukai biggrin.gif Kita karta ir didziausiu nusisnekejimu netaisysiu/nekomentuosiu, nes po to cia prasideda nepagristi priekaistai visokie..

QUOTE(Satura @ 2010 12 21, 15:36)
tereikia į laisvą savaitgalį pataikyti  cool.gif Labai įdomu ir kas gamino - džiaugiasi, užsikabliavo, nori daugiau  bigsmile.gif

taip, uzsikabinus tai galima ir Kvapu namuose apsigyventi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 12 21, 15:50)
Kita karta ir didziausiu nusisnekejimu netaisysiu/nekomentuosiu

pritariu ir šiai minčiai. Sunkiai bet išgyvensim ir be to ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 21 gruodžio 2010 - 15:17