QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 12:07)
Nu bet čia jau tie tikrieji kvepalai, bet galima pasidaryti tokius ale kvepaliukus.
Paimt buteliuką mažą su rutuliuku, sumaišyti eterinius ir bazę (skystą aliejų) pusę ant pusės, sumaišai ir kvepaliukai
Paimt buteliuką mažą su rutuliuku, sumaišyti eterinius ir bazę (skystą aliejų) pusę ant pusės, sumaišai ir kvepaliukai
Kas yra TIE TIKRIEJI KVEPALAI? Itariu, kad TIKRAISIAIS kvepalais laikot spiritinius kvepalus.. Teisingai? Tai galiu pasakyti, kad nelabai teisingai mastot.. kvepalais yra laikomi ir spiritiniai, ir aliejiniai, ir vaskiniai, ir odekolonai ir t.t. Visi jie yra kvepalai, tik koncentracija ju skiriasi..
Dar del tu aliejiniu kvepaliuku.. tikrai ne 50:50 santykiu reikia skiesti.. net Parfum stiprumo kvepalai ne tokiu santykiu skiedziasi..
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 12:27)
Taip. Aš esu dariusi, ir net su prabangiais eteriniais, tai kvapas jaučiasi tik nosį prikišus, o iš toliau jau ne. Reikia kažkokių stipriklių dėti
Ar kvepalai jausis tik nosi prie ju prikisus, ar skleis ir sleifa, ne nuo alieju prabangumo/brangumo priklauso..
Viskas priklauso nuo naudojamu EA, absoliutu, ataru ir t.t. kompozicijos.. Ar yra ten toj kompozijoj erdve didinanciu alieju ar ne..
QUOTE(varnikė @ 2010 12 21, 12:31)
Kaip kvapo fiksatorių naudojau sandalmedžio aliejų. Jis yra natųralus kvapo surišėjas. Nu bet ten kažkas turi dėtis, kas tą kvapą skleidžia aplinkui
Santalas (ar kitaip sandalmedis) ne kvapo fiksatorius, jis naudojamas erdvei isplesti kvepaluose.. Fiksatoriai gali buti pvz., tokie - benzoinas, azuolo kerpes, gvajoka, bergamote, ambrete ir kt.
Kvepalu maisymo menu as jau senokai domiuosi (apie 3 metus)..
Paskutinis mano darbas buvo - Roziu sodo interpretacija - Pabegimas (daug kas jau ir taip zino ).. Kvepalai laikosi tikrai ilgai.. ir jauciasi ne tik prikisus nosi.. jei issikvepini, tai ir kiti uzuodzia.. aisku, ne is 100 metru